- 13 Eylül 2014
- 1.320
- 2.521
- 138
"k" harfine basmadığım için ne kadar pişman olmalıyım? acımasızlık diye nitelendirdiğiniz cümleyi, tüp bebek yapaların düşünmesi gerekenleri ben düşünmek istemediğim için kurdum.
İnsanlar bu kararları alırken kendileri düşünüp, hesaplarlar. Ben düşünmem diye kestirip attım, gereksiz alınganlık göstermeyin.
Öte yandan tüp bebek de masum değil, doğal mı sanıyorsunuz o aşılama yolunu? Tercih edenlerin kendi seçimi, ama seçimlerini kendileri hesaplarlar onu diyorum. Kalbe dokunacak bir şey de yok, insanların seçimlerini yargılamadığımı diğer mesajlarımda yazdım zaten. Benimle aynı fikirde olmadığınız için ki düşüncenizi bilmiyorum ben kötü veya acımasız olamam, asıl bu fikir acımasız.
Sakinliğinizi korumanızı tavsiye ederim :)
Pardon merak ettiğim için soruyorum eğitiminiz bu konuda mı acaba?
Ben moleküler biyologum, Tüp Bebek ve Preimplantasyon&Genetik tanı eğitimleri aldım ancak tüp bebeğin neden masum olmadığını düşündüğünüzü anlayamadım(Tabii ki tüp bebek embriyo donasyonu ile yapılmadıysa, anne-baba belli olan tüp bebeklerden bahsediyorum). Benim uzmanlık alanım kanser biyolojisi olduğu için yeni bir gelişme oldu da ben mi takip edemedim diye soruyorum.