Yüksek Lisansta tez dönemi?

sensational

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2020
1.161
470
Merhabalar, Yüksek Lisans yapan var mı acaba? Ben tez dönemine geçeceğim de bir şeyi merak ediyorum. Normalde ders aşamasındayken bir dersten kaldığımızda yarım dönem uzayabiliyordu dersi verene kadar tez aşamasına geçilmiyordu. Peki tez aşamasında kalma gibi bir durum oluyor mu? Mesela yarım dönem tezi istenilen bölüme kadar yazamadım, uzamış olur mu dönem? Yada işte yıl sonu tezi yetiştiremedim, bitmedi. Bu durumda yarım dönem daha mı uzamış olur? Şimdiden çok teşekkür ederim :)
 
Totalde ders dönemiyle birlikte 6 dönem diye biliyorum ama pandemi sürecinde dilekçe verip iki dönem daha uzatabiliyorsunuz
 
Biz teze başlamadan önce konu seçimini danışman hocamızla yapmıştık. Bir dönem önce tez konusunu seçmiştik. Danışman hocanızla sürekli iletişim halinde olmak daha avantaj oluyor. İçerik konusunda da yardım isteyebilirsiniz.
 
Enstitünüzün sayfasından yönetmelik bulup okumanızı tavsiye ederim. Sorularınızın yanıtı oradadır. Her yüksek lisans için geçerli olan kuralların yanında belki sizin enstitünüze özgü şartları da görebilirsiniz.
 
X