Yüksek Nabız

delibirselvi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2021
1.864
1.993
83
27
Kızlar selamlar,

Dün geceden beri nabzım 90-110 arası gidip geliyor. 1 hafta önce başka bir sebeple ekg ve kalp ultrasonu çekilmişti bir sıkıntı çıkmadı çok şükür ama şimdi böyle bir durum var. Başına gelen var mı neden olabilir? Daha yeni kardiyolojideydim tekrar gitmeli miyim ne yapayım

Daha önce var mıydı böyle şikayetin canım

Arada bir olurdu da kardiyolojide bir şey çıkmadı işte anlamadım endişe ediyorum
Devam ederse mutlaka görün canım psikolojik değilse ritim bozukluğu artık çok yaygınlaştı bende yıllar önce tedavi oldum hala ilaç kullanıyorum yani ölene kadar devam dedi doktor

Kan değerlerine baktırdınız mi. Bazen Demir eksikliğinde yüksek nabız ortaya çıkabiliyor. Benim de ara ara nabzım 110 Lara kadar çıkıyor. Gebelikle birlikte normale döndü

Devam ederse mutlaka görün canım psikolojik değilse ritim bozukluğu artık çok yaygınlaştı bende yıllar önce tedavi oldum hala ilaç kullanıyorum yani ölene kadar devam dedi doktor
Ritim bozukluğu ekgde çıkmaz mıydı?
Kan değerlerine baktırdınız mi. Bazen Demir eksikliğinde yüksek nabız ortaya çıkabiliyor. Benim de ara ara nabzım 110 Lara kadar çıkıyor. Gebelikle birlikte normale döndü
Demir eksikliğinden ben de hep şüphe ediyorum normalde demirim eksik ama bayadır ölçtürmedim

Demir eksikliğinden ben de hep şüphe ediyorum normalde demirim eksik ama bayadır ölçtürmedim
Aynen ilk once kan değerlerinize baktırın. Tabi yine bi kardiyolojiye giderseniz içiniz rahat eder. Bir de başka sebeple hastaneye gitmissiniz. Kullandığınız ilaç vs varsa o da etkilemiş olabilir

Benim de nabzım hep yüksek. Bir problem yok çok şükür.

Aynen ilk once kan değerlerinize baktırın. Tabi yine bi kardiyolojiye giderseniz içiniz rahat eder. Bir de başka sebeple hastaneye gitmissiniz. Kullandığınız ilaç vs varsa o da etkilemiş olabilir
Ben nefes darlığı sebebiyle gittim. Göğüs hastalıkları solunum testi ve akciğer röntgeninde bir şey çıkmayınca kardiyolojiye yönlendirdi. Orda ekg ve eko çektiler en sonunda nefes darlığı psikolojik dedi kardiyolog. Ama nabzımla ilgili bir sıkıntı yoktu. Bu hafta farkettim bu durumu
Benim de nabzım hep yüksek. Bir problem yok çok şükür.
yapısal olabilir tabi ama gündüz 80 falan saydım şimdi 100 çıkıyor bazen 100+ oluyor

110 aşırı yüksek aciliyet gerektiren bir durum değil ama yine de aksatmayin o zaman bir kardiyoloji muayenesi olun. Bir şey yoktur Allah ın izniyle. Benim gebelik hariç 90 dan aşağı çok nadirdir görmüşlüğüm. Cocunlukla 102 103 oralarda geziyor. Çarpıntım olduğunda da 120 falan oluyordu

Ritim bozukluğu holter cihazında çıkıyor canım demir eksikliği de sebebiyet veriyormuş ama nasıl oluyor gidişatı bilmiyorum çok kötüysen vucudunu çok sallıyor boğazına baskı yapıyorsa mutlaka prof doktorlara gitmeni öneririn

Valla canım endişelendirmek istemem ama bu kadar etki ediyorsa mutlaka araştırma hastanesinde prof vardır aritmeye bakan sen ona gözük hemen zaten holter takıyorlar 24 saat üstünde kalıyor sonucu çıkması da biraz sürüyor seni başından savmışlar nefes darlığı psikolojik olmaz kalp çarpıntısında bizzat yaşadım çok ağırdı 160 ları gördüm 2 sene psikolojik dediler heba oldum en son bir doktor prof. Önerdi acilen gitmem gerektiğini söyledi gittim sonuclar çıkınca acil ablasyon ameliyatına aldılar

Abla benim satürasyonum 99 çıkıyor ama. 2 kere solunum testi yapıldı, akciğer tomografisi çekildi, akciğer röntgen çekildi. Bir şey bulunamadı diye kardiyolojiye yönlendirildim ben. Eko ve ekg de temiz çıkınca tamam dedim heralde stresten oluyor zaten ağır anksiyete hastasıyım. Anlamadım ki

Anksiyete bende de var yapıyor mu yaptı bana 2 kez ama devamlı olmuyor atak esnasında oluyor kuzum hangi şehirdesin sen benim doktorum mersindeydi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…