Duruada bende kürtaj yerine kanamayi beklemis ve 10 gün boyunca takip edilerek hcgnin sıfıra yaklaşmasini beklemiştim. Kanamada parçalar ve crinone jelden parçalar sinir bozucu olmuştu..
Üzgünüm umarim kürtajsiz halledersin..

İlgini ve umudunu kaybetme.. Daha gidilecek yol varmış.. Dert etme birşeyi..
Duygularına sahip çık ve olayi dibine kadar yaşa ki çıkışın iyi olsun. Sakin üzüntünü hasir alti etme...

Günaydın kızlarrrrrrr..........HASKIZ ı merak ettim....uğramadı....haberi olan var mı.........?Rabbim verdiğiniz mücadeleden galip çıkarsın sizleri.....çok öpüyorum.....

Selam yol arkadasim bende durumlar ayni bol bol dinleniyorum hatta yatmaktan tansiyonum dusuyor ama Allaha sukr bugun kanama olmadi insallahta birdaha olmaz diye dua ediyorum ve haftayi heyecanla bekliyorum.

arkadaşım ne yazıkki sağlıklı bir gebeliğin yok. bence doktorunla görüş.
ne yazıkki benimkide sağlıklı değil. 7 haftalık olması gerekir iken ultrason görüntüsü 5 haftalık. muhtemelen düşük yapacağım.
ama pes etmek yok arkadaşım. yine yeni yeniden. bu arada bu benim 4 donasyonum..

Canim daha once senin suan yasadigin aciyi tatmis biri olarak seni cok iyi anliyorum Rabbimden sana sabir diliyorum dogal yolla hamile kalmistim ve sanki butun dunyayi bana bagislamislardi taki 10 haftasinda rutin bir kontrolle gittigimde doktor bana bebegimin kalbini durdugunu ve hemen alinmazsa beni zehirleyecegini soyledigi sesi kulaklarimda yankilana kadar birden bir bosluk olustu ve ben o bosluktan iceri dustum nedenlerim nicinlerim cok oldu ama sonra sunu kabullendim demekki bebegim saglikli degildi ve bedenim bunu farketti ve bu gebeligi sonlandirdi seni cok iyi anliyorum gonlundekini dilindekini ,keske elimizde sihirli degnekler olsa ve herseyi farkli olsa ama nafile yazgimizi yasiyoruz gulum senin icin dua ediyorum canim Rabbim once sana sabir versin ve sonrada en kisa zamanda daha saglikli evladlar versin bir aldiginin yerine cift versin sana bir dost sicakligi ile sariliyorum canim sevgi ile kal...

Canım sanırım bizim donasyonlarda yakın tarihlerde yapılmıştı benim 15 haziran ve ilkdonasyondu bugün 2 ayrı yerde beta hcg ölçümü yaptırdım ve hızla düşüyo sonuçlarım doktor diğer ilaçlarımı kesti ama bende gebelikle birlikte haşimoto tiroidi oluştuğu için düşük ve ölü cenin olasılığını arttırmış :( şimdi tsh oranımı düşürmeye çalışıcam kürtaj diilde kese küçük olduğundan vücudum kendisi atarmış regl olmayı bekliycem daha sonra tekrar deneriz dedi doktor ama o miktarı bile borçla bir araya getirmiştik yine aynı senfoni.... bakalım herşeyin hayırlısı bukes biraz daha zamana ihtiyacımız var allah sanada güç kuvvet ve sabır versin üzülmemeye çalış her şerde bir hayır varmış bakalım bakalım:( eminim bizimde olacak ;) kendine dikkat et :)

arkadaşlar malesef bugn kanamam oldu.. eşim tekrar deneriz diyo ama bence zor görünüyo...

Ne diyecegimi bilemiyorum canim uzuldum Rabbim sabirlar versin ve insallah bir sonraki denemende saglikli bebeklerin olur hani tup bebekle dunyaya gelen bebeklere ozel deniyor ya bence bizlerde ozel anneleriz yillardir anne olma yolunda harcadigimiz maddiyat bir yana manevi duygularimiz negatif sonuclara ragmen bir savasci gibi her yenilgiden sonra tekrar ayaklanip savasa devam etmemiz bizleride ozel kiliyor ve unutma sende onlardan birisin sen cok ozelsin ve birgun o ozel bebegi saglicakla dunyaya getireceksin inancini kaybetme canim unutma sadece zamanini bekliyor hayirli zamanda hayirli bebeklerin olsun insallah

efsune12 ve haskız çok teşekkür ederim ama ben üzülmek istemiyorum birşey olmadı gibi davranmaya çalışıyorum yada yine bir sınava çalışmadan girdim ve kazanamadım diyorum.... kendimi yıpratmaktan yorgun düşmüş biriyim.. bu zaman diliminde biraz fazladan para biriktirip borçlarımızı ödeyip tekrar denemek istiyoruz ;) hem havalarda serinlemiş olur.. herşeyin hayırlısı kızlar sizlerde sıkmayın canınızı olacağına varıyor herşey.. kimi analar besleyip büyütüp kocaman yaşlara getirdikleri çocuklarını yitiriyo çok saçma sebeplerden bunada şükür diyorum.... hepimize allah sağlıklı, hayırlı evlatlar nasip eylesin...

arkadaşlar merhaba ben bu sitede yeniyim tam okuyamadım yazılanların hepsini ama hepinize geçmiş olsun diyorum umarım en kısa zamanda hayalleriniz olan çocuklarınıza kavuşursunuz.bende aynı dyurumdayım yumurtalıklarımı aldırdım 1 sene oldu evleneli eşimle ymurta donasyonu yaptırmaya karar verdik yaptıran varmı(okudumğum kadarıyla var sanırım) nasıl sonuçlar elde ediliyor ve neresinin iyi olduğu hakkında bilgi verirmisiniz

arkadaşlar merhaba ben bu sitede yeniyim tam okuyamadım yazılanların hepsini ama hepinize geçmiş olsun diyorum umarım en kısa zamanda hayalleriniz olan çocuklarınıza kavuşursunuz.bende aynı dyurumdayım yumurtalıklarımı aldırdım 1 sene oldu evleneli eşimle ymurta donasyonu yaptırmaya karar verdik yaptıran varmı(okudumğum kadarıyla var sanırım) nasıl sonuçlar elde ediliyor ve neresinin iyi olduğu hakkında bilgi verirmisiniz

hoşgeldin aleyna,
ben kıbrıs tüp bebek merkezinde mart ayında yumurta donasyonu yaptırdım şuan 19 haftalık hamileyim. Benimki erken menopoz... Doktorum Savaş Özyiğit di..Tavsiye ederim. Bedelleri biraz ağır maddi açıdan... durumun müsaitse hiç beklemeden yaptır. Soruların olursa cevaplarız. Benim gibi bir çok bu yolla hamile kalan arkadaş var bu sitede..Umarım sen de biran önce bu mutluluğu yaşarsın..

teşeşşürler moonrose rabbim sağlıklı bir şekilde doğmasını nasip etsin sağsalim kucağına al bebişini inşallah:)tüm sayfaları okuyamadım çok olduğu için sanırım yaptıran var baya,okadar kararsızım hangi merkez olması gerektiği konusunda bende duymuştum savaş beyi,maliyeti nedir peki arkadaşım ilk denemede tuttumu oldumu peki olmama olasılığı varmı en çok aklıma takılan bu benim aslında işlemler nasıl oluyor

teşeşşürler moonrose rabbim sağlıklı bir şekilde doğmasını nasip etsin sağsalim kucağına al bebişini inşallah:)tüm sayfaları okuyamadım çok olduğu için sanırım yaptıran var baya,okadar kararsızım hangi merkez olması gerektiği konusunda bende duymuştum savaş beyi,maliyeti nedir peki arkadaşım ilk denemede tuttumu oldumu peki olmama olasılığı varmı en çok aklıma takılan bu benim aslında işlemler nasıl oluyor

Güzel dileklerin için teşekkür ederim.
4500 euro + uçak ve konaklama maliyeti de var.
Allahıma sonsuz şükürler olsun ki ilk denemede tuttu. Yoksa ikinci deneme yapacak durumumuz yok:( Banka kredisiyle yaptırdık..
Bu forumda benimle aynı yerde yaptırıp hamile olan bir de rowina var. o da savaş beyin hastasıydı..
Sonuçta hangi merkeze gidersen git, yapılacak olan işlem aynı...
Olmama olasılığı tabiki var. Mesela bana 4 embiryo yerleştirildi ama 1 tanesi tuttu. Hiçbiri de tutmayabilirdi veya 4 ü de tutabilirdi.. Orası takdiri ilahi..
İşlemlere gelince... Önceden rahime bakılıyor ultrasound la.. bir sorun var mı diye.. Mesela bende bakteri çıkmıştı.. 2 aya yakın eşimle birlikte antibiyotik kullanmıştık..
Sonra eşin spermiyogram yaptırıyor sperm kalitesini ölçmek için.. Onda da bir sorun yoksa rahimi kalınlaştırmak için ilaç alıyorsun ve sonra kalınlığını ölçtürüyorsun. 9 mm ideal ölçü.. eğer kalınlaşmada sorun olursa ilacın dozu artırılıyor (ilacın adı estrofem) tablet şeklinde...
İlaca başlama günün donörünün adet tarihinin ilk günü olacak...
14. gün eşin sperm örneği veriyor ve donöründen yumurta toplama işlemi yapılıp döllenme sağlanıyor.
Döllenmeden 3 gün sonra ( embiryonun gelişimine göre 5 gün sonra da olabiliyor) yani embiryolar 8 hücreli hale gelince sana transfer ediliyor. 2 saat masadan kalkmıyorsun ayakların yukarda yatıyorsun. acı veya ağrı hiçbişey hissetmiyorsun
transferden 11 gün sonra kanda beta hcg testi yaptırıyorsun ( gebelik testi) ve pozitif çıkınca bizimle sevincini paylaşıyorsun :)

anladım umarım burada paylaşırım bende:D:Dinş.benimde ilk denemede tutar moonrose tek ümidim duam o...peki o testler oradamı yapılıor yoksa burada yaptırıp oraya gönderiomusun kaç gün yada nekadar süre sonra size geri dönüp transfer için çağırıolar

anladım umarım burada paylaşırım bende:D:Dinş.benimde ilk denemede tutar moonrose tek ümidim duam o...peki o testler oradamı yapılıor yoksa burada yaptırıp oraya gönderiomusun kaç gün yada nekadar süre sonra size geri dönüp transfer için çağırıolar

testlerini burda yaptırıyorsun.. mail yoluyla gönderiyorsun..orada da test yapılıyor kan testi.. bulaşıcı hastalıklar var mı diye bakılıyor... +300 tl de onlar tutuyor
oraya gittiğinde jinekolojik muayene oluyorsun ve sperm örneği veriliyor ve transfer oluyorsun onun dışında bişey yok... estrofem ( östrojen) e devam ediyorsun bir de crinone jel ( progestron )diye bir ilaç var ona başlıyorsun ( vaginal jel) ayrıca bebe aspirinine başlatıyorlar ( kanı sulandırarak embiryoların rahime daha iyi tutunmasını sağlıyor ) gebelik oluşursa 12. haftaya kadar bu ilaçlara devam ediyorsun...

Yani senin kıbrısta geçireceğin süre 4 gece 5 gün..

Ama bu söylediklerim kıbrıs tüp bebek merkezi için geçerli... diğer klinikler ilk görüşmeyi birebir isteyebiliyorlar yani 2 kez kıbrısa gitmek zorunda kalabiliyorsun.. ayrıca yine diğer merkezler rahim filmi istiyorlar onu maille gönderemeyeceğin için ya kargo ile veya elden götürmek zorunda kalabiliyorsun...

selamlar kızlar.. benimdeolacak ve duruada.. çok üzgünüm. en kısa zamanda yeniden hazırlanıp bu mücadeleye geri dönüşünüzü bekliyoruz kısmetse.. inşallah o zaman herşey daha güzel olur hepimiz için..

anladım moonrose hayırlısı olur inşallah bilgilerin için çok teşekkür ederim benimde aklımda savaş bey var kıbrıslı bi arkadaşım söylemişti tabi iyimi kötümü bilmio da...ama birazda olsun sizden gelen cvpla rahatladım inşallah bende burdakiler gibi sevincimi sizlerle paylaşırım.bazı arkadaşların kötü deneyimlerine üzüldüm rabbim onlarında hakkında hayırlısını versin bir an önce istediklerine kavuşurlar

anladım moonrose hayırlısı olur inşallah bilgilerin için çok teşekkür ederim benimde aklımda savaş bey var kıbrıslı bi arkadaşım söylemişti tabi iyimi kötümü bilmio da...ama birazda olsun sizden gelen cvpla rahatladım inşallah bende burdakiler gibi sevincimi sizlerle paylaşırım.bazı arkadaşların kötü deneyimlerine üzüldüm rabbim onlarında hakkında hayırlısını versin bir an önce istediklerine kavuşurlar

canım pıhtılaşma sorunu bulunmadı bende. daha önce bakılmıştı onlara. bir dünya testler yapıldı. benim şüphem eşimin spermlerindemi acaba sorun var. sanırım Aysevidede öyle bir sorun olmuştu. ama artık uğramıyor.:(
benim ilk iki doğuş şevket beydi. onları açıkçası çokta saymıyorum.
bu son iki hit te idi. ilki kimyasal buda gelişmedi işte:( keseyi gördük yolk sac gördük ama gelişmiyor. 7 haftalık olması gerekirken hala 5 hafta gösteriyor.
bu gün beta hcg yaptırdım 6000 lerde çıktı anlamıyorum. iki gün sonra tekrarlamamı söyledi hit. ona göre ne yapacağımıza karar verilecek. buradaki hemen kürtaj dedi. hit önermiyorum. rahmi inceltir ilaçla düşük yapacaksın dedi. bakalım artık bekliyoruz. a

tam yakaladım derken yine elim boş kaldı ya.. ama pes etmicem. yaşım 35 eninde sonunda yakalarım inşallah..

Geçmiş olsun arkadaşım gerçekten ne zor süreçlerden geçiyorsunuz Allah en kısa zamanda sağlıkla evlatlar nasip etsin.

Ben şunu merak ettim donörlerinize genetik test yani kromozom analizi yapılıyor mu? Burada düşük yapanlar da olmuş onlardaki genetik sorun da düşğe neden olabilir çünkü... Eşinize kromozom analizi yapıldı mı?

Benim de amh m 0. 3 tü menopoz sınrıymış(benim de yaşım 35)ocakta ve eşimin de kromozom sorunu vardı bize de hemen tüp bebek önerdler. pgt denen embriyonun genetik incelemeye tabi tutulduğu yöntemle denendi ama olmadı 2 ay sonra doğal oldu...

Bir de donörü seçme ya da kendin tanıdıklarından götürme hakkı oluyor mu? Bunu görümcem için soruyorum...

Sizlere de Allah maddi manevi güç versin...

Arkadaslar epey zamandır sızlerı takıp edıyorum bende sızlerle aynı kaderı paylaşıyorum 24 yasındayım ve erken yumurta yetmezlığı sorunum var cok doktora gıttım hepsı donasyon dedı en son gıttıgım doktor tup bebek tedavısıne baslaattı ve bı tane olan yumurtam 3 e cıktı ve 15 16 mm kaadar buyudu cok guzel gelıstı hersey bebegıme bır adım yaklaşmanın mutlulugu bıle heyecanlandıryordu kım bılır onu karnımda hıssetsem nolurdum dıye dusunurken... yumurta toplama ıslemınden 2 gun once kontrole gıttıgımde beynımden vurulmusa dondum e2 60'lardan 15'lere dusmus e dolasıyla ıptal oldu donasyon dusundum hıc terddut etmedım nıhayetınde benın canımdan kanımdan olacaktı ama nedense ertelemek ıstedım cocugumun olmayacagını 13 yasından berı bılıyordum ama hıc umrumda degıldı cunku bende cocuktum ve 22 yasında evlendım esım herseyı bılıyordu ve evlendıkten sonrası hep husran bebek hasretını ben ozaman anladım arkadaslar nerde hamıle gorsem elım karnıma gıder oldu nerde cocuk gorsem gozumden yaslar akar oldu ve en kotusude esım nezaman cocuk sevse ıcımde fırtınalar kopuyor çok üzülüyorum ama hep şükrettim buna şükür allahım dedım sagolsun esım cok yardımcı oluyor bu konuda...dılerım ki rabbım hepımızın kucaklarını bebeişlerle doldursun su mubarek aylarda bol bol dua edelım inş..asıl anlatmak ıstedıgım belkı bazılarınıza mucıze olur temennım hepınıze mucıze olması...
Hanı kök hucre tedavısı vardı ya malatyada ınonu unı dronder çelik bu ıse el koymus vee ıns eylu ekımde ıslemler baslıycak ve bende orda olucam allah kısmet ederse suan saglık bakanlıgının onayını beklıyoruz ama doktorum cok olumlu konustu bırde mujde arkadaslar....kok hucre tedavısınde yas sınırı yoookk...umarım ıcınızden bazılarını sevındırır bu haber...ve bız bu haberlerı facebook(azoospermia--erken yumurta yetmezliği) grubunda tum gelişmeleri paylaşıyoruz lutfen sızde destek olun hep bırlık olursak daha ıyı olur dıye dusunuyorum saglıcakla kalın allah hepımıze annelıgı tattırsın su mubarek raamazan ayını yuzu suyu hurmetıne inş....Facebook'a Hoş Geldin - Giriş Yap, Kaydol veya Daha Fazla Bilgi Al bu sıteden tum gelısmelerı paylaşıyoruz arkadaslar lutfen sızlerde destek olun bızlere hepınızı beklıyoruzz HAYIRLI RAMAZANLAR...

Son düzenleme:
arkadaşlar hani burada gittiğim doktor gelişmiyor kürtaj demişti ya. merkezimde beta hcg yapalım ona göre karar verelim demişti.
beta hcg yükselmeye devam ettiğini gördük. doktoru değiştirdik. yeni doktorumda kese büyümeye devam ediyor nasıl böyle bir karar veriliyor dedi. şimdi yakın takibe aldılar.
hiç böyle bir sey yaşayan oldumu..?
beta hcg yükselip kese büyümesine rağmen gebeliği sonlanan oldumu..?

arkadaşlar hani burada gittiğim doktor gelişmiyor kürtaj demişti ya. merkezimde beta hcg yapalım ona göre karar verelim demişti.
beta hcg yükselmeye devam ettiğini gördük. doktoru değiştirdik. yeni doktorumda kese büyümeye devam ediyor nasıl böyle bir karar veriliyor dedi. şimdi yakın takibe aldılar.

çok sevindim benimdeolacak.. senin mucizen seni bırakmak istemiyor anlaşılan.. dr değiştirmekle iyi yapmışsın.. başka bir uzmana daha danışsan bence için dahada bir rahatlar.. netleşir herşey.. güzellikler seninle olsun...

günün en umutlu haberi .. lütfen umudunu kaybetme.. mucizen seninle görünüyor..

Back
X