Çok teşekkür ederim tress06 beni umutlandırdın. Umarım özlem de foruma girer...Ben Ocak gibi gitmeyi düşünüyorum. Çok heyecanlıyım 4 olumsuz tüp bebek denemesinden sonra bu sefer olacakmış gibi geliyor.

Arkadaslar,

ileride cocugunuza demek istiyormusunuz donasyon oldugunu yoksa herkesden sakliycakmisiniz? Ikisininde avanatji ve desavantaji var elbette...ben hic söylemyei düsünmüyorum yaptirirsam ama ayni zamanda diyorumki, haksizlikmi yapiyorum o cocuga...herkesin kökünü bilmesi hakki yokmu diye....

ve düsünüyorum, ileride cocugum süphe kapip da gidip gen test i yaptirirsa ne olucak?! böyle sorular benim kafamda bugün dolasiyor...merak ediyorum sizlerinde düsüncelerinizi......

sagolun......

Merhaba bende döndüm dolaştım donasyona karar verdim. Yaşadığım kentteki doktorum Doğuş'tan Şevket Bey ile çalıştığını söyledi. Ben yaptığım araştırmalarda diğer bir çok doktoru duymama rağmen onu hiç duymamıştım. Bu dr da yaptıran var mı tavsiye edermisiniz? Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Merhaba arkadasim ben dogusta sevket beyde denedim sonucum olumlu tek kese var doktor beyle iletisim kolay oldu iyi programlamislardi ben memnunum

Canim bilgilerin icin cok tesekkur ederim bende ilk basta hit te dusunmustum ama ön gorusme olayindan dolayi olmadi hitin hemsireleriyle konusmustum fakat Ben halil beyle bire bir gorusmeyince bir turlu icime sinmedi sen on gorusmeye GITTIN sanirim simdide araftayim ne yapacigimi bilemez bir halde bekliyorum maddi olarak hazirim ama korkuyorum bebislerini güle güle buyut canim hakkinda hayirlisi

ankaradamı yaşıyorsun bılmıyorum fakat on goruşme sorunun varsa ıst bır klınık sana yardımcı olur hazırlanırsın sadece transfere hıt gıdersın ön goruşmeye gıtmek zorunda degılsın ben bulun dugum bolgede ıyı hazırlıyacak bır doktor bulamadıgım için gıttım tabı benım için hayırlı oldu:)bu ama çogu arkadas bulundugu yerde hazırlanıyor buda bence hayatını kolaylaştırıyor her yonden daha rahat oluyor gonlunden gecen yer olsun canım en yakın zamanda bebeklerıne kavuş bızde guzel haberlerınle sevınelım bana karşı ıyı dıleklerın içinde çok sagol.........rahat ol ki bebek tutunsun oldumu olacana inan.......

merhaba Özlem neden Şevket beyi tercih ettin. Forumda taradım Şevket Bey de çok yaptıran yok. benim TR deki hekimim sadece onunla çalışırım diyor. Ama ben çok kararsızım. Nasıl bir dr biraz anlatır mısın

Arkadaslar,

ileride cocugunuza demek istiyormusunuz donasyon oldugunu yoksa herkesden sakliycakmisiniz? Ikisininde avanatji ve desavantaji var elbette...ben hic söylemyei düsünmüyorum yaptirirsam ama ayni zamanda diyorumki, haksizlikmi yapiyorum o cocuga...herkesin kökünü bilmesi hakki yokmu diye....

ve düsünüyorum, ileride cocugum süphe kapip da gidip gen test i yaptirirsa ne olucak?! böyle sorular benim kafamda bugün dolasiyor...merak ediyorum sizlerinde düsüncelerinizi......

sagolun......

bebeğim biz kesinlikle söylemeyi düşünmüyoruz. şöyle bir şey var evlatlık alsan bir şekilde belki soyağacını bulma şansı var. bunda donör zaten kendini saklıyor, merkezlerde kesinlikle alıcıyla vericiyi karşı karşıya getirmiyor. söylesen nolacak denizde kum karşılaştığı herkesden şüphelenecek çocuk hayatı karmakarışık olacak.. soyu benim eşimden kanı benden ve ben can veriyorum.. o sebepten kesinlikle söylemeyi düşünmüyoruz ve herkestende saklıyoruz bu durumu.. şimdiden millet tüp bebek yaptırdık diye biliyor..

Merhaba bende döndüm dolaştım donasyona karar verdim. Yaşadığım kentteki doktorum Doğuş'tan Şevket Bey ile çalıştığını söyledi. Ben yaptığım araştırmalarda diğer bir çok doktoru duymama rağmen onu hiç duymamıştım. Bu dr da yaptıran var mı tavsiye edermisiniz? Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

merhaba arkadaşım aramıza hoşgeldin. umarım herşey gönlünce ilerler.
ben şevket beyin kliniği doğuşta verda hanıma yaptırdım transferimi. merkezden ve doktorumdan oldukça memnundum. orda embriyolog Gül hanım.
ben öncelikle Verda hanımla iletişim kurmuştum. Bir tüp bebek merkezine gidip öneri isteieğimde Şevket beyle çalıştıklarını söyledi ve hemen onunla bağlantı kurdu. Ben hemen ertesi gün Verda hanımı arayıp dedimki "Şevket beyle bağlantı kuruldu ama ben sizi istiyorum" Anlaştık ve sürecimi başlattık..
birde şu var eğer burdaki doktorun bir kliniği arayıpta bağlantı kurup hasta göndereceğini söylüyorsa oda senin yapacağın ödemeden pay alıyor ( ben bunu farkettim yinede bilemem)
Tavsiyem sen hangi doktoru istiyorsan kendin anlaş, ödemede gerek duyuyorsan pazarlık yap..
bana 4 embriyo transfer edildi ve şuan 5+4 haftalık gebeyim...
ALLAHIM inşallah kucağımıza almayıda nasip eder

bebeğim biz kesinlikle söylemeyi düşünmüyoruz. şöyle bir şey var evlatlık alsan bir şekilde belki soyağacını bulma şansı var. bunda donör zaten kendini saklıyor, merkezlerde kesinlikle alıcıyla vericiyi karşı karşıya getirmiyor. söylesen nolacak denizde kum karşılaştığı herkesden şüphelenecek çocuk hayatı karmakarışık olacak.. soyu benim eşimden kanı benden ve ben can veriyorum.. o sebepten kesinlikle söylemeyi düşünmüyoruz ve herkestende saklıyoruz bu durumu.. şimdiden millet tüp bebek yaptırdık diye biliyor..

Bilginisa kesinlikle sana katiliyorum donor zaten kimliginin bilinmesini istemiyor ayni zamanda yumurtaya can veren biiziz

senin doktorun firdevs hanım değil mi?
kendisi ile ilgili izlenimlerini anlatır mısın
ona karar vermene sebep olan şeyler nelerdi.

Atessn ben zaten çok kolay karar veririm. Benim önceki denemem savaş beyin merkezindeydi. Doktoru transfer anında görebildim. Bir daha da görmedim. Sonucu sormak için hemşire bile aramadı. Soğuk, samimiyetsiz geldi. Evet belki de çok iyi bir doktor ama ben ilgiyi, rahatlatılmayı, en önemlisi karşımda bir muhattap bulmayı seviyorum. Özellikle de böyle önemli ve psikolojik olarak hassas olduğum bir dönemde. Aslında benim aklkmda firdevs hanım yoktu. Başta sadece mail atmıştım. Fiyat almak için. Firdevs hanım aradı ve çok detaylı konuştuk. Her sorumun cevabını aldım hem de doktorun kendisinden. süper rahatlatıcı bir ses. Sonrasında da hep kendisiyle direk cebinden irtibatta oldum. Çok basit birşeyse bile mesaj attım o bana döndü. Bana göre yapılan işlem hep aynı. Ama doktora güvenmek insanın üstünden yük kaldırıyor. Pozitifi aldıktan sonra da aklıma takılan herşey için aradım. Buradaki doktorum tüp bebek uzmanı değil. O yüzden beni hep firdevs hanım yönlendirdi. Biliyorsun ben şu anda plasenta previa nedeniyle riskli gebelik grubundayım ve sağolsun firdevs hanım 15.haftam olmasına rağmen hala sabırla bana bilgi verip beni rahatlatıyor. Yani embriyoyu içeri tıktım benim işim bitti demedi. Kanama esnasında ilk onu aradım. Yapılacak müdahaleyi o söyledi vs. Bana ilk konuşmamızda önemli olan gebe kalman değil gebe kalıp sağlıklı bir bebek doğurman demişti. Sanırım doğurana kadar da yanımda olacak :) ben kesinlikle tavsiye ediyorum. İnşallah sen de nerede denersen dene bebeğine sağlıkla kavuşursun. Allah isteyen herkese, hepimize evlatlarımızı kucağımıza alıp sağlıkla büyütmek nasip etsin.

Potakal bence de tüm merkezleri, doktorları araştır. İçine sinen yerde yaptır. Sana dayatılana mecbur olma bence. Tutacaksa heryerde tutar ama senin istediğin yer olsun.

rahim kalınlığı 13 milim olmuş damla şeklinde kanama olmuş endometrium tabakası dökülseydi daha yoğun kanardı ben şansının devam ettiğine inanıyorum...
bazan ilaçların yan etkisiylede kanama olabilir zaten doktorun çok olumsuz bir şey görseydi transferi yapmaz embriyoyu donduralım derdi... kendini üzme umut ve sabırla test gününü bekle inşallah müjdeli haberlerini buradan paylaşacağız....

kızlar merhaba yumurtalarım toplandı bugün 4 tane ama kaliteleri iyi değilmiş vakool diye bişey var dediler bu ne anlama geliyor lütfen bilgi verebilirmisinz...

merhaba hnesrin senin yaşını bilmiyorum ama ileri yaş grubunda rastlanabilen bir olay bu...
vakuol ( koful ) hücre içinde su besin ve atık madde depolayan etrafı zarla çevrili kese şeklinde yapılardır.hücrede bir çok çeşidi ve görevleri vardır. kofulun sayısı ve büyüklüğü de önemli eğer koful büyük ve sitoplazmada miktarı çok ise metabolizma yavaşlar... hücre metabolizması yavaş olunca döllenme ve hücrelere bölünme yavaşlayabilir
dr. sana ne dedi tedaviyi kesti mi???

merhaba Özlem neden Şevket beyi tercih ettin. Forumda taradım Şevket Bey de çok yaptıran yok. benim TR deki hekimim sadece onunla çalışırım diyor. Ama ben çok kararsızım. Nasıl bir dr biraz anlatır mısın

Aynen doktorum tavsiye etti gonderdigi herkesin memnun dondugunu soyledi bende memnunum sonrasindada ilgili halaa soru soruyorum ilgili biri organizasyonlari iyi idi ben tavsiye ederim

Teşekkür ederim Özlem. Bu sürecin en zor etaplarından biri klinik seçmek sanırım. Dr'un CV sine baktım Ankara tıp mezunu ve oradan uzmanlık almış. Bunlar başarısında ne kadar etkili olur bilmiyorum ama karar verirken neyi referans alacağımızı bilemiyoruz.Aslında en iyi referans daha önce denemiş olan forumdaki arkadaşlar.Senin memnun olman beni biraz daha Dr'a ısındırdı.

Hoş bulduk Bilginisa cevabın için teşekkürler. İnşallah rahat bir gebelik geçirir sağlıkla kucağına alırsın.Darısı benim gibi sıradakilere...

kıbrısda 3 tane mi klinik var
dr firdevs ve dr şevket doğuşta beraberler mi? doğuş lefkoşede sanırım????
dünya da berk beyin bulunduğu klinik sanırım. bu girnede ?????
savaş özyiğit ve halil ibrahim de başka klinikde mi?
çözemedim..???????

Canım lefkoşa da doğuşta verda, şevket,firdevs var. Dünya da berk bey var. Girne de. Bak ondan da çok memnun gidenler. Savaş bey de lefkoşa da. Ama hit in kliniği nerede bilmiyorum. Netten bakabilirsin. Başka da yok. Zaten olsa nasıl seçerdik bilemiyorum

rahim kalınlığı 13 milim olmuş damla şeklinde kanama olmuş endometrium tabakası dökülseydi daha yoğun kanardı ben şansının devam ettiğine inanıyorum...
bazan ilaçların yan etkisiylede kanama olabilir zaten doktorun çok olumsuz bir şey görseydi transferi yapmaz embriyoyu donduralım derdi... kendini üzme umut ve sabırla test gününü bekle inşallah müjdeli haberlerini buradan paylaşacağız....

Sana katılmıyorum. tam transferde gördü kanamayı , ve dondurma işlemi için zaman çok geçti. Ama haklısın şu anki olumsuzluğum durumu daha çıkılmaz hale getirecek. Biliyorum. İşte kendimce sonucu aldığımda nasıl sukunetle karşılarım onu hesap ediyorum.

Arkadaşlar saçma sorular soracağım çünkü nasıl gebe kalınır bilmiyorum..

Sağ kasıktaki batma ? Bugün tranferin 5. günü
Pruluton depot mudur nedir dün ondan oldum bu memede şişme acı yapar mı ?

Bütün kasıkta batmada tutmuyor diye biliyorum .. yani beni daha önceki tedavilerde öyle olmuştu..

Bilgi verebilecek olan var mı

Back
X