Ne düşündüğümüzden çok neye inandığımız önemli artık bundan sonra hep beraber hayatımızda olumlu şeylerin olacağına inanalım sonra çekelim mıknatıs gibi tüm olumlu beklentilerimizi ve garfield gibi yapışalım onlara :))

Rüzgarselin senin için uzun bir mail yazmıştım server koptu ve herşey uçtu:(((((

Senin için reframing öneriyorum.. Gerçeğini yeniden tanımlama..
Yani durum değişmesede suni olmayan yapıcı bir yaklaşım öneriyorum..
Sürecini kabul et. Sorunlara karşı HACIYATMAZ OL..
Yani gelen sorunları karşılayarak üstesinden gelecek gücü kaygıya harcama..sorun gelsin sen eğil bükül sorunu çöz ve üzerinden akıp geçsin.. Neden sorun beni buldu diye düşünmek ÇOK BOŞ..
Kaygını eşinle konuş ve boşalt. Sürekli kaygı üretiyorsan yardım al..
Sürekli yatmak Zor ama bu süreçte bu sadece bir merhale...

Efsune serverın kopmasına gerçekten çok üzüldüm. Senin yorumların beni kendime getiriyor :) son 3-4 gündür endişem azaldı, daha çok inanıyorum başaracağıma. Kaygılarım çok azaldı. Son gittiğim perinatolog senin vücudunun kapasitesi bu. Zorlanıyor. Fazla taşıyamazsın demişti. Son günlerde vizyonlama yapıyorum. Ben bu bebeği taşıyıp doğurabilecek kadar güçlüyüm diyorum ve bol bol dua ediyorum. Birkaç gün bile farkettirmiş. Bugün kontrolde doktorum kanamanın azaldığını söyledi :) ama bu duygu durumumu her zaman nasıl koruyacağımı bilemiyorum. Duruma alışınca çok rahatım ama yeni bir durum oluştuğunda aynı duyguyu korumakta zorlanıyorum. Bana ne denirse densin o kabuğu kıramıyorum. Benim bunu çözmem bana çok fayda sağlayacak ama henüz bir yolunu bulamadım. Önce bi yatıyorum sonra alışınca hacıyatmaza dönüşüyorum :) süreci kabullenme aşaması biraz uzun sürüyor sanırım. Yataktan kalkmadığım için de şimdilik yardım alamıyorum. Ama bugünler geçince bu konuda yardım almak istiyorum. Çünkü bu hayatın her alanı için geçerli. Teşekkür ederim yorumun için.

Son düzenleme:
başka bir doktora gittim 2 farklı ultrasona girdim
6 haftalık kese görünüyor ama içinde fetus yok...

kaldım öylece..
yarın kendi doktoruma yine gitcem hcg tekrar bakılcak katlaması gerekiyordu..
sabah beri harap oldum ağlamaktan....

Canım ağla tabii ki ama kendini harap etme. Yarın kendi doktoruna da git bakalım ne diyecek.biz buradayız. Geçecek inşallah.

bu şekilde kendini paralaman suanda hiç doğru değil ben gercekten başından beri yazdıklarını okuyup seni takip ediyorum hamile kalacağına ve bebeklerini sağlıklı bir şekilde kucağına alacağına canı gönülden inanıyorum...ayrıca ne demek ki keseler var ama fetus yok boş gebelik mi oluyor bu ben senin değerlerinin yüksek olduğunu biliyorum bu şekilde olması normal değil bir tezatlık var bazen doktorlarda saçma sapan konuşup daha cok motivasyonunu düşürüyorlar insanın.
canım herşeyde önce senin akıl ve beden saüşığın cok önemli allah korusun sen hasta olsaydın suanda bebekmi düşünecektin kendi sağlığının derdine düşecektin canım OLDUĞU KADAR OLMADIĞI KADER bunu sakın unutma ayrıca suanda net birşey yokki daha sen kendni bu şekilde paralarsan zarar verebilirsin enerjini geri kazanmaya calış ve lütfen biraz daha methanetli olmalısın..

yazılarını az önce okudum senin yaşadığın durumu benim görümcem yaşadı kapasitesi dar olduğu içinsürekli kanaması oldu bve bebeği taşıyamayacağını düşündüler alttan diktiler ve 6,5 aylıkken doğum yaptı daha fazla taşıyamadı bebek 3 ay kadar küvezde kaldı ama şuanda o kadar sağlıklıki anlatamam sana 5 aylık oldu ve zamanında doğan bebeklere yetişti cok cobuk kilo alıp toparladı ve normal olarak hamile kalmıştı bunu başaran insanlar var sende başara bilirsin bol bol yat o sürekli yatmıştı sadece tuvaletten tuvalete kalktı eve yardımcı aldılar sende sana yardım edebilecek birilerini yanına hamilelik sürecinde alıp bu süreci rahatlıkla atlatabilirsin kalbini ferah tut ve başaracağına inan inanmak herşey demek..

yazılarını az önce okudum senin yaşadığın durumu benim görümcem yaşadı kapasitesi dar olduğu içinsürekli kanaması oldu bve bebeği taşıyamayacağını düşündüler alttan diktiler ve 6,5 aylıkken doğum yaptı daha fazla taşıyamadı bebek 3 ay kadar küvezde kaldı ama şuanda o kadar sağlıklıki anlatamam sana 5 aylık oldu ve zamanında doğan bebeklere yetişti cok cobuk kilo alıp toparladı ve normal olarak hamile kalmıştı bunu başaran insanlar var sende başara bilirsin bol bol yat o sürekli yatmıştı sadece tuvaletten tuvalete kalktı eve yardımcı aldılar sende sana yardım edebilecek birilerini yanına hamilelik sürecinde alıp bu süreci rahatlıkla atlatabilirsin kalbini ferah tut ve başaracağına inan inanmak herşey demek..

Canım sağol annemdeyim zaten. Tuvalet harici kalmıyorum. İnşallah ben de kızımı sağlıkla kucağıma alacağım. Ve hepimiz :)

internetden konuyu araştırdım : bazı gebeliklerde yumurtada veya spermde kromozom anomalisi oluyormuş bu durumda kese içi boş bir şekilde gelişiyormuş. bunun tedavisi yokmuş. kurtajla alınırmış.. mış mış mış mışda

biz 10 gün önceki ultrasonda kesenin içinde cenini gördük. bariz bir şekilde kesenin içinde görünüyordu.
şimdi iki ultrason resmini yanyana koyuyorum. birinde var diğerinde yok..
nasıl olurda yok olur aklım almıyor.
internetde sonradan boş görülen keseyle ilgili bir bilgi bulamadım.

hayatımda bugün ilk kez kendimi bu kadar güçsüz hissettim...
yarın ola hayrola..

Arkadaslar 28 aralik ucmamiz gerek kibrisa. Tarih belli oldu, heyecan ve sevinc basladi!!! Bu gece ruyamda ne gordum anlatayjm size: kucagimda iki bebek ikiside erkek, ikiside boynuma minicik elleriyle sarilmislardi :)) o duygu oyle bir guzeldiki anlatamam :((

Canim simdi okudum... Sen icini ferah tut.. Bazi ultrason aletleri iyi gostermiyor. Yarin ancak hcg degerinden insallah iyi haber alirsin. Kalp atisi bazilarinda 8. hafta gozukuyo. Ama tabii kesenin icinde embyro olmasi gerek ama dedigim gibi ultrason aletlerine de bagli oluyor. Ki bazen mesela ikiz gebeliklerdr diger kese taa sonradan dahi belli oluyor. Insallah hersey iyi gidecek canim

uçak bileti ve oteli sen ayarlayacaksan çok zor bir tarih acele et bence hem fiyat açısından çok pahalı bir döneme denk gelmiş hemde yer bulamayabilirsin yılbaşında nerdeyse tüm oteller doluymuş uçak biletleri 1000 liraya kadar çıkabiliyormuş

Evet canim biraz oyle oldu maalesef.. Aksam birazdan eve gidip hemen ayarlamamiz gerek. Birde otel bulamazsak yandik desene. Napariz bilmiyourz vallahi

inan insanın kafası karışıyor bir taraf diyor ki iste inan olmuş gibi davran sevin karamsarlığa kaygıya kapılma o zaman çekersin iyi şeyleri..
diğer taraf herşey olabilir diye düşün fazla sevinme fazla üzülme.
duygularla oynaya oynaya bir hal olduk.

bu kişisel kişilere göre değişen bişey mi acaba?
kim kendine ne iyi geliyor kendisi mi keşfedecek?
yoksa o an ne hissediyorsa en içten en derin onu mu yaşayacak.

yani diyoruz ki birbirimize üzülme rahat ol kaygılanma vs. demek kolay da yapmaya mı çalışmalı bunları yoksa his neyse onu mu yaşamalı ??
çıkamadım içinden ben????????????

Benim bi arkadasim 6+1 de kese bosdu ve bir hafta sonra hem embyro hemde kalp atisi i gormustu. Yani daha hic bir sey belli degil sende merak etme canjm

Arkadaslar 28 aralik ucmamiz gerek kibrisa. Tarih belli oldu, heyecan ve sevinc basladi!!! Bu gece ruyamda ne gordum anlatayjm size: kucagimda iki bebek ikiside erkek, ikiside boynuma minicik elleriyle sarilmislardi :)) o duygu oyle bir guzeldiki anlatamam :((

Güle güle git canım iinanmıyorum zaman nasılda çabuk geçiyor.haberlerini bekliyoruz canim

Son düzenleme:
Bilginisa lütfen internetten araştırma. Herkesin gebeliği farklı olabilir ve sen boş yere üzülebilirsin. Ben plasenta previa olduğumu öğrendiğimde araştırayım dedim kendime gelemedim. Anne bebek ölümlerinden bahsediyorlardı. Sonradan gittiğim doktorların hiçbiri böyle birşey demedi. Hatta kendi doktorum ben hiç previadan ölen anne görmedim dedi. İnternetten okuduğum da doktor sitelerinden biriydi ama sonuçta çok uç bir örnekti ve bana pek iyi gelmedi. Yarın doktoruna gideceksin. En doğru bilgiyi ondan alabilirsin. İnşallah bebişi görebilirsin.

Hayırlı olsun sürecin başlıyor. Yeni yıl hediyen sağlıkla mutlulukla tamamına ersin. İnşallah güzel haberlerini de alacağız

Canım bence bir gariplik var bu işte ilk ultrasonda fetûs görünmeseydi anlarım ama ilkinde gorünüp şimdi görünmemesi garip geldi .kesenin içi boş olsaydı zaten ilk başta görmezdi doktorun.hayırlisï ile inşallah yarıN herherşey iyi olsuun

Canım bizler olumlu düşünmek istiyoruz zaten empati duygusu olan her insan buradaki mutlu paylaşımlarla içindeki umudunu daha da arttırıyor yaşanan olumsuzluklar yüzünden de üzülüp yine kendi başına gelebileceği korkusunun altında kalıveriyor. Tabii ki herşey biz insanlar için ama yaşamımızda arzu ettiklerimizin olacağını ümit etmek hayata tutunma anlamında güzel. O yüzden olumlu düşüncenin ve inancın faydasına inanmak istiyoruz ki bu bir gerçek başımıza gelen olumsuz herşeyi kabullenmek bile olumlu bir yapılanmadır, toplanmadır, hayatımıza çeki düzen vermedir, kendimizi sevmedir. Allah hepimize hakkımızda hayırlısı ne ise onu versin diyorum çocukken üzülürdüm isteklerim olmadığında yıllar geçtikçe olmayanlarda bile bir hayır olduğunu gördüm. Ümit ederek ve güzel düşünerek biz bu anlamda zaten elimizden geleni yapmış oluyoruz gerisi yaratanın elinde tevekkül etmeliyiz. Doğu felsefesi ve islamiyette bu görüş birdir. En rahatlatıcı olanı hakkımızda hayırlısını dilemek!

Back
X