sağlık konusunda bizim klinikler türkiye hastaneleri gerçekten çok çok ilerdeler. zira ciddi bir sağlık turizmi var türkiyeye. kıbrısın adı büyük ama görünce insanı şaşırtan bir kasaba gibi.
donörle ilgili konuları artık irdeleme.
hele onu görmeye tanımaya aklında tutmaya hiç çalışma.
maalesef güvenmekten inanmaktan başka çare yok bu doktorlara ve bu işlemlere.
allaha emanet olsun herşey de. ve bırak kendini akışa...
hakkında hayırlısını diliyorum olacak üç tane 4 tane farketmez bırak kendini doktoruna.
iyi olacak sonuç hissim öyle inan..

sagol canim destegin icin.......inan o kadar faydasini görüyorumki..........insana destek veriyorsun........pozitif düsünmeye yardimci oluyorsun..hepiniz burda......sagolun...

ay su günler bir gecseydi...sanki kendimde degilim bu günler...sanki yani basimda benim adimlari baska biri atiyor ben degil..yani insan sürükleniyor..dedigin gibi akisa birakiyorum artik kendimi.........tesekkür ederim.......

canım foruma hoşgeldin Batumda fiyat çok uygunmuş acaba sperm donasyonu diyemi yumurta donasyon fiyatı farklımıdır inşallah bu denemede pozitif sonuç alırsın...

amin inşallah .yumurta donasyonu hakkında bilgim yok maalesef inşallah sende tez vakitte bebeklerine kavuşursun.

bende liste için bilgilerimi vermek istiyorum. yaş 27 donasyon bir deneme doğuş ta negatif 3 embriyo transfer edilmişti sperm donasyonu

hiç tereddütün olmasın kendi kararınla ilgili lütfen
sana negativ getirmekten başka bişey değil bu düşünceler
bende aynı senin gibi böyle oraya ilk gittiğim gün nerdeyiz biz falan filan soruları sormuştum kendime
ama boş saçmalıktan ibaretti ha kendime cevap da vermeyi unutmadım valla nerdeyim biliyormusun ddim bebeklerimin merkezindesin dedim haydi sıkı ve pozitif düşünce ile bebeklerini al ve normal hayatına dön onların gelecek kaygılarını koluna takıp gitmeyi untma hanfendi dedim.

sagol canim........destekleriniz icin, güzel olumlu sözleriniz icin cok cok sagol........normal hayatima haftaya döndükten sonra sanirim biraz rahatliycam...hadi sana da hayirlisi...insallah positiv testi haftaya alicaksin :)

Klinik standardlarina gelince - biz almanyada da yaptirdik 2 kez, 4 kez de istanbul bahceci de- yani gercekten kibirisa geldigimizde biraz sok oldum diyebilirim........ama sanirim dis görünüme aldalinmiycak, yani hastane modern olmayabilir, önemlisi temiz calismalari...birde fatura konusuna gelince: hepsini bugün istediler biz sadece yarisini ödemek istedigimizi söyledik, diger yarisinida transfer günü dedik. kabul etti firdevs hanim. önemlisi güven meselesi dedi. yarisini hemserilerde ödedigimiz zaman fatura dahi verilmedi, ona da biraz sasirdim, sadece beyaz ufak bir kagida 2500 euro ödendi diye yazdi..........yani bu durumlar iste bana tuhaf geldi ama güvenmekten baska caremiz yok..........

Evet ilk gittigimde bende sok olmustum.Almanyada cok iyi sartlarda yasayinca bayagi bir zorluk cektik ..ama sorun etmedim ben ve ailem.Netice dünyayi gezip gördügümüz icin yavruvatani oldugu gibi kabullendik.Cook kurak agac yokk ...Evet benimde istanbulda Memeorial dr.Semra kahraman idi Klinik mühtesem idi.Almanyadaki Wiesbaden klinigiydi 7 yildizli klinik idi.ama bebek olacak ise sartlar cokda önemli degildi.Cok maddi seylere takilmadim.kafani yorma derim önemli olan donörünün sgalikli olmasi ,sartalrinin iyi olmasi ,hastaliginin olmamasi.Hamile kalmandir.
Evet burasi gibi asla kagit islemi yok ,ödeme isleminde evrak yok,ödedigimize dair kagit yok ..ama ne olur olmaz diye ben bankadan havale ediyorum ,kesinlikle elden vermiyorum.Üzülmene gerek yok ..yeterli bilgiyi al sen islem tam yapilsin,bebegin olsun..
Sen donörden cikacak yumurta sayisina odaklan -iyi olanlar kac adet onu ögren- arta kalan ne yapilacak bilmen gereklenler.
Diger islemler her yerde ayni islem kafan rahat olsun ..
bebek arkadasim .geriye dönük okusaydin cok kisi yorum yapmisti..hatta ben gittigimde 3 yil önce insaat halindeydi ,klinik öyle bile degildi.. Vazgecemedik donörumuz hazirdi ve havalemi ypamistim,vicdanim el vermedi devam ettik.Donör konusunda tam istedigim bir bayandi ,cok detayi uyunca ve kizimin ,esimin ,benim cok özelligimizi tasiyinca devam ettik..Her sey kader kismet isi.
Sevgiler ,bol sanslar diliyorum.

Arkadaşım yaş burda önemli biliyorsun kırk yaşından sonra transfer edilecek embriyo sayısı da fazlalaşıyor evet 3 diyorlar ama 3 embriyo koydurup bu seferde tutmaz ise neden 4 koydurmadım da denilebiliniyor. Tabi çoğul gebelik riski de var 4 ü de tutar bir de kendi içinde bölünürse beşiz olur mu acaba? 3 konulanlarda bile dördüz olmuş ama inan zor bir karar eşinle konuş öyle karar ver. Hakkında hayırlısı olsun.

sevgili bebek yazdığın birşeyler var mı diye çok merak ettim seni bugün ve hep dua ettim aklıma geldikçe, herşey istedğin gibi gitsin diye...işten ancak gelebildim bugün ve hemen yazdıklarını okudum..ben de ilk defa gideceğim biliyorsun kıbrısa.kıbrısı çevremdekilerden biliyorum gidenler hiç beğenmiyorlar, merkez konusunda ise biraz hayal kırıklığına uğradım ama önemli olan işlerini iyi yapsınlar, biliyorsun bu merkezden de kıbrıstaki diğer merkezlerden de çok iyi sonuçlarla dönenler de var, onun için rahat olmaya çalış.ama benim aklımdaki diğer yer dünya tüp bebek merkeziydi baştan beri orası nasıl diye merak ettim şimdi kendi kendime ama orası da pek farklı olmayabilir,nitekim aysevi orada yaptırdığı transferden bahsetmiş geçmişte şaşırmıştım o zaman da.yani bunları çok kafana takma bebekcim, inşallah pozitif sonuç alacaksın ona odaklan şimdi.bak şimdi 2 ocağa kadar ne güzel gez dolaş, yılbaşını da geçireceksiniz ne güzel oscar otelde.
bu mevsimde nasıl oralar?aralık-oack şubatta çok yağmur olduğu söyleniyor hep.
kendine çok iyi bak...

İspanyayla ilgili sormak istediğin herseyi sorabilirsin ?

tsk ederim Anisha ,evet soracak cok seyim var .
mümkünse özelden bana mesaj atabillirsiniz -- msn adresiniz yada skyp niz yada nr varsa ulasabilirsem cok memnun olurum.Tabiki uygunsaniz.yazialrinizda esiniz elektronik lap top v.s uzak tutuyormus .degilseniz sorun degil.
bebeginiz -siz nasilsiniz?? Allahim tamamina erdirdirsin ..
Eger cevaplayabilirseniz memnun olurum.
# Klinikte IMSI varmi?
# Donör özelliklerini yazili veriyorlarmi?
#Donörden cikan yumiler kac olursa olsun bizimmi?
# 3 adet transfer edilyiormus geri klanlar donduruluyormu?
# tedavi nasil bir methodla yapilyior ?Örnegin Lucrinlemi baslanyior..?
# Ilk görüsmeler sartmi?
#Evrak olarak -tahlil olarak cok sey istedimi?
# Konaklama isi fiata dahilmi?
#Fiati ni nasil bulyuorsunuz?? O fiata degermi?
#Doktorun yaklasimi nasil? hastaya ne kadar zaman ayiriyor ?
#tedavi süresince hastane-hasta dialoglari nasil geciyordu ? düzenlilermi?
#Her evrak yazilimi yapiliyor?
sabirla cevaplayacagin icin cok tsk ederim. Nasil uygunsaniz,vaktiniz olursa cevapalrsiniz,acele degil.bebislerine iyi bak cnm.
sevgilerimle.
darisi insallah bizim basimiza.

sagolun hepinize de arkadaslar...........sizin yanitlariniz, düsünceleriniz bana cok faydali buralarda.........

jade1 - haklisin keske bende havale etseydim parayi, düsünemedim ama maalesef..zaten parayi arka odada receptiondaki bayan aldi, önce hic kagit vermiycekti..saskinlikla esime baktim, kesinlikle böyle olmaz dedim..yani aliskin degilim bende böyle seylere..nitekim en azindan o kücük kagida yazdi bayan :) ama artik insallah bir sorun cikmaz.....

durugen - evet yas önemli bir faktör..bi konusuyoz esimle 3 tane alalim diyoz, ben ise daha cok 4 tane tarafindayim :) bakalim 2. ocak doktor hanimla da konusup öyle orda karar vericem...

zeytin - anliyorum seni, bende ilk önce dünya tüp bebek dr. berk beye gidecektim, hatta onlarla baglantiya gecmistim, bana recetemi bile emaille yollamislardi. ama iste son anda vazgectim - iki sebebten dolayi: 1. dogus merkeze baktim yurtdisindanda cok ama cok giden var (hindistan, ingiltere vs.) dedim bunlarin cok müsteri var ise, donör sayilari da ona göre coktur, ona göre bana uygun donör bulma sansi daha coktur diye. 2. sebep de firdevs hanim istersem 4 tane transfer edecegi icin. berk bey maximum 3 transfer ediyor. yoksa dedigin gibi asagi-yukari merkezler aynidir.

ama gercekten buralara geldiginde kendini hazirla klinik öyle modern degil..hatta inanmazsin, ben önceden sadece konusmak icin bir gelseydim, burda yaptirmazdim bile düsündügüm oldu bugün. ama neticede jade nin dedigi gibi, önemlisi donörün sagligi, gebe kalmak. yani cok modern süper kliniklere de gittim, tutmayinc tutmuyor iste.......nitekim Allahin kismeti diyorum yinede........

dualariniz icin tesekkürler arkadaslar. Allah hepimizin yardimcisi olsun

birde dogus merkezinde - bilmiyorum digerleri de öylemi - soför bizi hep aldi, otele birakti. yarinda ilaclarimi bile otele getircekler. o konuda servisleri süper.

havalar burda cok iyi, yaklasik 20 derecek günesli öglenleri. aksamlari sadece bir kazakla cikip dolasiliyor. yagmur yagmadi simdiye kadar.

Arkadaşlar bugün haberlerde ATV de ikiz bebekleri olan bir bayanı gösterdiler,kadıncağız 12 defa düşük yapmış (sayı 1 eksik 1 fazla olabilirböyle haberlerde heyecan oluyorum çünkü:)) aşılama tüp bebek her seferinde 2aylık 3 aylık 5 aylık en son 31 haftalıkken kaybetmiş en sonunda pıhtılaşma testi yapmışler ve tüp bebek tdv başladığı andan itibaren bir takım pıhtılaşma iğne ve ilaçlarını kullanmış ve 2 kızı olmuş,bu faktör gerçekten çok önemli benim en son bunu dikkate almadıkları için 8 haftalık bebeğimin kalbi durdu derim ki düşüğünüz varsa lütfen bu tahlili yaptırın ve dr a mutlaka söyleyin

ne güzel burdaki kızların olmak istediği yerdesin hemde yılbaşında bu yeni yıl senin yılın olacak inşallah bana soracak olursan 4 emriyo yerleştirsinler derim. bana berk 2 emriyo koymuştu sonuç nagatif.sora pişman olursun. sana iyi şanslar dilerim.

tesekkür ederim canim..insallah insallah.........sanirim 4 e cikarim..zaten ücüz olma sansi yüzde 3 imis..yani cok az, o yüzden yasimdan dolayi herhalde bende 4 tane isterim - tabii 4 tane blasto olursa........

sevgili breeze - cok haklisin..bu konuyu bugün dr. firdevs hanimla da konustum..bende bir defa düsük yapmistim, son tüp bebek denemesinde doktor bana coraspin yanina birde fragmin ignesi var, her gün yapiliyor, onu vermisti. firdevs hanimda uygun gördü. sanirim o igneleri de burdan alip gidicem..düsük önlemi icin ilk 3 ay tavsiye ediliyor, hatta bazi gebeler 9 ay boyunca o igneleri kullaniyor.

Son düzenleme:
arkadaşım bunun önlemini aldığınıza çok sevindim,ben çünkü bu konuda artık takıntılıyım haberlerdede duyunca içim yandı,3 bebek düşürdüm çünkü.
Sevgili Bebek içini çok ferah tut yeni yıl yepyeni bir hayat getirecek sana bana hepimize..

donasyonda şansımız %75 imiş çok büyük bir şans,normal tüp bebekden çok çok daha yüksek,yani 22-23 yaşındaki bayandan hiçbir farkımız yok donasyonda:))

donasyonda şansımız %75 imiş çok büyük bir şans,normal tüp bebekden çok çok daha yüksek,yani 22-23 yaşındaki bayandan hiçbir farkımız yok donasyonda:))

insallah........o kadar yüksek ise düsün normal tüp bebekde benim yasimda 10% sans veriyorlardi en fazla.........hadi hayirlisi artik..
benim donör 23 yasindaymis..........insallah hayirli haberler alirim artik ocak ayinin 2. haftasinda :)

düsük yapmak cok zor..bende gecirdim bu sene haziran ayinda....ama ayni zamanda tabii düsmesinde o zaman demek bir hayir vardir diyorum..yani saglikli degilmis demek diyorum..hakkimizdan hayirlisi hepimizin artik.......

insallah........o kadar yüksek ise düsün normal tüp bebekde benim yasimda 10% sans veriyorlardi en fazla.........hadi hayirlisi artik..
benim donör 23 yasindaymis..........insallah hayirli haberler alirim artik ocak ayinin 2. haftasinda :)

Donasyon önceside sonrasıda berk beye soruduğumda %75 dedi e niye %25 lik gruba girelim değil mi:) normal tüp bebek tdv de yaşla beraber başarı şansı çok çok azalıyor yani aslında o tamamen şansmış ama donasyon çok farklı
aslında hep konuşuyoruz ya tamamen inanmakla herşeyi hallediyoruz ben donasyonu çok araştırmadan karga tulumba yaptırdım nedense kendime %100 şans verdim sonra 8 haftalık olduğunda eyvah pıhtı atarmı neden önlem almadık ay o olur mu ay bu olurmu derken kaybettim yani hep diyoruz ya inan ve başla sen çok güzel bir zaman ve çok güzel bir dr la çok güzel bir yoldasın güzel haberlerini bekliyoruz güzel arkadaşım

O 70 80 ler yalan seni üzmek istemem ama çok atıyolar.ben 3 kere denedim öyle olsaydı. tutardı.

merhaba arkadaşım,belki atıyrlar ama ben benim duymak istediğimi duydum ve ona inandım ve ilk denememde hamile de kaldım ha devam etmedi ama en azından sorunu biliyorum
arkadaşım ben de tıp sektöründeyim diş hekimiyim inanın sadece pozitif düşünmeyle sadece beynimizi yüklemekle çok şeyi yapabiliyoruz,mesela hiç uyuşmayan hastama yurtdışından bir ilaç getirteceğim hiç şansın kalmaz diyorum hasta daha iğne ağzındayken uyuşuyor,protezini istanbul un en ünlü laboratuvarına göndereceğim diyorum çokşikayetçi olduğu dişini alıp muaynehanede 1 hafta bekletip gönderdim deyip tekrar takıyorum mükemmel diyor
yani beynimizi yüklemeyle ilgili ve tabiiki vücudumuzda herhangibir problem yoksa o zaman neden %100 olmasın ki?

Back
X