Canım merhaba;
Benim 9 sene önce çikolata kistim vardı ve acil ameliyata girdim o zaman doktorum çikolata kistinin bebek konusunda olumsuz sonuçlarından hatta hamile kalamıcağımdam bahsetmişti ve ben hemen ameliyat oldum.Ancak bizim sorunumuz bunu aştıktan sonra eşimden kaynaklı olduğunu öğrendik.Ama çikolata kistin varsa öncelikle ameliyat olman gerekir diye biliyorum ben.

aslında hsg tüp durumunuda gösterir iyi olur eğer hsgde sorun varsa histeroskopi yapılır
mesela ben histeroskopi yaptırdım ve sonra hsg çektirdim tüpler kapalı
sonra tedavide rahim içi sıvı birikti doktor tüpten geldiyini düşündü ama hsgde tüp kapalı dedim demeki ordan deyil dedi
yani bildiyin hem hsg hem histeroskopi işe yaradı

eğerki kistin rahatsız ediyorsa ve yakım organlara baskı yapıyorsa ameliyat yap derdim
ama hiç bir rahatsızlık ve ağrı vermiyorsa en iyi çukulata kistin tedavisi hamilelik

eğerki kistin rahatsız ediyorsa ve yakım organlara baskı yapıyorsa ameliyat yap derdim
ama hiç bir rahatsızlık ve ağrı vermiyorsa en iyi çukulata kistin tedavisi hamilelik
7 cm baya büyük.Benim sol yumurtalığımı tamamen kaplamıştı.O sebeple benim için en iyisi ameliyattı çünkü patlama riski vardı kistin.Patlarsada allah korusun iyi olmuyor.Birde kızamık gibi yayılan birşey bu.Benim o dönem idrar yollarıma da yayılmıştı ve ona dokunamadılar.Birde bağırsaklarıma yapışmış onu da o zaman gördüler ve laparoskopi yapılırken hemen sezeryan gibi açarak girmişler.Bence çok riske atma ama doktorunlada görüş net olarak en iyisini o söyler

Teşekkürler arkadaşlar ben de bir kere zaten laparoskopi oldum ve yumurtalığın biri alındı çikolata kistinden dolayı bu sefer ötekinde var 3 cm ilken 2 ayda 7 cm oldu

Teşekkürler arkadaşlar ben de bir kere zaten laparoskopi oldum ve yumurtalığın biri alındı çikolata kistinden dolayı bu sefer ötekinde var 3 cm ilken 2 ayda 7 cm oldu
Arkadaşım geçmiş olsun, ameliyata karar verirsen bile böyle 7 cm iken laparoskopi yapamaz doktor mecburen açık ameliyat yapacak ki o da sonrasında toparlanması ağrıları vs çok zor, geçmişte benim de başıma geldi 8 cm idi kist, doktorum GNRH analoğu denilen (zoladex) tipte ilaç vererek adeti baskıladı ki, kist büzüşsün çeksin, böylelikle laparoskopi ile alabilsin diye. Şansıma kist 1 cm e kadar düştü yani çikolata kisti de değilmiş, bir şey yapmaya da gerek kalmamıştı. Hamile kalırsan da en doğal adet baskılayıcı olacağı için zaten kistin küçülür. Dileyelim öyle olsun

İnşallah arkadaşım hepimiz hamile olalım inşallah.murat bey transferden önceki ay o iğneden vuralım dedi

Rahatsız etmiyor.embriyoya bir zararı olmaz dimi
embriyoya hiç bir zararı yok
murat beye kistin ultrasondakı halini gösterdinmi?
7 sm biraz büyük istersin kendi hazırlığını yapan doktora git tedavi başında içini aspire etsin tabii eğer mümkünse
sonra inşallah hamile kalırsın ve kistin yok olup gider
aspire olmuş çukulata kistler adet olunca yeniden içi kanla dolur ama adet olmasan hamilelik olsa progesteron etkisinden küçülüyor
doğuma giderkende hem bebeni hem kistini aldırırsın-))
inşallah öylede olur

belkide murat beyde tedaviye başlamadan adet baskılayıcıyla kisti büzüştürür ve ya aspire eder

İnşallah arkadaşım hepimiz hamile olalım inşallah.murat bey transferden önceki ay o iğneden vuralım dedi
tam bunu yazmıştım-)
zaten adet baskılayıcılar estradiolun hipofiz bezesinden ifrazatını durduruyor ve o kiste bizişüyor
her halde 2-3 ay kistinin küçülmesini bekliyceksin
amelyatın yan etkileri çok
her bir ameliyat vucudun stresa girmesidi
sen en iyisi murat bey ne diyor onu yap

Çok teşekkürler arkadaşlar inşallah hamileliğimizi de konuşuruz burada.murat bey sadece o iğneyi 1 ay kullanacağımı söyledi.transferden önceki ayın adetinde

Arkadaşlar bu gün adetim başladı, yarın doktora gideceğim bakalım, bir aksilik olmaz ise başlıyoruz :) Çok inanmam ama dün akşamda rüyamda annem hastaymış 1 ay ömrü kalmış gördüm, ağla ağla, bayağı etkilendim..İnşallah iyiye işarettir...Yada adet olacakmışım :)... dualarınızı esirgemeyin kızlar...Allah yardımcımız olsun...

Canım mavim yolun açık olsun
tedavin yağ gibi gitsin hayırlara sonlansın
bir kız bir erkek sağlıklı evlatlarına kavuşasın
bize güzel umut ol arkadaşım inşallah

rüyan hayırlara vesile olsun canım
annen sağlıklı uzun ömür yaşasın sende yakın zamanda mutluluk göz yaşları dökesin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…