ben genel bişeyden söz ettim
aslında orada benim de yeni keşfettiğim bişeyi anlatmak istedim. ben zaten bu toplumda ki çoğunluğun erkek çocuğu olduğunda ki davranışını doğru bulmuyorum. şimdiye kadar herşeyi ortada bir kız bebek resmi görmedim mesela ama hemen her erkek çocuğun pipisi ortada bir resmi oluyor. kesinlikle kişisel bişey değil bu tepkim genel. erkek annelerinin (çoğunun ) bu tutumunu doğru bulmadığımı dile getirdim sadece.
keşfettiğimse şuydu: daha karnında erkek olduğunu öğrendiği gün kızını alıcaz vs gibi cümleleri duyunca anladım ki daha dünyaya gelmeden yani topluma karışmadan anne tarafından örgütleniyor bu davranışlar ilk önce .
ayrıca insan zor da kolayda çocuk sahibi olunca tabiki seviniyor. ama bu sevinç anında söylenmiş bişey değil toplumsal bir davranış şekli. bu dikkatimi çekti yani daha anne karnında başlayan bu davranış şekli.
ve dile getirdim.
ama burada birbirimizden biçok şey öğreniyoruz.
bildiklerimizi ve fikirlerimizi paylaşıyoruz.
hele de bizim yaşlarımızda artık yanlış sonuçlarınızı gördüğümüz davranış bozukluklarımızı biraz eleştirip düzeltebilirsek gelecek nesiller için bu paylaşım güzel olmaz mı??

tekrar söylüyorum amacım kınamak eleştirmek ayıplamak öğretmek asla değil dediğim gibi benim annemde aynılarını yaptı hala bazen yapıyor gelinimizi layık görmüyor oğluna oysa onlar birbirine aşık.:)

yani oğluma kız bakmaya başladım bile cümlesi bana itici geldi ve yazdım
oğlumla kızın akran olacaklar ne güzel arkadaş olacak çocuklarımız cümlesi daha güzel geliyor bana.

neyse tekrar özür dilerim kızıp kırılma lütfen
ama benim kızıma bakma oğlun için senin oğluna aslaa vermem kızımı :)))

doğmamış çocuğa don biçme olarak algılamayın bu konuyu lütfen çünkü öyle anlaşılmış sanki onlar bizi dinleyecekte kendisi kimi isterse onu seçecek gibi şeyler yazılmış .
söylemek istediğim oğlunakızı sen alıyorsun seçiyorsun demek değildi.
erkeksin erkeksin diye yetiştirmek yerine insansın ı öğretmekti çocuğa tam tersi yanlışlarada karşıyım sen kızsın ayıp kızlar yapmaz kızlar açmaz kız kısmı bu da yanlış
umarım anlatabildim demek istediğimi.
yazarak anlatmak gözgöze konuşmak kadar etkili değil. umarım anlaşılmışımdır. üstüme vazife değil tabii. bu sadece fikrim paylaşmak istedim okadar.

sana sonuna kadar katılıyorum arkadaşım.

biz kadın olarak eğer ki kadın-erkek eşitliğini savunuyorsak bu bilinçte erkekler yetiştirmemiz lazım.

öte yandan yazınızı ilk beğenen olarak moonrose arkadaşımı-hamile haliyle- üzdüğüm için de çok üzüldüm:(

sevgili Mucize,
Yasadiklarina ciddi anlamda cok uzuldum , umuyorum ki bebegin seninle
Bizler guclu olmak zorunyayiz çünkü en zor kararlari,en zor bekleyisleri,en zor sonuclari Bizler bekliyoruz ve Bu yola cikarkende mucizemize yuzde kaclik sansimizin oldugunuda biliyoruz
Bizler o kadar o kadar guclu olmaliyiz ki negatif sonuclar bile bizi yildirmamali,yipratnamali.
Kendine cok ama cok iyi bak cunku Sen var oldugun surece mucizen gerceklesebilir.
Hoscakal.

Hadi artık mutlu haberi ver bize :)) kesinlikle inanmıyorum bebeklerini kaybettiğine 4 embriyon varsa allah sağlıklılarını korur.. Hayırlısıda bu değilmi zaten sakın üzme kendini herşeyin en güzeli senin olsun :)

Günaydın kızlar..

Hepimiz için güzel bir pazar olsun.. ki çok güzel haberler alacağımız bir haftaya bıraksın yerini.. Görüşmek üzere...

merhaba culii ,
özelden mesaj yazma hakkım olmadığı için sana oradan cevap yazamadım inşallah burdan yazdığım mesajımı görürsün . aynı şekilde bende çok yoruldum özelliklede psikolojik olarak artık kaldıramıyorum yeni tedavileri doktor kontrollarini iptal olan tedavileri ve umutsuz konuşan doktorlardan sıkıldım artık . her tedavi iptalinden sonra uzun süre kendimi toparlayamıyorum , aldığım onca hormon ilaçlarından oldugum iğnelerden sonra vücudum artık tepki vermeye başladı , eşimde donasyona sıcak bakınca artık karar verdik bu yolu deniycez çünkü çocuk sahibi olmayı gerçekten çok istiyoruz . gittiğim bir çok doktor ispanyayı önerdi ve en son Kutluk Oktay'ı belki duymuşsundur amerikada kök hücre çalışmalarını yürüten doktor oda ispanyayı önerince oraya karar verdik . ispanyada uluslararası yumurta bankası var ve sana fiziken ve genetik olarak en benzeyen kişiyi buluyorlar , birçok test yapıyorlar karşı tarafa ve garanti veriyorlar . iki yöntem var biri daha önceden toplanmış ve dondurulmuş yumurtadan yapılan onun fiyatı 4.424 euro , birde donasyon sırasında yeni yumurta toplanarak fresh yumurtayla yapılan onun fiyatıda 8.024 euro . gerçi ispanyanın fiyatı diğer yerlere göre biraz pahalı ama evlat bu dönüşü yok her ne kadar bizide zorlasa da en sağlıklı olanı olması için oraya karar verdik şimdi haber bekliyoruz temmuz veya ağustosu bulur dedi doktor . inşallah hayırlısı olur .

bana gittiğim tüm doktorlar ispanyayı tavsiye etti , orada uluslararası yumurta bankası varmış , sana fiziken ve genetik olarak en benzeyenini buluyorlar , fiyatlar biraz daha pahalı tabi kıbrıs ve yunanistana göre ama yumurta bağışlayan kişiye her türlü testi yapıyorlar ve daha önce herhangi bir hastalık geçirmediğini veya bir madde kullanmadığını garanti ediyorlar . merkezin internet adresini gönderiyorum mailleşerek fiyat bilgisi alabilirsin , birde başarı oranı çok yüksek .
Egg Donation and IVF Statistics 2010 - Assisted Reproduction Unit Hospital Quirn Barcelona

Anisha hoşgeldin bende senin gibi burada yeniyim ben 42 yaşımdayım 3 kez tüp bebek denedik 3.de yumurta bulunamadı bizde yumurta donasyonu düşünüyoz kıbrısı düşünüyorduk ispanyayı ilk kez senden duydum orası daha mı iyi acaba klıniğin adı ne nette varmıdır fiyat konusunu görüştünmü?bana yazarsan sevinirim.

kıbrısa göre biraz daha zor olacak kesin sonuçta aynı dili konuşmuyoruz ama yanımızda ağbimde gelicek o yurtdışında okudugu için ingilizcesi çok iyi o bize yardımcı olacak artık başka çaremiz kalmadı yoksa çok zorlanırız. ispanyanın başarı oranı çok yüksekmiş bu aşamaya geldikten sonra olumsuz sonuç almak gerçekten benim için çok yıkıcı olacağı için maddi manevi kendimizi zorlayarak oraya gitmeye karar verdik . dondurulmuş yumurtayla isterseniz 4.424 euro , fresh yumurta isterseniz 8.024 euro fiyat verdiler , diğerlerine göre biraz daha yüksek ama olsunda artık ne yapalım herşey evlat için .

Öncelikle hosgeldin canim aramiza. Evet Ispanyayi bende sürekli duyuyorum cok iyi olduklarini ancak bana hersey daha sikintili gececekmis gibi geliyor orada. Dil olayini ne yaptiniz? Ingilizce mi yoksa tercüman mi var arada? Bir de fiyatlar hakkinda bilgi verirmisin canim.

yok beni Kutluk Oktay İspanyadaki merkeze yönlendirdi , kendiside ispanyada o merkezle çalışıyormuş , başarı oranının çok yüksek oldugunu filan söyledi inşallah bu şanslı insanlar arasına bizde girebiliriz . merkezin linkini gönderiyorum sayfasını inceleyebilirsiniz maille her türlü bilgiyi veriyorlar. Egg Donation and IVF Statistics 2010 - Assisted Reproduction Unit Hospital Quirn Barcelona

sanırım ispanya ya ıvi tüp bebek merkezi yönlendiriyor sizi de o mu yönlendirdi??

inşallah size güzel haberler verebilirim ,

Mucize için ise bende burdaki herkes gibi dua ediyorum , eminim anne olmaya çalışan bizlerin dualarıyla mucizen seni bırakmayacak .

Mucize

Saçmalama herşey buraya kadarmış olur mu hiç ? Dur daha ne yaptııınnn? Daha ne günlerin olacak bu yolda bilemezsin belki bir nedeni vardır belki daha hayırlıdır hiç bilemezsin . Biraz dinlen

nick ini değiştir daha olumlu ve kendine güvenen bir nick seç ve geri gel bekliyoruz

Anisha

hoşgeldin aramıza. Merakla İspanya deneyiminin detaylarını bekliyor olacağız. Sen yazarsan ilk olacaksın. Birisi daha düşünüyordu ama henüz adım atmadı galiba

canlarım...

ilk kanamam geldiğinde dünya başıma yıkıldı sandım...evet yarın kürtaj olucam kesinleşti.
betahcg değerim 2000 lerden 94,44 düştü....düşük yaptığım belli oldu...zaten öyle bir kanama varki anlatamam.....
Ama pes etmedim etmiycem.....son bir mucize diliycem rabbimden....
Allah kısmet ederse 3 ay sonra tekrar denemeyi düşünüyorum....Allah kısmet ederse Bir plan yaptım kendime....
ve bugun araştırmalarıma göre yaptığım bir çalışma size sunuyorum...

Tarihlerde değişiklik olabilir.(birkaç gün değişebilir.)

13.06.2012 diaformin ilaca başla
13.06.2012 chromıum pıcolınate gnc başla
18.06.2012 aslan pençemi çayına başla günde bir bardak öğlen yemeklerinden sonra.. estrofeme başlayınca bırak
18.06.2012 çubuk tarçın çayına başla günde 1 bardak akşamları estrofeme başlayınca bırak
18.06.2012 rejime başla (3 litre su içilecek, 20 dk yürünecek, 20 dk yüzülücek, 20 dk spor aletlerinde spor yapılıcak.
25.06.2012 cypro prognonova başla (her ayın 25 tekrar başla)
18.07.2012 8 kg vermiş ol
18.08.2012 8 kg daha vermiş ol
15.09.2012 folic asid başla
ADETİN 3. GÜNÜ ekte bulunan bütün testleri tekrar yaptır. Ve sonucu doktora faxla gerekli durumua baksın ilaç gerekiyorsa versin.
18.09.2012 8 kg daha vermiş ol
21.09.2012 oğul otu kürüne başla akşamları yatmadan önce içilicek..(osterojen hormonu) rahim kalınlığı için..rahim filmi çekilene kadar devam et.
18.10.2012 8 kg daha vermiş ol
20.10.2012 adet olmam lazım (doktora haber verilicek)
20.10.2012 uçak ve otel rezervasyonlarını yaptır.
21.10.2012 estrofem başlamam lazım (daha önce düşük olduğundan dozu tekrar sor)
Daha önce kullanığın doz ilk dörtgün 1 tane sonraki dörtgün 2 taneydi, Transferden sonra günde dört adete çıktı.
29.10.2012 rahim filmi çekilicek (9 mm olması gerekli)
29.10.2012 hayıt tohumu kürüne başla hergün bir bardak akşamlar yatmadan önce içilicek (progestron düzenleyici) bir ay içilecek
31.10.2012 progestorona başla (fitil olmasın doktorla konuş daha önceki düşük oldu diye en etkili olanını ve dozunu öğren) daha önce kulladığın doz günde iki tane fitil olarak, transferden sonra üçe çıkmıştı.
03.11.2012 transfer olucak
03.11.2012 transfer günü kabak çekirdeği, dut kurusu ve taze ananas suyu içilecek bir ay boyunca
08.11.2012 e2 ve progestron testi yapılıcak. (düşük riski varmı diye) e2 ve progestron 10 üzerinde ise normal kabul edilmektedir.
15.11.2012 betahcg testi yapılıcak (gebelik) e2 ve progestron testi yapılıcak
17.11.2012 betahcg testi yapılıcak (gebelik) bir kat artmışmı diye bakılıcak
19.11.2012 betahcg testi yapılıcak (gebelik) bir kat artmışmı diye bakılıcak
21.11.2012 betahcg testi yapılıcak (gebelik) bir kat artmışmı diye bakılıcak e2 ve progestron testi yapılıcak.
26.11.2012 ultrosonda kese varmı diye bakılıcak.

Önemli bilgiler;
adetin 3 günü fsh, e2, lh, prolaktin baktır.
Transferden sonra asla kabız olma.
Transferden sonra tatlı, pilav, makarnadan, baharattan, acıdan, tuzdan uzak dur.
Transferden sonra iki hafta banyo yapılmayacak daha sonra çok ılık suda sağa sola hareket etmeden banyo yapılıcak
Tedavi başlarken diaformin ve chromıum pıcolınate gnc ilaçlarına kullanmaya devam edip edemiyeceğini sor.
Yumurta döllendiğinde Kaç yumurta olduğunu, kaçı kaliteli olduğunu kaç hücreye bölündüğünü ve ultroson görüntüsünü iste.
Blastosist emriyo istediğini söyle, rahme daha iyi tutunuyormuş çünkü (5. Gün transfer)
Assisted hatching yöntemi istiyorum (emriyonun dış zarı inceltiliyor ve rahme tutunması sağlanılıyor) fsh yüksek olanlar için uygulanılıyor. (emrio zarına delik açılması)
Emriyo yapıştırıcı özel serum kullanılmasını istiyorum (ebrio glue)
Gebelik aşısını araştır yaptırılacak bir yer varsa transferden bir gün önce yaptır.
Kan pıhtılaşması (trombosit) ne durumda coraspirin kullanmama gerek varmı (daha önce düşük olduğundan söyle)

ÖNEMLİ TESTLER
RAHİM AĞZI YETMEZLİĞİ,
RAHİM YAPISAL DURUMU NORMALMİ,
TROMBOSİT, (kan pıhtılaşması)
Cd56 (doğal öldürücü hücre) bağışıklık sistemi için eğer yüksek ise emriyoyu yabancı diye vücuddan atıyor…eğer yüksek ise ilaçları var. (bağışıklık sistemi baskılayıcı kullanacakmıyım sor)
lenfosit asiya gerek varmı sor (eşimden alınan kan tekrar bana enjekte edilmesi) eşime karşı bağışıklık sistemim gelişiyormuş

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlunun Östrojen Artırıcı Bitkisel Tedavisi:Oğulotu Kürü:
Yaklaşık 1 su bardağı kadar su kaynatılır. Su kaynadıktan sonra içerisine 1 tutam (3-4 gram) oğulotu ilave edilir. 5 dakika kadar hafif ateşte kaynatılır. Ilıyınca süzülür ve yudum, yudum içilir.
Bu kür, günde 1 defa, yatmadan önce aç karnına içilir. Her seferinde taze olarak hazırlanır. 1 ay devam edilir.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlunun Progestron düzenleyici Bitkisel Tedavisi: Hayıt tohumu Kürü:
tarifi:
Yarım tatlı kaşığı hayıt tohumu hafifçe ezilir ve bir bardaksıcak suda 10 dak. demlenir. Ilık içilir.

bi sorum olacaktı bana transferin 4. ve 8. gunu e2 ve progesteron testi yapıldı bugunku degerlerde bi öncekine göre duşuk çıktığı için çok üzgünümmm...gebelikle ilgisi yok deniliyor ama ne oldugunu anlamadım...???birde gebelik aşısı denilen şey nedir?
varya hayran kaldım sana cnm inşallah başaracaksın...

canlarım...

ilk kanamam geldiğinde dünya başıma yıkıldı sandım...evet yarın kürtaj olucam kesinleşti.
betahcg değerim 2000 lerden 94,44 düştü....düşük yaptığım belli oldu...zaten öyle bir kanama varki anlatamam.....
Allah kısmet ederse 3 ay sonra tekrar denemeyi düşünüyorum....Allah kısmet ederse Bir plan yaptım kendime....

18.06.2012 aslan pençemi çayına başla günde bir bardak öğlen yemeklerinden sonra.. estrofeme başlayınca bırak
18.06.2012 çubuk tarçın çayına başla günde 1 bardak akşamları estrofeme başlayınca bırak
18.06.2012 rejime başla (3 litre su içilecek, 20 dk yürünecek, 20 dk yüzülücek, 20 dk spor aletlerinde spor yapılıcak.
ADETİN 3. GÜNÜ ekte bulunan bütün testleri tekrar yaptır. Ve sonucu doktora faxla gerekli durumua baksın ilaç gerekiyorsa versin.
21.09.2012 oğul otu kürüne başla akşamları yatmadan önce içilicek..(osterojen hormonu) rahim kalınlığı için..rahim filmi çekilene kadar devam et.
Daha önce kullanığın doz ilk dörtgün 1 tane sonraki dörtgün 2 taneydi, Transferden sonra günde dört adete çıktı.
29.10.2012 hayıt tohumu kürüne başla hergün bir bardak akşamlar yatmadan önce içilicek (progestron düzenleyici) bir ay içilecek
31.10.2012 progestorona başla (fitil olmasın doktorla konuş daha önceki düşük oldu diye en etkili olanını ve dozunu öğren) daha önce kulladığın doz günde iki tane fitil olarak, transferden sonra üçe çıkmıştı.
03.11.2012 transfer günü kabak çekirdeği, dut kurusu ve taze ananas suyu içilecek bir ay boyunca
08.11.2012 e2 ve progestron testi yapılıcak. (düşük riski varmı diye) e2 ve progestron 10 üzerinde ise normal kabul edilmektedir.
21.11.2012 betahcg testi yapılıcak (gebelik) bir kat artmışmı diye bakılıcak e2 ve progestron testi yapılıcak.

Önemli bilgiler;
Transferden sonra tatlı, pilav, makarnadan, baharattan, acıdan, tuzdan uzak dur.
Transferden sonra iki hafta banyo yapılmayacak daha sonra çok ılık suda sağa sola hareket etmeden banyo yapılıcak
Tedavi başlarken diaformin ve chromıum pıcolınate gnc ilaçlarına kullanmaya devam edip edemiyeceğini sor.
Yumurta döllendiğinde Kaç yumurta olduğunu, kaçı kaliteli olduğunu kaç hücreye bölündüğünü ve ultroson görüntüsünü iste.
Blastosist emriyo istediğini söyle, rahme daha iyi tutunuyormuş çünkü (5. Gün transfer)
Assisted hatching yöntemi istiyorum (emriyonun dış zarı inceltiliyor ve rahme tutunması sağlanılıyor) fsh yüksek olanlar için uygulanılıyor. (emrio zarına delik açılması)
Gebelik aşısını araştır yaptırılacak bir yer varsa transferden bir gün önce yaptır.
Kan pıhtılaşması (trombosit) ne durumda coraspirin kullanmama gerek varmı (daha önce düşük olduğundan söyle)

ÖNEMLİ TESTLER
RAHİM AĞZI YETMEZLİĞİ,
Cd56 (doğal öldürücü hücre) bağışıklık sistemi için eğer yüksek ise emriyoyu yabancı diye vücuddan atıyor…eğer yüksek ise ilaçları var. (bağışıklık sistemi baskılayıcı kullanacakmıyım sor)
lenfosit asiya gerek varmı sor (eşimden alınan kan tekrar bana enjekte edilmesi) eşime karşı bağışıklık sistemim gelişiyormuş

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlunun Östrojen Artırıcı Bitkisel Tedavisi:Oğulotu Kürü:
Yaklaşık 1 su bardağı kadar su kaynatılır. Su kaynadıktan sonra içerisine 1 tutam (3-4 gram) oğulotu ilave edilir. 5 dakika kadar hafif ateşte kaynatılır. Ilıyınca süzülür ve yudum, yudum içilir.
Bu kür, günde 1 defa, yatmadan önce aç karnına içilir. Her seferinde taze olarak hazırlanır. 1 ay devam edilir.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlunun Progestron düzenleyici Bitkisel Tedavisi: Hayıt tohumu Kürü:
tarifi:
Yarım tatlı kaşığı hayıt tohumu hafifçe ezilir ve bir bardaksıcak suda 10 dak. demlenir. Ilık içilir.
gerçekten çok üzüldüm kaç gündür seni merak ediyordum ama bende iyi olmadığım için giremiyorum kararına sevindim tekrar başlaman daha güç verecektir eminim bu sefer başarılı bir sonuç olacak senin için....ne yazacağımı da bilemedim...üzüldüm...kararın için de çok sevindim...

Son düzenleme:
canlarım...

Önemli bilgiler;

ÖNEMLİ TESTLER
RAHİM AĞZI YETMEZLİĞİ,

tarifi:

canım geçmiş olsun çok üzüldüm allah yardımcın olsun sabrını versin ne güzel hazırlıga başlamışsın dilerim allahtan bidakine bebegin öyle bi tutunurki sana 9 ay bırakmasın ve kucagında göresin ..

günaydın kızlar..

mucize..

başlamak bitirmenin yarısı derler ya. sen yarısını da geçmişsin yolun :) inşallah planın tıkır tıkır işler.. Alah kolaylık versin.. bu arada bir ayda 8 kilo vermek için ayrı bir programın varsa onuda bir ara ekle derim:))

birde rahim filmi demişsin ya.. senin demek istediğin işlem aslında normal jinekolojik muayene sırasında endometrium (rahim duvar) kalınlığının ölçülmesi işlemi.. rahim filmi (hsg) ise.. rahime sıvı bir ilaç verilerek o anda tüplerden geçişin olup olmadığının film çekilerek görüntülenmesi işlemi.

ve eğer daha önce çekilmedi ise onuda bu listeye mutlaka ekle derim..

Rowina..

Geçmiş olsun.. iyi değilim demişsin.. umarım kanama vs gibi bişey yoktur.. sadece mide bulantısı, halsizlik falandır...

Haydin kalın sağlıcakla hepiniz...

selam kızlar,
yenice kıbrıstan döndüm.
dondurulmuşlarım vardı 5 tane onlar transfer olacaktı. beklerken doktor bizi odasına çağırdı ve çözünürken hiçbiri kullanılamaz durumda olduğunu söyledi.
madem buraya kadar geldiniz 3 gün daha bekleyin. size yeni ebriyo yapalım dedi. dondurulmuş fiyatına. eşim sperm verdi ve dün transferim yapıldı. dün akşamda geri döndük.
benim isteğim üzerine 4 tane transfer edildi. artık geri sayım başladı. inşallah bu sefer tutar kızlar..

yanlız sunu anladım insanın bilinç altı cok önemli. ilk donörümüz bana hic benzemiyordu. eşime benziyordu. benim istediğm donörden iyi sonuc alamamıslar onalrda son anda donör değiştirmişlerdi. ilki zaten tutmamıstı ikinciside donrulmusla olacaktı ama içime bir türlü sinmiyordu.
çok ilginç süper denilen blastosist olan ebriyoların hic biri kullanılamaz halde. ve simdiki donörümüzün ten rengi saç rengi bana cok benziyormus.
inşallah bu tutar diyorum artık..

selam kızlar,
yenice kıbrıstan döndüm.
dondurulmuşlarım vardı 5 tane onlar transfer olacaktı. beklerken doktor bizi odasına çağırdı ve çözünürken hiçbiri kullanılamaz durumda olduğunu söyledi.
madem buraya kadar geldiniz 3 gün daha bekleyin. size yeni ebriyo yapalım dedi. dondurulmuş fiyatına. eşim sperm verdi ve dün transferim yapıldı. dün akşamda geri döndük.
benim isteğim üzerine 4 tane transfer edildi. artık geri sayım başladı. inşallah bu sefer tutar kızlar..

yanlız sunu anladım insanın bilinç altı cok önemli. ilk donörümüz bana hic benzemiyordu. eşime benziyordu. benim istediğm donörden iyi sonuc alamamıslar onalrda son anda donör değiştirmişlerdi. ilki zaten tutmamıstı ikinciside donrulmusla olacaktı ama içime bir türlü sinmiyordu.
çok ilginç süper denilen blastosist olan ebriyoların hic biri kullanılamaz halde. ve simdiki donörümüzün ten rengi saç rengi bana cok benziyormus.

Hayırlısı olsun Benimdeolacak... inşallah bu sefer yüzün güler.. şu blast olayı da kesin değil ama onlar kesinmiş gibi konuşmaktan geri duramıyorlar.. bilirsin... banada 4 tane blast transfer edilmişti. malesef negatif oldu.. bende çok ümitlenmiştim.. özellikle de blast transfer edilecek dendiğinde.

Tekrar hayırlısı olsun diyeyim :))

günaydın kızlar..

mucize..

başlamak bitirmenin yarısı derler ya. sen yarısını da geçmişsin yolun :) inşallah planın tıkır tıkır işler.. Alah kolaylık versin.. bu arada bir ayda 8 kilo vermek için ayrı bir programın varsa onuda bir ara ekle derim:))

birde rahim filmi demişsin ya.. senin demek istediğin işlem aslında normal jinekolojik muayene sırasında endometrium (rahim duvar) kalınlığının ölçülmesi işlemi.. rahim filmi (hsg) ise.. rahime sıvı bir ilaç verilerek o anda tüplerden geçişin olup olmadığının film çekilerek görüntülenmesi işlemi.

ve eğer daha önce çekilmedi ise onuda bu listeye mutlaka ekle derim..

Rowina..

Geçmiş olsun.. iyi değilim demişsin.. umarım kanama vs gibi bişey yoktur.. sadece mide bulantısı, halsizlik falandır...

Haydin kalın sağlıcakla hepiniz...
çok şükür kanama değil zaten bi kere atlattım inşallah bi daha yaşatmaz rabbim dediğin gibi sadece mide bulantısı halsizlik baş ağrısı vs.vs.bu hafta kontrolüm var görmeye gidecem bakalım fasulyeler nasıl...

selam kızlar,
yenice kıbrıstan döndüm.

güzel bir gelişme inşallah seninde son olacak bu defa kavuşacaksın evet geri sayım başladı çok sevindim adına allah yüzünü güldürsün allah:nazar::nazar::nazar:korusun...

merhaba kızlar,

mucizeistiyorum çok güzel plan yapmışsın inanıyorum bu sefer olacak canım allah yardımcın olsun.
benimdeolacak, transferin hayırlı olsun canım inşallah herşey yolunda gidecek ve kavuşacaksın.
arkadaşlar blast olayının 3 günlükten bi farkı yok hele yumurtada hiç yok, blast sperm sorunlu embriyolarda bir nebze daha başarılı oluyormuş, Berk bey öyle söyledi, yani yumurta gençse blast olmuş olmamış hiç önemi yokmuş.

sevgiler...

bi sorum olacaktı bana transferin 4. ve 8. gunu e2 ve progesteron testi yapıldı bugunku degerlerde bi öncekine göre duşuk çıktığı için çok üzgünümmm...gebelikle ilgisi yok deniliyor ama ne oldugunu anlamadım...???birde gebelik aşısı denilen şey nedir?
varya hayran kaldım sana cnm inşallah başaracaksın...

canım,
e2 ve progesteron internette araştırmalarıma göre vucuddaki hormonlar ve düşük riski varmı diye bakılıyor baştan önlem almak için gerekirse progestron artırıyorlarmış..
Bana yapılmamıştı...bende dün araştırmalarıma göre okudum..
Gebelik aşısı daha yeni çıktı..Şuan hangi merkezlerde uygulanıyor bilmiyorum ama kıbrısta uygulanmadığını biliyorum...transferden bir gün önce yada aynı gün kendinden alınan bir kanla laboratuar ortamında birşeyler ayıklanıyormuş ve tekrar kendisinin rahmine enjekte ediliyormuş..emriyonun rahim duvarına gömülmesini sağlıyor..

Arkadaşlar size tavsiyem ne olursa olsun yatın dinlenin...ve kesinlikle fitil kullanıyorsanız fitili verdikten sonra ayaklarınızı havaya kaldırarak fitilin iyicene rahme akmasını sağlayın...ben işe başlamak zorunda kalmıştım...ve fitili koyup tekrar masamın başına gidiyordum hiç fırsat olmuyordu içiriye doğru akmasına...bu çok önemli arkadaşlar...heleki bu sıcak havalarda eriyip dışarı bile akıyor...

Allah sanada kucağına almayı nasip etsin arkadaşım...

Back
X