Yüksek fsh ve prolaktin

• Konu Sahibi Konu Sahibi Otb
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Otb

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2017
435
387
103
32
merhaba arkadaşlar. 25 yaşındayım ve 1,5 yıllık evliyim. İlk gebeliğimi gelişmediği için kürtajla sonuçlandı ve 3 aydır denememize rağmen olmuyordu. Test yapmıştık hormonlar için. Bugün sonuçları aldık ve fsh 15,6 prolaktin 70 çıktı. Çok üzgünüm ve internette okuduklarım beni dha çok korkutuyor. Bunun tedavisi yokmu anlamadım. Klomen ve destinoxa başladım bugün. Nelerle karşılaşıcam ne olabilir ? Ve doktor geçici bir durum olabilceğinide söyledi. Geçici olabiliyormu bu durum?

Canm fsh ın yüksek.benimde 15 üstü çıkmıştı direk tüp bebek dediler.1 defa yüksek çıkması yeterliymiş tüp bebek için.
Amh a da baktır.ve zaman kaybetmeden tedaviye başla bence.

Canm fsh ın yüksek.benimde 15 üstü çıkmıştı direk tüp bebek dediler.1 defa yüksek çıkması yeterliymiş tüp bebek için.
Amh a da baktır.ve zaman kaybetmeden tedaviye başla bence.
Bana tüp bebek falan hiçbişey demedi doktor. Zaten ben şoka girdim bişeyde soramadım. Bugün klomen ve destinoxa başldım 10 gn sonra tekrar gel dedi. Ne için çağırdı onu bile soramadım. Bir ay sonrada tekrar bakalım mr isteyebilirz beyinle alakalı olabilir dedi ben iyice korktum :( yani bunun düşme veya düzelme şansı yokmu :( sen hamile kalabildinmi veya nasıl bir süreç geçirdin acaba. Teşekkür ederim bu arada cevap verdiğin için..

Bana tüp bebek falan hiçbişey demedi doktor. Zaten ben şoka girdim bişeyde soramadım. Bugün klomen ve destinoxa başldım 10 gn sonra tekrar gel dedi. Ne için çağırdı onu bile soramadım. Bir ay sonrada tekrar bakalım mr isteyebilirz beyinle alakalı olabilir dedi ben iyice korktum :KK43: yani bunun düşme veya düzelme şansı yokmu :KK43: sen hamile kalabildinmi veya nasıl bir süreç geçirdin acaba. Teşekkür ederim bu arada cevap verdiğin için..
Ben 1 sene sonunda doğal yolla hamile kalabildim ama 8.haftada kalbi durdu ve kaybettim.1.5 senedir uğraşıyoruz ama hala hamile kalamadm. 4 aydır tedavi görüyorum 1 başarısız tüp bebek denemem var.
Korkutmak istemem ama doktorum fsh 1 kez yüksekse tehlike demişti direk tüpe yönlendirdi.

Ben 1 sene sonunda doğal yolla hamile kalabildim ama 8.haftada kalbi durdu ve kaybettim.1.5 senedir uğraşıyoruz ama hala hamile kalamadm. 4 aydır tedavi görüyorum 1 başarısız tüp bebek denemem var.
Korkutmak istemem ama doktorum fsh 1 kez yüksekse tehlike demişti direk tüpe yönlendirdi.
Anladım. Sanırım benimde çocuğum olmayacak :(

Hayır canm onu demek istemedim Rabbim büyük olur inş.sadece vakit kaybetme die söyledim.
Tabi rabbim ne derse o olur ama şuan psikolojim bozulmuş durumda. Başka bişey düşünemiyorum. Birsonraki adette tekrar bakılcak ona göre heraldr karar vericez :(

Bu konuladan anlayanlar banada bi yardim edermisini? Ben 27 yasindayim,hasimato tiroitim var. 25 lik eutrox iciyorum. Agustos 2017 den beri bebek istiyorum. 3 kimyasal gebelik yasadim. Detayli kan sonuclarimda prolaktinim 43 cikti. Fsh degerim 10.39 cikti. Anti mullerian hormonum guzel cikti 2.14 ama en son kanda pihti cikti. Bir iki aydir corapsin iciyorum. Bir kan daha aldilar kromozomlara bakilacakmis. Simdi kafam cok karisik doktorum birsey yapmaya gerek yok dedi. Ancak bu fsh degeri ve bir turlu olmamasi beni cok korkutuyor dogal yollardan olamayacak diye dusunur oldum. :( var mi biseyler soyleyebilcek olan

Bu konuladan anlayanlar banada bi yardim edermisini? Ben 27 yasindayim,hasimato tiroitim var. 25 lik eutrox iciyorum. Agustos 2017 den beri bebek istiyorum. 3 kimyasal gebelik yasadim. Detayli kan sonuclarimda prolaktinim 43 cikti. Fsh degerim 10.39 cikti. Anti mullerian hormonum guzel cikti 2.14 ama en son kanda pihti cikti. Bir iki aydir corapsin iciyorum. Bir kan daha aldilar kromozomlara bakilacakmis. Simdi kafam cok karisik doktorum birsey yapmaya gerek yok dedi. Ancak bu fsh degeri ve bir turlu olmamasi beni cok korkutuyor dogal yollardan olamayacak diye dusunur oldum. :KK43: var mi biseyler soyleyebilcek olan
Canım sıkıntınla ilgili bir bilgim yok ama sonuca gelince dertlerimiz aynı. Bebek sahibi olamamak. Bende bekliyorum. Benim sorunum fsh ve Prolaktin yüksekliği. Benimde ilk gebeliğim doğal yolla oldu ama 8.haftada kürtajla sonuçlandı. Allah hepimize nasip eder inşallah en kısa zamanda :110:

Canım sıkıntınla ilgili bir bilgim yok ama sonuca gelince dertlerimiz aynı. Bebek sahibi olamamak. Bende bekliyorum. Benim sorunum fsh ve Prolaktin yüksekliği. Benimde ilk gebeliğim doğal yolla oldu ama 8.haftada kürtajla sonuçlandı. Allah hepimize nasip eder inşallah en kısa zamanda :110:
Ya dilerim kavusuruz :( bende cok istiyorum artik

Ya dilerim kavusuruz :KK43: bende cok istiyorum artik
İnşallah olucak ben inanıyorum. Umudunu yitirme. Eğer nasibimizde varsa olucaktır zaten. Bu ilaçlar tedavilerse birer vesile. Sen inan. Ben öğrendiğimde işk 2 gün çok üzüldüm. Artık olmayacak diye düşündüm. Eşimse bana saçmalama. Allah neyi istemişte olmamış dedi ve kendime geldim. Bu yaşadıklarımızında bir hayrı vardır elbet. Şükret ve dua et. Olucak de. Olur inşalah :)

Bana tüp bebek falan hiçbişey demedi doktor. Zaten ben şoka girdim bişeyde soramadım. Bugün klomen ve destinoxa başldım 10 gn sonra tekrar gel dedi. Ne için çağırdı onu bile soramadım. Bir ay sonrada tekrar bakalım mr isteyebilirz beyinle alakalı olabilir dedi ben iyice korktum :KK43: yani bunun düşme veya düzelme şansı yokmu :KK43: sen hamile kalabildinmi veya nasıl bir süreç geçirdin acaba. Teşekkür ederim bu arada cevap verdiğin için..
merhaba arkadaşlar. 25 yaşındayım ve 1,5 yıllık evliyim. İlk gebeliğimi gelişmediği için kürtajla sonuçlandı ve 3 aydır denememize rağmen olmuyordu. Test yapmıştık hormonlar için. Bugün sonuçları aldık ve fsh 15,6 prolaktin 70 çıktı. Çok üzgünüm ve internette okuduklarım beni dha çok korkutuyor. Bunun tedavisi yokmu anlamadım. Klomen ve destinoxa başladım bugün. Nelerle karşılaşıcam ne olabilir ? Ve doktor geçici bir durum olabilceğinide söyledi. Geçici olabiliyormu bu durum?

Merhabalar,benimde fsh degerim yuksek oldugu icin regl olamiyordum son testimde sonucum 15'di.2 yildir ,10-15 arasi seyrettigi icin hormon ilaci kullanmadan regl olamiyordum.Ilaclarinda ciddi yan etkileri var haliyle...ilac kullanmadan regl olamadim 2 yil boyunca daha evvel boyle bir problemim yoktu.Psikolojik olabilir dendi,antidepresan verildi..Yurtdisindan gelen bazi farkli ilaclar verildi,mutluluk hormonu salgilasin belki degerim duser diye...Lakin hicbir tedavi sonuc vermedi...Doktorlarim erken menopoz teshisi koydu derken hacamat yaptirdim.Yaptirdigim gibi fsh degerim 5'e indi.Ve ilacsiz regl olmaya basladim.Ozel bir hastanede bir doktora yaptirdim iz vs kalmadi ve agrilarima,regl sorunuma kesin cozum oldu sukurler olsun.Kadin dogum doktorum inanamadi degerime.Ilk kez farkli bir doktora da gittim erken menopoz degilsin aksine hersey yolunda dedi.Ben fayda gordum bilgi vermek istedim.Allah herkese acil sifalar versin.Sevgiler

Merhabalar,benimde fsh degerim yuksek oldugu icin regl olamiyordum son testimde sonucum 15'di.2 yildir ,10-15 arasi seyrettigi icin hormon ilaci kullanmadan regl olamiyordum.Ilaclarinda ciddi yan etkileri var haliyle...ilac kullanmadan regl olamadim 2 yil boyunca daha evvel boyle bir problemim yoktu.Psikolojik olabilir dendi,antidepresan verildi..Yurtdisindan gelen bazi farkli ilaclar verildi,mutluluk hormonu salgilasin belki degerim duser diye...Lakin hicbir tedavi sonuc vermedi...Doktorlarim erken menopoz teshisi koydu derken hacamat yaptirdim.Yaptirdigim gibi fsh degerim 5'e indi.Ve ilacsiz regl olmaya basladim.Ozel bir hastanede bir doktora yaptirdim iz vs kalmadi ve agrilarima,regl sorunuma kesin cozum oldu sukurler olsun.Kadin dogum doktorum inanamadi degerime.Ilk kez farkli bir doktora da gittim erken menopoz degilsin aksine hersey yolunda dedi.Ben fayda gordum bilgi vermek istedim.Allah herkese acil sifalar versin.Sevgiler
Canım merhaba. Ben adet oluyordum zaten o yüzdende çok şaşırmıştım. Ağrım falanda olmazdı rahat geçirirdim. Banada stresten olabilceğini söylemişti doktorum. Bu hacamat dediğin nedir pek bilgim yokta ?

Canım merhaba. Ben adet oluyordum zaten o yüzdende çok şaşırmıştım. Ağrım falanda olmazdı rahat geçirirdim. Banada stresten olabilceğini söylemişti doktorum. Bu hacamat dediğin nedir pek bilgim yokta ?[/QUOTE

benimde yoktu:)doktorum sirtimdan ozellikle kuyruk sokumumdan attigi kupalar sayesinde ciddi bir kan aldi.Youtube da bircok video var.Dinimizde sunnetmis ayni zamanda.Ben ozel bir hastanede yaptirdim.ve faydasini gordum tavsiye etmek istedim.Rabbim gonlune gore versin canim benim

Saol canım araştırırm bi. Şuan hamileyim gerçi çok şükür :)) sağ salim doğurursam diğer gebelikler için araştırırm :)))

Back
X