- 6 Ekim 2018
- 310
- 612
- 53
- 41
- Konu Sahibi sonradanizmirli
derken? babasinin parasindan bahsetmiyorsunuz heralde? ne kadar hakli da olsaniz karsinizda bir cocuk var. evet yaptigi yanlis ama cocuk hamurdur ne sekil verilirse o sekli alir. dogru yanlis karmasasi, annesinin işlemesi, sizi anne baba ayriligi sebebi olarak gormesi, sizin iyiliklerinizi su istimal etmek istemesi, sizin sabrinizi zorlamaya calismasi, babasiyla ayrilmanizi istemesi vs vs vs... bir cok sebep bu yanlisi yaptirmis olabilir ona. sizin tutumunuz suan ki sinirinizle alakali. ama gel gor ki cocuk... yerinizde olsam cocukla birebir konusurdum. dogru olani ve yanlis olani anlanlatrdim. ona verdiginiz emeklern sonucunun bu olmasinin sizi hayal kiriigina ugrattigini ve bundan sonra ki hal ve hareketlerine bakarak tekrar guveninizi kazanip kazanmayacgina karar verceginizi anlatin. mesele cocuk kazanmak olsun. kaybetmek degil.
Derslerinde çok geri kalmış bir çocuktu toparlamak adına evlendiğim yıl özel okula başladık. Benim teşvikimle ve okul parasını ben ödeyeceğim, en güzel yatırım insana yapılır dedim. 3 yıldır okul parasını ben ödüyorum. Ben babası aç bıraksın demedim. Benim bir kuruşum cebine giremez. Bunu başa kakma olarak da söylemiyorum o kelimenin ne demek olduğunu anlatıyorum. Kilo almasın, atletik olsun, spor yapsın, sosyalleşsin diye haftasonları futbol kursuna yazdırdım. Bunu da kendi kazandığımla ödüyorum. O kadar yatırım yaptığınız bir insandan insan diyorum çünkü benim nazarımda bir çocuk olmaktan çıktı artık bunları görmek sizi üzmez miydi? Üzmez çocukluğuna veririm derseniz ben başaramıyorum üzülmemeyi saygılar.