yumurta takibi yaptıranlar

Myprincesses

(Prenseslerim)
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2015
1.492
2.192
83
Arkadaşlar ben dün yumurta takibi için doktora gittim. Adetimin 13. Günüydü ve yumurta 17mm olmuştu. Çatlaması çok yakınmış her gün ilişki önerdi. Doktor takibi yaptıran arkadaşlar sizlerin kaçıncı gün ve kaç mm de çatlama oldu? Paylaşalım herkes tahmini olarak hesaplayabilsin.

Merak eden arkadaşlar için gelişmeleri yazarım. Normalde bir gün durup bir gün gitmek gerek doktora ama yarın ctesi olduğu için ptesi gidicem. O zamana kadarda çatlamış olur inşallah

merhaba canım benim de yumurta takibim yapılıyor bu ay 10. günde 11 mm. 12. gün bugün 15 mm olmuş 26 günde bir adet oluyorum doktor büyük ihtimal pazar çatlar dedi yarından itibaren sürekli ilişki önerdi pazartesi yeniden bakıcak

Aynı bekleyiş içindeyiz hadi hayırlısı olsun inşallah.bende dün çatlamış olabileceğini düşünüyorum ptesi belli olacak bakalım

Ben şimdi doktordan geldim net göremedi 30mm gözüküyor sanki dedi. Ayrıntılı ultrasonla baktılar bişey gözükmüyor çatlamış olabilir dedi. Karışık bir durum kafam karıştı.

Ben şimdi doktordan geldim net göremedi 30mm gözüküyor sanki dedi. Ayrıntılı ultrasonla baktılar bişey gözükmüyor çatlamış olabilir dedi. Karışık bir durum kafam karıştı.
Canim ben de bugun gittim benim yumurta aynı boyutta öylece duruyormuş çok üzüldüm doktor çarşamba gel dedi yeniden bakıcak ama gelişme olmadığı için bu aydan umutsuz konuştu önümüzdeki ay tedaviye başlarız dedi

Aynı durur mu ama kaç gündür canm adetinin kaçıncı günündesin

arkadaslar ben bu ay klomen kullandım 1tane yumurtam gelişmiş. 14.gün 18mm olmuş demişti doktr. bugün tekrar gittim kontrole (16.gün) 24mm olmus ama hala catlamamıs dedi. gün asırı ilişki önerdi ve paZartesi tekrar gel dedi. sizlere sorum: acaba catlamayabilir mi yoksa her yumurta kesin catlar mı?? kasıklarımda inanılmaz agrı var bu normal mi acaba? doktor yumurtanın büyüdügünden dedi ama merak esiyorum acaba kist falan olabilir mi yumurta catlamazsa?
Rabbim herseyin hayırlısını versin beklemek cok zorr

Amin inşallah. Çatlaması yakındır.genelde çatlar 24mm de. Klomen hiç kullanmadım ama çatlamasa kist olabilir bu kistlerde çoğu zaman kendiliğinden geçer veya ilaç tedavisiyle. Çatlamamasının nedenide Hcg denen hormonların eksik veya hiç salgılanmıyor olmasından kaynaklanırmış. Klomende bunu arttırmak için yapılır ve genelde olumlu sonuç verirmiş.

Arkadaşlar benim yumurtam en son 18 mm olmuştu yazmıştım dün gittim doktora yumurtam çatlamamış aksine sönmüş ben 26 günde bir adet olurum düzenli yani ama demekki çatlamadan atıyormuşum

Arkadaşlar benim yumurtam en son 18 mm olmuştu yazmıştım dün gittim doktora yumurtam çatlamamış aksine sönmüş ben 26 günde bir adet olurum düzenli yani ama demekki çatlamadan atıyormuşum
O nası bişey öyle bide sönmeside mi varmış yumurtanın. Neler duycaz daha.gerçekten hamilelik mucizenin ta kendisi

O nası bişey öyle bide sönmeside mi varmış yumurtanın. Neler duycaz daha.gerçekten hamilelik mucizenin ta kendisi
Cidden ben de şaşırdım en son 18 mm di büyümüyordu belki böyle çatlar dedi doktor ama sonraki gittiğimde daha küçülmüş dedi sönmüş yani benim korkum baktıkları şey folikül içinde yumurtalar oluyor ya yumurta yoksa boşsa içi böyle bişey de varmış ama nadir oluyormuş o da beni bulmaz inşallah

Bence o büyüyen yumurta çatlamıştır. Çatladıktan sonra büyümeye devam eden foliküller olur onları görmüştür.Bende de aynısı olmuştu.çünkü Dr 30mm dedi aynı gün ayrıntılı ultrasonda bakan çatlamış dedi.7,8 mm foliküller var dedi.

Ama benim bir taneydi zaten ve sonra baktığı da bir taneydi 16 mm dedi çatlamış olabilir mi acaba ay yine heycanlandım 19 u bat değerlendirdik o günleri bakalım bekleyip görücez hoş beklemiyorum belki bu yüzden tutar bu ay

Bak ne Diyo:Folikülometri, ultrasonografi ile yumurtlamanın takibi: Folikül, yumurtlamanın gerçekleşeceği yumurtalıkta adet döngüsünün başlangıcından itibaren büyüyen ve belli bir çapa ulaştığında çatlayarak içindeki yumurta hücresini serbest bırakan içi sıvı dolu keseciktir. Folikülometri, veya diğer adıyla folikül takibi, adet süresince bu değişikliklerin ultrasonografi yardımıyla takibinin sağlanmasıdır. Adetin başında yumurtalıklardan birinde belirmeye başlayan folikül gün geçtikçe büyür ve bu büyüme takip edilir. Genellikle 18-20 mm çapa ulaştıktan sonra, hekim olgunlaştırıcı (halk arasındaki adıyla çatlatma) iğnesini yapar. Çoğunlukla da kendiliğinden olan yumurtlamadan sonra bu folikülün çapının küçüldüğü, büzüştüğü ve “söndüğü” gözlenir. İçindeki sıvı ise bu aşamada rahim arkasında serbest sıvı olarak gözlemlenir. Bu değişiklikler yumurtlama olduğuna dair kesin bir bulgu olarak kabul edilebilir. Çatlatma iğnesi yapıldığı saatten 36 saat sonra da genellikle aşılam yapılır veya beraberlik önerilir.

Cidden benim durumu söylüyor inşallah tedaviye gerek kalmadan gelir bebişim bu ay süpriz olur bize de çünkü eşimden de testlerini yenilemesini istedi doktor onlara da gerek kalmaz ama doktor nasıl anlamaz ki o dağılan sıvıyı yumurtanın çatlayıp çatlamadığı bu kadar mı zor anlaşılır aslında çatlar dediği gün çok kasık ağrım olmuştu belki çatlama ağrısıydı

cok tesekkür ederim canım yaa inşallah dedigin gibi olumlu sonuc alırım. evet hamilelik cok büyük bi mucize bencede. o iki cizgiyi görünce yasayacagm mutlulugu düsününce şimdiden heyecanlanıyorun.

bu arada sendeki son durum nedir? en son pazartesi catlamıs olabilir demişsin. bi gelişme varmı sende? 30mmde mi çatladı acaba sende? hamilelik belirtsi varmı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…