• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yumurta rezervi ve doktor tutumu

• Konu Sahibi Konu Sahibi htnn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

htnn

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
12
Puanlar
13
Selam hanımlar. Daha önce 18 ve 23 yaşlarımda da duyduğum bir teşhis vardı yumurtalaman az diye ama her ikisinde de düzelir demişlerdi. Son 1 senedir döngümdeki gariplikler sebebiyle doktora gittim alttan muayene güzel dedi sonra tahlil verdim regl 2. Günü ve sonuç olarak yumurta rezervin düşük dedi kilo ver spor yap dedi fazlalık kilom 10 kilo.
Ama bana dedikleri çok mantıklı gelmedi elbette her hasta öyküsü farklı fakat diyetisyen gibi konuşup yolladı. Üstelik gebelik istiyorum dediğim halde. Mesela prolaktinim 37.37 değeri yüksekmiş ama önemli değil dedi pcos vs mi dedim hayır rezervin az kilo vereceksin işte dedi yolladı sizce başka doktorlardan da görüş almalı mıyım yoksa bu rezerv olayı kilo ile hallolan bir şey mi (daha önceki zamanlarda bu teşhis söylendiğinde ideal kilomda idim )

amh testi talep edin orada belli olur.
kiloyla bir ilgisi yok ama beslenme yumurta sayisini arttirmasada kalitesini arttiri, beslenme onerisini dikkate alin
adetin 2. gunu de hormon testi yaptirin
aile hekimine kan tahlili verim - gebelik planladiginizi soyleyin eksik vitaminlerinizo tshinizi falan duzenlesin.
cok da caninizi sikmayin, dusuk amh ile kolayca hamile kalan tonla kadin var - biri de benim.
hersey bir sayidan ibaret neticede
ve kadin dogum doktorlari genelde kaba ve gıcık oluyor, neden bilmem. oyleleri seciyordur belki de bu bölümü.

amh testi talep edin orada belli olur.
kiloyla bir ilgisi yok ama beslenme yumurta sayisini arttirmasada kalitesini arttiri, beslenme onerisini dikkate alin
adetin 2. gunu de hormon testi yaptirin
aile hekimine kan tahlili verim - gebelik planladiginizi soyleyin eksik vitaminlerinizo tshinizi falan duzenlesin.
cok da caninizi sikmayin, dusuk amh ile kolayca hamile kalan tonla kadin var - biri de benim.
hersey bir sayidan ibaret neticede
ve kadin dogum doktorlari genelde kaba ve gıcık oluyor, neden bilmem. oyleleri seciyordur belki de bu bölümü.
Tavsiyeler için teşekkür ederim zaten spor salonu ile görüştüm bile dikkat edeceğim.
Bugün adetin 2. günü idi zaten ama zayıflayıp bir daha veririm belki değişim olur. Yani yumurta rezervi düşüklüğü yazdım nete ve hep tüp bebek yazıları çıkıyor ister istemez üzüldüm ve panikledim.
Peki dediğiniz bu amh testinin yapılması için belli bir zaman aralığı var mı ve gidip yaptırmak istiyorum dediğiniz de yapıyorlar mı ?

Tavsiyeler için teşekkür ederim zaten spor salonu ile görüştüm bile dikkat edeceğim.
Bugün adetin 2. günü idi zaten ama zayıflayıp bir daha veririm belki değişim olur. Yani yumurta rezervi düşüklüğü yazdım nete ve hep tüp bebek yazıları çıkıyor ister istemez üzüldüm ve panikledim.
Peki dediğiniz bu amh testinin yapılması için belli bir zaman aralığı var mı ve gidip yaptırmak istiyorum dediğiniz de yapıyorlar mı ?
hayir yok herhangi bir gunde ac ya da tok gitmen yeterli. eah'ler yapiyor direkt onlara gidebilirsin
gozunu korkutup seni strese sokmasin yaa bence stres daha büyük engel gebe kalmada:) ama acil eylem planina da gec beslenme spor hayat tarzi degisikligi gini seyleri yap yavas yavas, birsey kaybetmezsin😇

Sizinle aynı şekildeyim suan doktorum moralımı bozdu bu konuda detaylı bilgi öğrenebildiniz mi bizim için illa tüp bebek mi doğal yol ile hiç şansımız yok mu :( doktor moralımı bozdu benımde

Sizinle aynı şekildeyim suan doktorum moralımı bozdu bu konuda detaylı bilgi öğrenebildiniz mi bizim için illa tüp bebek mi doğal yol ile hiç şansımız yok mu :( doktor moralımı bozdu benımde
Dusuk amh ile dogal yolla gebe kalinabiliyor bircok öykü var caninizi sıkmayin

Amh düşüklüğü tek başına bişey ifade etmez ki amh sadece rezervinizi gösterir. Önemli olan yumurta kalitenizdir. Kaliteli 1 tane yumurta ile hamileleik oluşablir. Yumurta kalitenizi arttıracak takviye ve beslenme ile bunu sağlayabilirsiniz. Tabiki altta yatan herhangi başka bir sorun yok ise.

Back
X