Merhaba bu yolda devam eden arkadaslarim,
Savas bey le 2. denememizde pozitif sonuc aldim cok sukur. 1. denemede cok ince eleyip sik dokudum. Yok donorun ozellikleri 3 defa donur degistirdim. yok Kibris ta transferden sonra otelde kalma suresinin uzun oldukca pozitip alma sonucumun artacagini dusunmem. Kurler yapmak .. 1 hafta kaldim.
2. deneme de bulundugum sehirde
tup bebek prof. ne hic bir sikayatim yokken hatta rahim flimi yeni cektirmisken histereskopi oldum. Rahim duvarini cizdirdim. Rhimde kanlanmada akiskanlik yetersiz oldugunu dusununce, Dr. ek testler istedi. Trombofili panel testinde mtfrh hete. cikti. Sadece bu bilgiyle Agustos ayinda 2. deneme icin yineden basladim. Savas Bey e sadece ilk donor olmasin dedim. Ve saglikli bir donur olmasinda israrci oldum. Donor hakkinda hic bir bilgim yok. Yasi, uyrugu, ozellikleri dahil hic bir ama hic bir bilgim yok.Bilgi almamak benim tercihimdi. Soyle dusundum. Ne kadar ince eleyip tedirgin olursam oyle olmasin boyle olsun dersem Allah razi olmuyor.Olumsuzluk beni birakmiyor.
Ayrica maddi anlamda da yipranmamak icin tedbir aldim. Cunku bu ozlem nedeniyle 2. de Allah nasip etmezse 3. yu denemek icin ..
2 denemem arasi sadece 4 aydi. Yasim 37 . Esim spem verme isini yarim gunde ucakla gidip gelerek halletti. Dolayisi ile otel parasi odemedik. Bende 3 gun sonra taransfer gunu yalniz gittim. Transferin 2. gunu dondum. Otel icin sadece tek kisi oldugum icin 250 tl odedim.
Cok sukur iyiyim. ilk 3 ay progestron igne kulladim. Cok yagli ve agri yapan igne. Halen igne yerlerim dun vurulmus gibi agriyor. 12-17 hafta arasi jel kullandim. Ayrica her gun kan sulandirici igne kullaniyorum.Karnim gerildigi ve sertlikler buyudugu icin 2 haftadir bacagimdan vurmaya basladim.
Kisaca Anne olmak icin herseye katlanmak zorundayiz. Hamile kalmak herseyin bittigi anlamina gelmiyor. Saglikli ve risksiz gebelik gecirmek ayrica saglikli bir cocuk sahibi olmak hepimizin duasi olmali. Benim riskim olmadi cok sukur ama , zor bir donemden gectim ve geciyorum. Yatarak ve oturarak gunum geciyor. Isten ucretsiz izin aldim. Dualar ediyorum' hepinize . Bilginisaya ins. yeniden 2.ciyi deneyecek. Ruzgarselin ins ( aramizda 1 hafta ondan buyuk oldugim icin ) saglikla kucagini kizini alacak. Bu arada ben bebegimin cinsiyetini dr. ma sormadim. Bu konudada eger ogrenmek istersem yada su olsun bu olsun gibi kaygilar tasirsam ( butun akrabalar cinsiyet nedir telefonlari acti, gereken cevabi verdim :) zorluklar yasayacagimi bilinc altim soyluyor. Bu nedenle doguma 3 hafta kala ins. dr ma soracagim. Doktorum yine yazimin basinda belirttigim beni histereskopi yapan doktor. Dr dan cok memnunum. Hem tup bebek prof. hemde tup bebek tedavisini yaptigi yuzlerce hastasi var. Tavsiyem doktarlarini siradan spontan gebelik takibi yapan dr olarak secmemeleri. Bizim islem tamamen tup bebek islemi. Transferden once rahim kalinligindan tutun gebelik suresince tup bebek tedavisi kapsaminda uzman dr tarafindan takip edilmeli. Donasyonla gebelik orani yuksuk ama eve saglikli bebek goturme orani en yuksek % 50 ve altinda oldugunu dusunuyorum.
Simdilik bu kadar . Burdan yazmasam da haftada 1 okuyorum. Allah hepimizin yardimcisi olsun. Rowina dan ins guzel haberleri aliriz.