• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

zeytin,nowaa,durugen....sizler için dua ediyorum..inşallah üçünüzde bebeklerinize kavuşursunuz..Allah hiçbirimizin emeğini boşa çıkarmasın...pozitifleri göründe bizlerde umut olun kızlar..

transferden sonraki idrar yapma işine takılmayın derim..ben tüp bebek yaparken doktorum embriyoyu verdikleri alanın aslında tam bir boşluk olmadığını, ince tüpü oradan çekilince rahmin duvarlarının biraraya geldiğini söylemişti..ben her üç tüp bebeğimde transferden hemen sonra sürgüyle idrarımı yapmıştım ve tutunmuşlardı.(gerçi 8.haftada ikisini kaybettim ayrı mesele)

uzun zamandır yazamadım ben de perşembe döndüm kıbrıstan ama yazamıyorum eşim nete girince konuşmaya başlıyor...merak eden arkadaşlara teşekkür ederim.bilginisa ve bebek merak etmişsiniz..
3.gün embriyosu 4 tane a kalite transfer oldu. ama transferde tam bir çiş faciası yaşadım. pek umudumyok bu sebpten de şimdiye kadar pek yazmak istemedim.durugen aynı zamanlarda kıbrıstaymışız sanırım. ben doğuşta firdevs hanıma gittim biliyorsunuz. aynı gün 8 transfer yapıldı. 2 küçük şişe su içtim ama fena sıkıştım transferden önce tutamadım bir kısmını yap dediler hepsini yaptım tutamadım heyecandan da.kendime çok kızıyorum bu sebepten. öyle yapınca bu sefer hızlı hızlı 2 küçük şişe daha içtim ve beni götürmeye geldiler. transfer günü pek ilgilenen olmadı merkezde, irem hanım filan yoktu.ne zaman transfer olacak hiç bilgilendirmediler.beni götürmeye geldiler söyledim ben yaptım diye sonra firdevs hanıma da söyledim kızdı bana transfer masasında. ultrasonla baktılar idrar var dediler ve transferi yaptılar. ama ben kendimi pek sıkışık hissetmiyordum.transfer sonrası da tam bir felaketti.10 dakika dayanabildim ve sürgü istedim, dayan dediler ama kastım kendimi ve daha önce tüp bebeklerde böyle bekletmediklerini bildiğim ve böyle tutan çok olduğunu bildiğim için yapıcam dedim ama kendime çok kızıyorum böyle davrandığım için.sonra da her 20 dakikada bir yaptım yani tam bir çiş faciası yaşadım. tüm bunlara rağmen olurmu bilmiyorum umutlu değilim ve kendime çok kzııyorum.eşim ise çok umutlu inşallah olur çünkü eşim çok umutlu ve onun için çok üzülüyorum kendim böyle çiş sorunu oluşturduğumdan o kadar çok baba olmayı hakediyor ki canım benim.Allah bu sefer yüzümüzü güldürür inşallah.sonra da firdevs hanım ile konuştuk o beni rahatlattı, transferden sonra da irem hanım geldi neyseki odamıza. firdevs hanım tutacağı varsa her türlü tutuyor dedi uzun uzun konuştuk rahatladım biraz.

zeytincim tedavin hayırlı olsun inşallah allah emeklerini boşa çıkarmasın canım duacıyız sana.

merhaba arkaaşlar ben de geçen hafta kıbrıstaydım.Cumartesi transferim gerçekleşti.Firdevs hanımda.Artık beklemedeyiz :) Hiç belirti falan da olmuyor :(((
Bu benim 3. denemem dua edin ne olur..Olsun artık :)))Tuvalet olayına gelince inanın etkisinin olduğunu düşünmüyorum..Gönlünüzü ferah tutun...
Allah'ım herkesin gönlüne göre versin.

senin de transferin hayırlı olsun nowaa. inşallah sıkıca tutunsun bebişlerin. hayırlısıyla birçok güzel haber almak nasip etsin Allah.

Arkadaşlar transferiniz hayırlı olsun.güzel sonuçlar almanızı gönülden diliyorum.umarım bizlere umut olursunuz.zeytiin telaş yapma arkadaşım idrar yapma olayında embriyoların bulunduğu yer farklı.tam aksine çok sıkışarak beklemek rahimi kastığı içiin bence daha rixli düşününce sanada mantıklı gelicek ....
Yeterki rabbim ol desin tedbir bizden takdir allahın canım.ikinizede ne kadar zor olsada ......sakin ve güzel bir bekleme süreci diliyorum

Canım Bende hjstereskopinin şansı artırdığını duymuştum.umarım bendede işe yarar.rahimi çizdiklerinde acıyormu daha sonra şelalecim.komik oldu biraz ama korkuyorum....birde sana verilen embriyoların kaliteli olduğunu nasıl anladın canım...ayrıca hamile olmana rağmen aynı yoldan geçen bizlerin her sorununa bilgi ve deneyimlerini altarmandan dolayı çok teşekkür ederim güzel Anne :)))

tress histereskopiyi neye dayanarak cektiriyorsun bir sorun var demislermiydi? yaa bende ikinci denememi yapicam martda ne yapacagimi sasiriyorum

Canım bir sorun görmedi doktorum rahim filminde var.doktorumun dediği bazen görünmeyen şeyleri rahimde histereskopi Ileggörebiliyorlarmış.hemde başarıyı artırdığını söyledi.yaptımadığım bi bu kalmıştı.gitmeden yaptırıyım diyorum...

Nasılsın Neler yapıyorsun arkadaşım ..pek girmiyorsun forma.yeni planlar yokmu.Tekrar deneme be zaman.Ben bu aralar phistereskopi.kabusuyla uğaşıyorum.

Son düzenleme:
Canım bir sorun görmedi doktorum rahim filminde var.doktorumun dediği bazen görünmeyen şeyleri rahimde histereskopi Ileggörebiliyorlarmış.hemde başarıyı artırdığını söyledi.yaptımadığım bi bu kalmıştı.gitmeden yaptırıyım diyorum...

bende yaptirsammi ? bazi arkadaslarda rahime zarar verdigini gerekmedikce yapilmamasini tafsiye etmisler iklemde kaldim ..

Arkdaşlar belki abartıyorum gibinize gelicek ama Ben histereskopiden çok korkuyorum.sanki bayıltılınca bir daha kalkamıycam ssanıyorum.yada uyanınca rahminizi deldik diyorlarmış... Bir Panik atağımız eksikti o da oldu...
Neyse bitsin şu histeresokopi Adak adadım.şimdi diyceksiniz kiii O zaman mağdem korkuyosun tress rahim filmini nasıl çektirdin..o esnadaki çıkardığım rezillikleri hiç anlatmayayım.bi de benim derdim sanırım acı çekmek deyil..anastesi Beni ürkütüyor.heralde bu korku yüzünden Ben hamile kalsam sezeryan falan yapamam.tabiri caizse çatır çatır doğururumm...

bende yaptirsammi ? bazi arkadaslarda rahime zarar verdigini gerekmedikce yapilmamasini tafsiye etmisler iklemde kaldim ..

Rahim filmin varmıydı canım.Bende korkuyorum biraz hatta çok... ama deneyimli ve iyi bir doktor yaparsa sanıım bişey olmaz hem bu tip rixler çok azmış.rahim filmindede var bu rixler canım.bi daha başarısız olsak.doktorlar iki veya üçünćüden sonra mutlaka istiyorlar.demekki gerekli bir sorun varsa o kadar para ve emek boşa gitmesin.Ben yakın zamanda yaptırıcam mutlaka sonuçları fikirlerimi paylaşıcam.ama sen en oönce tum eksik tahlilerini yaptır.sonra güveneceğin ve takibi ni yapacakk iyi bir doktor bul canım aklınatakılan tüm testlerini yaptır.

Arkdaşlar belki abartıyorum gibinize gelicek ama Ben histereskopiden çok korkuyorum.sanki bayıltılınca bir daha kalkamıycam ssanıyorum.yada uyanınca rahminizi deldik diyorlarmış... Bir Panik atağımız eksikti o da oldu...
Neyse bitsin şu histeresokopi Adak adadım.şimdi diyceksiniz kiii O zaman mağdem korkuyosun tress rahim filmini nasıl çektirdin..o esnadaki çıkardığım rezillikleri hiç anlatmayayım.bi de benim derdim sanırım acı çekmek deyil..anastesi Beni ürkütüyor.heralde bu korku yüzünden Ben hamile kalsam sezeryan falan yapamam.tabiri caizse çatır çatır doğururumm...

Anezteziden hiç korkma tress, ben abartısız çeşitli nedenlerle 10 kez genel aneztezi almışımdır. hatta bunlardan biri rahim filmi içindi. anaztezide sıkıntı olma olasılığı çok çok düşük hiç merak etme.

Herkese merhaba aranıza bugün katıldım.Belkide acım biraz hafiflesin diye ne bilim işte paylaşmak istedim.29 ocakta istanbulda ismi lazım değil bir tüp bebek kliniğinde yumurta donasyonu yaptırdım.Sonucu bugün kan testi ile öğrendim malasef (hcg 0.01)negatif.Öğrendiğimden beri ağlıyorum inanın gözümde yaş kalmadı.yaşım 31, 3 yıllık evliyim hiç yumurtam olmadığı için bu yola başvurduk.Eşim benden de perişan şimdi kendimi çok suçlu hissediyorum aileden kimsenin durumdan haberide yok birilerine anlatıp içini dökememek çok kötü anlayacağınız.Enkaza döndük resmen şimdi maddi olarakta çok zorda kaldık zaten kredi çekmiştik.Yarın testi tekrarlayacam ama zannetmiyorum birşeyin değişeceğini...İşte bu kadar. umarım kimse bu durumu yaşamaz.

merhaba bende yaptırmak istiyorum dr. ismini yazarmısın.

canım yada mail adresimi vereyim beni ekle ve ordan yazışırız. teşekürler

(( zubeydeustuner@hotmail.com ))çok sevinirim.

Son düzenleme:
Rahim filmin varmıydı canım.Bende korkuyorum biraz hatta çok... ama deneyimli ve iyi bir doktor yaparsa sanıım bişey olmaz hem bu tip rixler çok azmış.rahim filmindede var bu rixler canım.bi daha başarısız olsak.doktorlar iki veya üçünćüden sonra mutlaka istiyorlar.demekki gerekli bir sorun varsa o kadar para ve emek boşa gitmesin.Ben yakın zamanda yaptırıcam mutlaka sonuçları fikirlerimi paylaşıcam.ama sen en oönce tum eksik tahlilerini yaptır.sonra güveneceğin ve takibi ni yapacakk iyi bir doktor bul canım aklınatakılan tüm testlerini yaptır.

benim rahim filmimde yok tresscim sali gunu gidicem dr a rahim filmi testler vs yaptiricam buyuk ihtimal histereskopide yaptiricam drumla bir konusayim bakalim o ne diyecek canim ben mart sonu gibi gidicem kibrisa sen ne zaman gidiyorsun canim ?

benim rahim filmimde yok tresscim sali gunu gidicem dr a rahim filmi testler vs yaptiricam buyuk ihtimal histereskopide yaptiricam drumla bir konusayim bakalim o ne diyecek canim ben mart sonu gibi gidicem kibrisa sen ne zaman gidiyorsun canim ?

Bende mart gibi planlıyorum.tabi histereskopide bir sorun çıkmazsa:( inşallah aynı zamanlarda alıp geliriz bebişlerimizi.eğer doktorun durumunu biliyorsa çıkan tahlillerine göre sana gitmeden kullanıcağın ilaçların dozajını ayarlasın.şevket beyede onaylatirsin canim...

merhaba bende yaptırmak istiyorum dr. ismini yazarmısın.

canım yada mail adresimi vereyim beni ekle ve ordan yazışırgebelikkürler

(( zubeydeustuner@hotmail.com ))çok sevinirim.

istanbulda yapıldığını hiç duymamıştım prosedür.nasıl işliyor.sonuçta gizlilik söz konusu olunca işleyiş zor olmadı mı.neden olmadı peki arkaşım.(gebelik)bize biraz bahsedersen çok sevinirim.eminim merak Eden çok arkadaşımız vardır.istanbulda fiyatlar nedir.yani kıbrısla aynı mı canım.

Son düzenleme:
anishacım nasılsın canım hiç görünmüyorsun merak ettim seni hamileliğin nasıl gidiyor iyimi bebek nasıl cinsiyeti belli oldumu?kendine çok iyi bak canım...

Canım Bende hjstereskopinin şansı artırdığını duymuştum.umarım bendede işe yarar.rahimi çizdiklerinde acıyormu daha sonra şelalecim.komik oldu biraz ama korkuyorum....birde sana verilen embriyoların kaliteli olduğunu nasıl anladın canım...ayrıca hamile olmana rağmen aynı yoldan geçen bizlerin her sorununa bilgi ve deneyimlerini altarmandan dolayı çok teşekkür ederim güzel Anne :)))

Korkacak bir sey yok canim . Ben c.tesi olmustum. 2 saatlik yolu toplu tasima ile eve geldim. P. tesi ise baslamistim. Dr enfeksiyon olmasin diye antibiyotik vermisti. Ayrica hayatimda ilk defa dogum kontrol hapi vermisti. Kullanirken kendi kendime gulmustum. Histereskopiden sonra hamile kalmamak gerekiyormus. 10 gun ince ince taze kan azalarak geldi. Bu kan ciziklerden geliyordu. Sadece esim yanimdaydi. Kimseyle paylasmamistim.

Sonraki ilk adetle tedaviye basladik. Ama dr oncelikle ciziklerin kapanip kapanmadigini kontrol etti oyle basladik. Iyilesme olmasaydi bir adet donemi daha bekleyecektik.Dr yumurtalik baskilama igneleri ( lucrin) hic kullanmadi. Direkt estrofem ile gittim. Zaten klinik tedavime 2. de hic karismadi. Tup bebek prof a gittigimden tum tahlileri yaptirdigimdan, histereskopi oldugumdan haberleri vardi. O donem heyecanla bayagi bir kosusturma yapmistim.

Embriyo kalitesini anlayamam tabiki. Ama 2 deneme arasi 3 aylik surede devamli klinikle cok iyi yumi elde edeceginiz donuru secmelerinde israr ettim.Donur hakkinda hic bir bilgim yok. Uyrugunu dahi bilmek istemedim. Bilmek istedigim tek sey mukemmel embiryoyu elde edecek calismayi klinigin yapmasiydi. Bu konuda daha once belirttigim gibi, kesine yakin konusma yaptilar. Esimin 2 ay araliklarla yapilan 2 testi her yonden ( morfoloji , sayi , hareketlilik) cok guzel cikiyordu. Eger yumide ayni derecede kaliteli olursa histereskopide rahim ile ilgili problem cikmadigindan basari cok yuksek olacagini burdaki prof soylemisti. Tek problem kan pihtilasmasi olmasiydi. Bu konuda cok uzulmustum o donem. Ama ignelerimi hergun duzenli kullaniyorum. Pozitif oldugundan beri 10 yildir calistigim isyerimden ucretsiz izin aldim. Prof bu kadar kiymetli bir gebeligin isyerinde heba olabilecegi riskini soyledi. isim muhasebe, finans uzerine oldugundan stresli ve kosusturmacaliydi. 6 aydir evdeyim. Ayakta ev isleri yapiyorum. Ama yer isleri temizlik yapmiyorum. Bol bol dinleniyorum. Nisan ayi son gunlerinde hayirlisi ile saglikli, hayirli evlat sahibi olmayi Allah Tan diliyorum. Insallah herkes anne olur bu duygulari tadar.

Kizlar merhaba,

hepinize güzel ve hayirli bir hafta dilerim. benim icin biraz zor basladi hafta. gerci gecen haftadan beri ayni sikayet. diger foruma da yazdim umarim sizden de yorumlar gelir. en son 5 Ocak'ta adet gördüm ve 28 günlük mükemmel bir adet döngüm var normalde. tabii adetin gecikmesi bizim gibi cocuk yapma konusunda azimli bayanlar icin önemli bir sonuc dogurmakta. 5 gün dayandim ve adetin gecikmesinden 5 gün sonra idrar testi yaptim. tam anlamiyla negatif. birak ikinci cizgiden bir iz kar gibi bembeyaz. neyse dedim gelir herhalde. sonra alt kisimda bir siskinlik vardi. el sürülmüyordu. persembe günü (gecikmenin 6.günü) doktora gittim. her iki problemi de görüsmek üzere. 1. problem kil dönmesi. arkadas bir kesik atti, iltihabi bosaltti. ikinci problemde ise ultrasonla bakti rahim duvari cok güzel kalinlasmis ve güzel östrojen birikimi olmus felan dedi. kese yok zaten de cok erken dedi. sonra kan testi yaptilar. ertesi gün aradilar beni kan degerleri düsük dedi. persembeye kadar bekleyelim dedi. ben bu alman doktorlari artik anlamaz oldum. ne demek istedi bekleyelim derken. neden müdahale etmiyor ki. menapoza mi giriyorum ben simdi. Allahim valla delirecem. bu arada 2 haftadir kasiklarda hafif cekme var bel agrisi azicik ama adet kanamasindan zerre kadar belirti yok. he bir de bu arada pazar sabahi iki damla lekelenme oldu.

ay sisirdim kafanizi ama kafam cok karisik. var mi benzer deneyimleri olan.

sevgilerle,

Z.

Back
X