Arkadaslar,

ilk önce hepiniz icin tesekkür ederim..Size detayli detayli anlatayim yasadiklarimi bugün, isteyen okusun ;)

sabah 5 gibi uyandim zaten, veya daha erkendi..yani karmakarisik bir gece gecirdim..abdest alip namaz kildim, dualar ettim, bana, tüm gebe olanlara burda sun an, tedavi sonucu bekleyenlere, tedavi yaptiracak olanlara..yani hepimize :)
saat 10 gibi bizi dogus merkez in soförü aldi, merkeze giderken iki otele daha ugrayip 2 cift daha aldi.
sonra gittik merkeze bi yarim saat alt tarafta oturduk bekledik. bizi 1. kat transfer odasina aldilar, saat oldu 11.15 gibi..hala bekliyoruz...sonra Irem hanim, Dr. Firdevs Hanim, tatli assistani geldi, hep onunla da zaten baglantidayim, cok ama cok sirin bir bayan...3ümüz uzun uzun konustuk..ama hala Dr. Firdevs Hanim gelmemisti...ama hic sinirlenmedim, öfkelenmedim cünkü dedim gecikmesindede bir hayir vardir :) nihayet geldi saat 12 gibi ve bize bilgi verdi: 4 tane cok iyi embyro var dedi, 7 tanesinden biolog simdi en iyi 4ü sizin icin sececek dedi :)

esimi transfere almadilar, olsun bosver dedim - irem hanim hep yanimdaydi ve hep elimi tuttu sagolsun :) birazcik basta acidi transfer icin hazirladiklari zaman, birde bir erkek hemsire vardi karnimda ultrason aletini tutan - ben normalde bayanlara aliskinim sadece genelde biolog lar erkek oluyordu..

idrar torbam sikisikti, 3 kücük sise kadar icmistim, sabah da kahvaltida cok cay falan icmistim. firdevs hanim rahim cok iyi dedi, transferi hazirladi, sonra adiimi soyadimi sordular, esminin adini soyadini (yani hep öyle yapiliyor benim bildigim transferlerde) ve monitor da ultrasonda dikkat edin simdi transfer ediyoruz dedi......

o anlar varya, KALBIM PIR PIR EDIYORDU HEP SÜREKLI DUALAR OKUDUM AKLIMA TÜM GELEN DUALARI HIC DURMADAN - transfer gercekesti cok cabuk bir sekilde, ultrasonda embyrolar isik gibi duruyordu :))))

sonra sedyeye kaldirdilar ve iki saat tam yattim :( idrar torbaniz sikistigi zaman sakin aci cekmeyin, artik sürgü istedim, insan biraz cekiniyor yapmaya ama kendimi düsündüm artik :;) normal de transferden sonra 45 dakika bile yeterli, ama esim yok dedi, burda nasil diyorlarsa öyle yapalim..isimiz gücümüz yok, bekleyelim diye. hemsire geldi proluton depot ignemi yapti (hic ama hic acitmadan!!) ,. Irem Hn deseniz cok ama cok ilgilendi..sonra giyindik tekrar cikmadan Dr. Firdevs hanimla görüstük:

gitmek isteyen kibrisa var ise, hic düsünmeden firdevs hanima gidin diyebilrim.........cok nazik bir bayan, cok önem veriyor..benimle de uzun uzun konustu, stress yapma dedi, bu defa olmasa dahi bile üzülme, senin hayallerini gerceklestircegiz, cünkü rahmin cok iyi, spermler esinin cok iyi. birde cok hosuma giden bana dediki: transfer ederken DUA ettim dedi...irem Hanim da dua etti sürekli.............ya cok duygulandim kizlar ozaman :))) ne güzel dedim dualarla yavrularimi bana verdiler...yani Allah in adini anarken verildiler..ne güzel iste bizim ülkemizde transfer olaylari :))))

giderken firdevs hanim bizi öptü - cok hosuma gitti haraketi, yani gercekten samimi ve sicak kanli bir doktor!!!!

kizlar, 4 tane 5. gün blasto su an RAHMIMDE VE INSALLAH GÜZELCE TUTUNOYORLARDIR :)))))

hala cvp alamadım kimseden tek tek mi yapılıyor 4 tanesinin transferi yoksa bir defada mı yani hepsi aynı tüp de mi getiriliyor??

hala cvp alamadım kimseden tek tek mi yapılıyor 4 tanesinin transferi yoksa bir defada mı yani hepsi aynı tüp de mi getiriliyor??

sagol canim....hayir tek tek yapilmiyor, embyrolog hepsini bir kanüle yerlestiriyor ve bir defada hepsi yerlestirilyor rahime

4 adet embriyo transfer edilmişti sana da değil mi.
bunları tek tek mi getirip transfer yapıyorlar.
ben bir kez tüp bebek denemesi yaptım. bana 8 hücreli bir 3. gün embriyosu transfer edicez dediler ve resmini verdiler kısakli çok çok güzeldi. sanada 4 tanenin resmini verdiler mi. o resmi internette inceleyince kalitesini anlıyor sıradan bir insan bile. 4 tane olunca tek tek veriyorlar mı acaba. yada 4 defa gidip getiriyor mu embriyolog transfer için nasıldı o aşama .burada genellikle yatarak hiç kaldırmadan alıyorlar yatağa 1 saat kadar dinleniyorsun. ama anisha hiç yatmamış hemen tuvalete gitmiş ve otele dönmüş.
orada nasıldı???

Ben de Donasyon deneyen biri olarak cevaplamak istedim.uzun ve ince bir petin içinde embriyolog doktora getiriyor.doktor isterken embriyolari sesli bir şekilde benimm adimi soyadimi söyledi.sonro 3 yada4 hepsini rahme yolluyor canım yani çok kısa bir işlem tup bebekle ayni transfer yapilişi.biraz karişik oldu umarim aydinlatabilmişimdirr

Arkadaslar,

ilk önce hepiniz icin tesekkür ederim..Size detayli detayli anlatayim yasadiklarimi bugün, isteyen okusun ;)

sabah 5 gibi uyandim zaten, veya daha erkendi..yani karmakarisik bir gece gecirdim..abdest alip namaz kildim, dualar ettim, bana, tüm gebe olanlara burda sun an, tedavi sonucu bekleyenlere, tedavi yaptiracak olanlara..yani hepimize :)
saat 10 gibi bizi dogus merkez in soförü aldi, merkeze giderken iki otele daha ugrayip 2 cift daha aldi.
sonra gittik merkeze bi yarim saat alt tarafta oturduk bekledik. bizi 1. kat transfer odasina aldilar, saat oldu 11.15 gibi..hala bekliyoruz...sonra Irem hanim, Dr. Firdevs Hanim, tatli assistani geldi, hep onunla da zaten baglantidayim, cok ama cok sirin bir bayan...3ümüz uzun uzun konustuk..ama hala Dr. Firdevs Hanim gelmemisti...ama hic sinirlenmedim, öfkelenmedim cünkü dedim gecikmesindede bir hayir vardir :) nihayet geldi saat 12 gibi ve bize bilgi verdi: 4 tane cok iyi embyro var dedi, 7 tanesinden biolog simdi en iyi 4ü sizin icin sececek dedi :)

esimi transfere almadilar, olsun bosver dedim - irem hanim hep yanimdaydi ve hep elimi tuttu sagolsun :) birazcik basta acidi transfer icin hazirladiklari zaman, birde bir erkek hemsire vardi karnimda ultrason aletini tutan - ben normalde bayanlara aliskinim sadece genelde biolog lar erkek oluyordu..

idrar torbam sikisikti, 3 kücük sise kadar icmistim, sabah da kahvaltida cok cay falan icmistim. firdevs hanim rahim cok iyi dedi, transferi hazirladi, sonra adiimi soyadimi sordular, esminin adini soyadini (yani hep öyle yapiliyor benim bildigim transferlerde) ve monitor da ultrasonda dikkat edin simdi transfer ediyoruz dedi......

o anlar varya, KALBIM PIR PIR EDIYORDU HEP SÜREKLI DUALAR OKUDUM AKLIMA TÜM GELEN DUALARI HIC DURMADAN - transfer gercekesti cok cabuk bir sekilde, ultrasonda embyrolar isik gibi duruyordu :))))

sonra sedyeye kaldirdilar ve iki saat tam yattim :( idrar torbaniz sikistigi zaman sakin aci cekmeyin, artik sürgü istedim, insan biraz cekiniyor yapmaya ama kendimi düsündüm artik :;) normal de transferden sonra 45 dakika bile yeterli, ama esim yok dedi, burda nasil diyorlarsa öyle yapalim..isimiz gücümüz yok, bekleyelim diye. hemsire geldi proluton depot ignemi yapti (hic ama hic acitmadan!!) ,. Irem Hn deseniz cok ama cok ilgilendi..sonra giyindik tekrar cikmadan Dr. Firdevs hanimla görüstük:

gitmek isteyen kibrisa var ise, hic düsünmeden firdevs hanima gidin diyebilrim.........cok nazik bir bayan, cok önem veriyor..benimle de uzun uzun konustu, stress yapma dedi, bu defa olmasa dahi bile üzülme, senin hayallerini gerceklestircegiz, cünkü rahmin cok iyi, spermler esinin cok iyi. birde cok hosuma giden bana dediki: transfer ederken DUA ettim dedi...irem Hanim da dua etti sürekli.............ya cok duygulandim kizlar ozaman :))) ne güzel dedim dualarla yavrularimi bana verdiler...yani Allah in adini anarken verildiler..ne güzel iste bizim ülkemizde transfer olaylari :))))

giderken firdevs hanim bizi öptü - cok hosuma gitti haraketi, yani gercekten samimi ve sicak kanli bir doktor!!!!

kizlar, 4 tane 5. gün blasto su an RAHMIMDE VE INSALLAH GÜZELCE TUTUNOYORLARDIR :)))))

çoook sevındım herseyın yolunda olduguna ve o an mutlu ve huzurlu olman çok önemli oda olmuş hersey harika görünüyoor bebeklerin sım sıkı sarılsın sana... kızım ve ben sana sürekli dua ettik şimdi güzel test haberinle o sevinci yaşıyacaz çook opuyorum HERSEY düşündüğünden daha iyi olsun bebek...

senin bebişlerin tutacak inşallah içime öyle doğuyor.anlattıklarına göre bende firdes hn. çok beğendim. keşke bende bir defa onda deneye bilseydim.ama benim bütün yollarım kapandı artık. senin şuandaki pskolojini çok iyi anlıyorum kıpırdamıyorsundur şimdi vc dışında. allah yardımcın olsun.

b,z düşünüyoruz kaç transfer yaptıralım diye ama yine güvenmekten başka çare yok. nerden bilebiliriz ki kaç tane gelişti kaç tane tarnsfer yapıldı kalanlar ne oldu??
hepsi belirsiz.
allaha emanet olalım allaha emanet edelim.
demekki bu konulara fazla takılıp sorgulamayacağız .

Arkadaslar,görücez iilk önce hepiniz icin tesekkür ederim..Size detayli detayli anlatayim yasadiklarimi bugün, isteyen okusun ;)

Canim hayirli olsun .pozitifinide görücez inşallah.Bu aralar çok sulu göz oldum.daha sonucun var o zaman napicam bilemiyorum.bebekcim eşinin spermleri ımcs yapildıği için mi firdevs hanım çok iyi dedi.bu arada en son rahim kaç mm di dinlendikten sonra sorularimizi cevaplarsan çok mutlu oluruzzz

çoook sevındım herseyın yolunda olduguna ve o an mutlu ve huzurlu olman çok önemli oda olmuş hersey harika görünüyoor bebeklerin sım sıkı sarılsın sana... kızım ve ben sana sürekli dua ettik şimdi güzel test haberinle o sevinci yaşıyacaz çook opuyorum HERSEY düşündüğünden daha iyi olsun bebek...

sagol canim............aynen cok güzel transfer oldu....5 dakika bile sürmedi, hersey cok iyi sekilde bitti. firdevs hanimda transferin cok kolay oldu dedi........sagol canim, insallah hersey gönlümce olur :))

esim ara sira terliyor, ya 3ü tutarsa diye :)) ama zannetmiyorum, bir tanesi tutsun benim icin yeter...ya tutmzsa diye düsünmek istemiyorum.......

birde ne tuhaf: inan donör den embyro diye su an hic düsünmüyorum...ne tuhaf dimi..sanki diger zaman yaptiridim tüp bebekdeki hissettiklerim - yani hic aklima gelmiyor baska kadindan yumuartalar diye..........onlar benim bebislerim olucak insallah :))

Canim hayirli olsun .pozitifinide görücez inşallah.Bu aralar çok sulu göz oldum.daha sonucun var o zaman napicam bilemiyorum.bebekcim eşinin spermleri ımcs yapildıği için mi firdevs hanım çok iyi dedi.bu arada en son rahim kaç mm di dinlendikten sonra sorularimizi cevaplarsan çok mutlu oluruzzz

tresscigim, aynen..dogus merkeze gittigimizde, bir an birazcik üzüntü mü desem nasil anlatsam bilemiyorum, odamda daha transfere gitmeden irem hanim ve esim ücümüz konusuyorduk...irem hanim sürekli hep positif ol falan derken, ezan okundu o an..o an iste ben koptum..ellerimi acip Allah a yalvardim agladim, bu defa ne olur elimizi bos cevirme dedim hayirlisiyla..Irem hanim da duygulu bir insan, hemen onun da gözleri doldu..yani diyecegim insan cok sulu gözlü oluyor, cok duygu yüklü oluyor...ve ilk buraya geldigim günü hatirliyorumda, nerdeyse yaptirmiycaktik tedaviyi birakacaktik düsünsene...neyse..insallah iyi sekilde hersey olucak...

spermleri IMSI falan yaptilarmi diye sormadim bile..cünkü onlar demisti, biz gerektigi zaman imsi yapiyoruz diye..yani esinin biraz olsun iyi spermleri var ise, takma kafana ve güven onlara...
rahim kalinligi sanirim 10 a yakindi..heyecandan tam anlamadim. zaten 7 mm den sonra transfer edilebiliniyor benim bildigime göre.

canım bende yaşadıklarımı anlatayım.
idrara sıkışmak gerekiyor bu durum herkeste farklı olur dayanma süreside öyle.
benim transferde Verda hanım biraz gecikmişti beklerken çok sıkışmıştım hemşire biraz fazlasını yap sancı çekme demişti.
transfer sonrası idrar için en az yarım saat kalkma dediler. sürgüye yapamadım hasta bezinede yapamadım. yarım saat bekleyip yavaşça giderek boşaltmıştım. Doğuşta oda sana ait. kendi wcsi var.

transfer;
önce hemşireler alıyor ameliyat elbisesi giydiriyolar üst tarafındakileri çıkarmasanda olur altındakileri çıkarıyosun.
o bildiğiniz masaya yatıyosunuz. ortam ışığı az üstteki kocaman lamba ayna gibi olduğu için alt bölgeni görüyosun.
hemen yanda ultrason var . önce hemşire yatırup hazırlıyor. ultrasonuda hazırlayıp kasıklarına dayıyolar.
doktor antiseptik bir sıvı döküyor vajina çevresine. ebriyoloğa hazırız dedi, ebriyolog bir pipet getirdi doktor vajinadan rahime salarken ultrasonda görüyorsun. hepsini bir kerede veriyorlar. çok yavaş davranıyolar. hiç acı sızı gibi bir şey yok.
sadece çok tatlı bir duygu hissediyosun . sanki ılık birşey değiyor rahime. o an ultrasonda embriyoları gösteriyor. ışık gibi nur gibiler..

Allahım bana ve tüm isteyenlere tekrar yaşat o anı .. amin...

canım arkadaşım ya..
inanki senin yazdıklarını okurken tek tek kendi aşamalarımı gördüm hatırladım. bende doğuşta yaptırmıştım ya
zaten doğuşun personelinin neredeyse hepsi çok sıcak ve ilgili. sanırım hepsi tembihli ve bu o merkezin stratejisi.
hem öyle yapmacık değiller insan kendini çok rahat hissediyor kasılmıyorsun.
o ultrasonu tutan erkek bendede vardı. sanırım Tonguç beydi.

eşin orda olmaması gerek zaten. o halde görmemeli kadınını.. pek hoş manzara değil masada öyle yatmak.
o 5 dakika çok güzel ve duygulu geçiyor.
kendine ve yeğenlerimize çok iyi bak.
asla ama asla kaçı tutcak ya tutmazsa diye düşünme. doğacakları anı ve kokularını düşün nolur.
hem 3 tutsa nolcak eşinin kuruntularına takılma. benim eşim 3 tutmasınını nasıl istedi varya.
Allahıma emnat ol her dakika.

canım bende yaşadıklarımı anlatayım.
idrara sıkışmak gerekiyor bu durum herkeste farklı olur dayanma süreside öyle.
benim transferde Verda hanım biraz gecikmişti beklerken çok sıkışmıştım hemşire biraz fazlasını yap sancı çekme demişti.
transfer sonrası idrar için en az yarım saat kalkma dediler. sürgüye yapamadım hasta bezinede yapamadım. yarım saat bekleyip yavaşça giderek boşaltmıştım. Doğuşta oda sana ait. kendi wcsi var.

transfer;
önce hemşireler alıyor ameliyat elbisesi giydiriyolar üst tarafındakileri çıkarmasanda olur altındakileri çıkarıyosun.
o bildiğiniz masaya yatıyosunuz. ortam ışığı az üstteki kocaman lamba ayna gibi olduğu için alt bölgeni görüyosun.
hemen yanda ultrason var . önce hemşire yatırup hazırlıyor. ultrasonuda hazırlayıp kasıklarına dayıyolar.
doktor antiseptik bir sıvı döküyor vajina çevresine. ebriyoloğa hazırız dedi, ebriyolog bir pipet getirdi doktor vajinadan rahime salarken ultrasonda görüyorsun. hepsini bir kerede veriyorlar. çok yavaş davranıyolar. hiç acı sızı gibi bir şey yok.
sadece çok tatlı bir duygu hissediyosun . sanki ılık birşey değiyor rahime. o an ultrasonda embriyoları gösteriyor. ışık gibi nur gibiler..

Allahım bana ve tüm isteyenlere tekrar yaşat o anı .. amin...

AMIN canim...ne güzelde anlatmissin sen...dedigin gibi embrolar isik gibi nur gibi duruyor ultrasonda, birde oda karanlikya tama güzel gözüküyor ve o an insanin kalbi kipir kipir oluyor :) insallah daha güzel seyleri yasiycagiz....insallah...

b,z düşünüyoruz kaç transfer yaptıralım diye ama yine güvenmekten başka çare yok. nerden bilebiliriz ki kaç tane gelişti kaç tane tarnsfer yapıldı kalanlar ne oldu??
hepsi belirsiz.
allaha emanet olalım allaha emanet edelim.
demekki bu konulara fazla takılıp sorgulamayacağız .

Atessn canim, aynisini düne kadar bizde yasadik...bilmem yasin kac senin? benim durum - 42 yasinda, 8 kez transfer (kendi yumurtalarim), bir defa düsük ve ilk defa donasyon...o yüzden biz düsündük düsündük icimden 4 tane transfer edilmesi geldi ve aldik 4 tane blasto. senin yasin 40 dan az ise ve 3 blasto asamasinda alicaksan, 3 tane al derim..ama en iyisi sen doktorunla konusup icinden ne geliyorsa öyle yap, sonra pisman olma.

bebekcimmm hayırlı olsun, inşallah bebişler sana sımsıkı tutunur ve hiç bırakmazlar annelerini..ne güzel anlatmışsın teşekkürler:)
sana sormak istediğim sorular var ama müsait olunca cevapla lütfen yorma kendini. birincisi, transferin 12 gibi olmuş ya ne kadar zaman önce su içmeye başladın ve transfere kadar hiç tuvalete gitmedin dimi...ikincisi de şu an hangi ilaçları kullanıyorsun?hiç prednol adında bir ilaç kullandın mı geçmişte okudum bu ilacı vücut embroları yabancı bir madde gibi görüp atmasın diye içenler olmuş merak ettim firdevs de veriyor mu bunu?
kendine bebişlerine çok iyi bak:)sevgiler
Arkadaslar,

Hep korktum zaten sonuçdan sonuçlardan
sanki deprem oldu tufanlar koptu
ama o negatif bir türlü yakamı bırakmadı
arkadaşlar bugün kocaman bir sonuç altındada bu yazıyordu

0.5 sayısı yazıyordu yani negatif
umut bizim ne adımız nede soyadımız olamadı arkadaşlar
size iyi akşamlar

Sevgili Yusufzilan hakkımızda herşeyin hayırlısı olsun zihnim bunu söylüyor ama kalbim acıyor inan çok üzüldüm. Umarım tez zamanda en hayırlı şekilde rabbim bebekle taçlandırır seni. Kendine iyi bak yarın yeni bir gün ve gün doğmadan neler doğar!

Canim ne diyebilirimki inan çok ama çok üzüldüm.çok zor biliyorum bu aci bana öyle tanidik ki... Umut hiç bitmiyor inan maddi olarak toparlanip Tekrar denersin inşallah Arkadaşim sana sabır diliyorum

Back
X