- 1 Şubat 2018
- 772
- 811
- 53
Canım merhaba;bir de ben de çikolata kisti var 7cm olmuş büyümüş baya.murat eye sordum laparoskopi olayım mı başlamadan önce diye gerek yok dedi.siz ne düşnüyorsunuz hiç böyle çikolata kisti olup da giden var mı...
aslında hsg tüp durumunuda gösterir iyi olur eğer hsgde sorun varsa histeroskopi yapılırteşekkürler zaza.murat bey benden hsg istedi bir öngörüşme yaptık.fakat benim burda devamlı gittiğim doktorumda diyor ki hsg neden istiyorlar ki zaten tüp bebek olmayacak mı hsg de tüplere bakılır tüp yapışık olsa ne olur diyor.histeroskopi yapılsa daha iyi diyor.
eğerki kistin rahatsız ediyorsa ve yakım organlara baskı yapıyorsa ameliyat yap derdimbir de ben de çikolata kisti var 7cm olmuş büyümüş baya.murat eye sordum laparoskopi olayım mı başlamadan önce diye gerek yok dedi.siz ne düşnüyorsunuz hiç böyle çikolata kisti olup da giden var mı...
7 cm baya büyük.Benim sol yumurtalığımı tamamen kaplamıştı.O sebeple benim için en iyisi ameliyattı çünkü patlama riski vardı kistin.Patlarsada allah korusun iyi olmuyor.Birde kızamık gibi yayılan birşey bu.Benim o dönem idrar yollarıma da yayılmıştı ve ona dokunamadılar.Birde bağırsaklarıma yapışmış onu da o zaman gördüler ve laparoskopi yapılırken hemen sezeryan gibi açarak girmişler.Bence çok riske atma ama doktorunlada görüş net olarak en iyisini o söylereğerki kistin rahatsız ediyorsa ve yakım organlara baskı yapıyorsa ameliyat yap derdim
ama hiç bir rahatsızlık ve ağrı vermiyorsa en iyi çukulata kistin tedavisi hamilelik
Rahatsız etmiyor.embriyoya bir zararı olmaz dimieğerki kistin rahatsız ediyorsa ve yakım organlara baskı yapıyorsa ameliyat yap derdim
ama hiç bir rahatsızlık ve ağrı vermiyorsa en iyi çukulata kistin tedavisi hamilelik
Teşekkürler arkadaşlar ben de bir kere zaten laparoskopi oldum ve yumurtalığın biri alındı çikolata kistinden dolayı bu sefer ötekinde var 3 cm ilken 2 ayda 7 cm oldu7 cm baya büyük.Benim sol yumurtalığımı tamamen kaplamıştı.O sebeple benim için en iyisi ameliyattı çünkü patlama riski vardı kistin.Patlarsada allah korusun iyi olmuyor.Birde kızamık gibi yayılan birşey bu.Benim o dönem idrar yollarıma da yayılmıştı ve ona dokunamadılar.Birde bağırsaklarıma yapışmış onu da o zaman gördüler ve laparoskopi yapılırken hemen sezeryan gibi açarak girmişler.Bence çok riske atma ama doktorunlada görüş net olarak en iyisini o söyler
Cnm dikkat et ama en iyi doktorunla görüş.Biz ne desek boşTeşekkürler arkadaşlar ben de bir kere zaten laparoskopi oldum ve yumurtalığın biri alındı çikolata kistinden dolayı bu sefer ötekinde var 3 cm ilken 2 ayda 7 cm oldu
Arkadaşım geçmiş olsun, ameliyata karar verirsen bile böyle 7 cm iken laparoskopi yapamaz doktor mecburen açık ameliyat yapacak ki o da sonrasında toparlanması ağrıları vs çok zor, geçmişte benim de başıma geldi 8 cm idi kist, doktorum GNRH analoğu denilen (zoladex) tipte ilaç vererek adeti baskıladı ki, kist büzüşsün çeksin, böylelikle laparoskopi ile alabilsin diye. Şansıma kist 1 cm e kadar düştü yani çikolata kisti de değilmiş, bir şey yapmaya da gerek kalmamıştı. Hamile kalırsan da en doğal adet baskılayıcı olacağı için zaten kistin küçülür. Dileyelim öyle olsunTeşekkürler arkadaşlar ben de bir kere zaten laparoskopi oldum ve yumurtalığın biri alındı çikolata kistinden dolayı bu sefer ötekinde var 3 cm ilken 2 ayda 7 cm oldu
İnşallah arkadaşım hepimiz hamile olalım inşallah.murat bey transferden önceki ay o iğneden vuralım dediArkadaşım geçmiş olsun, ameliyata karar verirsen bile böyle 7 cm iken laparoskopi yapamaz doktor mecburen açık ameliyat yapacak ki o da sonrasında toparlanması ağrıları vs çok zor, geçmişte benim de başıma geldi 8 cm idi kist, doktorum GNRH analoğu denilen (zoladex) tipte ilaç vererek adeti baskıladı ki, kist büzüşsün çeksin, böylelikle laparoskopi ile alabilsin diye. Şansıma kist 1 cm e kadar düştü yani çikolata kisti de değilmiş, bir şey yapmaya da gerek kalmamıştı. Hamile kalırsan da en doğal adet baskılayıcı olacağı için zaten kistin küçülür. Dileyelim öyle olsun
embriyoya hiç bir zararı yokRahatsız etmiyor.embriyoya bir zararı olmaz dimi
belkide murat beyde tedaviye başlamadan adet baskılayıcıyla kisti büzüştürür ve ya aspire ederArkadaşım geçmiş olsun, ameliyata karar verirsen bile böyle 7 cm iken laparoskopi yapamaz doktor mecburen açık ameliyat yapacak ki o da sonrasında toparlanması ağrıları vs çok zor, geçmişte benim de başıma geldi 8 cm idi kist, doktorum GNRH analoğu denilen (zoladex) tipte ilaç vererek adeti baskıladı ki, kist büzüşsün çeksin, böylelikle laparoskopi ile alabilsin diye. Şansıma kist 1 cm e kadar düştü yani çikolata kisti de değilmiş, bir şey yapmaya da gerek kalmamıştı. Hamile kalırsan da en doğal adet baskılayıcı olacağı için zaten kistin küçülür. Dileyelim öyle olsun
tam bunu yazmıştım-)İnşallah arkadaşım hepimiz hamile olalım inşallah.murat bey transferden önceki ay o iğneden vuralım dedi
Çok teşekkürler arkadaşlar inşallah hamileliğimizi de konuşuruz burada.murat bey sadece o iğneyi 1 ay kullanacağımı söyledi.transferden önceki ayın adetindetam bunu yazmıştım-)
zaten adet baskılayıcılar estradiolun hipofiz bezesinden ifrazatını durduruyor ve o kiste bizişüyor
her halde 2-3 ay kistinin küçülmesini bekliyceksin
amelyatın yan etkileri çok
her bir ameliyat vucudun stresa girmesidi
sen en iyisi murat bey ne diyor onu yap
o iğneyi vurup ve tedaviye başlar ve inşallah hamilede kalırsın ve adet olmazsınŞimdi 1 ay önce o iğneyi yapınca transfer olacak olan ayda adet görmeyecekmiyim ben
Canım mavim yolun açık olsunArkadaşlar bu gün adetim başladı, yarın doktora gideceğim bakalım, bir aksilik olmaz ise başlıyoruz :) Çok inanmam ama dün akşamda rüyamda annem hastaymış 1 ay ömrü kalmış gördüm, ağla ağla, bayağı etkilendim..İnşallah iyiye işarettir...Yada adet olacakmışım :)... dualarınızı esirgemeyin kızlar...Allah yardımcımız olsun...
rüyan hayırlara vesile olsun canımArkadaşlar bu gün adetim başladı, yarın doktora gideceğim bakalım, bir aksilik olmaz ise başlıyoruz :) Çok inanmam ama dün akşamda rüyamda annem hastaymış 1 ay ömrü kalmış gördüm, ağla ağla, bayağı etkilendim..İnşallah iyiye işarettir...Yada adet olacakmışım :)... dualarınızı esirgemeyin kızlar...Allah yardımcımız olsun...
Arkadaşlar bu gün adetim başladı, yarın doktora gideceğim bakalım, bir aksilik olmaz ise başlıyoruz :) Çok inanmam ama dün akşamda rüyamda annem hastaymış 1 ay ömrü kalmış gördüm, ağla ağla, bayağı etkilendim..İnşallah iyiye işarettir...Yada adet olacakmışım :)... dualarınızı esirgemeyin kızlar...Allah yardımcımız olsun...[/QUOTE
Yolun açık olsun mavi inşallah hamile olucaksın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?