• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yumurta donasyonu

• Konu Sahibi Konu Sahibi ttk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Dinen haram.Eğer müslümanım diyorsanız Allahın sınırlarını aşmayın.az bir para için ebedi hayatınızı yakmak hiçte akıl işi değil.
diğer boyutlarına gelince zaten yazılan yazılmıs.

Kadin yazmis dini boyutuyla ilgilenmiyorum diye.

Kaldi ki herkes dini boyutunu biliyor, yani kimse forumda dini boyut sormuyor.

Yeter daa sıkıldık artik. Her konuda mutlaka bir dini boyut yorumu.

Bu çok kişisel, çok garip bir konu. Kendi başıma karar veremedim. Bir yanım yap diyor bir yanım yapma.

Ben yurt dışında okumakta olan bir öğrenciyim. Burada yumurta donasyonu yapmak yasal. Bu donasyon sonucunda da oldukça yüklü miktarda iki bin euro kadar para veriyorlar. Donasyon yapabilmek için bir sağlık testinden geçmek gerekiyor, sonra bir süre günde bir kere iğne olunuyor ve en son yumurtaları topluyorlar. Toplanan yumurtalar bir tüp bebek merkezinin bankasına gidiyor. Buradan bebeği olmayan insanlar vericiyle eşleşirse vericinin yumurtaları kullanılarak tüp bebek yapılıyor.

Bir yandan yumurtalarımdan hiç tanımayacağım, hiç bilmediğim bir çocuğumun olacağı düşüncesi çok garip geliyor, ileride evleneceğim insan bu olaydan haberdar olursa ne düşünür bilmiyorum ya da ona söylemem gerekir mi acaba? Bir yandan da bu paraya buradaki masraflarım için ihtiyacım var, yurt dışında okumak ucuz bir şey değil. Br yandan çalışıyorum çok şükür aç açıkta değilim ancak Bira fazladan para da beni rahatlatacak. Üstelik bebeği olmayan bir çiftin aile olmasına yardımcı olacak olmak bana çok da kötü bir şey gibi gelmiyor.

Kısacası kafam çok karışık. Siz olsanız ne yapardınız?
Sadece yumurtayla çocuğun olmuş olmaz ki arkadasim . O cocugu karnında taşırsan buyutursen bir çocuğun olduğunu hissedersin. Evleneceğin adamında bilmesine gerek yok , söylersen de bunun sorun edilecek bir yani olmadığını düşünen biriyle evlenirsin ama bunu sen kendi gözünde büyütürsen o zaman huzursuz olursun. Paraya ihtiyacın varsa beynin de bunu kabulleniyorsa ver yumurtalarını sonuçta geleceğin için harcama yapacaksin. Ama bence sen kendince yazdigin bu sorgulamaları sürekli yapacaksan verme yumurtalarını pişman olursun.

zor bir karar adam gibi bir din adamı varsa sorsan belki sana yardımcı olabilir

Bu çok kişisel, çok garip bir konu. Kendi başıma karar veremedim. Bir yanım yap diyor bir yanım yapma.

Ben yurt dışında okumakta olan bir öğrenciyim. Burada yumurta donasyonu yapmak yasal. Bu donasyon sonucunda da oldukça yüklü miktarda iki bin euro kadar para veriyorlar. Donasyon yapabilmek için bir sağlık testinden geçmek gerekiyor, sonra bir süre günde bir kere iğne olunuyor ve en son yumurtaları topluyorlar. Toplanan yumurtalar bir tüp bebek merkezinin bankasına gidiyor. Buradan bebeği olmayan insanlar vericiyle eşleşirse vericinin yumurtaları kullanılarak tüp bebek yapılıyor.

Bir yandan yumurtalarımdan hiç tanımayacağım, hiç bilmediğim bir çocuğumun olacağı düşüncesi çok garip geliyor, ileride evleneceğim insan bu olaydan haberdar olursa ne düşünür bilmiyorum ya da ona söylemem gerekir mi acaba? Bir yandan da bu paraya buradaki masraflarım için ihtiyacım var, yurt dışında okumak ucuz bir şey değil. Br yandan çalışıyorum çok şükür aç açıkta değilim ancak Bira fazladan para da beni rahatlatacak. Üstelik bebeği olmayan bir çiftin aile olmasına yardımcı olacak olmak bana çok da kötü bir şey gibi gelmiyor.

Kısacası kafam çok karışık. Siz olsanız ne yapardınız?
Sadece yumurtayla çocuğun olmuş olmaz ki arkadasim . O cocugu karnında taşırsan buyutursen bir çocuğun olduğunu hissedersin. Evleneceğin adamında bilmesine gerek yok , söylersen de bunun sorun edilecek bir yani olmadığını düşünen biriyle evlenirsin ama bunu sen kendi gözünde büyütürsen o zaman huzursuz olursun. Paraya ihtiyacın varsa beynin de bunu kabulleniyorsa ver yumurtalarını sonuçta geleceğin için harcama yapacaksin. Ama bence sen kendince yazdigin bu sorgulamaları sürekli yapacaksan verme yumurtalarını pişman olursun.

İkinci durumda elbetteki biyolojik bir bağ var ancak yasal olarak akrabalığın şartları sağlanmadığından yasal anlamda bir akrabalık yok demek istedim.

Arkadaslar kardeslik konusunda biraz kafa karisikligi yasamis...Amerika tup bebek tedavisi yasadigim icin bu konulara hic yabanci degilim.

1-Amerikada sperm veya yumurta donasyanu ile dunya gelen cocuklar yasal ve biolojik olarak KARDESTIR. yani bazi arkadaslarin dedigi gibi sen buyutmedin, ayni evde yasamadi kardes olmazlar ancak kuru bir avuntu.

2- Biyolojik ve kanunen kardes olduklari icin ileride yasanacak kargasayi onlemek icin, yumurta veya sperm donorunun kimligi aciklanmasa da bu donorlerden dogan cocuklarin kimligi 18 yasindan sonra aciklanmak ZORUNDADIR. Yani bu cocuklar eninde sonunda hikayelerini ogrenecekler, kanunen ogrenmek zorundalar....yine de donorun kimligi verilmeye biliniyor. sadece donorun dosya numarasi " SAT1520" gibi aciklanir. Tr'de malesef bu konu cok daha riskli, bir cok kisi Kibrita tedavi goruyor, ve Turkiyede yasal bosluk oldugu icin bu cocuklar gercek hikayelerini hic bi zaman bilemey bilir.

3- Lutfen yasadiginiz ulkenin kanunlari arastirin. Ona gore cikarim yapin.

4- Yorum yapan arkadaslar lutfen sizde, cok bilgi sahibi olmadiginiz boyle ciddi konularda "bence kardese degildir deyip yanlis yonlendirmeyin... Bu konu Amerika hukukuna gecmis, toplumda ciddi hasarlar acabilecek bi konu oldugu icin, donorden dogan cocuklarin biyolojik olarak kardes kabul ediligi kanunen zaten tartismasizdir.

5- Dini boyutu herkesi ilgilendirmeye bilir, ama yarim dini bilgiyle "sevaptir gunahtir" demek en az bu konuda hic bir bilgisi olmadan kardes degillerdir demek kadar sakincali.. Birakin sevabini gunahini ilahiyatcilar tartisisin.. dini konuda bilmeden ahkam kesilmesin..

Bi de organ bagisi ile kiyaslanmis.

1-Organ bagisinda maddi bi kazanc soz konus degildir. Yani o bir BAGISTIR. Burda ise maddi bir kazanc vardi (bobrek satanlari organ bagisi kapsaminda gormuyorum)

2- Organ bagisi genelde kisi vefat ettikten sonra olur, ve bu bagis basklarinin hayatini kurtarir. Henuz anne olamamis biri olarak soyluyorum. ANNE OLMAMAK DUNYANIN SONU DEGILDIR. Cocuk sahibi olamamak kanser gibi bi hastalik degildir

3-ORgan bagisinda gelecek nesilleri/aile baglarini etkileme ihtimali olan bi sey yoktur. Bu konu ise o kadar basit bi sey degil. Bu yuzden bir cok gelismis ulkede bu zaten hukuki bir konudur.

Dunyada 7 milyar insan var senin cocugun gidecek,yumurtanla dollenmia cocugu bulacak, aşık olacak, evlenecek. Hikaye gibi. İcine nasil sinecekse onu yap bence

Canim cok masrafli bi islem oldugu icin tup bebek tedavsini insanlar genelde en yakin sperm veya yumurta bankasinda gorurler..yani kendi sehirlerinde veya en yakin sehirde... yani bu cocuklar genelde ayni sehir icinde buyur... olasik hic de azimsanamaz....

Bide bi arkadas detaylı aciklama yapmis kanunen dogacak cocuk bu durumu ogrenmek zorundaymis. Buda kardes evliliginin onune gecebilecek bisey. Bu uygulama turkiyede olsa ben donor olurdum. Parasi icin degil cocuk sahibi olmak isteyen bayanlar icin yapardım

Canim cok masrafli bi islem oldugu icin tup bebek tedavsini insanlar genelde en yakin sperm veya yumurta bankasinda gorurler..yani kendi sehirlerinde veya en yakin sehirde... yani bu cocuklar genelde ayni sehir icinde buyur... olasik hic de azimsanamaz....

Konu sahibi turkiyeye geri dönüp burada evlenip, cocuk sahibi olmayi planliyormus

Düşüncesi bile kötü.. Doğmuş bir çocuğu satmak gibi bence.. Sonuçta o da senin çocuğun..

Konu sahibi turkiyeye geri dönüp burada evlenip, cocuk sahibi olmayi planliyormus

bu durum yine de bagisladigi yumurtalari da getirecegi anlamina gelmiyor. Muhtemelen yumurtalar en yakin merkezde tedavi goren insanlara verilecek...

bu durum yine de bagisladigi yumurtalari da getirecegi anlamina gelmiyor. Muhtemelen yumurtalar en yakin merkezde tedavi goren insanlara verilecek...

Ben mi anlatamadim acaba. konu sahibi ve yumurtalarindan olacak cocuk abd de, konu sahibi ve çocukları turkiyede olacak.

Dini boyutunu düşündün mü. Ileride senin cocuklarinla yumurtalarindan olan kardesleri evlenebilir iliski yasayabilir

Ben mi anlatamadim acaba. konu sahibi ve yumurtalarindan olacak cocuk abd de, konu sahibi ve çocukları turkiyede olacak.
Türkiye den Abd ye gidis yokmu yada buraya gelemezler mi sinav dunyasinda yasiyoruz sonucta kardeslerin iliski yasayabilecegi ihtimali herzaman var dini boyutunu dusunmek lazim

Türkiye den Abd ye gidis yokmu yada buraya gelemezler mi sinav dunyasinda yasiyoruz sonucta kardeslerin iliski yasayabilecegi ihtimali herzaman var dini boyutunu dusunmek lazim

Konu sahini dini boyutunu umursamıyorum demisti. Konu sahibinin mesajlarina gore dusuncemi belirttim. sonucta kimseyi kendim gibi dusunmeye ikna etmeye calismam dogru değil. Digerleri gibi düşünmek zorunda da değilim. Bu ulkede 77 milyon insan var, insanlarin cogunlukla aynı dusuncede olmasini beklemenizde bana sacma geliyor açıkçası.

Back
X