Sevgili Arkadaşlar,
Ben bundan sonra samimi bir şekilde merak eden olursa gittiğim kurumda gördüğüm muameleyi,gözlemlerimi ve deneyimlerimi özelden soran arkadaşlara yazarım ama asla yönlendirme yapmam.Çünkü %60-65 başarı oranı verilen bir konuda üstelik de negatif sonuç alan biri olarak büyük bir sorumluluk almış olurum..Ancak çok kötü ve olumsuz birşey görürsem mutlaka özelden soran arkadaşıma söylerim.
İkinci negatifimden sonra 3. deneyimimi önümüzdeki aylarda eğer sağlık durumum izin verirse deneyeceğim..
Sizlere şunu net bir şekilde tecrubeme dayanarak tekrar söylemek istiyorum..Kıbrıstaki doktorlar genelde bu işi iyi bilen ve düzgün doktorlar.Ama tek yapabildikleri telefonla görüşüp ilaç protokolü uygulamak ve transferi gerçekleştirmek..O yüzden doktorun iyi olması konusunda hemen hemen bütün kurumlar aynı..Geriye iki konu kalıyor,
1-Sizin sağlık durumunuz;Rahim ve eşinizin spermi,bebeğin tutunma ve taşınmasına engel herhangi bir durumun olup olmadığına dair tüm veriler.Bu kısım tamamen sizde.Asla acele etmeyin ,bütün tetkiklerinizi yaptırırken çok iyi bir
tüp bebek doktoru kontrolünde olun..Bununla ilgili eksikliği Kıbrıstaki doktorlar tam teşekküllü inceleyemiyor ve daha önceden sizi muayene etme şansları yok,sadece oraya gidince en fazla 5-10 dk görüyorsunuz doktoru..Hoşgeldin,bay bay
2-Verilen embriyoların kalitesi ve laboratuvar ortamı..Bu kısım çok önemli ,bu konuda kurumları gezme görme şansı olan arkadaşlar araştırsın..İçinize sinen yeri tercih edin
3- Bu süreçte aldığımız her ilacın yan etkileri var ve en önemlisi meme kanseri..Ben yaşadım Allah kimseye yaşatmasın.Çoğu arkadaş 40 üstü olduğundan bu konunun takipçisi olun.Alınan progesteron ve östrojen prospektüsünde bu konu özellikle yazıyor.. Şimilik söyleyeceklerim bunlar..