Kendi doktorumla devam etçem zazam..o devam et dedi merkeze de tekrar yazarım sorarım bi..ama yemi doktor yeni macera yeni masraf..yqni belki yolunda gider herşey kendi doktorum poliklinikte..tahlil kolay,ücret çok uygun aşırı ilgili ve iyi bi adam..o yüzden gerçekten hiç gidesim yok riskli gebelik uzmanına..mecbur mu sence peki..belki iyi olurum..yaş nedeniyle her türlü riskli gebelik gerçi ama senin fikrin çok önemli gitmek zorundaysam bakarım doktor
Biliyorsun benim çok sevdiyim doktorum cem bey ilaçlara karşı
Prednoluda hiç sevmez
Ama ben artık kuşkulandım bu prednol olayından
Eğer gebe kalsam inşallah hem cem bey olucak hayatımda gemde riskli gebelik uzmanı

Benden sizlere.tavsiye riskli.gebelik.bolumune gidin ben 12 gin.once bunu yasadim keske gitseydim dedim.peritinoloji bolumu
Sana kaç kere söyledim masumum
Ama çok şükür her şey geride kaldı
Sağlığın yerinde ve en önemlisi canların yanında

Biliyorsun benim çok sevdiyim doktorum cem bey ilaçlara karşı
Prednoluda hiç sevmez
Ama ben artık kuşkulandım bu prednol olayından
Eğer gebe kalsam inşallah hem cem bey olucak hayatımda gemde riskli gebelik uzmanı
Kullanmaya sıcak bakıyorsun ondan mı düştü acaba diyorsun doktor sevmiyor diyorsun valla zazam beyin devrelerim yandı inan...evham oldum şimdi..:( yani illa riskli gebelik uzmanı takip edecek bizi öyle mi ??herkes öyle mi yaptı ona göre bakocam ben de..

Merhaba kısmet 2020 bende eylem hanım ile başladım.donör seçtik.hemşireyim ve eylem hanımı araştırdım kafama yattı. Hatta haftaya inş eşim Kıbrıs’a gidecek.örnek vermeye.donör hasta olmuş.bakalım hayırlısı.bence bahçeci bu işin uzmanı. Sağlıkçı olarak her detayı sordum araştırdım.istanbuldada olumsuz tüp bebek denemem oldu.asla bebeğin olmaz dediler kendi kendime hamile kaldım ama perinatolog ya doğmadan ölecek yada doğar doğmaz dedi. Raporlarla hasta olduğu ispatlanınca mecburen 3,5 aylıkken aldırdım. Tüp bebek denedim Acıbadem’de. Altunizadede . Bir tane yumurtam vardı oda sağlıklı değildi nakil olmadan ikiden fazla hücreye bölünmedi.oda öyle gitti.bende donasyona karar verdim.İnş sende iyi düşünür kendin için doğru olduğuna inandığın merkezi seçer ve olumlu netice alırsın.bu arada embriyolardan beşinci günde örnek alıp Dubai’ye tahlile gönderip 23 çift kromozomun hepsine bakıyorlar.bu tabiki 3000 Euro gibi ayrı bir masraf.yine aynı şeyi üçüncü defa yaşamamak in ben göze almayı düşünüyorum.başka merkezler sadece 4-5 kromozoma yani en sık karşılaşılan bir kaç hastalığa bakıyorlar

Merhaba araniza yeni katildim. 30 yasindaym fsh 80lerde. Donor dusunuyorum. Ben de Eylem hanimla gorustum. Ilk izlenim iyiydi. Ancak tabi bu yola girdikten sonra ne olur Allah biliyor. Dogus ve Bahceci arasinda kaldim arkadaslar. Deneyimlerinizi paylasirsaniz cok sevinirim. Donasyon karari ayri zor klinik karari ayri zor. Allah yardimcimiz olsun. Sevgiler..[/QUOTE]

Bende kullanmiştım prednol yalnızca 5 gün transfer dr nun isteği üzerine.çarşamba günü gittiğim riskli doğum uzmanı perinatoloji doktoru ise: tüp bebek dr larının ilaç kullandırmayı çok sevdiklerini gereksiz bulduğunu ihtiyacımız olan tek şeyin demir hapı olduğunu decavit yani vitamin hapının bile gereksiz olduğunu söyledi bu arada normal doğum dr da aynı görüşteydi rahat dr lar bana denk geliyor sanırım. Her iki doktorumda donasyon olduğunuda biliyor
İnanki olumsuz şeyler yaşamaktan bıktım ve artık ne kullanacağıma ve nakadar kullanacağıma kendim karar vericem
İnsan uzun süre hasta olunca doktordan daha iyi biliyormuş neyin ona iyi geleceyine
Rabbim kimseye yaşatmasın

Kullanmaya sıcak bakıyorsun ondan mı düştü acaba diyorsun doktor sevmiyor diyorsun valla zazam beyin devrelerim yandı inan...evham oldum şimdi..:KK43: yani illa riskli gebelik uzmanı takip edecek bizi öyle mi ??herkes öyle mi yaptı ona göre bakocam ben de..
Ben kendi adıma cevaplarsam hem yaş hemde ikiz gebelik olduğu için doğrudan riskli gebe oldum benim yaşadığım yerde perinatolog yoktu o yüzden kadın doğum uzmanına gidiyordum.Ama tarama testlerim perintoloğa yaptırmak için memleketime geldim ve ona yaptırdım daha kaç bebek var belli değil senin ama hem ikiz hem 35 yaş üstü isen birde perintolog bulman lazım mutlaka arkadaşım

Ben kendi adıma cevaplarsam hem yaş hemde ikiz gebelik olduğu için doğrudan riskli gebe oldum benim yaşadığım yerde perinatolog yoktu o yüzden kadın doğum uzmanına gidiyordum.Ama tarama testlerim perintoloğa yaptırmak için memleketime geldim ve ona yaptırdım daha kaç bebek var belli değil senin ama hem ikiz hem 35 yaş üstü isen birde perintolog bulman lazım mutlaka arkadaşım
Tamam camım sağol eş zamanlı giderim her ikisine de

İnanki olumsuz şeyler yaşamaktan bıktım ve artık ne kullanacağıma ve nakadar kullanacağıma kendim karar vericem
İnsan uzun süre hasta olunca doktordan daha iyi biliyormuş neyin ona iyi geleceyine
Amin arkadaşım yüz binlerce kez amin seninde son olsun rabbim yüzünü güldürsün inşallah mesleğin gereği de ilaçlar hakkında çok bilgiye sahipsin.senin tercih imkanın oluyor haliyle ama ben hiçbir şey bilmediğimden ilaçlar hakkında dr lar ne derse onu yapmak zorunda kalıyorum bir de her birimizin bünyesi ilaçlara farklı tepki veriyor sanki.sen artık bünyenide tanıyorsundur tabi değil mi

Tam korku içinde okurken yazdın..kuzum tabiki etkileniliyor ama yazmamız lazım ki öğrenilince..hayatta herşey insanlar için..ama bu noktadan sonra kaybedersem yıkım büyük olur,allah korusun..bir daha siz de asla yaşamayın canım..ben de negatif deneyimleri yazarken çekindiğim anlar oldu ilk deneyecekler üzülmesin istedim ama gerçekleri yazmak da gerekli..korksam da yazılması taraftarıyım..dekortu Bıraknayxaşjn ben 2 ay.:
Prednolu niye bırakmak istiyorsunuz ? Anladığım bir kısımin doktoru biraktırmıs bir kısımın da gebelikde bebege zarari olmasindan korkusu var. Ben de doktor ne tavsiye ediyorsa ona uyun diyenlerdenim fakat prednol coook yakından tanıdığım bir ilac oldugu için bildiklerimi özellikle paylasmak istedim. Prednolun içindeki etken madde olan kortizonu zaten doğal olarak vücudumuz salgılıyor. Dışarıdan kortizon takviyesi aldığımızda normal şartlarda böbrekustu bezlerinden salgilanan kortizon kesiliyor ve vucudunuz sadece sizin dışardan aldığınız kortizon miktarına maruz kalıyor. Sizin bahsettiginiz dozlar maksimum 5mg olsa gerek. Bu gebelik açısından sıkıntı çıkartabilecek veya bebek üzerinde olumsuz etkisi olabilecek bir miktar değil. Özel durumum sebebiyle 17 yıldır kullandigim ilaclar var. Bunun içinde prednol da var. Gebelik planlamasiyla birlikte kullandigim ilacların hepsi prednol haric biraktirildi. Prednolun bebek ve gebelik uzerinde olumsuz etkileri olmadığını da defalarca farklı farklı doktorlardan dinledim. Ayrıca benim gibi sürekli prednol kullanmak durumunda olan fakat gebe kalıp cok sağlıklı bebekler doğuran arkadaslarım var. Yani diyorum ki endiseniz bebeğe zarar verir mi bu prednol ise bunu aklınıza getirmeyin derim. Ama doktorunuz biraktirıyorsa ona bir yorum yapamam. Endiselenmeyin güzel hanımlar ;)

Zaza buna çok katılıyorum . Donasyon isinde yeni sayilirim ama uzuuun bir hadtalik gecmisim var. Her ilacın her bunyede tepkisi farklı, herkesin vücudunun dayanıklılığı tepkileri farklı . Onlarca defa tip'ın imkansız dediği şeylerin benim vücudum icin mümkün olduğunu yaşadım . Veya tam tersini mümkün olanın benim için na mümkün olduğunu . Pek cok defa kilinik olarak doktorlarımın farkedemedikleri şeyleri ben farkettim ve tedavi için uyardım. Cok sevdiğim bir doktorum kendi kendinin doktoru olacaksın çünkü bizim işimiz aslında sadece senin söylediklerini fatkettiklerini degerlendirmek derdi. Bunun tıp 'ın heralanı icin geçerli oldugunu düşünüyorum . Kendi tecrubelerinle vücuduna neyin iyi geldiğini az çok bildiğini düşünüyorum .

Prednolu niye bırakmak istiyorsunuz ? Anladığım bir kısımin doktoru biraktırmıs bir kısımın da gebelikde bebege zarari olmasindan korkusu var. Ben de doktor ne tavsiye ediyorsa ona uyun diyenlerdenim fakat prednol coook yakından tanıdığım bir ilac oldugu için bildiklerimi özellikle paylasmak istedim. Prednolun içindeki etken madde olan kortizonu zaten doğal olarak vücudumuz salgılıyor. Dışarıdan kortizon takviyesi aldığımızda normal şartlarda böbrekustu bezlerinden salgilanan kortizon kesiliyor ve vucudunuz sadece sizin dışardan aldığınız kortizon miktarına maruz kalıyor. Sizin bahsettiginiz dozlar maksimum 5mg olsa gerek. Bu gebelik açısından sıkıntı çıkartabilecek veya bebek üzerinde olumsuz etkisi olabilecek bir miktar değil. Özel durumum sebebiyle 17 yıldır kullandigim ilaclar var. Bunun içinde prednol da var. Gebelik planlamasiyla birlikte kullandigim ilacların hepsi prednol haric biraktirildi. Prednolun bebek ve gebelik uzerinde olumsuz etkileri olmadığını da defalarca farklı farklı doktorlardan dinledim. Ayrıca benim gibi sürekli prednol kullanmak durumunda olan fakat gebe kalıp cok sağlıklı bebekler doğuran arkadaslarım var. Yani diyorum ki endiseniz bebeğe zarar verir mi bu prednol ise bunu aklınıza getirmeyin derim. Ama doktorunuz biraktirıyorsa ona bir yorum yapamam. Endiselenmeyin güzel hanımlar :KK66:
Canım çok teşekkür ederim hiç aklıma bile gelmemişti zararı olabileceği ama konu açılınca ister istemez evham yaptım..dekort kullanıyorum ben sanırım prednolle etken maddesi farklı ama sonuçta aynı grup ilaçlar..doktora sormadan asla ilaç bırakmam ve başlamam böylesi bi sorumluluğu alamam..artık ne kadar zaman diyorlarsa içicem..amq iyi geldi yazın su serptin yüreğime..şimdi zaten doktora gidiyorum umarım güzel haberler verebilirim :)

Kese görünmedi..erken daha dedi doktor ama pert oldum..sıfır moralim..eşimle gittik bi hevesle...çarşamba tekrar bakılacak..4+4 bugün...BETA HCG sonucu bekliyorum..çöktüm:(((

Kese görünmedi..erken daha dedi doktor ama pert oldum..sıfır moralim..eşimle gittik bi hevesle...çarşamba tekrar bakılacak..4+4 bugün...BETA HCG sonucu bekliyorum..çöktüm:KK43:((
Canım hiç moralini bozma daha erkendi onun için sana gitme demiştik ister istemez moral sıfırlanıyor, lütfen kendini toparla sonuç güzel olacak kendini ona şartla

Benim de sabah yine kanamam geldi sanırım ben de bu duruma alıştım artık, doktoru aramadım bile kesilene kadar yattım bekledim şimdi baya azaldı doktoruma sordum yatacaksın yapacak başka birşey yok şuan dedi.

Kullanmaya sıcak bakıyorsun ondan mı düştü acaba diyorsun doktor sevmiyor diyorsun valla zazam beyin devrelerim yandı inan...evham oldum şimdi..:KK43: yani illa riskli gebelik uzmanı takip edecek bizi öyle mi ??herkes öyle mi yaptı ona göre bakocam ben de..
Ben prof a gittim canım.uzman doktordan daha iyi geldi bize.Herseyimle detaylı ilgilendi onun sayesinde erken doğum riskini çok öncesinde öğrenip tedbir aldık sayesinde 34.haftadayız.Bu da benim nacizane tavsiyem

Back
X