- 6 Ekim 2018
- 310
- 612
- 53
- 41
- Konu Sahibi sonradanizmirli
12 yasina kadar cocuklarda ceza-i ehliyet olmadigi icin cocuga suc duyurusunda bulunmak bir ise yaramaz. 12 yasina kadar cocuktan velayeti altindaki mesuldur. Eger cocuk bunu velayeti altindaki yaninda iken yapti ise ona suc duyurusunda bulunulur ancak.
Bu arada 13 yasinda bir oglum var. 11 yasindaki bir cocugun sahte hesap acip boyle bir seyi akil edebilecegini dusunmuyorum. Kimsenin gunahini almak istemem ama bunu bir buyugunun cocuga akil verdirdigini dusunuyorum. Bu yastaki cocugun sosyal medya hesabi olmasini da ben dogru bulmuyorum.
Bosanmis dul biriyle evlenmek suc degil. Bu yuzden neden kinayalim anlamadim. Herkes gibi mutlu bir yuva kurmak umitleriyle baslamissiniz evlilige ama ucuncu sahislar yuzunden istediginiz gibi gitmemis. Genelde ikinci evliligini yapan erkeklerin ilk esleri, adam evlendiginde sanki mezara kadar ilk esine bagli olacakmis gibi, adamin yeni evliligini kabul etmiyor. Bunu hep goruyoruz. Ve ne yazik ki cocuklarini kullanarak evliligi bozmak icin ellerinden geleni yapiyorlar. Az cok konunuzu hatirliyorum. Sac boyasi parasina kadar isteyen bir ilk es vardi. Ve o zaman da soylemistim bu hale gelmesine sebep esiniz demistim. Buna musade eden ve araya mesafe koyamayan kesinlikle esiniz. Bu konudaki fikrim ayni.
Ben de bosandim. Eski esle sadece cok cok mecbur kalinmadigi surece gorusmuyorum. Cogunda da sesini bile duymak istemedigimden mesajla durumu bildiriyorum. Ve cogunda artik oglum kendi meramini anlatabildigi icin o ariyor babasini. Esinizin eski esi kendini kucuk dusurmus. Suclu ya da kinanacak olan siz degilsiniz. Bu yastaki bir cocugun bunu yapabilmesi de bana yetistirilme tarzi ile ilgili bir problem oldugunu ve derhal gerekli onlemin alinmasi gerektigini dusundurur. Uzulmeyin olmuyorsa da zorlamayin.
Keske tum eski esler sizin gibi mantikli ve akli basinda insanlar olsa
Keske butun cocuklar masum ve temiz kalabilse