• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yüksek tansiyon hk.

zeyhat

sonunda oldu :)
Kayıtlı Üye
12 Mart 2008
3.082
17
116
İstanbul
Merhaba bir ay önce doğum yaptım. daha öncesinde şeker ve tansiyon problemim yokken gebeliğin ilk haftalarında şekerim son haftalarndada tansiyonum yükselmeye başladı. Alfamet 3*1 kullandım. Preeklampsiye gidişatım başlarken doğuma girdim. Fakat bir ay olmasına rağmen ilacı halen kullanıyorum bırakınca arada tansiyon ataklarım oluyor 15-9/16-9 gibi.

Yüksek tansiyon hastası olma konusunda endişeliyim acaba tansiyonmum normale dönmesi zaman alırmı? Şeker gibi hemen iyişleşme göstermezmi?

Merhaba bir ay önce doğum yaptım. daha öncesinde şeker ve tansiyon problemim yokken gebeliğin ilk haftalarında şekerim son haftalarndada tansiyonum yükselmeye başladı. Alfamet 3*1 kullandım. Preeklampsiye gidişatım başlarken doğuma girdim. Fakat bir ay olmasına rağmen ilacı halen kullanıyorum bırakınca arada tansiyon ataklarım oluyor 15-9/16-9 gibi.

Yüksek tansiyon hastası olma konusunda endişeliyim acaba tansiyonmum normale dönmesi zaman alırmı? Şeker gibi hemen iyişleşme göstermezmi?

selam geçmiş olsun. gebeliğe bağlı gelişen tansiyonlarda aslında gebelik sonlandığında iyileşme bekelriz bu bazen 40günlük sürece kadar uzayabilir. devam ederse kronik hipertansiyona dönme ihtimalinden dolayı kardiyolog tarafından görülmeniz gerekecektir.

Back