Yufka buzluga konur mu?

Siz oyle yapiyorsunuz herhalde bence cok ugrasmaya gerek yok her yufkayi acip tekrar katlayin tekli buzdolabi posetlerine koyarsaniz size kolaylik olur kesinlikle yapisma falan olmuyor
Yok ben taze yapıyorum genelde, yurtdışına götürenlere falan alınca, öyle sarıyorlar yufkacılar ondan söyledim. Yufkam fazlaysa börek yapıp koyuyorum bazen, zaten çıkınca da börek olacak :)

Yok ben taze yapıyorum genelde, yurtdışına götürenlere falan alınca, öyle sarıyorlar yufkacılar ondan söyledim. Yufkam fazlaysa börek yapıp koyuyorum bazen, zaten çıkınca da börek olacak :)
Bunuda okuyunca biran kendi yufkanizi kendiniz aciyorsunuz sandim

yok ben suya falan batırmıyorum, bişeyde sürmüyorum. Sigara böreklerini çıkarıp kızartıyorum . Pişmiş tepsi böreğinden fazla kalanları da saklama kabına koyuyorum. Çıkartıp fırında ısıtıyorum , yeni pişmiş gibi oluyor. Kekleri de öyle yapıyorum. Bi tek pişmiş elmalı kurabiye koymuştum çıkarınca onun tadı değişmişti. Koymadım bi daha. Gerçi onu buzdolabı poşetine koymuştum ondan da olabilir. Diğerlerini saklama kabına koyuyorum hep.

Ben de öyle çıtır çıtır, yerken dökülen şeyleri sevmem, mesela milföy. Çok mecbur kalmadıkça kullanmam. Poğaça gibi yumuşacık, pofur pofur şeyleri severim. Sigara böreği kızardığı için mecburen dışı çıtır oluyor, ama yemeden önce üstüne bir kağıt havlu örtüp biraz bekletirseniz yumuşar. Sizin öbür dediğiniz de buzluk böreği oluyor. Sigara böreği yapar gibi dilimlere böldüğünüz yufkaya süt ve erimiş tereyağ sürüyorsunuz, üstüne bir dilim daha yufka, ona da yine süt, tereyağ ve bir de iç malzemeniz. Kenarlarını kapatıp sigara böreğinden biraz kalınca ve yassı olarak sarıp sarıp doğru buzluğa. Pişirirken de yağlı kağıda suya tutup tutup diziyorum. Birbirlerine iyice sıkıştıra sıkıştıra tepsiniz maksimum ne kadar alırsa dizin, piştiğinde ayırabilirsiniz birbirinden, sorun olmaz merak etmeyin. Üzerlerine de yumurta sarısı ve birazcık sıvıyağı fırçayla birbirine karıştırıp sürüyorum. Önceden ısıtılmış 200° fırında pişiriyorum. İnanın poğaça gibi kabarıyor ve pofur pofur oluyor.

Onu da yaptığım oluyor :) Ama benim buraya yeni yufkacı açıldı, inanılmaz güzel incecik açıyor hiç gerek kalmadı kendimi yormama.
Masallahiniz varmis evet bazi yufkacilarin yufkasi cok iyi oluyor

Ya merak ettimde evde yapilan yufkalat kurutulmuyor ya normal yufkacidan aldigimiz yufkalar biraz pisiriliyor evde yapilan yufkayla nasil oluyor

Keşke dediğiniz gibi yapsaydim ben tek kat üçgen kestigim yufkaya sut siviyağ surdum içini koydum sarıp dolaba attım. Bu şekilde de dediğiniz gibi yapsam olur mu kiii? Citir çıtır olunca bende sevmiyorum hiiic

Kızlar bu tarihi 27 şubatta biten yufkalarım icin bi cevap alamadım onlarida kullansam olur mu? Dolabın altında duruyordu atmamisim. Sigara böreği yapıp buzluga atsam sıkıntı olur mu sizce ?

Masallahiniz varmis evet bazi yufkacilarin yufkasi cok iyi oluyor

Ya merak ettimde evde yapilan yufkalat kurutulmuyor ya normal yufkacidan aldigimiz yufkalar biraz pisiriliyor evde yapilan yufkayla nasil oluyor
Evde yaptığınızı da pişiriyorsunuz, onu kuru olarak tutabilirsiniz. Benim sacım olmadığı için pişirerek yapacaksam tavada yapıyorum, ama sacın yerini tutmuyor.
İki çeşit var kullanım alanınıza göre, çiğden börek yapıp fırına atarsınız ya da pişirerek yemekler de falan da kullanacağınız lavaş vari yufka yapabilirsiniz Nevreste senin yufkaların konusunu açmış mıydın?

Keşke dediğiniz gibi yapsaydim ben tek kat üçgen kestigim yufkaya sut siviyağ surdum içini koydum sarıp dolaba attım. Bu şekilde de dediğiniz gibi yapsam olur mu kiii? Citir çıtır olunca bende sevmiyorum hiiic

Pişirirken dediğim gibi yapın, 200° pofurdatır buzlu börekleri. Bir dahakine çift kat soslu yufkayla yaparsınız. Bir de tereyağ sanırım işin sırrı. Tereyağ kullanın.

Kızlar bu tarihi 27 şubatta biten yufkalarım icin bi cevap alamadım onlarida kullansam olur mu? Dolabın altında duruyordu atmamisim. Sigara böreği yapıp buzluga atsam sıkıntı olur mu sizce ?
Dolabın Atında duruyorsa kullanma, tarihi dolmuş onun. Buzlukta duruyor olsaydı sorun olmazdı da, şimdi kullanma.

Pişirirken dediğim gibi yapın, 200° pofurdatır buzlu börekleri. Bir dahakine çift kat soslu yufkayla yaparsınız. Bir de tereyağ sanırım işin sırrı. Tereyağ kullanın.
Tamam teşekkür ederimmmm :) ama buzu cozulunce pisiricez dimi

ben koyuyorum kullanıcagım zamnda cıkartıyorum acıldıktan sonra borek yapıyorum tabi tekrar dondurma islemi yapılmıyor o anda tuketmek lazım

Ben sigara böreği yapıp koyuyorum acil bişey olursa da ısıtıyorum rahat oluyor

birşey olmaz koy.

Ben fazla alip hep buzluga atarim lazim olunca kullanırım tavuk misali hicbirsey olmaz cnm hatta itur sigara boregi yap kiy misafir geldi mi hemen hallledersin

Cok tesekkur ederim ben sut falan katip buzluga atinca sutten dolayi sorun cikar sanmistim. Aklimda bulunsun calisanlar için buyuk kolaylik olur gercekten. Cok tesekkurler:)

Cok tesekkur ederim ben sut falan katip buzluga atinca sutten dolayi sorun cikar sanmistim. Aklimda bulunsun calisanlar için buyuk kolaylik olur gercekten. Cok tesekkurler:)

Üstüne de yumurta sarısı ama biraz sıvıyağ damlatarak. Afiyet şeker olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…