Gunaydin arkadaslar, cok sasirdim donor den cikan yumurtalarin paylasimi olmasi. Bu cok kotu bi durum bence. Ben firdevs hanima sordum ve bana bu donorden olusan yumurtalar sizin dedi...insallah da dogrudur. Gordugunuz gibi aslinda sozlere guvenmekten baska bi caremiz yok......maalesef....

Arkadaşım bende 42 yaşındayım yumurta donasyonu düşünüyorum.yaş konusunda benimde kaygılarım vardı ama şimdi yok forumda benim bildiğim 40yaş üzeri bebeği olanlar 45 yaşında papatya40 kızı var,47 yaşında Rosalyn65 oğlu var ikisininde ilk denemede olmuş shanti 48 yaşında onunda 2.denemede kızı var şuanda hamile olarak jessamin 41 yaşında 1.demede en sonda özlembarış 43 yaşında belki benim bilmediklerimde vardır ben bide telde berk beyle görüştüm donasyonda 50 yaşına kadar yaşın önemi yok demişti.sana bu denemede başarılar dilerim inşallah hamile kalırsın bize umut olursun Rabbim hepize yardım etsin yolunu açık etsin!...

Arkadasim sagol umutlu sozlerin icin...insallah...dun internetde okudum en yasli donorden gebe kalan kadin 64 yasindaymis almanyadan. Tabii o yasta ben gebe kalmak istemem ama cok da sasirdim mumnkun olduguna yani....demekki rabbim isterse insallah sansimiz var....

Shanti yatmaktan hiiiiç şikayetim yok. Sadece biraz korkuyorum. Prematüre doğum riski, sezaryen esnasında kanamanın durmaması, rahmin alınması vs riskler var. Tek korkum bebeğimin erken gelmesi. Ama şimdiden herşeyi ayarlamaya karar verdim. Bebek ve yetişkin yoğun bakım ünitesi olan bir hastane ve previa da daha uzman bir cerrah bulmam gerekiyor. Ama kızım süpriz yapıp 21. Haftada plasentasını yukarı çekerse süper olacak. Maşallah kızın hakikaten kocaman olmuş. öp bizim için :) parkta onu izlemek ne büyük keyif. arada buraya da gelmeye çalış e mi :)

Canim dualarimiz seninle....insallah hersey iyi gidecek...icini ferah tut....bizleride gelismelerden haberdar et..

desteğin için teşekkürler
dünya ıvf de kısmetse yumurta donasyonu aralık ayında.
Yolun açık olsun......

Inşallah senin bebeklerinde en yakın zaman da senin olur.

Bol sanslar canim...bende aralik sonunda firdevs hanimdayim insallah....

Son düzenleme:
Arkadaşım madem yakında Kıbrıs yolcususun tefonla mı e maille mi artık nasıl haberleşiyorsan bu yumurta paylaşımı konusunu doktoruna sor lütfen bana şu kadar embryoyu garanti ediyor musunuz transfer için de. Madem kafamızda korkularımız var donasyona gitmeden bunlar cevaplanırsa daha stresten uzak bir şekilde rahatlamış olarak transfere gireriz. Herşey beyinde başlıyor. Üstelik daha ilk Kıbrıs'a merkeze gittiğin gün peşin olarak ücreti yatırıyoruz. Tabii bu paylaştırma konusu uzar da gider ama bir donörden kaç sağlıklı embriyo elde ediliyor acaba? Ama en ufak sorun varsa sor derim hemşireye sor doktoruna sor. Ama anladığım kadarıyla 2-3 tanesini garanti ediyorlar diye biliyorum

Somtik ya şimdi aklıma takıldı şu 6 embriyo meselesi.Diyelim o 6 embriyoyu paylaştırdılar.Diğer 2 çiftin de ancak yumurta ve sperm donasyonu yaptırması durumunda bu mümkün olabilir bunu da denk getirmek imkansız olmasa da zor diye düşünüyorum. Çünkü kimi sperm kimi yumurta kimi embriyo donasyonu için gidiyor. Eminim bazı arkadaşlar da aaa ne kadar yordular kafayı bu teknik bilgilerle gözünüzü kapatın ve gidin bu kadar çok ince ayrıntılara inmeyin diyorlardır hani bir söz vardır şeytan ayrıntıda gizlidir diye ben de bazen herşeyi boş vereyim diyorum ama bu boş verme işi kişilik yapısıyla ilgili biraz da. Ama hangi kişilikte olursak olalım zihnimiz rahat olsun ki transfer de başarılı geösin değil mi? :))

Arkadaşım madem yakında Kıbrıs yolcususun tefonla mı e maille mi artık nasıl haberleşiyorsan bu yumurta paylaşımı konusunu doktoruna sor lütfen bana şu kadar embryoyu garanti ediyor musunuz transfer için de. Madem kafamızda korkularımız var donasyona gitmeden bunlar cevaplanırsa daha stresten uzak bir şekilde rahatlamış olarak transfere gireriz. Herşey beyinde başlıyor. Üstelik daha ilk Kıbrıs'a merkeze gittiğin gün peşin olarak ücreti yatırıyoruz. Tabii bu paylaştırma konusu uzar da gider ama bir donörden kaç sağlıklı embriyo elde ediliyor acaba? Ama en ufak sorun varsa sor derim hemşireye sor doktoruna sor. Ama anladığım kadarıyla 2-3 tanesini garanti ediyorlar diye biliyorum

durugen, yumurta sayisina gelince, benim gidecegim merkezde 10 tane garanti veriyorlarmis guya...

arkadaslar,
hala özel den mesaj yazamiyorum yaa :( bi arkadas yazdi bana cevap da vermeyiorum simdi.... ne kötü bir sistem burda gercekten...

Arkadaşlar bana özelden de mesajla soranlar olduğu için yazmak istedim hepinize. Doktorumu neden değiştirdiğim soruldu. O nedenle sebebini açıkladım,yumurta paylaştırılmadığı için diye. Öncelikle ve her zaman ben şuna inanıyorum;bu işi yapapn hiç bir doktor kötü değil.. Hiçbiri de ne en iyi ne de en kötü. Bu işin eğitimini alıyorlar,sıradan değiller...Bu forumda bile her doktordan hamile kalan arkadaşlarımız var. Verdanın adı çok geçmez ama bakın Bilginisa onun hastası ve ilk seferde hamile......İçinizi ferah tutun..........

Donör seçimi ile ilgili sadece kendi deneyimimi akatarabilirim. Ben daha önce HİT e sorduğumda standart uygulanan testler olduğunu söyledi. İnternetten donör seçim kriterleri veya testleri olarak bakın- ondan bahsetti. Ha çooook fazla test uygulanabilir ama çooook pahalı olur ve gerek de yok dedi - ben HİT i donasyonda istemedim ama ilgisiz olsa da doktorluk bilgisi gerçekten iyidir- Firdevsle görüşmemde de donör seçim kriterini sorduğumda aynı cevabı aldım. Arkadaşlar bizim görüştüğümüz bu merkezlere dünyanın her yerinden hasta geliyor oyun değil bu. Ciddiyetsiz davranamazlar,bu onların da aleyhine olur. Ha şu olabilir belki siz çok ince eleyip sık dokursunuz fiziksel özellik olarak onlar da ellerinde mevcut olandan size uydurmaya çalışırlar en fazla.... Firdevs ne testler uygulandığını söyledi bana 5,6 tane test vardı ki araştırdım ben tüm dünyada uygulanan standart testler,gözden kaçırdığım var mı bilmiyorum. Ayrıca sizden ve eşinizden istenenler...

Yumurta paylaştırma konusuna gelince bence bunu da çok kriz yapmamak gerek. Bir yığın insan var yumurta paylaştıran merkezlerden hamile kalan... Bana sorulduğu için Firdevsi neden tercih ettiğimi yazdım sadece. Bu benim kişisel arzum ve görüşüm....iç sesim...... Daha önce ne o merkeze ne de Firdevse gitmek aklımın köşesinden geçmedi... Kısmet artık hepimiz şansımzı deneyip nasipleneceğiz inşallah... Sevgilerimle...

Son düzenleme:
Arkadasim,
bizleri aydinlattigin icin sagol...sanirim gercekten arzumuz cocuk sahibi olmak istedigimiz icin herseyi de ince detaylarina kadar karistirmamak gerek..güven sart..yoksa hic ilerleyemiz.
ben ingilizlerin bir forumununa üye oldum, cünkü avrupadan en cok ingilizler mesela kibrisa tüp bebek olsun veya donasyon icin gidiyorlar. orda bir sürü bayan kibris merkezlerini cok begeniyorlar...

o yüzden bende artik negativ düsünmüycem...madem bizler allahin kismetiyle gebe kalmak istiyorum, cocuk sahibi olmak istiyoruz, artik bu yolu gidecegiz...güvenerek gidecegiz....

Kıbrıstan döndüm. İşlem gerçekleşti. Tam ransfer günü endometriım kanamaya başladı. İçerdeki kalınlık 13 mm bulmuştu. Transfer yapıldı. 4 ebiryo kondu. biri 10 hücreli diğerleri 8 hücreli. Transferden sonra Fridevs hanım bu akşam kanama olmazsa kesin hamilesininz dedi. Ve neyazıkki çok olmamak la birlikte kanama oldu. Otelde sinir krizi geçirdim . Eşim beni sakinleştrmek için taklalar attı. Estrofemi yükselltik kan kesildi. Şu an istanbuldayım olacağına dair olan inancım yok oldu ama pek kocama bahetmiyorum çok üzülüyor çünkü. Nerden çıktı bu kanama bilmiyorum. Bu dünyadai bebek sınavım bitmemş sanırım. Bunları yazarkende ağlıyorum.

Allah herşeyin hayırlısını versin. Fridevs hanım sıcak ve iyi bir doktor. Kesinlikle tavsiye ederim. Allah hepinizin yardımcısı olsun.

Kıbrıstan döndüm. İşlem gerçekleşti. Tam ransfer günü endometriım kanamaya başladı. İçerdeki kalınlık 13 mm bulmuştu. Transfer yapıldı. 4 ebiryo kondu. biri 10 hücreli diğerleri 8 hücreli. Transferden sonra Fridevs hanım bu akşam kanama olmazsa kesin hamilesininz dedi. Ve neyazıkki çok olmamak la birlikte kanama oldu. Otelde sinir krizi geçirdim . Eşim beni sakinleştrmek için taklalar attı. Estrofemi yükselltik kan kesildi. Şu an istanbuldayım olacağına dair olan inancım yok oldu ama pek kocama bahetmiyorum çok üzülüyor çünkü. Nerden çıktı bu kanama bilmiyorum. Bu dünyadai bebek sınavım bitmemş sanırım. Bunları yazarkende ağlıyorum.

Allah herşeyin hayırlısını versin. Fridevs hanım sıcak ve iyi bir doktor. Kesinlikle tavsiye ederim. Allah hepinizin yardımcısı olsun.

Theo, cok üzüldüm üzülmene............cok büyük gecmis olsun......icini ferah tut ......Allah in dedigi olur.........bebislerinin kismeti varsa bu dünyada kanamada olsa yine hersey iyi gider......unutmaki yücre rabbim "OL" derse "oluyor".........Allah a sigin ve güven, tabii bebeklerinede...insallah 10 gün sonra senden güzel haberler aliriz canim!!!!!

Yine kendimi tutamıyorum ağlıyorum .. Neye üzüleyim bilemedim. Giden umuduma mı , hamile kaldım inşallah bile diyemeden olan kanamaya mı? 4500 euro ya mı ve bir daha biraraya getiremeyeceğime mi..

Bu hayat bir sınav ve ben sürekli bu sınavda 0 çekiyorum.. Belki de mücadeleden vazgeçmeliydim..

Theo sakin olmaya çalış ve lütfen umudunu kaybetme. firdevs hanım kanama olunca ne dedi? Artık umut yok dedi mi ki?

sana bütün sözler ifadesiz gelir ama seninleyiz. allahtan ümit kesilmez.bunu ben sana 3 kere denemiş biri olarak söylüyorum. senin kacıncı denemendi.üzmessem eğer paylaşırmısın tüm kalbimle seninleyiz.

Yine kendimi tutamıyorum ağlıyorum .. Neye üzüleyim bilemedim. Giden umuduma mı , hamile kaldım inşallah bile diyemeden olan kanamaya mı? 4500 euro ya mı ve bir daha biraraya getiremeyeceğime mi..

Bu hayat bir sınav ve ben sürekli bu sınavda 0 çekiyorum.. Belki de mücadeleden vazgeçmeliydim..

theo çok üzüldüm canım keşke elimizden bişey gelsede yapabilsek.allah hayırlısını versin...

Theo, bak öyle düsünme...elbette hepimiz bir sinavdayiz, bu kesin bence...ama vazgecmeliydim diye düsünme..üstelik transfer günü rahim kalinlilign bayagi yüksekmis ne güzel, yani 7-8 mm olup da kanamasi baska bence..doktor un ne dedi ve merak ettim kanama adet kanamasi gibi fazlamiydi yoksa azmiydi?

Back
X