Yok ben taze yapıyorum genelde, yurtdışına götürenlere falan alınca, öyle sarıyorlar yufkacılar ondan söyledim. Yufkam fazlaysa börek yapıp koyuyorum bazen, zaten çıkınca da börek olacak :)Siz oyle yapiyorsunuz herhalde bence cok ugrasmaya gerek yok her yufkayi acip tekrar katlayin tekli buzdolabi posetlerine koyarsaniz size kolaylik olur kesinlikle yapisma falan olmuyor
Bunuda okuyunca biran kendi yufkanizi kendiniz aciyorsunuz sandimYok ben taze yapıyorum genelde, yurtdışına götürenlere falan alınca, öyle sarıyorlar yufkacılar ondan söyledim. Yufkam fazlaysa börek yapıp koyuyorum bazen, zaten çıkınca da börek olacak :)
yok ben suya falan batırmıyorum, bişeyde sürmüyorum. Sigara böreklerini çıkarıp kızartıyorum . Pişmiş tepsi böreğinden fazla kalanları da saklama kabına koyuyorum. Çıkartıp fırında ısıtıyorum , yeni pişmiş gibi oluyor. Kekleri de öyle yapıyorum. Bi tek pişmiş elmalı kurabiye koymuştum çıkarınca onun tadı değişmişti. Koymadım bi daha. Gerçi onu buzdolabı poşetine koymuştum ondan da olabilir. Diğerlerini saklama kabına koyuyorum hep.Size sorayim ozaman. Simdi ben suya batiriyolarmis dedim ama bilemedim de tam.
Dondurucuya attiginiz boregin icine sut yumurta vs suruyomusunuz? Ben simdi evlenicem de pratik seyler olsun istiyorum calisacagim icin...
Sigara boregini mesela nasil sarip dondurucuya atmam lazim ki yumusacik olsun? Ben boyle boregi citir citir kuru sevmiyorum.
Onu da yaptığım oluyor :) Ama benim buraya yeni yufkacı açıldı, inanılmaz güzel incecik açıyor hiç gerek kalmadı kendimi yormama.Bunuda okuyunca biran kendi yufkanizi kendiniz aciyorsunuz sandim
Size sorayim ozaman. Simdi ben suya batiriyolarmis dedim ama bilemedim de tam.
Dondurucuya attiginiz boregin icine sut yumurta vs suruyomusunuz? Ben simdi evlenicem de pratik seyler olsun istiyorum calisacagim icin...
Sigara boregini mesela nasil sarip dondurucuya atmam lazim ki yumusacik olsun? Ben boyle boregi citir citir kuru sevmiyorum.
Masallahiniz varmis evet bazi yufkacilarin yufkasi cok iyi oluyorOnu da yaptığım oluyor :) Ama benim buraya yeni yufkacı açıldı, inanılmaz güzel incecik açıyor hiç gerek kalmadı kendimi yormama.
Keşke dediğiniz gibi yapsaydim ben tek kat üçgen kestigim yufkaya sut siviyağ surdum içini koydum sarıp dolaba attım. Bu şekilde de dediğiniz gibi yapsam olur mu kiii? Citir çıtır olunca bende sevmiyorum hiiicBen de öyle çıtır çıtır, yerken dökülen şeyleri sevmem, mesela milföy. Çok mecbur kalmadıkça kullanmam. Poğaça gibi yumuşacık, pofur pofur şeyleri severim. Sigara böreği kızardığı için mecburen dışı çıtır oluyor, ama yemeden önce üstüne bir kağıt havlu örtüp biraz bekletirseniz yumuşar. Sizin öbür dediğiniz de buzluk böreği oluyor. Sigara böreği yapar gibi dilimlere böldüğünüz yufkaya süt ve erimiş tereyağ sürüyorsunuz, üstüne bir dilim daha yufka, ona da yine süt, tereyağ ve bir de iç malzemeniz. Kenarlarını kapatıp sigara böreğinden biraz kalınca ve yassı olarak sarıp sarıp doğru buzluğa. Pişirirken de yağlı kağıda suya tutup tutup diziyorum. Birbirlerine iyice sıkıştıra sıkıştıra tepsiniz maksimum ne kadar alırsa dizin, piştiğinde ayırabilirsiniz birbirinden, sorun olmaz merak etmeyin. Üzerlerine de yumurta sarısı ve birazcık sıvıyağı fırçayla birbirine karıştırıp sürüyorum. Önceden ısıtılmış 200° fırında pişiriyorum. İnanın poğaça gibi kabarıyor ve pofur pofur oluyor.
Evde yaptığınızı da pişiriyorsunuz, onu kuru olarak tutabilirsiniz. Benim sacım olmadığı için pişirerek yapacaksam tavada yapıyorum, ama sacın yerini tutmuyor.Masallahiniz varmis evet bazi yufkacilarin yufkasi cok iyi oluyor
Ya merak ettimde evde yapilan yufkalat kurutulmuyor ya normal yufkacidan aldigimiz yufkalar biraz pisiriliyor evde yapilan yufkayla nasil oluyor
Keşke dediğiniz gibi yapsaydim ben tek kat üçgen kestigim yufkaya sut siviyağ surdum içini koydum sarıp dolaba attım. Bu şekilde de dediğiniz gibi yapsam olur mu kiii? Citir çıtır olunca bende sevmiyorum hiiic
Dolabın Atında duruyorsa kullanma, tarihi dolmuş onun. Buzlukta duruyor olsaydı sorun olmazdı da, şimdi kullanma.Kızlar bu tarihi 27 şubatta biten yufkalarım icin bi cevap alamadım onlarida kullansam olur mu? Dolabın altında duruyordu atmamisim. Sigara böreği yapıp buzluga atsam sıkıntı olur mu sizce ?
Tamam teşekkür ederimmmm :) ama buzu cozulunce pisiricez dimiPişirirken dediğim gibi yapın, 200° pofurdatır buzlu börekleri. Bir dahakine çift kat soslu yufkayla yaparsınız. Bir de tereyağ sanırım işin sırrı. Tereyağ kullanın.
Tamam teşekkür ederimmmm :) ama buzu cozulunce pisiricez dimi
Tamam şimdi anladim çok teşekkürler:)Hayır, hayır. Sakın. Erir hamurlar, mırcık gibi olur. Buzlu buzlu suya tutun tutun dizin tepsiye. O arada fırın ısınsın. Sonra hemen fırına. Hiç beklemeden.
birşey olmaz koy.Mrb kızlar konuyu açacak baslik bulamadim ilgili yere tasinirsa sevinirim. Dün yufka almistim kullanacağımi kullandim 6 adet kaldı biraz cok almisim. Bunlari buz dolabına koysam birşey olur mu? Ve kullanana kadar tarihi geçerse ne olurcope gitmesini istemiyorum tarihinin geçmesinede az kalmış sizce çöpe mi atmaliym
://
Pişirirken dediğim gibi yapın, 200° pofurdatır buzlu börekleri. Bir dahakine çift kat soslu yufkayla yaparsınız. Bir de tereyağ sanırım işin sırrı. Tereyağ kullanın.
Cok tesekkur ederim ben sut falan katip buzluga atinca sutten dolayi sorun cikar sanmistim. Aklimda bulunsun calisanlar için buyuk kolaylik olur gercekten. Cok tesekkurler:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?