yüksek tansiyon ve şekeri olanlar kaçıncı haftanızda doğum yaptınız?

TozToprak

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2009
1.211
27
683
yüksek tansiyon ve şekeri olanlar kaçıncı haftanızda nasıl doğum yaptınız?bebişinizin sağlığı nasıldı?küveze koydularmı?birde yenidoğan sarılığında sgk karşılıyomu fototerapiyi?

Küveze girip girmeyeceği tamamen bebeğin gelişimiyle alakalı.Ben şu an hastanedeyim ve geçen hafta vaktinde 4300 gr doğan bebeği solunum sıkıntısı olduğu için yoğun bakıma aldılar.Aynı zamanda 33.haftada doğan ikizler doktorları şaşırtarak küveze bile girmeden direkt annenin yanına vermişler.Maalesef küveze girer mi girmez mi doktorlar bile doğmadan bilemiyolar.Ama haftan çok iyi sonuna gelmişsin.Sağlıkla al bebişini kucağına inşallah.

Canım 3 doktorda farklı dedi doğum tarihi olarak.Biri 8 şubat biri 15 şubat digeri 26 ocak diyo.Sat a göre ticker daki haftam.Ama ilk başlarda 2 haftalık bi geç döllenme vardı.40.Haftam 20 şubat gibi.Karın çevresi 2 hafta bacak boyu 3 hafta geri kafasi sata göre gidiyo sadece.Ama geç döllenmeye göre hesaplarsam bacak boyu 1 hafta geri kafasıda 3-4 hafta ilerde görünüyo.Kilosu 2500-2700.Tansiyonum yükselirde anlamazsam diye korkuyorum.Bi yerde okumustum.

benim tansiyonum 5.aydan itibaren hep yuksekti.gunde 3 kere olcuyodum...
bebegimi 39+4 de dogurdum...beni 2 gun yogun bakimda tuttular toplamda 4gece 5 gunduz hastanede kaldim tansiyonum anca duzene girdi...
bebegim ne kuveze girdi nede sarilik oldu allahin izniyle...
bence simdiden bunlari dusunup slkma kendini icini ferah tutki hersey yolunda gitsin...
saglikla kucaklarsin insallah melegini...

Tansiyon sorunum yoktu ama sekerim vardi ve 38.haftada geldi bebegim. Tam da sezaryen icin verdikleri gunde sancilandim ve dogurdum. Herhangi bir sorun yasamadik ikimiz de. Saglikla al kucagina insallah.

canım masallah bebegını almıssın kucagına :) ama gec de olsa baska bu konuda bılgı edınmek ısteyenlere cevap cesıdı olması amaclı yıne yazmak ıstıyorum. Benım yuksek tansıyonum hep vardı gebelıgın 3.trimestırında ıyıc coştu :) 37+4 de normal dogum yaptım bebegım gayet saglıklıydı benım son 1 saat kala tansıyon 18 olmustu oksıjen maskesı fılan takıldı orda fenalastım ama metanetımı kaybetmedım cok sukur dogurdum kuvoze gırmedı 3.240gr 52 cm boyunda ıdı ama benım tansıyonun dusmesını beklemek ıcın dınlenme odasına alınmam ve serum takılması sebebıyle bebegımı gec emzırmeye baslayabıldım bu yuzden sorun yasadık ve sarılık oldu ssk sgk neyse o da özel hastanedeydık karsılamadı cebımızden cıktı parası 2gun yatırdılar bebegımı ve ben mahvoldum logusa halımle o yorgunlukla hastaneye gel gıt sut sag bırak fılan cok sıkıntı yasadık bu konuda

tansiyonunum hep vardı diyorsunuz mesela kaç oluyordu tansiyonunuz gebelikten önce varmıydı yoksa gebeliktemi çıktı biraz açıklayıcı bilgi verirmisiniz

Ben seker hastasiyim tip2 diyabetin var 28 yasindaym saglikli bi hamilelik ve bebeym olurmuş lütfen yorum yazn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…