canım ben senin üç kez denediğini bilmiyordum şimdi listede gördüm listeni faydalarını şimdiden görüyoruz. fridevs hanımda genellikle ilk kez gebe kalan çok canım belki daha önce anlatmışsındır ama kısaca neden olmadı biraz anlatırmısın . tekrar düşünüyor musun .fridevs hanımmı olucak tercihin .Allah hepimize yardım etsin güzel sabırlar versin[/QUOTE
Ben üç kez normal tüp denedim. Birincisi negatif(4 iyi kalite embriyo verildi 7 yumurtam vardı). İkincide yine 7 yumurta 3 iyi kalite blast embriyo, 5 haftalık düşük yaptım. Üçüncü dondurulmuş iyi kalite 3 embriyo,negatif. Yaşıma göre yumurta sayımın iyi olduğu söylendi.Üç denemeyi de 1 yıl içinde yaptım,son denemem nisan 2012.... Doktorum istersen yola devam edebilirsin dedi. Doktorum HİT idi. Ki özellikle yaşı ileri kadınlara çok zor yola devam et diyen bir doktordur. Yumurta sayın iyi değilse ve bir şey çıkmayacağına inanıyorsa kesinlikle çok sert tavırlı bir doktor. Boşuna deneme deyip kestirip atıyor.3. negatiften sonra ne önerirsiniz diye sordum; Bana, devam edebilirsin ama ne olacağını bilemeyiz...yumurtalarınız yeterli ve sağlıklı ama tıbbın henüz göremediği şeyler var sağlıklı olmasına rağmen yaşla birlikte yumurtada henüz bilinemeyen defektlerin olduğunu bunun da yumurtanın stoplazmasından kaynaklandığını söyledi...fakat donasyonla sağlıklı bir hamilelik geçirirsiniz dedi. Dilerseniz çekirdek nakli düşünebilirsiniz henüz yeni ama yumurta toplayıp donduralım 1 yıl sonra bu yöntemi deneyebiliriz dedi. Yumurtanın dna taşıyan çekirdeği çıkartılıyor ve genç bir yumurtanın çekirdeği iptal edilip onun stoplazmasının içine yerleştiriliyor... Fakat dna sı bozuk ya da genetik sorun taşıyorsa yumurtanız bu işlem mantıksız.... Bana sağlıklı bir çocuğun var ve ailende genetik hastalık öyküsü yok o nedenle düşünebilirsiniz dedi.
Bütün bu bilgileri ölçüp tartıp, bir ansiklopedi kadar bilgi topladıktan sonra mantığımı kullanıp donasyona karar verdim... Çünkü 1 yıl sonra yaptıracağım çekirdek naklinin garantisi yok... 1 yıl daha gecikmiş olacağım,hem kendim için hem bebeğim için..... Belirsizlik hiç bana göre değil.............. Yumurtalarımdan vazgeçtim dedim...Kolay olmadı elbette;mantığımı kullanırken duygularımın beni kemirip durması ile de başetmeye çalıştım ve çalışıyorum... Ama artık aştım diye düşünüyorum... Son transferimden hemen sonraki günlerde etrafımdaki özürlü insanlardan gözümü kaçırdığımı farkettim,yaşım ileri ya bebeğim özürlü mü olu diye.... olmuyor diye acı çekeceğme ve korkularım olacağına donasyonla benim eğiteceğim yetiştireceğim bir çocuk olsun........
Çıkmak zorundayım canım Firdevsle ilgili bilgi vereceğim.......