• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce bu evlat ayrımına girer mi?

İşte bu noktada hakkımı arardım derken ne hakkı, gerçekten hakkım mı, nasıl bir hak iddia edebiliriz bilemiyorum. Bana yakın kavramlar gelmiyor bunlar ki hiç öyle ailemin parasının peşinde koşan biri de değilim. Sadece insan değer görmediğini hissedince rahatsız oluyor. Sırf erkek diye ayrım yapıldığını hissedince tokat yemiş gibi oluyor.
Ah be kız kardeşim… Bu yaşına gelmişsin, yeni mi anladın? Benim ailem de seninkinin birebir aynısı. Şuraya yaşadıklarımı yazmaya kalksam orhun yazıtları kadar bir mesaj olur. Kimse de okumaz. Naifliğin gözlerimi yaşarttı.
Ben senden az biraz daha uyanıktım, o yüzden 18 olur olmaz o evden ayrıldım. Buna rağmen kardeşim hala koluma yapışmış bir sülük gibi… Düşün, yaşım 34. Seviyorum da keratayı, kardeş ne de olsa. Ama böyle yaşanmaz. Anana babana da hesap mesap sorma boşver… Çekebiliyorsan bir araba çek altına ve bas git. Başının çaresine bak. Kimsenin de gözünün yaşına bakma. Ne bugün, ne yarın.

Annemde ayni seyi yapti neyi var neyi yok diger kardeslere yedirdi bana bu yasima kadar 1 lira bile vermedi. En zor zamanimda lise ogrencisi iken bile yemek parami vermedi. Yok bende dedi.

Tokezleyip yaslandigi zamanda ben bakmayacagim. Arayip bakalim ortaklasa teklifine de kimle yedi ictiyse iyi gununde onlarla daha rahat eder diyecegim. Zaten benimle anlasamiyor gerek yok ben bayramdan bayrama gormeye gelirim. Oldu bitti.

Hersey bir yana da yaninda olduğu halde yurtta para gondermedi daha kucuk cocugum lisedeyim. Ara donemde ogretmenim okulda kimse kalmiyor diye biletimi almisti. Hungur hungur aglamistim yurtta o gece benden baska kimse kalmamisti. Kaloriferleri de yakmadilar. Belletmen Ogretmenim durumu anlayip biletimi alip gonderdi beni.

Nasil hesabini allaha verecek bilmiyorum. Herkes layikiyla yasasin. Simdi kakari kikiri ariyor boyle layikiyla annelik yapmis rolleri kesiyor da he diyor geciyorum.

Böyle düşünmenize şaşırdım. Eşim 4 erkek kardeş. Sadece eşimin evi ve arabası var. Diğer kardeşlerinin yok. Bu sebeple kp de diğer kardeşlere ev alıp üçüne pay etme gibi bir konu yapmıştı. Hatta direk siz evinizi barkınızı aldınız, bunlar bi halt yapamadı diye de açıklama yapmıştı. Bana çok saçma gelmişti çünkü eşim aklını kullandı, birlikte çok çalıştık, hala evimiz için kredi ödüyoruz. Zorluklarla bu konuma geldik diye bir babanın çocuklarına vereceği paydan mahrum kalmak çok saçma. “Herkese ev pay edeceğini bilseydik biz de ev almaz, kredi ödemez o zorluklara girmezdik” der insan bu durumda. Sizin de biraz öyle olmuş. Neyse ki onlar bu fikirden vazgeçtiler ama sizin durum üzücü olmuş. Diğerleri de çalışsaydı kime verecekti acaba anneniz? her türlü de eşit olmalıydı diye düşünüyorum.
Anne baba evlatlar arası rızık eşitlemeye çalışıyor akıllarınca.Ne demek sizin eviniz var.eee var ama nasıl var ben küçük çocuğumu bırakıp geliyorum şuan hastayım mesela gene geldim ama çalışmayan evde oturuyor.Sonra bir de sizin eviniz var diye bana ev verilmiyor.

Aynısını maalesef benim kv de yaptı.Bakın sadece bu eşimin rızkı değil çocuğumun hakkına bile girilmiş oldu.Eşim diyelim 20 kazanıyor bende 20 kazanıyorum =40(birde ben kiracıyım onu toplam paradan düşmezler direkt bize 40 giriyor diye bakarlar)
Onlar 15 kazanıyormuş bir de kira mı ödesinlermiş.EE ben çalışmasam senin oğlunda o kadar kazanıyor.Bu durumda benim kazandığım para kadar geline torunlarına oğluna hak geçmiş oluyor.Ben helal etmiyorum valla.
Girsinler çalışsınlar da asalaklığa alışmışlar.Bence para isteyen çocukta da sorun var. Kardeşlerim var nasıl alırım demiyor.

Demedim
Yıllarca tek kelime etmedim, içime de dokunmadı
30 yaşımı geçtikten sonra kendisi açıklama gereği duydu ; sen ve ablan çalışıyorsunuz bunlar bir halt olamadılar, sen evini aldın arabanı aldın bunlar evlenip gitti, kocaları kapının önüne koysa sürünürler benden sonra o yüzden verdim dedi. Bana açıklama yapmana gerek yok, senin malın senin emeğin, ben seninle çalışıp almadım dedim. Ölümüne yakın kiradaki son evini de satıp iki küçüğe pay etti aynı gerekçeyle ama dönem ablam iflas etmişti ve çok ihtiyacı vardı ona vermesini çok isterdim ama yine de verdiği karara saygı duydum. İnsanın bu dünyada sahip olacağı varsa, kısmetiyse oluyor buna çok inanırım, kimsenin malında hak görmüyorum kendime, Rabbim bana verdi, evimi de aldım, arabamı da aldım, yatırırımımı da yaptım. Dünyaya kazık çakmayacağım kimseye muhtaç olmamayı Rabbim nasip etti bin şükür o kadarı yeterli.
benimde anneme hatırı sayılır miras kaldı az buz değil ama... oğluşuyla birlikte yediler :KK70: babam dediki bana, şimdi içimden geçen şu kızım; ben bir ev almak istiyorum ama senin üstüne olsun istiyorum abin malımı çok yedi ( evler ve araba satmak zorunda kaldı abim yüzünden ) annen görüyorsun dünya umru değil onca parayı oğluyla yedi, ölürken senin adına bir ev almış olursam gözüm açık gitmez ,onlar o kadar yedi ki sana birşey demeye hakları yok dedi. kabul etmedim. o kadar yediler senin birtek bu hareketine evlat ayıran baba ilan edilirsin boşver canını sıkma dedim . annem oğluşuyla yemek istemiş hayalperest olup saçma sapan para kaybetmek kendi oğlu tarafından dolandırılmak istemişse banane :KK70: hiç de içim acımadı ,bana allah versin dedim geçtim. o yüzden yazdıklarından seni çok iyi anlıyorum demek istedim . bu tepkiyi daha doğrusu tepkisizliği vermek kolay değildir, bunun için ya kişileri öyle kabul etmek olgunca karşılamak gerek ya da gerçekten tok olmak gerekir. olgunluğun için seni tebrik ederim hiç bu konular için yüz göz olmaya değmez, en sevmediğim şeylerdir para için birbirine düşen insanlar, insan kırılıyor evet ama kimsenin yaptığı da yanına kar kalmıyor karma elbet dönüyor :KK66:

Son düzenleme:
benimde anneme hatırı sayılır miraz kaldı az buz değil ama... oğluşuyla birlikte yediler :KK70: babam dediki bana, şimdi içimden geçen şu kızım; ben bir ev almak istiyorum ama senin üstüne olsun istiyorum abin malımı çok yedi ( evler ve araba satmak zorunda kaldı abim yüzünden ) annen görüyorsun dünya umru değil onca parayı oğluyla yedi, ölürken senin adına bir ev almış olursam gözüm açık gitmez ,onlar o kadar yedi ki sana birşey demeye hakları yok dedi. kabul etmedim. o kadar yediler senin birtek bu hareketine evlat ayıran baba ilan edilirsin boşver canını sıkma dedim . annem oğluşuyla yemek istemiş hayalperest olup saçma sapan para kaybetmek kendi oğlu tarafından dolandırılmak istemişse banane :KK70: hiç de içim acımadı ,bana allah versin dedim geçtim. o yüzden yazdıklarından seni çok iyi anlıyorum demek istedim . bu tepkiyi daha doğrusu tepkisizliği vermek kolay değildir, bunun için ya kişileri öyle kabul etmek olgunca karşılamak gerek ya da gerçekten tok olmak gerekir. olgunluğun için seni tebrik ederim hiç bu konular için yüz göz olmaya değmez, en sevmediğim şeylerdir para için birbirine düşen insanlar, insan kırılıyor evet ama kimsenin yaptığı da yanına kar kalmıyor karma elbet dönüyor :KK66:

Cansın sağol, çok iyi geldi sözlerin :KK200:
İçimde bir şeyler biriktirmemeyi seçiyorum zaten yeterince yorgunum hayattan
Annem o benim, hataları olmuştur ama yaşasaydı sadece iki göz baksaydı ömrümün sonuna dek sırtımda taşırdım, mal para konuları insanlara adalaetsiz gelebilir ama annem babamın da görevlerini üstlenerek tek başına büyüttü bizi. Atmadı, satmadı, dağıtmadı bunun için ona minnettarım ne anneler var. Ömrünü yedi bizim için, hatasız kul yok, en çok sevindiğim şey helalleştik bu dünyadan giderken, bana hep çok dua ederdi, onun duasıyla çıktım ne girdaplardan ya da öyle inanıyorum bilmiyorum. Bu dünyadan etimizi, kemiğimizi bile götüremiyoruz o yüzden çokta umurum değil malıdır, parasıdır. Yaşadıklrı sürece annemin de babamın da hatalarını hiç yüzlemedim, hiç incitmedim o yüzden içim rahat. Herkesin kendince haklı sebepleri var, incitseydim sonradan üzülecektim biliyorum. Tüm hatalarına rağmen ikisini de çok özlüyorum. 40 tan sonra duygularım çok değişti, gözüm hiç görmüyor artık maddi şeyleri, onları gerçekten çok özlüyorum, ben evlat olarak hep helal ettim, Rabbimde sormaz inşallah benden yana hesap, affına sığındık, nurda yatsınlar

benimde anneme hatırı sayılır miras kaldı az buz değil ama... oğluşuyla birlikte yediler :KK70: babam dediki bana, şimdi içimden geçen şu kızım; ben bir ev almak istiyorum ama senin üstüne olsun istiyorum abin malımı çok yedi ( evler ve araba satmak zorunda kaldı abim yüzünden ) annen görüyorsun dünya umru değil onca parayı oğluyla yedi, ölürken senin adına bir ev almış olursam gözüm açık gitmez ,onlar o kadar yedi ki sana birşey demeye hakları yok dedi. kabul etmedim. o kadar yediler senin birtek bu hareketine evlat ayıran baba ilan edilirsin boşver canını sıkma dedim . annem oğluşuyla yemek istemiş hayalperest olup saçma sapan para kaybetmek kendi oğlu tarafından dolandırılmak istemişse banane :KK70: hiç de içim acımadı ,bana allah versin dedim geçtim. o yüzden yazdıklarından seni çok iyi anlıyorum demek istedim . bu tepkiyi daha doğrusu tepkisizliği vermek kolay değildir, bunun için ya kişileri öyle kabul etmek olgunca karşılamak gerek ya da gerçekten tok olmak gerekir. olgunluğun için seni tebrik ederim hiç bu konular için yüz göz olmaya değmez, en sevmediğim şeylerdir para için birbirine düşen insanlar, insan kırılıyor evet ama kimsenin yaptığı da yanına kar kalmıyor karma elbet dönüyor :KK66:
Para peşine düşen insanlar tarafını bir kenera bırakıyorum da annelik babalık kısmına takılıyorum.
şimdi benim bir çocuğum var sırf kendi egomuz için doğurduk değil mi çocuğu. Çocukların barınma,eğitim sağlık ne bileyim tüm ihtiyaçlarını karşılamamız gerekiyor.Benim zevkim için doğurduğuma bunları sağlamazsam allah bana hak sormaz mı? O küçük çocukların hakkına girmiş olmaz mıyım?
Ben de şimdi 3-5 doğurmayı bilirdim ama 1 tane çocuğa sağladığım olanakları tabi ki 5 taneye sağlayamam diye 2.yi bile düşünmüyorum.Biz bunları düşünürken bazı insanların çocukluklarının elinden alınması çok üzüyor beni :(

Cansın sağol, çok iyi geldi sözlerin :KK200:
İçimde bir şeyler biriktirmemeyi seçiyorum zaten yeterince yorgunum hayattan
Annem o benim, hataları olmuştur ama yaşasaydı sadece iki göz baksaydı ömrümün sonuna dek sırtımda taşırdım, mal para konuları insanlara adalaetsiz gelebilir ama annem babamın da görevlerini üstlenerek tek başına büyüttü bizi. Atmadı, satmadı, dağıtmadı bunun için ona minnettarım ne anneler var. Ömrünü yedi bizim için, hatasız kul yok, en çok sevindiğim şey helalleştik bu dünyadan giderken, bana hep çok dua ederdi, onun duasıyla çıktım ne girdaplardan ya da öyle inanıyorum bilmiyorum. Bu dünyadan etimizi, kemiğimizi bile götüremiyoruz o yüzden çokta umurum değil malıdır, parasıdır. Yaşadıklrı sürece annemin de babamın da hatalarını hiç yüzlemedim, hiç incitmedim o yüzden içim rahat. Herkesin kendince haklı sebepleri var, incitseydim sonradan üzülecektim biliyorum. Tüm hatalarına rağmen ikisini de çok özlüyorum. 40 tan sonra duygularım çok değişti, gözüm hiç görmüyor artık maddi şeyleri, onları gerçekten çok özlüyorum, ben evlat olarak hep helal ettim, Rabbimde sormaz inşallah benden yana hesap, affına sığındık, nurda yatsınlar
Çok olgunsunuz maşallah.🧿🧿
Ben sizin gibi olamazdım.Ama sizin gibi olmak çok isterim 😊Haksızlığa maalesef gelemiyorum.Benim ailem de evlat ayrımı yok ama burada yazılanlar bile beni üzdü siz bir de yaşadınız .Taktir ediyorum sizi❤👏

Para peşine düşen insanlar tarafını bir kenera bırakıyorum da annelik babalık kısmına takılıyorum.
şimdi benim bir çocuğum var sırf kendi egomuz için doğurduk değil mi çocuğu. Çocukların barınma,eğitim sağlık ne bileyim tüm ihtiyaçlarını karşılamamız gerekiyor.Benim zevkim için doğurduğuma bunları sağlamazsam allah bana hak sormaz mı? O küçük çocukların hakkına girmiş olmaz mıyım?
Ben de şimdi 3-5 doğurmayı bilirdim ama 1 tane çocuğa sağladığım olanakları tabi ki 5 taneye sağlayamam diye 2.yi bile düşünmüyorum.Biz bunları düşünürken bazı insanların çocukluklarının elinden alınması çok üzüyor beni :KK43:
haklısınız kesinlikle, insanlar çeşit çeşit,herkes bu sağduyu ve olması gereken bilince sahip değil maalesef ,bunları yaşadığım için kendi çocuğuma asla ama asla haksızlık yapmıyorum . hatta daha hamile kalmadan dua ederdim yeterli ve iyi ,adaletli anne olmayacaksam allahım çocuk nasip etme bana diye :D o kadar bu konuda dikkatli olmaya teşvik etti annem beni. bu sitede bazı konularda hala görüyoruz sırf doğurmuş olmak için doğuranı,ilerde bana bakar diye doğuranı ,eltisi doğurdu diye doğuranı :D kayınvalidem istedi bakıcam dedi ondan dolayı doğurdum diyeni gördük, sırf çocuğu yalnız kalmasın oynayacağı bir kardeşi olsun diye doğuranda var oyuncak gibi :D yani en başta böyle bu sebeple doğurulmuş olmak korkunç,haksızlık ... o bilinçte insanlardan da ne kadar doğru davranmasını bekleyebiliriz ki ... keşke gerçekten anne baba olabilecek olanlar çocuk yapabilse

Çok olgunsunuz maşallah.🧿🧿
Ben sizin gibi olamazdım.Ama sizin gibi olmak çok isterim 😊Haksızlığa maalesef gelemiyorum.Benim ailem de evlat ayrımı yok ama burada yazılanlar bile beni üzdü siz bir de yaşadınız .Taktir ediyorum sizi❤👏

Olgunluk yaşananlarla geliyor, öyle şeyler gördüm ki ömrümde paraymış malmış, evlat ayırmış çok üzerinde duramıyorum. Ölüm var dünyada en çok bunu tecrübe ettim sanırım o yüzden. Haksızlığa tahammül edememek kavramı benim ruhumda başka bir yerde, tepki vermek hakkını aramak güzeldir ama benim annem yaptığının hakkaniyetli olduğuna inanıyordu, iki küçük kızının asla yolunu bulamayacağını, hayata tutunamayacakları endişesini taşıyordu bunun için ona kızamam, kıyamam daha doğrusu. Rabbim veriyor çalışınca ve niyet edince, üzerinde durmuyorum artık, çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için :KK200:

Olgunluk yaşananlarla geliyor, öyle şeyler gördüm ki ömrümde paraymış malmış, evlat ayırmış çok üzerinde duramıyorum. Ölüm var dünyada en çok bunu tecrübe ettim sanırım o yüzden. Haksızlığa tahammül edememek kavramı benim ruhumda başka bir yerde, tepki vermek hakkını aramak güzeldir ama benim annem yaptığının hakkaniyetli olduğuna inanıyordu, iki küçük kızının asla yolunu bulamayacağını, hayata tutunamayacakları endişesini taşıyordu bunun için ona kızamam, kıyamam daha doğrusu. Rabbim veriyor çalışınca ve niyet edince, üzerinde durmuyorum artık, çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için :KK200:
benim annemde oğluşunun bu desteğe hep ihtiyacı olduğunu düşünüyor ben ona göre daha akıllı ve becerikli olduğumdan her türlü kendime yol çizebilirim ama oğluşunda o kapasite yokmuş bu çocuk niye böyle oldu bilmiyorum deyip üzülüyor :KK70: böyle yaptığın için böyle,sen sebep oluyorsun ikimizinde anneden beklentisi isteği aynı ama sen onun üstüne daha fazla titreyerek hala ergenlikte kalmasına neden oluyorsun dediğimde bana abini kıskanma dedi :KK70: abim 42 yaşında ben 36 ... abime ablalık ,anneme annelik yapmak zorunda kaldım hayata öyle idmanlı başladım ki ta çocukluktan sayelerinde çok güçlüyüm :KK70:

benim annemde oğluşunun bu desteğe hep ihtiyacı olduğunu düşünüyor ben ona göre daha akıllı ve becerikli olduğumdan her türlü kendime yol çizebilirim ama oğluşunda o kapasite yokmuş bu çocuk niye böyle oldu bilmiyorum deyip üzülüyor :KK70: böyle yaptığın için böyle,sen sebep oluyorsun ikimizinde anneden beklentisi isteği aynı ama sen onun üstüne daha fazla titreyerek hala ergenlikte kalmasına neden oluyorsun dediğimde bana abini kıskanma dedi :KK70: abim 42 yaşında ben 36 ... abime ablalık ,anneme annelik yapmak zorunda kaldım hayata öyle idmanlı başladım ki ta çocukluktan sayelerinde çok güçlüyüm :KK70:

Yaaa beni de gülümsetiyor bu durum
Oysa eskiler vay gidene demişler, ölüm olduktan sonra herkes buluyor yolunu, bizim iki küçük gayet iyi hayatlar yaşıyorlar, çalışmadılar etmediler ama Rabbim durumu iyi eş verdi onlara, yarattığını bırakmıyor kurban olduğum Allah ama anaların içleri rahat etmiyor işte :))) küçücük şeylerde bile sen çalışıyorsun alırsın onlar alamaz gönlü kalır derdi :))) ben kendime ne almışsam ondan kızlara da alırdı :))) neler neler

Bu ayrım ne yazık ki iki erkek kardeş arasında da oluyor. Yeme peşinde olanlar yedikce yiyor. İlk evlendigimizde düğün istemedik, benim özel isteklerim hiç olmadı. Tek bir şey bile istemedim kendim için. Annem ve babam ayrı ve ben calismaya başladığımdan beri para biriktirdim. Annemin de durumu iyi sayılır, annemin tek kızıyım. Evlenirken her şeyimi kendimi aldım bütün eşyamı, perdemi, çeyizimi, gelinliğimi. Annem bir tek yemek takımı aldı ondan da bir şey istemedim. Kayınvalidem de ufak tefek şeyler aldı nevresim takımı gibi. Onun dışında bir evin içinde ne olursa hepsini kendi paramla aldım. Onlar da zaruri beyaz eşya ve koltuk takımı aldılar. Eşimin kardeşleri evime doğru düzgün bir ev hediyesi bile almadı. Eşimin abisi kayinpederimle aynı apartmanda yaşıyor, o evlendiğinde yapmışlar dairesini. Biz kiraya gittik. Eltim aklınıza gelen her şeyi talep etmiş düğün, takı, kardeşlerinin kıyafetine varana kadar. Eşimin abisi kayinpederimin işinde calisiyor, onun parası ile para kazanıyor kısacası. Biz ilk iki sene kira almadık kayinpederimden çünkü nasılsa çalışıyoruz dedik gerek yok dedik. Minnet etmeyi sevmem ne gerek var dedim. Onlar beraber aynı binada yaşadığı için yedikleri içtikleri aynıdır hep, kayınvalidem alışverişe gittiğinde kendilerine bir ton hediyeler alırdı. Torunlarının üstünü başına varana kadar. Kendi torunudur yapabilir tabi. Bana bir şey alınmazdı bu alışverişlerde. kayınvalidem geçen sene rahmetli oldu. Ondan sonra kayinpederim zorla kirayı vermeye başladı, vicdan mi yaptı bilmiyorum. Eltim şimdi de kayinpederime her şeyini aldırmaya başladı. Kayınvalidem vefat eder etmez kendine koltuk takımı aldırdı, şaka gibi. Sanki o evin hanımı o gibi bir tutum var. Görümcem, babama o bakıyor diye söylemlerde. Oysaki evde 5 kişi olan kendileri kayinpederim 1 kişi, fazladan bir tabak sofraya koymakla mi bakılıyor anlamıyorum. Eltim de arkasından ben daha ne kadar bakicam diyen bir insan. Kayinpederim öyle istekleri talepleri olan bir insan değil sabah çıkar akşam gelir eve. Eşimle ben tüp bebek için tedavi görüyoruz bir yandan. Abisi ya da ablası bu konuda bir günden bir gune paraya ihtiyacın var mı ya da moral verici bir konuşma yaptıkları olmadı. Varsa yoksa olmuyorsa olmuyor boşver. Tek söyledikleri bu. Hepsinin de 3 çocuğu var 😄 bu zamanda çocuk mu olur hep böyle laflar. Artık biz olunce annemden kalan mal varlığı kendilerine kalsın diye böyle söylediklerini bile düşünmeye başladım. Kusura bakmayın belki paranoyakca ama her firsatta bana sen çok sanslisin diyorlar çünkü tek çocuk olduğum için. En son filmimin koptuğu yer şu oldu, kayinpederim gitmiş eltime nevresim almış hem de ucuz bir şey değil. Kendi maddi manevi çektiğimiz sıkıntıları düşündükçe artık buhran geçiriyorum. Ben nasılsa çalışıyorum ben nasılsa başımın çaresine bakıyorum diye bu kadar da dusuncesizlik olmaz diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Bu ayrım ne yazık ki iki erkek kardeş arasında da oluyor. Yeme peşinde olanlar yedikce yiyor. İlk evlendigimizde düğün istemedik, benim özel isteklerim hiç olmadı. Tek bir şey bile istemedim kendim için. Annem ve babam ayrı ve ben calismaya başladığımdan beri para biriktirdim. Annemin de durumu iyi sayılır, annemin tek kızıyım. Evlenirken her şeyimi kendimi aldım bütün eşyamı, perdemi, çeyizimi, gelinliğimi. Annem bir tek yemek takımı aldı ondan da bir şey istemedim. Kayınvalidem de ufak tefek şeyler aldı nevresim takımı gibi. Onun dışında bir evin içinde ne olursa hepsini kendi paramla aldım. Onlar da zaruri beyaz eşya ve koltuk takımı aldılar. Eşimin kardeşleri evime doğru düzgün bir ev hediyesi bile almadı. Eşimin abisi kayinpederimle aynı apartmanda yaşıyor, o evlendiğinde yapmışlar dairesini. Biz kiraya gittik. Eltim aklınıza gelen her şeyi talep etmiş düğün, takı, kardeşlerinin kıyafetine varana kadar. Eşimin abisi kayinpederimin işinde calisiyor, onun parası ile para kazanıyor kısacası. Biz ilk iki sene kira almadık kayinpederimden çünkü nasılsa çalışıyoruz dedik gerek yok dedik. Minnet etmeyi sevmem ne gerek var dedim. Onlar beraber aynı binada yaşadığı için yedikleri içtikleri aynıdır hep, kayınvalidem alışverişe gittiğinde kendilerine bir ton hediyeler alırdı. Torunlarının üstünü başına varana kadar. Kendi torunudur yapabilir tabi. Bana bir şey alınmazdı bu alışverişlerde. kayınvalidem geçen sene rahmetli oldu. Ondan sonra kayinpederim zorla kirayı vermeye başladı, vicdan mi yaptı bilmiyorum. Eltim şimdi de kayinpederime her şeyini aldırmaya başladı. Kayınvalidem vefat eder etmez kendine koltuk takımı aldırdı, şaka gibi. Sanki o evin hanımı o gibi bir tutum var. Görümcem, babama o bakıyor diye söylemlerde. Oysaki evde 5 kişi olan kendileri kayinpederim 1 kişi, fazladan bir tabak sofraya koymakla mi bakılıyor anlamıyorum. Eltim de arkasından ben daha ne kadar bakicam diyen bir insan. Kayinpederim öyle istekleri talepleri olan bir insan değil sabah çıkar akşam gelir eve. Eşimle ben tüp bebek için tedavi görüyoruz bir yandan. Abisi ya da ablası bu konuda bir günden bir gune paraya ihtiyacın var mı ya da moral verici bir konuşma yaptıkları olmadı. Varsa yoksa olmuyorsa olmuyor boşver. Tek söyledikleri bu. Hepsinin de 3 çocuğu var 😄 bu zamanda çocuk mu olur hep böyle laflar. Artık biz olunce annemden kalan mal varlığı kendilerine kalsın diye böyle söylediklerini bile düşünmeye başladım. Kusura bakmayın belki paranoyakca ama her firsatta bana sen çok sanslisin diyorlar çünkü tek çocuk olduğum için. En son filmimin koptuğu yer şu oldu, kayinpederim gitmiş eltime nevresim almış hem de ucuz bir şey değil. Kendi maddi manevi çektiğimiz sıkıntıları düşündükçe artık buhran geçiriyorum. Ben nasılsa çalışıyorum ben nasılsa başımın çaresine bakıyorum diye bu kadar da dusuncesizlik olmaz diye düşünüyorum.
Atladigim şey şu olmuş kendi öz babam benim hayatımda değil yani gorusmuyoruz, bundan dolayı ayrıca bir destek görmeyi bekledim belki de. Evet ben okudum ayaklarımın üstünde duruyorum, eltim buna sahip değil kendisi eğitimsiz bir insan. Ama yeri geliyor ben de biri benim gönlümü hoş tutsun istiyorum. Bana eşimin aldığı evlilik hediyesinin aynısı eltime almışlardı, nikahımın olduğu gün aynı hediyeyi eltimde görünce neler hissetmiştim. Ama onlara alınan hiçbir şeyin ikincisi bana asla alınmadı. Hatta bana alınan en küçük şeyi gorumceme bile alırlar gönlü kalmasın diye. Çok uzun bir konu, sanırım içimi dökmek istedim. Okuduysaniz teşekkür ederim

allaha şükür ailem bu konuda adaletli ama benim üzerime daha çok titredi babam üniversiteye gittiğimde özel yurt tuttu sürekli para gönderdi kız çocuğu parasız kalmasın dedi hep ben istemeden yolladı . ama kardeşime böyle davranmadı erkek diye ona özel muamele asla yapmaz yapmıyor da mesela babamın 1 evi bir yazlığı var ikisi de kirada kardeşimi eve koymuyor kendim dedim hatta adamı neden ev sahipleriyle uğraştırıyorsun diye kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenecek herkes diyo ben mirası size değil torunlarıma bırakacağım diyor adam :D tokiye baş vurdum ben mesela onu bekliyorum çıkarsa ona giricem çıkmazsa araba alıcaz babam geçenlerde çıkarsa ben de size yardım eder evi 3/2 sini öder geri kalanı 5 yıla bölersin 20 yıl borç ödenmez diyor aslında babalar kız çocuklarına daha düşkün en azından benim babam

Atladigim şey şu olmuş kendi öz babam benim hayatımda değil yani gorusmuyoruz, bundan dolayı ayrıca bir destek görmeyi bekledim belki de. Evet ben okudum ayaklarımın üstünde duruyorum, eltim buna sahip değil kendisi eğitimsiz bir insan. Ama yeri geliyor ben de biri benim gönlümü hoş tutsun istiyorum. Bana eşimin aldığı evlilik hediyesinin aynısı eltime almışlardı, nikahımın olduğu gün aynı hediyeyi eltimde görünce neler hissetmiştim. Ama onlara alınan hiçbir şeyin ikincisi bana asla alınmadı. Hatta bana alınan en küçük şeyi gorumceme bile alırlar gönlü kalmasın diye. Çok uzun bir konu, sanırım içimi dökmek istedim. Okuduysaniz teşekkür ederim
Hepsindeki olay aynı. Onun gözü kalmasın. Yav tamam da bana siz almıyorsunuz ki. Çalışsın alsınlar bana ne. Siz yine ii eşimin bana aldığı peluşun aynısını almışlardı eltime 🙄onun kocası düşünmezmiş 😒

Hepsindeki olay aynı. Onun gözü kalmasın. Yav tamam da bana siz almıyorsunuz ki. Çalışsın alsınlar bana ne. Siz yine ii eşimin bana aldığı peluşun aynısını almışlardı eltime 🙄onun kocası düşünmezmiş 😒
Baskasinin kocasının sorunlu oluşu da bize mal oluyor aynı şeyler bana da söyleniyor, onun eşi anlayışsız onun eşi ile arası kötü. Bazen öyle zor zamanlarimiz oldu ki eşim ek iş yaptı. Kimsenin ruhu duymadi, onlar hala 3 un 5 in peşinde. Daha kendime ne aldirsam derdinde. Allah sabır versin hepimize.

Boşuna dememişler akıllı olup dünyanın kahrını çekeceğine deli ol dünya senin kahrını çeksin diye. Sizinki de o hesap olmuş. Kendi sorumluluğunu bilen, aklı başında bir insan olmanın cezasını çekmişsiniz. Yarın bir gün kayınpeder elden ayaktan düşerse, ben çok baktım birazda öbür gelin baksın diyip size gönderirler muhtemelen.

Boşuna dememişler akıllı olup dünyanın kahrını çekeceğine deli ol dünya senin kahrını çeksin diye. Sizinki de o hesap olmuş. Kendi sorumluluğunu bilen, aklı başında bir insan olmanın cezasını çekmişsiniz. Yarın bir gün kayınpeder elden ayaktan düşerse, ben çok baktım birazda öbür gelin baksın diyip size gönderirler muhtemelen.
Çok muhtemel ben böyle insanlardan her şeyi beklerim. Yaptıkları her şeyi ben yaptım demek için yapan insanlar. Ortada da yaptıkları bir şey yok ne yazık ki, asıl kendine baktırma derdinde olan kendileri. Onun ekmeğini yiyen, onun evinde oturan, onun işinden para kazanan kendileri. Biz yine olmayan imkanlarimizla imkan yaratmak için kendimizi parçalariz

Yüksek lisansı hepimiz yarı burslu kazandık ve ailem benim okul paramın yarısını, erkek kardeşimin ücretinin hepsini, kız kardeşimin ise hiçbir okul parasını karşılamadı.

Evet evlat ayrımı. Ancak kendinize fazlası yapılırken kız kardeşiniz için sizde sesinizi çıkarmamışsınız. Sanıyorum ailecek kendisine yapılan kişi ses çıkarmıyor. Yapılmayınca evlat ayrımı görmüşsünüz. Eğer o zamanda kardeşime de bu ödemeyi yapmalısınız bana yaptınız deseydiniz Yada kardeşinize ekstra siz destek olsaydınız o zaman samimi gözükürdünüz.

Back
X