Selam arkadaslar.
Bebek tebrikler! Cok sevindim insallah saglikla devam edecek.
Durugen, gercekten yetersiz bilgi vermeleri, donorun yasini dahi aciklamamalari cok tuhaf. Zaten 3-4 kriter soyleyecekler topu topu. Normal IVF'lerde yerlesen embriyonun resmi dahil, kalitesini, kacinci gun oldugunu vs. rapor olarak eline verirler, donasyonda bunu yapmiyorlarmi, yoksa bu merkezmi yapmiyor acaba? Kalbini bozma bakalim. Belki de 14 kisinin arasinda bir sansla seninki pozitif olacak. Iyi sanslar.

Ben onumuzdeki haftadan baslayarak gorusmelerime basliyorum. Kendi yumurtalarima sans vermelimiyim, yoksa da donasyon sartlari nedir sorularini Cek Cumhuriyetindeki tum merkezlerle gorusecegim. Avrupa'da, ozellikle Almanya'da yasayanlar icin faydali olabilecegini dusunerek, size de yazacagim. Belki Kibris harici bir yeri denemek isteyenleriniz de olabilir tabi.
Ingilizce forumlarda okuyorum, genellikle Amerika ve Ingiltere'den binlerce cift geliyor Cek'e -tabi Kibris'a da- fiyat en onemli sebep, teknikler genellikle ayni, buradaki donorlerin hepsi Cek vatandasi. Belki calisma kulturu biraz degisik olabilir, bu da fark yaratabilir. Bu konuda biraz on bilgi verebilirim: Kibris'i bilmem ama biz Turk'leri biliyorum. Ve Cek'ler ile kiyaslayinca, Cekler cok daha kurallara bagli, detayci, mukemmelliyetci, daha kotumser bir calisma esasina sahipler. Yaptik dedikleri sey mutlaka yapilmistir, bir sey mukemmel olmadan iyi bile demezler. Mesela biz saat 9'da deriz, ama bu 9:30-10 olabilir. Bir Cek icinse 9 demek tam olarak 9:00 demektir. Neredeyse Almanlara yakin. Buna guvenerek, alacagim bilgilerin ve basari oranlarinin dogruya yakin olacagini umuyorum. Ama servis seviyesi, sizinle ilgilenmeleri falan cok kotudur. Bizden daha negatifler, mesela durumuma Turkiye'de bakan doktorlar, istersen bir kez daha dene sen bilirsin diyorlar, Cek'de zaman kaybetme sansin az, radikal davran diyorlar. Yaklasim farki!
Hepinize sevgiler
Arkadaşım çek cumhuriyetinde donasyon fiyatları nasıl orda yaptırmak için dil bilmek gerekir herhalde bizi bilgilendirirsen seviniriz orasıda bir altarnatif olur bizim için....

Arkadaşım Çek Cumhuriyeti, Polonya, Ukrayna da daha ucuz veya gidiş maliyeti ile Kıbrısla başabaş diye biliyorum. İrlanda (12000 Euro) Amerika ve İngiltere de pahalı ama hepsinde ingilizce biliyorsan işini halledersin. Egg donation in Europe diye araştır pekçok klinik ve yanında fiyatları çıkacak. Yalnız Amerika da bir tek donörünü resmiyle resmen beğenip seçebiliyorsun ki bu diğerlerinde yok dolayısıyla maliyet 25000 dolar civarında kalış hariç. Tamam başarılarını yüksek tutmuşlar hatta bazı klinikler 90 lara çıkmış ama orası da paran da olsa 1 hafta kalmak için uzak. Yol yorgunluğu yeter. Ama tüm bu klinikler göz rengi boy saç ten hakkında bilgi veriyormuş bir de eline yaptıkları embriyo transferi ile ilgili yani embriyo kalitesi vb bir belge veriyorlarmış gidenlerin yorumlarından okuduğum kadarıyla. Tabi kampaya hak veriyorum Çek cumhuriyetinde bu işi ciddi yaparlar belli kriterleri var İspanya 8000 Euro civarındaymış . Polonyo 3000 Euro falan deyince çok şaşırmıştım. Neticede dünya genelinde bu iş yapılıyor çok ciddi ve milyar dolarlık bir pazar! İnşallah rekabet olur da drlar başarı için ellerinden geleni yaparlar. :)))

merhaba arkadaşım.ben dünya tüp bebekten bahsettim umarım yardımcı olmuşumdur.DURUGEN arkadaşım hakkında hayırlısı o ılaçlar bizi hassaslaştırıyorlar ve kilo aldırıyor ben 3 denemede toplam 15 kilo aldım.eskiden verebiliyordum şimdi veremiyorum .ve terapiste ve pskolağa gidiyorum.anca böyle yaşaya biliyorum bana miras kaldı bu donasyonlardan şimdi evlatlığı beklemedeyim.

merhaba arkadaşım iyiyim canım sağolasın,sen nasılsın? foruma pek giremiyorum geçmiş mesajları okuyordum,gene biraz psikolojiler bozulmuş:(

bende iyiyim evet söylediğin gibi pskolajiler biraz bozuk.kolay süreçler hiç değil bunlar benimde hayatımı tamamen değiştirdi bu süreçler allah burdaki herkezin yardımcısı olsun.

Arkadaşlar farklı seçenekler olması adına batumda'da Donasyon yapılıyor.merkez 3 yıl önce açılmış .doktor ve bazı hemşireler kıbrıstan gitmişler batuma.. karadenizden araçla pasaportsuz geçilebiliyormuş.ilgilenenler araştırabilirler.farklı bir altarnetifte batum olabilir....

merhaba arkadaşım.ben dünya tüp bebekten bahsettim umarım yardımcı olmuşumdur.DURUGEN arkadaşım hakkında hayırlısı o ılaçlar bizi hassaslaştırıyorlar ve kilo aldırıyor ben 3 denemede toplam 15 kilo aldım.eskiden verebiliyordum şimdi veremiyorum .ve terapiste ve pskolağa gidiyorum.anca böyle yaşaya biliyorum bana miras kaldı bu donasyonlardan şimdi evlatlığı beklemedeyim.

canım bende aynı önceden ne yesem kilo alamazdım herkez çok şaşırırdı nasıl kilo alamıyorum diye bende 3 kez tüp bebek tedavisi gördüm doğum kontrol hapları,hormon ilaçları vs.8 kilo aldım ve aldığım kiloları veremiyorum önceden çok çabuk kilo veren biriydim bu kilolar sanki yapıştı neden veremiyoruz anlamıyorum senin bildiğin bişey varsa bu kiloları vermek için yardım cı olursan çok sevinirim canım...

canım bende aynı önceden ne yesem kilo alamazdım herkez çok şaşırırdı nasıl kilo alamıyorum diye bende 3 kez tüp bebek tedavisi gördüm doğum kontrol hapları,hormon ilaçları vs.8 kilo aldım ve aldığım kiloları veremiyorum önceden çok çabuk kilo veren biriydim bu kilolar sanki yapıştı neden veremiyoruz anlamıyorum senin bildiğin bişey varsa bu kiloları vermek için yardım cı olursan çok sevinirim canım...

Kızlar bunu daha önce yazmıştım..!!!???!!!!!

İnsülin direnci diye bir şey var..
Buna doktorlar şeker ilacı veriyorlar.
Bende geçen yıl 2,72 idi bu yıl 1,4 oldu ve 2 beden küçüldüm, ve vücudumun kas oranı arrtı..

Bana ait yöntem::))
Glutenli birşey yok yani ekmek börek makarna ve pasta...
Hergün 1 saat yoga yada yürüme
Sağlıklı beslenme sebze ve protein. Meyvede şeker olduğu için günde en fazla bir yarım muz, 1 kivi veya ( 1 mandalina yarım portakal) ve asla saat 15 ten sonra meyve yok bolbol evde yapılmış yoğurtla birlikte tarçın ..

Yeni nesil buğday tohumu vücutta nedense şekere dönüşüyor..yeni
Çalışma alman kaynaklı,,

Ne biliyorsak yanlış beslenme anlamında türkiyede kullanılan haşere ilaçları vücudumuzdaki savunma sistemini çökertiyor..
Gluten hele hashimoto tiroidid, vitiligo ve kısırlığın nedeni... Amh düşükse yumurtalık reservi az ise gluten ile ilgili testleriniz yaptırın bende intolerans var.. Çölyak değil çölyak alerji boyutu.. intolerans ayrı birley..

:52::52::52::52::52::52:

Bebeklerimle hersey Allah a bin sükürler olsun yerinde..........ikisinin kalp atisini gördümya, dünyalar benim oldu......büyümüsler teyzeleri - 2.5 cm olmuslar :52::52::52::52:

doktor hersey yolunda dedi. pazartesi normal ise gidebiliyorum ama kendime dikkat ederek, yine yormadan normal hayata devam dedi..bundan sonra dedi o aldigim ilaclari (östrogen, progestan falan) onlari yavas yavas birakabilirsin dedi, bu 9+0 dan sonra zaten plazenta ve bebek göreve üstleniyormus, siz disardan ilaclarla hic bir sey yapamazsiniz dedi..yani bebek saglikliysa, plazenta hersey iyiyse devam eder dedi..elimizden birsey gelmez dedi - hakli , hersey Allah a kalmis bisey.....insallah güzelce devam eder

arkadaslarim, inanin o kadar istiyorumki sizde bu duygulari yasayin...yasiycaksiniz da insallah!!! inanin vazgecmeyin, ne kadar da negatif alirsaniz, devam edin, maddi gücünüz oldugu sürece, manevi gücü insan bir nevi buluyor, bende cok hayal kirikliklari yasadim, hep en derinlere düsmüstüm ama tekrar plan yaparak yinede hep ileriye baktim....bir gün ...bir gün dedim Allahim insallah banada yasaticak ve en önemlisi tabii tamamini getirmek Allahin izniyle

bugün esimle birlikte o minik kleri ultrasonda gördükya, gözyaslarimizi tutamadik..inanamadik gördüklerimize.......darisi INSALLAH SIZLERE TÜM ANNE OLMAK ISTEYENLERE.......

sizleri cok öpüyorum - sevgiler - bebek

:54::54::54::54::54:

bebek herşeyin yolunda olmasına çok sevindim. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.ben şimdi de cinsiyetlerini merak eder oldum :)
doktorunun ilaç hakkında söyledikleri bana tuhaf geldi. 12 haftadan önce pek ilaç bıraktırmıyorlar.bildiğim kadarıyla sen daha 10.haftadasın. firdevs hanım la konuşmadan sakın ilaç bırakma olur mu? dışarıdan ilaçlarla birşey yapamazsınız düşüncesi çok mantıksız.

sağlıkla kalın :)

Arkadaşlar bugün transferimin 10. Günü sabah karın ağrısı ile uyandım ve canım çok sıkıldı dayanamadım test yaptım silik bir ikinci çizgi çıktı bu teste güvenebilirmiyim ? Sevinebilirmiyim yoksa test hatalı mıdır çok heyecanlıyım?

Arkadaşlar bugün transferimin 10. Günü sabah karın ağrısı ile uyandım ve canım çok sıkıldı dayanamadım test yaptım silik bir ikinci çizgi çıktı bu teste güvenebilirmiyim ? Sevinebilirmiyim yoksa test hatalı mıdır çok heyecanlıyım?

portakal - yavas yavas tebrik edelim - bence hamilesin :)))

testler positif yönden hatali cikmaz, negativ yönden daha cok hatali cikabiliyor - ben en azindan öyle biliyorum...

karin agrisi ile uyanmandan da bence positiv, cünkü embyronun bu iki hafta icinde yerlestigi zaman agri yapiyor elbette :))

kan testi ne zaman??

Pazartesi kan testim var durup durup teste bakıyorum 2. Çizgi dürüyor mu diye. Bu çizgiyi görebilmek için yıllarca bekledim. Yine de kendimi kaptırmamalıyım kan testi yaptırmadan sonuçtan emin olamam

Pazartesi kan testim var durup durup teste bakıyorum 2. Çizgi dürüyor mu diye. Bu çizgiyi görebilmek için yıllarca bekledim. Yine de kendimi kaptırmamalıyım kan testi yaptırmadan sonuçtan emin olamam

ne güzel iste :) daha cok bakarsin - ben resmini bile cekmistim ikinci cizginin _:)))

tabii anliyorum seni, kan testinden sonra ancak insan sevinebilir tam olarak...ama idrar inda hcg varki o ikinci cizgi cikti canim - yoksa gercekten bembeyaz kaliyor..ki benimki mesela 20 dakika bembeyaz kalmisti, sonradan cikti ikinci cizgi coook hafif isik altinda görüyordum :))

transferin 10. günü yazmissin - blasto transferimiydi yoksa kacinci gün embyro transferiydi? ve kac tane embyro almistin?

ne güzel iste :) daha cok bakarsin - ben resmini bile cekmistim ikinci cizginin _:)))

tabii anliyorum seni, kan testinden sonra ancak insan sevinebilir tam olarak...ama idrar inda hcg varki o ikinci cizgi cikti canim - yoksa gercekten bembeyaz kaliyor..ki benimki mesela 20 dakika bembeyaz kalmisti, sonradan cikti ikinci cizgi coook hafif isik altinda görüyordum :))

transferin 10. günü yazmissin - blasto transferimiydi yoksa kacinci gün embyro transferiydi? ve kac tane embyro almistin?

Senin ki gibi 4 blast transferi idi 5 gün 2 si donör 2 si benimdi bak foto iyi fikir hemen gidip çekeyim çok teşekkür ederim bebek beni rahatlatın sağl canım

Son düzenleme:
Tebrik ederim canım testte onuncu gün çıkmasi hamile olduğuna işaret ediyor.kan testinden sonrada tedirgin olmadan sevinirizz inşallah.portakalcım ayrıca farklı bir yöntem deneyerek formumuzda bir ilk oldun.denemek isteyenlere umut oldun.Tekrar tebrikler canimm

Son düzenleme:
Kızlar bunu daha önce yazmıştım..!!!???!!!!!

İnsülin direnci diye bir şey var..
Buna doktorlar şeker ilacı veriyorlar.
Bende geçen yıl 2,72 idi bu yıl 1,4 oldu ve 2 beden küçüldüm, ve vücudumun kas oranı arrtı..

Bana ait yöntem::))
Glutenli birşey yok yani ekmek börek makarna ve pasta...
Hergün 1 saat yoga yada yürüme
Sağlıklı beslenme sebze ve protein. Meyvede şeker olduğu için günde en fazla bir yarım muz, 1 kivi veya ( 1 mandalina yarım portakal) ve asla saat 15 ten sonra meyve yok bolbol evde yapılmış yoğurtla birlikte tarçın ..

Yeni nesil buğday tohumu vücutta nedense şekere dönüşüyor..yeni
Çalışma alman kaynaklı,,

Ne biliyorsak yanlış beslenme anlamında türkiyede kullanılan haşere ilaçları vücudumuzdaki savunma sistemini çökertiyor..
Gluten hele hashimoto tiroidid, vitiligo ve kısırlığın nedeni... Amh düşükse yumurtalık reservi az ise gluten ile ilgili testleriniz yaptırın bende intolerans var.. Çölyak değil çölyak alerji boyutu.. intolerans ayrı birley..

tress06 merkezler için sağol...efsune12 gluten testinin bir zamanı var mı? hangi bölüme gidiyoruz?insülin direnci için şeker testi mi gerekli?şimdiden teşekkürler...

Somtik canım karamsar havayı üstünden at ne yapalım vardır herşeyde bir hayır. Moralini yüksek tut güçlü bir kadın olduğuna inanıyorum ve bu derece yoğun istekle iyi bir anne de olacaksın. Kilo konusuna gelince evet anım ben de aldım ama ne yapalım bu haplar kilo aldırıyor ama olsun sağlıklı olmak daha önemli. Yürüyüş ve yağlı unlu gıdalardan uzak kalarak kendimize geliriz inşallah! Aslında burada beslenme uzmanı veya sağlıklı beslenme ile ilgilenen arkadaşlar varsa onların da yardımını sevgilerimizle bekleriz hani. Portakalcığım seni de tebrik ederim canım valla 10. gün için erken olmasına rağmen çizgi görmen pozitif sonuç gibi geldi bana. Zaten pazartesi de sonucu alınca kutlarız artık. Zeytinim benim gibi çiş sendromunu yaşayan arkadaşım sen nasılsın? Umarım beraberce güzel haberler alırız. Hayırlısı olsun artık hepimiz için. Papatya ya özledim seni Kıbrıs maceramda Aysevi ile yanımdaydınız adeta canım benim az çekmedin sorularımdan :)) Ne de olsa burada bir aile olduk değil mi?

Somtik canım karamsar havayı üstünden at ne yapalım vardır herşeyde bir hayır. Moralini yüksek tut güçlü bir kadın olduğuna inanıyorum ve bu derece yoğun istekle iyi bir anne de olacaksın. Kilo konusuna gelince evet anım ben de aldım ama ne yapalım bu haplar kilo aldırıyor ama olsun sağlıklı olmak daha önemli. Yürüyüş ve yağlı unlu gıdalardan uzak kalarak kendimize geliriz inşallah! Aslında burada beslenme uzmanı veya sağlıklı beslenme ile ilgilenen arkadaşlar varsa onların da yardımını sevgilerimizle bekleriz hani. Portakalcığım seni de tebrik ederim canım valla 10. gün için erken olmasına rağmen çizgi görmen pozitif sonuç gibi geldi bana. Zaten pazartesi de sonucu alınca kutlarız artık. Zeytinim benim gibi çiş sendromunu yaşayan arkadaşım sen nasılsın? Umarım beraberce güzel haberler alırız. Hayırlısı olsun artık hepimiz için. Papatya ya özledim seni Kıbrıs maceramda Aysevi ile yanımdaydınız adeta canım benim az çekmedin sorularımdan :)) Ne de olsa burada bir aile olduk değil mi?

bebekcim bebeklerinin saglikli olmasina cok sevindim canim,portakal tebrik ederim kan testindede pozitif alacagina inaniyorum,,arkadaslar malum bende iki tup bebek denemesi ve bir yumurta nakli yaptirdim haliyle 10 kilo almistim bir arkadasimin tafsiyesiyle sabahlari bir karisim yaptim onu iciyorum suan 4 kilom kaldi tabi yuruyuste sart karisimi denemek isteyenler icin bir parca lahana bol maydonoz ve 6 tane limonu kynatip sabahlari ac karni bir bardak suyunu iciyorum 6 kilo verdim gercekten bu ilaclarla alinan kilolar normal aldigimiz gibi gitmiyor yani ben cok cabuk kilo veren biriydim ama bu ilaclardan sonra verememistim tekrar 38 bedene dondum 4 kilo fazlam olmasina ragmen sevgiyle kalin...

Back
X