• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yukseklisans grubundan bir akademisyenle tanistim sizce?

akademisyenlerin yayın zorunluluğu vardır ve bu yayınlarda imla ve noktalama gibi birçok ayrıntı kontrol edilir. (Türkiye'de de böyle olduğunu varsayıyorum) ayrıca bu yayına hazırlık süreci hayatın o kadar geniş süresini kaplayan bir parçası haline gelir ki elinin kayıp yanlış yazman mümkün değildir.
Kız kardeşimin eşi fizik alanında profesör. Bir devlet üniversitesinde kadroda. Bağlaçları ayırdığını hiç görmedim. İmla kurallarına dikkat etmiyor. Onunla yazışsanız, ilkokul terk sanardınız. Herkes aynı değil. İstisna da çok, dikkatsiz insan da..

Kız kardeşimin eşi fizik alanında profesör. Bir devlet üniversitesinde kadroda. Bağlaçları ayırdığını hiç görmedim. İmla kurallarına dikkat etmiyor. Onunla yazışsanız, ilkokul terk sanardınız. Herkes aynı değil. İstisna da çok, dikkatsiz insan da..
Sayısal zekası yüksek olan kişilerde sözel alanın eksik olması görülmemiş değil.
Konu sahibinin de yazıştığı “çocuğun” da imla kurallarından daha sıkıntılı olan durumu bence zekalarının bir kısmını kiraya vermiş gibi konuşuyor olmaları. Çok düşük bir seviye gerçekten.

Ben konuya yabancıyım biraz sanırım, Doç ya da akademisyen olunca güvenmek gerektiği gibi bir algı mı var.
Baglaclari ayirmiyot ama akademisyen garip źaten iletisimi kestim ulasamaz bana artik oypden gelnr
Ben onun akademisyen olduğuna inanmıyorum, telegramda çeşit çeşit insanlar var. O grupta olduğu için akademisyen olduğunu düşünme. Bana bilgilerini attı diyorsun. Hadi diyelim ki gerçekten akademisyen. Amacı cinsellik konuşmak işte. Bir eli şeyinde senin fotoğrafını beklemiş mastürbasyon yapmak için. Bazı erkeklerin beyni başka yere çalışmıyor ne yazıkki.
Erkeklerin hepsinin beyni cinsellige calisiyor hepsi diyorum bak

Baglaclari ayirmiyot ama akademisyen garip źaten iletisimi kestim ulasamaz bana artik oypden gelnr

Erkeklerin hepsinin beyni cinsellige calisiyor hepsi diyorum bak
Hepsi öyle de girizgahı böyle olandan ciddi birşey beklenmez. Amacı belli üzülürsünüz.

akademisyenlerin yayın zorunluluğu vardır ve bu yayınlarda imla ve noktalama gibi birçok ayrıntı kontrol edilir. (Türkiye'de de böyle olduğunu varsayıyorum) ayrıca bu yayına hazırlık süreci hayatın o kadar geniş süresini kaplayan bir parçası haline gelir ki elinin kayıp yanlış yazman mümkün değildir.
Öyle makaleler gördüm ki ne imla var ne noktalama, gelişine yazmış 5 sayfa dergi de yayınlamış. Çok üzücü.

Öyle makaleler gördüm ki ne imla var ne noktalama, gelişine yazmış 5 sayfa dergi de yayınlamış. Çok üzücü.

özellikle Türkiye için bu yüzden parantez açtım. hakemli dergi dendiğinde bile ciddi bir sıkıntı var. Oytun bey'in kendi makalelerini yayınlayabilmesi için bile ayrı bir dergi var malumunuz. ben ideal evrene göre yorum yapmış gibi oldum. fakat yine de -özellikle belli bir yaşa erişmiş bireyler arasında- ülke şartlarına göre vasat üstü eğitim almış kişilerde bu çok zor. yaş kriteri koymamın sebebi de ülkedeki eğitim kurumlarının içinden geçilmeden önce eğitime erişim açısından belirttim.

özellikle Türkiye için bu yüzden parantez açtım. hakemli dergi dendiğinde bile ciddi bir sıkıntı var. Oytun bey'in kendi makalelerini yayınlayabilmesi için bile ayrı bir dergi var malumunuz. ben ideal evrene göre yorum yapmış gibi oldum. fakat yine de -özellikle belli bir yaşa erişmiş bireyler arasında- ülke şartlarına göre vasat üstü eğitim almış kişilerde bu çok zor. yaş kriteri koymamın sebebi de ülkedeki eğitim kurumlarının içinden geçilmeden önce eğitime erişim açısından belirttim.
Katılıyorum ideal bir dünyada öyle olmalı, günümüzde her şeyin içi gitgide boşalsa da düzeleceğine dair hala umudum var.

Gecen pazar tanistik.Slm deyip yazmaya basladi ama aradan 15 dk gectikten sonra resim felan at dedi atmadim.Sonra konustu ama sunu dedi"Şunu hayal etcem ama kizcan bana,butun gun evde yalnizdim keske sen de yanimda olsaydin"felan dedi.Sonra ablalarim geldi gerek yok dedi.Anne babasi yasamiyor hep yurtlarda kalmis yani kendi cabalariyla bu yerlere gelmis cocuk benden 2 yas kucuk.O lafindan sonra sildim mesajlari komusmadim ozür diledi benden o hayal kurma meselesiyle ilgili.Ama bugun de sunu dedi bakin pazardan beri cat pat konusuyorum bir küs bir barisik ama bugun seni gormek istiyorum artik bana resim at dedi kendisi de atti bu arada dr ogretim uyesi kendisi.Sonra konusurken birden ben cikcam ozel islerim var dedi .Kizdim sen benimle bos vakitlerinde konusmak icin mi yaziyorsun diye.O da ozel islerim var seninlr aram bozulsun istemiyorum söylersem Kizarsin diyor.Evde takilacakmis ben de konusmayi kesiyorum tekin biri degilsin dedim .o da pes yazmis.Evde yaptigi seyi tahmin etmem zor degil ama bunu soylemedi ben de mesajlari sildim telegramda .Benimle tanismak istedigini soyluyordu eger is ilerlerse ciddi dusunebilirim tum gun konusuyorduk kendisiyle ama guven duymuyorum sana dedim ve ciktim.
Adam olta atmış ya tutarsa salla gitsin

Nasıl ne ilgisi var akademisyen de bağlaçları ayırmayacaksa artık bu ülkede atarım kendimi bir yerden.

İş gereği araştırma yaparken rastladığım dokümanlarda bağlaçlara dikkat etmedim ama yazım yanlışları oluyordu.
Editör arkadaşım var mesela telefonda yazarken kelimeleri doğru yazamaz, telefon klavyesinden şikayet eder.
Bence de telefondan yazmakla bilgisayardan yazmak bir değil, onun için bu iki durumu bağdaştıramadım.

Back
X