biz ikimizde antidepresanlarla ayakta duruyoruz bu sürecin nekadar ağır olduğunu biliyorsunuz sizde. dibe vurduk işte ama şimdi iyiyiz.3ay önce evletlığa başvurduk. eşım cok hecanlı biran evvel gelmesini istiyor ama ben cok yorgunum benim acelem yok.zaten gelmesi 2,3 yılı buluyormuş. ilgin icin sağol canım.

Arkadaşlar doktordan geliyorum. Cinsiyeti sonunda belli oldu. Kızım olacak inşallah. Doktorbugün biraz daha karamsar konuştu çünkü kasılmalarımı fazla buldu. Yata yata büyüteceksin diyor. En azından 32.haftaya kadar içerde tutmamız lazım diyor. Ultrasonda bakarken kasılma oldu. Ve kocaman bir şişlik oluştu. Kızım böyle bi kenara büzüştü. Kıvrıldı. Üzüldüm haline. Kalsiyum ve magnezyuma başlıyoruz. Doğal kas gevşetme özellikleri varmış. İnşallah iyi olacağız.

sorunumuz azospermdi yani eşimde sperm orastlanmadı.bizde sperm donasyonu denedik iki kere.tabi bunlar dr. önerileriydi.bende yumurta az cıkınca emriyo donasyonuna karar verdik.büyük hecanla umutla.80 lere varan şans verdiler bize ama yine olmadı.eşim asla bir daha diyor.bense keşke birde farklı merkezde deneseydim diyorum.icten ice mesela firdesle bir kere konuştum tel den hoşuma giti. benim bir daha deneme gibi şansım yok, sizin yolunuz acık olsun. sana bi nebze faydam dokunursa mutlu olurum.zaten buraya üye olma sebebi bu.sana iyi şanslar.

çok teşekkür ederim cevapların için bende dünya ıvf merkezinde bir sorunla karşılaştığını sandım bende dünya ıvf de kısmetse yumurta donasyonu denicem umutlarım var ilgileniyorlarda senden de öyle duyunuca tedirgin oldum ama şimdi rahat ettim biraz ALLAH razı olsun seninde gönlüne göre versin ALLAHDAN ümit kesilmez yolun açıkolsun.

Jade selam, yurtdisinda nerde yasiyorsun, merak dan iste :) ben almanyadan. bende simdi aralik sonu gidecegim kibrisa hayirlisiyla.....

senin düsüklere gelince, üzüldüm, allah daha sana yasatmasin insallah.

transferden sonra her zaman ass 100 ve fragmin ignesini kullaniyormuydun? bu fragmin ignesi rahimin kan dolasimi ve yerlesmesi icin cok önemli, bilhassa düsük yapan bayanlara veriyorlar. bende bir defa düsük yaptim, birsonraki icsi de fragmin vermislerdi, hamilelik boyunca her gün igne kullaniyorsun. ama o zaman maalesef bende embyro tutmamisti.

Merhaba Bebek ;
Öncelikle tesekkür ederi.tedavin icinde allahim emeklerimizi bosa cikarmasin.Yurtdisinda Almanyada Kasiseslautern güneyindeyim.
Düsüklerim cok oldu son zamanlarda her mikroda düstü,üzüntüsü derin oluyor ama care bulamadim. Siz yukarda (ASS 100 ve Fragmin ignesi ) yazmissiniz ??? hic duymadim ve doktorumda vermedi.Kibris öyle bir yerki cok detay istemiyorlar ,hamilede kalabilyiorum diye kimsenin umrunda degilim vallahi )))) N ezaman sorsam yapacagim bir sey varmi? alacagim bir ilac varmi hayir diyorlar ama 4.mikro olacak hala bebek yok))) Tesekkür ederim arastiracagim mutlaka..Siz hangi klinikte denediniz?
Eger iyi hissedersem ve tekrar denersem insallah Prag da deniyecegim kismetse..daha ilgili ler Almanyada yakin zaten.Hesapli - klinigindeki donorlari cok genc ve istedigimiz özellikler mevcut .
tekrar görsümek üzere .
sevgiler. msn adresiniz varsa özelden yaziniz lütfen.

Arkadaşlar ya aklıma okuduğum yumurta donasyonu ile doğan sakat çocuk geldi ve büyük bir korkuya kapıldım. Baba bize donmuş bozuk yumurta vermişler diye iddia ediyor. Nasıl hangi merkez bunu yapmış yazmıyor bileniniz var mı acaba? Bizim burada konuştuğumuz tüm merkezler bana çok ciddi geldi ama yine de bu haber gerçek ve hata nerdeydi nasıl üçlü tarama testlerinde çıkmaz nasıl drlar anlamaz kime güveneceğiz? Şimdi dr sana genç yumurta verdik eşinin spermlerinde sorun dese erkeğin spermleri yıkanıp hazırlanıyor hareketlileri seçiliyor diye biliyorum. Yani sorun geç yaşta olan rahimde mi? kromozom anomalisi üçlü testlerde çıkmıyor mu?

arkadaşlar ya aklıma okuduğum yumurta donasyonu ile doğan sakat çocuk geldi ve büyük bir korkuya kapıldım. Baba bize donmuş bozuk yumurta vermişler diye iddia ediyor. Nasıl hangi merkez bunu yapmış yazmıyor bileniniz var mı acaba? Bizim burada konuştuğumuz tüm merkezler bana çok ciddi geldi ama yine de bu haber gerçek ve hata nerdeydi nasıl üçlü tarama testlerinde çıkmaz nasıl drlar anlamaz kime güveneceğiz? şimdi dr sana genç yumurta verdik eşinin spermlerinde sorun dese erkeğin spermleri yıkanıp hazırlanıyor hareketlileri seçiliyor diye biliyorum. Yani sorun geç yaşta olan rahimde mi? Kromozom anomalisi üçlü testlerde çıkmıyor mu?

sana yazdım ama cevap yazmadın merak ediyorum hangi merkezde deniceksin diye

Merhaba Bebek ;
Öncelikle tesekkür ederi.tedavin icinde allahim emeklerimizi bosa cikarmasin.Yurtdisinda Almanyada Kasiseslautern güneyindeyim.
Düsüklerim cok oldu son zamanlarda her mikroda düstü,üzüntüsü derin oluyor ama care bulamadim. Siz yukarda (ASS 100 ve Fragmin ignesi ) yazmissiniz ??? hic duymadim ve doktorumda vermedi.Kibris öyle bir yerki cok detay istemiyorlar ,hamilede kalabilyiorum diye kimsenin umrunda degilim vallahi )))) N ezaman sorsam yapacagim bir sey varmi? alacagim bir ilac varmi hayir diyorlar ama 4.mikro olacak hala bebek yok))) Tesekkür ederim arastiracagim mutlaka..Siz hangi klinikte denediniz?
Eger iyi hissedersem ve tekrar denersem insallah Prag da deniyecegim kismetse..daha ilgili ler Almanyada yakin zaten.Hesapli - klinigindeki donorlari cok genc ve istedigimiz özellikler mevcut .
tekrar görsümek üzere .
sevgiler. msn adresiniz varsa özelden yaziniz lütfen.

Jade inanamiyorum sana hic o ilaclari vermedikerini....dusukden sonra mutlaka ve bazende sadece onlem icin mutlaka veriliyor....ass100 babyaspirin bunlari herzaman gunde bir defa, sadece yumurta toplandiktan sonra baslayabilirsin. Damarlardan kan daha iyi gecsin diye. Fragmin veya heparin ayni zaten, onlar hazir igneler her gun vuruyosun karnindan. Mutlaka dusuk yapanlarda veriliyor her zaman. Ben simdiye kadar 4 defa istanbul bahceci ( cok iyi bir klinik!!) ve iki defa almanyada yaptirmistim. Bir defa gebelik oldu istanbulda yaptirdigimda oda iste maalesef dusuk oldu. Bana burdaki ve istanbuldaki doktorlar hep dediler, rahime embyro verildiginde rahimdeki kan dolasimi, taa en ince damarlardan kanin gecmesi cook onemli embyronun kalmasi icin. Pihtilasma kanda mesela oldugu zaman embyro wird nicht versorgt, o zaman iste dusuk olabiliyo. Tabii dusuklerin baska sebepleridd olabiliyor. Ki sende gebelik hep olusmus birde. Ben ama iste simdi donasyon yaptircam artik cunku manevi ve maddi gucum kalmadi artik. Ve ben 42 yasimdayim ve icsi de kendi yumurtalarimla hamile kalma sansi yuzde 10 maximum. O yuzden artik donasyonda sansimi deniycem...baska care goremiyorum...

Merhaba yusufzilan
Ben Dünya da olmasına karar verdim. Bir tek sefer deneyeceğim. Umarım herşey yolunda gider tüm kalbimle buradaki herkes için dilediklerince sağlıklı ve de güzel bebekler diliyorum...

arkadaslar, 40 yas üzeri olup da aramizda hamile olan varmi? yani yine süphelerim basladi maalesef, 6 defa tüp bebekden sonra, neden donasyonda tutsunki diyorum :(( korkuyorum, korkuyorum, korkuyorum...........bilmiyorum anlayabiliyormusunuz beni.............

Merhaba arkadaşım,
40 yaş üstü elbette hamile kalan ve anne olan bir çok anne var... Düşünsene sadece bu forumda değil ki dünyanın her yerinden donasyonla hamile kalan ileri yaş anneler var , araştır göreceksin.... Tüp bebek başka donasyon başarısı başka. Tüp bebekteki başarısızlık, EĞER HER ŞEY YOLUNDA İSE yumurta kalitesizliğinden kaynaklanıyor. Bazen de yumurta iyi olsa bile sperm kalitesi kötü ise başarı şansı düşüyor..Tabii pıhtılaşma veya başka türlü sorunların da olmaması gerekiyor.... Eşinin sperm kalitesi ne?

Korkularını anlıyorum ama korkularının lütfen seni aşmasına izin verme... Firdevsi tercih ettin sanıyorum. Seni rahatlatması açısından iyi
bir doktor seçimi. Ben de ilk kez donasyon deneyeceğim ve Firdevsi seçtim...Her türlü tetkik yapılıp tedavi doğru uygulanırsa sperm kalitesi kötü değilse yumurta donasyonunda başarısızlık söz konusu değil... TABİİ O KUTSAL ZAMAMNIN DA GELMİŞ OLMASI GEREKİYOR...Zaman gelmemişse ne yapsak boş... Senin adına yürekten olacağına inanıyorum... Sevgilerimle....

Arkadaşlar doktordan geliyorum. Cinsiyeti sonunda belli oldu. Kızım olacak inşallah. Doktorbugün biraz daha karamsar konuştu çünkü kasılmalarımı fazla buldu. Yata yata büyüteceksin diyor. En azından 32.haftaya kadar içerde tutmamız lazım diyor. Ultrasonda bakarken kasılma oldu. Ve kocaman bir şişlik oluştu. Kızım böyle bi kenara büzüştü. Kıvrıldı. Üzüldüm haline. Kalsiyum ve magnezyuma başlıyoruz. Doğal kas gevşetme özellikleri varmış. İnşallah iyi olacağız.

sevgili rüzgarselin, ne güzel bir haber. doğum yaptıktan sonra uzun zaman forumda kalmıştım, ama zamanla bebekler büyüyor, daha çok zamanını alıyor annelerin, bir de çalışıyor olunca insan forumdan ve daha birçok şeyden biraz uzak kalıyor :1:

yine de arada bir göz atıyorum, seni hatırladım, ve kızın olacağı mesajını okuyunca çok sevindim. tebrik ederim. kendine ve kızına iyi bak :nazar: sevgiler

Selam ya neredeyse yıl oldu foruma sen uğramayalı,
Ve ben tam adım attığımda uğradın. Çok sevindim biliyorsun sen herşeyin ilkisin.. Yol göstericimiz..
Senin elini papatya aldı sonra aysevi forumun çocukları için kreş açacağız artık;)))
ve sonra çok genç arkadaşlar bir bir hamile kaldılar onlarınkilerde yolda..

Lütfen foruma uğra desteğin bizim için önemli....
Kızını öpüyor ve sevgiyle kal diyorum:))

İnan ben de forumu ve sizleri özlüyorum. :16: Evet, çok uzak kalmışım, arayı kısaltmayı deneyeceğim. Şimdi geriye dönük mesajlarına bakıyorum, bakalım neler yapmışsın.

Arkadaşlar ya aklıma okuduğum yumurta donasyonu ile doğan sakat çocuk geldi ve büyük bir korkuya kapıldım. Baba bize donmuş bozuk yumurta vermişler diye iddia ediyor. Nasıl hangi merkez bunu yapmış yazmıyor bileniniz var mı acaba? Bizim burada konuştuğumuz tüm merkezler bana çok ciddi geldi ama yine de bu haber gerçek ve hata nerdeydi nasıl üçlü tarama testlerinde çıkmaz nasıl drlar anlamaz kime güveneceğiz? Şimdi dr sana genç yumurta verdik eşinin spermlerinde sorun dese erkeğin spermleri yıkanıp hazırlanıyor hareketlileri seçiliyor diye biliyorum. Yani sorun geç yaşta olan rahimde mi? kromozom anomalisi üçlü testlerde çıkmıyor mu?

Arkadaşım öncelişkle şunu söylemek istiyorum, eğer genç yumurtada sorun yoksa - ki bunu yüzde yüz bilemiyoruz- o zaman genç annelerden doğan özürlü çocuklar hiç olmazdı... Yaş ileri iken özür artıyor bunu biliyoruz... Ama bazen genç annenin de özürlü çocuğu olabiliyor. Yani donasyonla normal gebelik arasında özürlü çocuk dünyaya getir me arasında bir fark yok ki... Ha soygeçmişinde sorun varsa bu her iki durumda da geçerli... O kadar takılırsak donasyon yaptıramayız ki zaten... Bu durumda geriye kalan doktoruna güvenmek ve TEVEKKÜL....
Bahsettiğin olaydaki baba yumurtanın bozuk olduğunu nasıl görmüş? Spermi ne durumda imiş? 2 li ve 3 lü testlerini yaptırmış mı ve hangi yerde ve hangi doktora yaptırmış? Annenin hastalık öyküleri var mı??? ........ Ucu açık, zemini olmayan suçlamalar çok yanlış...
Ayrıca kendi sperm ve yumurtasından özürlü çocuk olsa kim suçlanacaktı? İnsan psikolojisi işte, suçu bir yere monte etmek... Elbette isyanında haklılık payı olabilir ama önceden doktorunu kliniğini araştırıp güvenerek gitmişse yapacak bir şey yok... Takdir-i ilahi...
Bence böyle şeylerle enerjini azaltma... Olumlu bak arkadaşım....... Sevgiler....

(Jade inanamiyorum sana hic o ilaclari vermedikerini....dusukden sonra mutlaka ve bazende sadece onlem icin mutlaka veriliyor....ass100 babyaspirin bunlari herzaman gunde bir defa, sadece yumurta toplandiktan sonra baslayabilirsin. Damarlardan kan daha iyi gecsin diye. Fragmin )

Dr lar bazen birşeyleri atlayabiliyorlar,ben de pıhtılaşma sorunu olmasına rağmen ve üstüne basa basa defalarca söylememe rağmen çok büyük bir neden olmadığını söylediler ve 6 haftalık kalp atım sayısı az olduğunda fraxiparine başlattılar geliba bazı önlemleri kendimiz almamız gerekiyor?!!

sevgili rüzgarselin, ne güzel bir haber. doğum yaptıktan sonra uzun zaman forumda kalmıştım, ama zamanla bebekler büyüyor, daha çok zamanını alıyor annelerin, bir de çalışıyor olunca insan forumdan ve daha birçok şeyden biraz uzak kalıyor :1:

yine de arada bir göz atıyorum, seni hatırladım, ve kızın olacağı mesajını okuyunca çok sevindim. tebrik ederim. kendine ve kızına iyi bak :nazar: sevgiler

Shanti merhaba :) seni burada görmek çok güzel :) parsiyel plasenta previa tanısıyla kızımı yata yata büyütecekmişim. İnşallah ben de senin gibi doğurup tüm vaktimi ona harcayabilirim. Kocaman olmuştur bebeğin. Anlatsana nasıl gidiyor?

Shanti merhaba :) seni burada görmek çok güzel :) parsiyel plasenta previa tanısıyla kızımı yata yata büyütecekmişim. İnşallah ben de senin gibi doğurup tüm vaktimi ona harcayabilirim. Kocaman olmuştur bebeğin. Anlatsana nasıl gidiyor?

Onca yolları aşıp hamile kaldın, eminim yata yata kızını büyütmek sana zor gelmez :49:

Benim kızım 2,5 yaşında oldu, artık büyüdü ve o kadar tatlı ki. Biraz da yaramaz :1: Bıcır bıcır konuşuyor, koşuyor, parka gidelim kaydıraktan kayalım diye tutturuyor, şarkılar söylüyor, annecim seni çok seviyorum diyor. Akşam eve gidip ona sarılmak günün en güzel anı. Her ay farklı şeyler gündemde oluyor. Önce hamileliğin hakkında, sonra bebeğin hakkında bol bol konuşuruz burada. :3: sevgiler

Merhaba arkadaşım,
40 yaş üstü elbette hamile kalan ve anne olan bir çok anne var... Düşünsene sadece bu forumda değil ki dünyanın her yerinden donasyonla hamile kalan ileri yaş anneler var , araştır göreceksin.... Tüp bebek başka donasyon başarısı başka. Tüp bebekteki başarısızlık, EĞER HER ŞEY YOLUNDA İSE yumurta kalitesizliğinden kaynaklanıyor. Bazen de yumurta iyi olsa bile sperm kalitesi kötü ise başarı şansı düşüyor..Tabii pıhtılaşma veya başka türlü sorunların da olmaması gerekiyor.... Eşinin sperm kalitesi ne?

Korkularını anlıyorum ama korkularının lütfen seni aşmasına izin verme... Firdevsi tercih ettin sanıyorum. Seni rahatlatması açısından iyi
bir doktor seçimi. Ben de ilk kez donasyon deneyeceğim ve Firdevsi seçtim...Her türlü tetkik yapılıp tedavi doğru uygulanırsa sperm kalitesi kötü değilse yumurta donasyonunda başarısızlık söz konusu değil... TABİİ O KUTSAL ZAMAMNIN DA GELMİŞ OLMASI GEREKİYOR...Zaman gelmemişse ne yapsak boş... Senin adına yürekten olacağına inanıyorum... Sevgilerimle....

Insallah canim..esimin sperm kalitesi o kadar da iyi degil, yani döllenme oluyor ama iyi spermler az. insallah iyi gider artik..
evet Firdevs Hanima karar verdim nitekim..donör üm bilgilerini de verdi....sanirm aralik sonu gidecegiz iste kibrisa......insallah darisi burda hepimize saglikli hayirli evlatlar kucagimiza alma nasip etsin Allahim................

Arkadaşlar ikili üçlü tarama testlerinde ve amniyosentezde annenin yaşı yazılarak hslamalar yapılıyormuş. Risk de ona göre hslanıyor tabi. Burada aslolan yumurtayı verenin mi taşıyanın mı yaşı? Böyle bir durumda doktora yumurta donasyonu yaptırdık mı diyoruz? Hayır TC vatandaşları için yasak dendiği için soruyorum. PGT yaptırsak embriyo kaybı olduğundan önerilmiyor o zaman da kafama böyle sorular takılıyor işte. Lütfen tecrübeli arkadaşlar bilgilerinizi bekliyorum.

Back
X