Yumurta toplama oncesi kaç folikul görüldü kac tane yumurta toplandı?

Benimde ocak ayında ıkıncı gun gelısımı sıkıntı olup ıptal oldu 2-3ay ara verildi tekrar bakıcam Nisan ayında nasıp ama bu gelısım durumu ya yumurta yada sperm kalitesinden dolayı yarıda kalıyor, takviye falan basladım ilk uc gun gelısım kadın yumurta kalitesi, ücten sonrasında erkek kaynaklı diorlar sorunun bende ve yasa baglı dendi bır zaman uzulıp tekrar başlıyorsun ınsallah son olur
benim ikici gün 2 hücreye üçüncü gün 6 hücreye bölünmüş bugün şekil almaya başlaması gerekiyormuş sorun her ikimizden de kaynaklanıyor olabilir tabi ama keşke garanti bir tedavi yöntemi olsa da onu uygulasak

Anladım canım ben belki İstanbulsundur diye düşündüm.Hayırlı haberlerini beklioruz🙏

Bu amh bukadar kötü Deılse bu yumurtalar neden bu kadar az, bende uzun protokolde baya ümitliydim bes yumurta az bence bunada şükür ama, amh ve sayı bildiğin ters orantı
Merhaba amh de hastanenin referans aralığı önemli... Bazı laboratuvarlarda 1-3 arası bazılarında 2-6 referans aralığına göre amh değeri cıkıyor. Bazende 0,70 den başlıyor en düşük. Amh ile folikül sayımı orantılı olması gerekiyor gerçektende... Tedavi için başvurdugumda benimle aynı gün aşılama olacak 23 yaşında bi bayan vardı konuştuk. Ultrasonda folikül sayısı 14 tü. Amh si 0,90 fsh ise 9 du. Benim yaş 35 folikül sayım 9 amh 1.31( refesans aralıgı 1-3) fsh 7.
14 folikül olan bayanın nasıl olurda amh si benden düşük fsh si benden yüksek olur kafam karıştı.

Merhaba amh de hastanenin referans aralığı önemli... Bazı laboratuvarlarda 1-3 arası bazılarında 2-6 referans aralığına göre amh değeri cıkıyor. Bazende 0,70 den başlıyor en düşük. Amh ile folikül sayımı orantılı olması gerekiyor gerçektende... Tedavi için başvurdugumda benimle aynı gün aşılama olacak 23 yaşında bi bayan vardı konuştuk. Ultrasonda folikül sayısı 14 tü. Amh si 0,90 fsh ise 9 du. Benim yaş 35 folikül sayım 9 amh 1.31( refesans aralıgı 1-3) fsh 7.
14 folikül olan bayanın nasıl olurda amh si benden düşük fsh si benden yüksek olur kafam karıştı.

En saglami folikul sayımı dicem.. ama insanın kafası karısıyor gercekten dr da bana amh 2.1 folikul sayım reglin 3. Gunu 5 toplam bi tutarsızlık var...benim anladıgım bu ignelerle folikulden alınan toplanan satı farklı oluyo insanlarda 4 folşkulden 12 yuurta cıkmıs

Merhabalar. Yaşınız 40ın üzerinde ama AMH değeriniz çok iyi, doktor iğneleri hangi dozlarla başlattı?
Benim tedavimde 300 ile başladı doktorum. 300 ile de son bulduracak.
Fakat yumurta sayınız AMH ile uyumsuz geldi açıkçası. Sizi yanlış da yönlendirmek istemiyorum ama kullandığınız iğnelerle artabilir fakat bu sayı 12-13 olmaz. Maksimum 2-3 adet daha artar.
Dr da uyumsuz buldu.. ki bu 3. Dr digerleri cok iyi yu urtaların diyordu stres ve aydan aya degısıyor herhalde cunku amh testi 2019 temmuzda yapışdı

Eklentiler

• D98F7AB4-4145-4FA0-9C29-27B2F4BB6FC5.webp
    D98F7AB4-4145-4FA0-9C29-27B2F4BB6FC5.webp
    17,2 KB · Görüntüleme: 105
Onun amh si de benim gibi düşük yaşına göre, rezervi size göre daha çabuk tükenecek gibi demek ki ama o bize göre daha genç olduğundan dolayı yumurtaları tedaviye iyi cevap vermiş olabilir ve bu yüzden daha çok folikülü gözükmüş olabilir.

Bu sekilde basladık e2 degerimi aldı tedavimin 1. Gunu kanda 23 cıktı yarın tekrar kan verip yumurta durumuna bakcak

En saglami folikul sayımı dicem.. ama insanın kafası karısıyor gercekten dr da bana amh 2.1 folikul sayım reglin 3. Gunu 5 toplam bi tutarsızlık var...benim anladıgım bu ignelerle folikulden alınan toplanan satı farklı oluyo insanlarda 4 folşkulden 12 yuurta cıkmıs
Evet normalde coğu doktor folikül sayımını daha cok önemsiyor. Amh ile ilgili kutay biberoğlu'nun yazısı var cok güzel anlatmış ANTİ-MÜLLERİAN HORMON (AMH) NE İŞE YARAR ? – KRİTİK ANALİZ – Prof. Dr. Kutay Biberoğlu

Onun amh si de benim gibi düşük yaşına göre, rezervi size göre daha çabuk tükenecek gibi demek ki ama o bize göre daha genç olduğundan dolayı yumurtaları tedaviye iyi cevap vermiş olabilir ve bu yüzden daha çok folikülü gözükmüş olabilir.
Anladım amh de küçük foliküller sayıldıgı için belkide. Tüp bebek için değilde normal folükil sayımıydı.Şuan aşılama olduk bekliyoruz ümidim pek yok ondan bu konuları takip ediyorum ve amh ye kafayı takmış durumdayım:) birde makalede okumuştum kız anneye çekermiş menepoz yaşı olarak. Annem 55 yaşında yeni menepoza girdi ben anlamıyorum bu amh lere bakarsak sanki 3-5 yıla menepoza girilir gibi hissediyor insan. İnsanları korkutuyorlar.

Anladım amh de küçük foliküller sayıldıgı için belkide. Tüp bebek için değilde normal folükil sayımıydı.Şuan aşılama olduk bekliyoruz ümidim pek yok ondan bu konuları takip ediyorum ve amh ye kafayı takmış durumdayım:) birde makalede okumuştum kız anneye çekermiş menepoz yaşı olarak. Annem 55 yaşında yeni menepoza girdi ben anlamıyorum bu amh lere bakarsak sanki 3-5 yıla menepoza girilir gibi hissediyor insan. İnsanları korkutuyorlar.
Normalde evet genetik faktörler de etken fakat şimdi hiçbir şey eskisi gibi değil ki. Benim annem de 52 yaşında çok düzenli olmasa da hala regl oluyor ama ben daha 30 yaşındayım rezervimdüşük amh 0.65 tüp bebek tedavisinde 6 yumurta gözüktü ve sadece 4 yumurta toplanabildi onun da sadece bir tanesi döllenebildi o gelişsin diye bekliyoruz.

Normalde evet genetik faktörler de etken fakat şimdi hiçbir şey eskisi gibi değil ki. Benim annem de 52 yaşında çok düzenli olmasa da hala regl oluyor ama ben daha 30 yaşındayım rezervimdüşük amh 0.65 tüp bebek tedavisinde 6 yumurta gözüktü ve sadece 4 yumurta toplanabildi onun da sadece bir tanesi döllenebildi o gelişsin diye bekliyoruz.
Haklısınız yediğimiz hormonlu gıdalar, cihazlar mahvediyor. Hakkımızda hayırlısı olsun.Buda bizim sınavımız belkide İnşallah güzel haberler alırsınız 🙏

Dr da uyumsuz buldu.. ki bu 3. Dr digerleri cok iyi yu urtaların diyordu stres ve aydan aya degısıyor herhalde cunku amh testi 2019 temmuzda yapışdı

Amh testinizi tekrarlatın isterseniz bana çok sağlıklı görünmedi.
falat en önemli şey değil amh, çok daha önemli faktörler var.
Beslenmenizi sağlıklı ve moralinizi yerinde tutun, herşey yoluna girer.

benim de yas 35 amh 2.6 ama 6 yumurta toplandi gonalf 300le oldugu halde.Bir embriyo 2.gun kaliteli dendi ve transfer edildi.Eger olmazsa bir dahaki tedavimde nasil bir yontem izlenir bilmiyorum acikcasi ben de daha cok yumurta olur diye dusunmustum.
Bende cok şaşrdım benim amh 1.17 fsh 7.9 yaşım 30 dün 12 tane folikulden 9 tane toplandı yumurta, fakat bugun aradıklarında 4 tane döllenmiş sadece ve ben bunu amh degerıme baglıyodum😣 sizi gorunce cok şaşrdım. Bakalım yarına basıl olcak 4 tane döllenen yumurtam. İlk 3 gun yumurta önemli 3 gunden sonra sperm devreye giriyor

Bende cok şaşrdım benim amh 1.17 fsh 7.9 yaşım 30 dün 12 tane folikulden 9 tane toplandı yumurta, fakat bugun aradıklarında 4 tane döllenmiş sadece ve ben bunu amh degerıme baglıyodum😣 sizi gorunce cok şaşrdım. Bakalım yarına basıl olcak 4 tane döllenen yumurtam. İlk 3 gun yumurta önemli 3 gunden sonra sperm devreye giriyor
dr her muayne edisinde diyor aslinda rezerv kotu degil ama..ilac yuksek doz olmasuna ragmen boyle oldu.insallah sizin guzel olur 4den ikisini transfer edip 2sini de dondursalar 20 yumurtasi olandan farkiniz yok.Benim beklentim dogrultusunda olmadi insallah sizin olur umut hep var moralinizi yuksek tutun

Acaba kalitesini mi etkiliyo amh yaşıda küçük sonuçta. Yaşı folikul sayısını amhı da kalitesini mi etkiliyor. Benim 1.17amh fsh7.9 dun yumurta toplandı 12 folikulden 9 toplandı fakat 4 tane döllenme olmuş bakalım yarın nasıl olcak döllenenler

Back
X