bugün yine nöbetçiyim. dün gece aklıma ne geldi, bebekçim canım sen oscar otelde kalmıştın ve ordan bizlere msj yazmıştın.'otel odamızın balkonuna iki güvercin geldi ve onlar bana müjdeydi galiba ' demiştin yanlış hatırlamıyorsam. ve bak bizde ne oldu.bizde oscar otelde kalmıştık canım ve benim yumurtalar toplanıp otele geldikten sonra anestezininde etkisiyle yatttım.sonra eşimde televizyon izlerken uyumuş.balkon kapısı açık kalmıştı.dolabın üzerindede çerez vardı.uykumun arasında bi poşet sesi rahatsız etti beni. sonra bi uyandım ki iki tane güvercin biri bembeyaz değeri gri renkte çerez yiyorlar:))) eşimi kaldırdım.dedim aşkım bunun biri kızımız diğeri oğlumuz,onların müjdecisi:) Rabbim bu güzel günleri yaşattı ya okadar mutluyumki hem sizlerin mutluluklarına tanık oluyorum dahada mutlu oluyorum ben:)iyiki tanımışım sizleri.kendinize çok iyi bakın canım arkadaşlarım.
Trescim gözün aydın,inşallah Rabbim hakkında hayırlısını versin.seni şeçim kararı verdirmeden,üzmeden hayırlısı olsun...kendini ve bebeklerini üzme iyi bak onlara...
Eslemsena cım canım seninde transferin hayırlı olsun.evlilik yıldönümünde olması da ayrıca çook güzel bi hediye.pozitif haberlerini bekliyoruz canımmmm..

Ne güzel yazmissin tunanehircim insallah bende burdan pozitif haberimi verebililrim burdan size

Arkadaşlar bugün kontrolüm vardï.kalp atımlarını duyduk.çook mutluyum..
Yalnızz kalp atışı üç taneydi.yani keselerin üçüde canlanmış.doktor yüzde kırk bir tanesi gidebilir dedi.gimezse müdehale edilicekmiş.işin can sıkıcı tarafı müdehaleden sonraa diğer ikisininde Azda olsa tehlikeye girme durumu varmış.

Ay kızım senin bilgilerine ihtiyacım var sen nerede yaptırdınn.hangisine müdehale edilmesi gerektiğine nasıl karar veriyorlar.işlem basık yapılıyor.bana yardımcı olursan sevinirim.

terssciğim herşeyde vardır bir hayır...inşallah sen tercih yapmak zorunda kalmadan doğal seleksiyon olurda bu durumu fazla zorlanmadan atlatırsın...bende 15 haziranı bekliyorum.o zaman gideceğim kalp atışını duymaya...darısı başıma...dualarınıza ihtiyacım var....bebişlerimin kalp atışını duyayım...rabbim hepimizin yüzünü güldürsün....

hamiş arkadaşlara kolay hamilelik bebekciğime kolay doğumlar versin allahhım...yeni yolculuğa çıkacaklar hakkınızda hayırlısı olsun...TUNANEHİR gibi güvercinler müjdelesin haberlerinizi...

benimde birkaçgün üstüste elime ve kollarıma uğurböcekleri konmuştu...gönlünüzden ne geçiyorsa onu müjdelesin allahım hepinize can arkadaşlarım....iyi ki varsınız....

nasılsın canım nasıl gidiyor?varmı herhangi bir belirti?geri dönüş ne zaman?klinik yoğunmuydu?hayırlısıyla güzel haberlerini bekliyoruz canım.ben de aklıma gelmeden bir iki defa cam kapatmak için uzanmıştım ben de çok korkmuştum,merak etme canım bir şey olmaz benim tutunma oldu ama bebek büyümedi,aklına olumsuz bir şey getirmemeye çalış canım...

nasılsın canım nasıl gidiyor?varmı herhangi bir belirti?geri dönüş ne zaman?klinik yoğunmuydu?hayırlısıyla güzel haberlerini bekliyoruz canım.ben de aklıma gelmeden bir iki defa cam kapatmak için uzanmıştım ben de çok korkmuştum,merak etme canım bir şey olmaz benim tutunma oldu ama bebek büyümedi,aklına olumsuz bir şey getirmemeye çalış canım...

otelde dinleniyorum geziyorum canım geri dönüş yarın sabah. daha çok erken biliyorum ama diyorum hiç bişey hissetmiyorum kesin tutmadılar :( diye.
klinik evet kalabalıktı canım. firdevs hanım çok olumlu konuştu embriyolar ve rahmimle ilgili ama bakalım inşallah olur allahın izniyle

otelde dinleniyorum geziyorum canım geri dönüş yarın sabah. daha çok erken biliyorum ama diyorum hiç bişey hissetmiyorum kesin tutmadılar :( diye.
klinik evet kalabalıktı canım. firdevs hanım çok olumlu konuştu embriyolar ve rahmimle ilgili ama bakalım inşallah olur allahın izniyle
ilaçlar beni çok sersem etmişti,çok bulantı yapmıştı sen de varmı böyle bir şey,estrofem kaç tane alıyosun günlük?canım4-5 gün sonra progesteronuna baktır iğne fitil var ama sen gene de baktır canım.henüz erken belirti için tabii canım,olumsuz düşünmek yok.cleaksan kaçlık ne zaman başladın?kendine dikkat et canım kendine ve bebişlerine dikkat et canım...

ilaçlar beni çok sersem etmişti,çok bulantı yapmıştı sen de varmı böyle bir şey,estrofem kaç tane alıyosun günlük?canım4-5 gün sonra progesteronuna baktır iğne fitil var ama sen gene de baktır canım.henüz erken belirti için tabii canım,olumsuz düşünmek yok.cleaksan kaçlık ne zaman başladın?kendine dikkat et canım kendine ve bebişlerine dikkat et canım...

yok canım bende bulantı falan estrofemi 3 tane alıyorum. clexane 0.2 benim çok hafif pıhtılaşmaya meyil varmış o yüzden transfer günü başladık. sen estrofemi kaç alıyodun

Belirtiyi sakin kafnaa takma .Ben forumdaki arkadaşların başının etini yemiştim.hiç belirtim yok diye.hiç bir belirti yaşamadım .üçüde tuttu.bu işler belli olmuyor.belirtilerin çoğuda zaten ilaçlardan kaynaklı.

Belirtiyi sakin kafnaa takma .Ben forumdaki arkadaşların başının etini yemiştim.hiç belirtim yok diye.hiç bir belirti yaşamadım .üçüde tuttu.bu işler belli olmuyor.belirtilerin çoğuda zaten ilaçlardan kaynaklı.

Haklısın canım dogru soyluyosun insallah bende senin gibi olucam pozitifi gorucem

Son düzenleme:
Slm kızlar,
Perşembe perinatolog randevum vardı biliyorsunuz... Dün giremedim foruma birkaç gündür migren gibi baş ağrım var.. Ama bu bilgiyi sizinle paylaşmak adına girdim şu an... Bizim forumda bu konuda paylaşım hiç olmadı bildiğim kadarıyle... Demek ki hamilelik sonrası süreci - en azından tarama ve test sonuçlarımızı veya rahatsızlıklarımızı - paylaşmamız hepimiz için faydacı olacaktır..

Çok şükür ense kalınlığı bu kez farklı çıktı ; 2mm... Daha önceki ölçümde2,8mm ve 2,9 mm ölçülmüştü..
Ayrıca bütün organlarına;kafatası,beyin, burun oluşumu-çok önemli- , yüzdeki organlar, el -ayak, kol ve bacak eklemleri, kalp, kalp kapakları,kalp damarları,göbek kordonundaki damarlar(down lı bebeklerde çift yerine tek akım oluyormuş göbek kordonunda), mide,mesane,bağırsaklar,bebeğin kalp akımı dışında başka bir akım daha var adı ductus venosus.. görülebilen her şeye bakıldı ve bir sorun görülmedi...Ve çok sağlıklı görünüyor dedi perinatolog...
2,5 mm üzeri risk olarak adlandırılıyor... 3mm nin üstü ise patolojik kabul ediliyor...
Doktor için rahat etmezse ileri tetkik yaptırabilirsiniz dedi.. Ama şunu da ekledi, bu değer 2,5 mm altı olduğu için ve
bu bebeğe zor sahip olunduğu için ben olsam bu riske girmezdim dedi . Riskten kastı koryon villus biyopsi ve amniyosentez...
Fakat çok yeni bir testten bahsetti; Türkiyede uygulanmıyormuş... Anneden kan alınıyor ve Almanyaya gönderiliyor ve bir kromozom anomalisi var mı bakılıyormuş. Testin adı Prena Test.. Fakat amniyosentez ve koryon villus biyopsiden daha pahalı...
Ben risk ölçüsünün altında olduğum için ve görsel taramada bir şey çıkmadığı için bu testi yaptırmayı düşünmüyorum ama arada bir yaptırsam mı diye de düşünüyorum, sonra da kurcalama diyorum..
20 ve 24. haftalar arasında komple organ taraması yapılıyor.. 21.hafta yine aynı perinatoloğa bu taramayı yaptıracağım...

Hepinize önerim;
Doktorunuz çok iyi olsa da bu tarama ve ense kalınlığı ölçümünü İYİ BİR PERİNATOLOG yapsın...
Ayrıca bu testlerde küçük de olsa yanılma payı var..
Paylaşımdan hepinizin faydalanması dileğiyle..

İyi niyet ve dileklerini gönderen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum..
Hamileliği ilerlemiş ve doğum yapmış arkadaşlarda bu konudaki (ense kalınlığı kaç? ve yapılan testler ) tecrübe ve bilgilerini paylaşırsa hepimiz adına mutlu olurum... Bebek, aykız, tunanehir, 4 ekim, rüzgarselin ve şu an hatırlayamadığım arkadaşlar...Eskiler pek uğramıyor zaten..

Hepiniz sağlıklı ve mutlu kalın...

GERÇEKTEN HARİKASIN.....
hamilelik için nasıl hazırlandığını ne yediğini ne içtiğini ne yaptığını adım adım bizimle paylaştığın gibi şimdide yaşadığın herşeyi gün be gün bizlere aktarıyorsun... hem de bir uzman kadar açıklayıcı ve bir eğitmen kadar anlaşır şekilde.... tüm forum adına sana teşekkür ederim...

EFTALYA sağlıkla büyüyor....inşallah büyüyüşünü sen bize adım adım anlatacaksın.... ve kokusunu ellerini gözlerini gülümsemelerini de dinleyeceğiz hep beraber.... allaha emanet olsun küçük kızın..

sorun cıkmadığına sevindim.. bence de daha fazla kurcalama.. bu bilgileri paylaştığın için çok çok teşekkür ederim.
perinatolog branşını ilk burda dydum varrolun kızlar...

evet yanılma payları mutlaka var.
bir arrkadaşımda hamileyken toksoplazma çıkmıştı onun için epey uğraşılmıştı amniyosentez falan yapılmıştı oldukça risikli bir işlem. iğnenin ucu bebeğin bacağına değmiş yapılırken bebekte nokta kadar bir iz kalmıştı.
güya doktor demişki gözleri pek iyi görmeyebilir. ki çocuk 3 yaşındayken bir gün denize gittik çoook uzakta bir geminin üstündeki bir şeyi göstermişti bize o kadar keskindi yani..:) doktorlarda yanılabilir

co kdefa yazdim yine yazayim cnm allahim hayirli evlatalr nasip etsin insallah.adina cok sevindik darisi geride kalan annelere..
evet bazi annelerde belirti olmuyor ,herkeste farkli tabiki..haklisin cnm.

sevgiler .

Slm kızlar,
Perşembe perinatolog randevum vardı biliyorsunuz... Dün giremedim foruma birkaç gündür migren gibi baş ağrım var.. Ama bu bilgiyi sizinle paylaşmak adına girdim şu an... Bizim forumda bu konuda paylaşım hiç olmadı bildiğim kadarıyle... Demek ki hamilelik sonrası süreci - en azından tarama ve test sonuçlarımızı veya rahatsızlıklarımızı - paylaşmamız hepimiz için faydacı olacaktır..

Çok şükür ense kalınlığı bu kez farklı çıktı ; 2mm... Daha önceki ölçümde2,8mm ve 2,9 mm ölçülmüştü..
Ayrıca bütün organlarına;kafatası,beyin, burun oluşumu-çok önemli- , yüzdeki organlar, el -ayak, kol ve bacak eklemleri, kalp, kalp kapakları,kalp damarları,göbek kordonundaki damarlar(down lı bebeklerde çift yerine tek akım oluyormuş göbek kordonunda), mide,mesane,bağırsaklar,bebeğin kalp akımı dışında başka bir akım daha var adı ductus venosus.. görülebilen her şeye bakıldı ve bir sorun görülmedi...Ve çok sağlıklı görünüyor dedi perinatolog...
2,5 mm üzeri risk olarak adlandırılıyor... 3mm nin üstü ise patolojik kabul ediliyor...
Doktor için rahat etmezse ileri tetkik yaptırabilirsiniz dedi.. Ama şunu da ekledi, bu değer 2,5 mm altı olduğu için ve
bu bebeğe zor sahip olunduğu için ben olsam bu riske girmezdim dedi . Riskten kastı koryon villus biyopsi ve amniyosentez...
Fakat çok yeni bir testten bahsetti; Türkiyede uygulanmıyormuş... Anneden kan alınıyor ve Almanyaya gönderiliyor ve bir kromozom anomalisi var mı bakılıyormuş. Testin adı Prena Test.. Fakat amniyosentez ve koryon villus biyopsiden daha pahalı...
Ben risk ölçüsünün altında olduğum için ve görsel taramada bir şey çıkmadığı için bu testi yaptırmayı düşünmüyorum ama arada bir yaptırsam mı diye de düşünüyorum, sonra da kurcalama diyorum..
20 ve 24. haftalar arasında komple organ taraması yapılıyor.. 21.hafta yine aynı perinatoloğa bu taramayı yaptıracağım...

Hepinize önerim;
Doktorunuz çok iyi olsa da bu tarama ve ense kalınlığı ölçümünü İYİ BİR PERİNATOLOG yapsın...
Ayrıca bu testlerde küçük de olsa yanılma payı var..
Paylaşımdan hepinizin faydalanması dileğiyle..

İyi niyet ve dileklerini gönderen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum..
Hamileliği ilerlemiş ve doğum yapmış arkadaşlarda bu konudaki (ense kalınlığı kaç? ve yapılan testler ) tecrübe ve bilgilerini paylaşırsa hepimiz adına mutlu olurum... Bebek, aykız, tunanehir, 4 ekim, rüzgarselin ve şu an hatırlayamadığım arkadaşlar...Eskiler pek uğramıyor zaten..

Hepiniz sağlıklı ve mutlu kalın...

sevgili Fbli,ilk baslarda hocamsin demistim hatirlarsan cok güzel egitici -ögretici-aydinaltici bilgilerin var
Huyunu cok sevyiorum sakinsin-bilgili-sabirli ve ictensin gerceksin.bu huyun benim adima cook kyimetli.tabiki anneliginle beraber samimyietnde bize güzel ögrenmemizi sagliyor. tebrik ediyorum ikinci kez seni.simdiye kadar yazialrindan kaba-ters bir cevap rastlamadim.sagol cnm arkadasim.
bizim gibi bu yolda emek vermis annelere yoldas,klavuz oldun cnm.bilgilerin cok degerli. insallah hamile kalirimda bende bu bilgilerin degerlendiri bilincli bir sekilde haberdar olurum.
bebeginin senin iyi olduguna cok sevindim.allahim kucagina almak nasip etsin.yakinda 4 aylikta cinsiyetinide ögrenirsin ))) ay ayyy insallah adinida koyar paylasirsin cnm.
allahim her sey gönlünce olsun diyorum cnm.
sevgilerimle

bugün yine nöbetçiyim. dün gece aklıma ne geldi, bebekçim canım sen oscar otelde kalmıştın ve ordan bizlere msj yazmıştın.'otel odamızın balkonuna iki güvercin geldi ve onlar bana müjdeydi galiba ' demiştin yanlış hatırlamıyorsam. ve bak bizde ne oldu.bizde oscar otelde kalmıştık canım ve benim yumurtalar toplanıp otele geldikten sonra anestezininde etkisiyle yatttım.sonra eşimde televizyon izlerken uyumuş.balkon kapısı açık kalmıştı.dolabın üzerindede çerez vardı.uykumun arasında bi poşet sesi rahatsız etti beni. sonra bi uyandım ki iki tane güvercin biri bembeyaz değeri gri renkte çerez yiyorlar:))) eşimi kaldırdım.dedim aşkım bunun biri kızımız diğeri oğlumuz,onların müjdecisi:) Rabbim bu güzel günleri yaşattı ya okadar mutluyumki hem sizlerin mutluluklarına tanık oluyorum dahada mutlu oluyorum ben:)iyiki tanımışım sizleri.kendinize çok iyi bakın canım arkadaşlarım.
Trescim gözün aydın,inşallah Rabbim hakkında hayırlısını versin.seni şeçim kararı verdirmeden,üzmeden hayırlısı olsun...kendini ve bebeklerini üzme iyi bak onlara...
Eslemsena cım canım seninde transferin hayırlı olsun.evlilik yıldönümünde olması da ayrıca çook güzel bi hediye.pozitif haberlerini bekliyoruz canımmmm..

benimde animi anlatayim ,
bende ik idefa kaldim oscar otelde. bende güvercin yoktu ama anne kedi dogum ypamisti,cocuklar ellemisti diye kedi kabul etmedi bende 2 hafta boyunca odamda siringa ile kedi mamasi verdik kurtardik yavru kedileri iki taneydi ,anneisnede arta kalan yemekteki etleri peynirleri saklar veriridik.
asagiya inen bahcenin sagdaki agaclik kismindaki kedilerlerden..kismet isi diyorum,hatta yönetimede dedim bakin hayvanalar bahcivani görevlendirin sahip ciksin dedim.genelde cocouklar ezyiet ediyor du..yabanci cocuklar dgeilde digerleri..cok aciyorduk.
kedielrim oldugu icin bakimi yemesi her seyindne anlarim.)))
benimde ikiz oldu ani sizin güvercin gibi ..ama kaybettim..
insallah bu seferde olurda paylasirim ..sizinle yazayim dedim.
sevgiler. darisi bizede insallah..

Kızlar ben bugün doğum yaptım. Sabah kontrolüm vardı tansiyonum baya yüksekti suyumda azalmış doktorum hiç riske atmayalım hemen almamız lazım dedi ve öğleden sonra aldı. Şuanda bebeğimde bende gayet iyiyiz . Daha sonra tekrar yazarım :)

Back
X