ben genel bişeyden söz ettim
aslında orada benim de yeni keşfettiğim bişeyi anlatmak istedim. ben zaten bu toplumda ki çoğunluğun erkek çocuğu olduğunda ki davranışını doğru bulmuyorum. şimdiye kadar herşeyi ortada bir kız bebek resmi görmedim mesela ama hemen her erkek çocuğun pipisi ortada bir resmi oluyor. kesinlikle kişisel bişey değil bu tepkim genel. erkek annelerinin (çoğunun ) bu tutumunu doğru bulmadığımı dile getirdim sadece.
keşfettiğimse şuydu: daha karnında erkek olduğunu öğrendiği gün kızını alıcaz vs gibi cümleleri duyunca anladım ki daha dünyaya gelmeden yani topluma karışmadan anne tarafından örgütleniyor bu davranışlar ilk önce .
ayrıca insan zor da kolayda çocuk sahibi olunca tabiki seviniyor. ama bu sevinç anında söylenmiş bişey değil toplumsal bir davranış şekli. bu dikkatimi çekti yani daha anne karnında başlayan bu davranış şekli.
ve dile getirdim.
ama burada birbirimizden biçok şey öğreniyoruz.
bildiklerimizi ve fikirlerimizi paylaşıyoruz.
hele de bizim yaşlarımızda artık yanlış sonuçlarınızı gördüğümüz davranış bozukluklarımızı biraz eleştirip düzeltebilirsek gelecek nesiller için bu paylaşım güzel olmaz mı??
tekrar söylüyorum amacım kınamak eleştirmek ayıplamak öğretmek asla değil dediğim gibi benim annemde aynılarını yaptı hala bazen yapıyor gelinimizi layık görmüyor oğluna oysa onlar birbirine aşık.:)
yani oğluma kız bakmaya başladım bile cümlesi bana itici geldi ve yazdım
oğlumla kızın akran olacaklar ne güzel arkadaş olacak çocuklarımız cümlesi daha güzel geliyor bana.
neyse tekrar özür dilerim kızıp kırılma lütfen
ama benim kızıma bakma oğlun için senin oğluna aslaa vermem kızımı :)))
doğmamış çocuğa don biçme olarak algılamayın bu konuyu lütfen çünkü öyle anlaşılmış sanki onlar bizi dinleyecekte kendisi kimi isterse onu seçecek gibi şeyler yazılmış .
söylemek istediğim oğlunakızı sen alıyorsun seçiyorsun demek değildi.
erkeksin erkeksin diye yetiştirmek yerine insansın ı öğretmekti çocuğa tam tersi yanlışlarada karşıyım sen kızsın ayıp kızlar yapmaz kızlar açmaz kız kısmı bu da yanlış
umarım anlatabildim demek istediğimi.
yazarak anlatmak gözgöze konuşmak kadar etkili değil. umarım anlaşılmışımdır. üstüme vazife değil tabii. bu sadece fikrim paylaşmak istedim okadar.
sana sonuna kadar katılıyorum arkadaşım.
biz kadın olarak eğer ki kadın-erkek eşitliğini savunuyorsak bu bilinçte erkekler yetiştirmemiz lazım.
öte yandan yazınızı ilk beğenen olarak moonrose arkadaşımı-hamile haliyle- üzdüğüm için de çok üzüldüm