Gebeliğe Hazırlık Yüksek TSH ve Prolaktin

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Arkadaşlar merhaba. Tiroid sıkıntısı maalesef bende de var. Ve aylardır ilaç kullanıyorum. Bir hastanede 2.7 bir başka hastanede 1.5 çıktı. 2.7 olduğunu varsayarsak,hamile kalmak için yüksek mi sizce halen ?

Kan tahlili vermeden önce tiroid ilacı alınmaması gerek. İkisinde de buna dikkat ettiniz mi? Ve bahsettiğiniz tam olarak TSH değil mi?
Tabi ki. Su haricinde vücuduma başka hiçbir şey almadım ve aynı zamanlardaydı testler. Doktorumla tam görüşemedik lakin haftalık 1 Doz arttırabiliriz gebelik ihtimaline karşı dedi. Ama değerler farklı olunca kafamda şöyle bir soru oluştu, eğer doğru olan değer 1.5 ise ve doz arttırımı olursa tsh'ın düşmesi de olumsuz etkiler mi acaba

Yurtdışında 1 civarı hatta 1 altı bile olması isteniyor TSH değerinin. Sanırım 0,5 altına düşmemesi gerekiyor.

Hayırlı sabahlar arkadaşlar
Ben geçen hafta normal günümde kan vermiştim kan değerlerimin durumunu öğrenmek için aile hekimliğinde.
Galiba tsh biraz yüksek çıkmış bu değerler çocuk olmasına engel olur mu

Eklentiler

• 20220606_104819.webp
    8,5 KB · Görüntüleme: 19
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…