sevgili bebek ,basin sagolsun cnm. Sabirlar versin .
Bebegin icin cok sevindim ,degerlerinin yükselmesi cok iyi allahim tamamina erdirsin.
Hayat iste sevinc-mutluluk -üzüntü -ölüm ve kayiplar yasanyior hayat iste. Bir sekilde hayat devam ediyor.
sevgiler

25 aralık ta doğum oldu ikizlerim dünyaya geldiler hiç te fırsat bulup yazamadım çok zor geçiyor ikizler bakımı gaz sancıları falan ama şöyle bişey varki çok güzel bi durum ikisi 2.240 kg dünyaya geldler küveze girmediler sarılık oldu oğlum çok şükür atlattı düştü test oranı evdeyiz gelen giden oooo kusura bakmayın wc bile annem gelince gidiyorum başlarından ayrılamıyoruz herkese rabbim bu günleri yaşatsın fırsat bulursam girerim ama şu sıralar ancak bebeklerle uğraşıyorum yardımcı buldum gelmedi tekrar etrafa bakınıyorum zor ama onlar evimize gelince aile olduğumuzu yeni anlıyoruz rabbim herkese yaşatsın diyorum hepinizi öpüyorum......

tebrikler canim, gecen yildan yazialrini okuyordum .tebrikler canim.annelik tarif edilemez .Ikiz bakmasi zordur ama ttali bir yorgunluk ..
darisi bizim basimiza diyorum.
Allahim hayirli evlatlar nasip etsin.Öperin mis kokan bebeklerini yerimize.
sevgiler

sagol canim benim..........benim esim duydu hemen gözleri doldu...........sevincten tabii..bizde daha sanki inanamiyoruz.

esin isinsin olaya tabii :) gerekirse benim esimle yazissin :))

tüm kalbimle benim de dualarimda sizlersiniz!!!!

Almanyada gittigin senin kadindogum doktorunmu ? yoksa özel mikroenjeksion doktorunmu? Kan degerinde progest. detayin ve Kandaki hamilelik degerin detayli yazinca acaba özel bir kdain dogumamai gidiyor dedim? Hangi sehirdesin cnm?
Almanayda kendi bildikelri degerleri baz alarak gönderiyorlar testleri birde 3 gün sonra alyiorsun sonucu ..cok yavaslar..ama Berlinde cok cabuk yapiliyor ve türkiye gibi calsiyorlar.
Tekrardan Allahim tamamina erdirsin diyorum.cook mutlu ettin bizi olumlu sonuc almanla .insallah ikizlerdir cnm.degerin yüksek.
sevgiler

günaydın kızlar

benim eşimin de sperm sayısı ve morfolojisi çok düşüktü.(% 1 morfolojisi).daha önce söylemeyi unutmuşum,eşim solgarın l-arginin tabletini 3-4 ay kullandı.biliyorsunuz bu sperm sayısını artırıyor.yani morfolji düşük bile olsa sağlam sperm sayısı artıyor.eşlerinize bunu önerebilirsiniz.

kilo konusuna gelince...kilolar tabiki hamile kalmaya engel değil ama çok kilolu insanlarda(ki bu 100 kilolardan bahsediyorum)hormonal bozukluklar olduğu için hamile kalmak zorlaşabiliyor.ama esas doktorların demek istedikleri hamile kaldıktan sonra kilolardan dolayı çok sorun yaşanıyor..fazla kilo,eklamsi yada preeklamsi denen hastalık,diyabet,vsvsv her türlü sorunun artması ihtimalini artırıyor.rahat bir hamilelik geçirmek istiyorsanız önce az da olsa kilolarınızdan kurtulun.üstelik moral olarakta çok önemli.ben önceleri hamile kalayımda istesem 100 kilo olayım önemli değil derdim.ama şimdi 9 kilo fazlam bana acayip batıyor,huzursuz oluyorum.üstelik çok kiloda almadım yani toplamda 19 kilo aldım ki ikiz için bu iyi bir kilo.ama işte insanoğlu unutuyor şimdi kilolarıma sinir oluyorum.:)ne kadar az kiloyla hamile kalırsanız o kadar rahat geçirirsiniz buu unutmayın

sigara konusunda hiç konuşmuyorum bile.. zinhar yasak bu kadar:)

Kilolar helede tedavide cok sorun oluyor,
Allahim bizede nasip eder insallah canim.tebrik ler ediyorum kalabalik aile cook seviyorum.Insallah allahim duyar feryadimizi.Ellerimizi bos koymaz.
Yillardir mikroyla ugrastigimiz icin her mikroda 2-3 kg kaldi bende gitmedi üzerimden .Yillardir fitnese gidiyorum yinede atamiyorum ee -malum 42 olduk atamayiz artik.Kizimi 2000 yilinda dogdugumda 8 kg almistim.kizimda 4kg yakin dogdu .
Son 3 yilimida yumurta donasyonuyla gecirdigim icin 6.defaya ksimetse basliyorum bu ilaclardanda baktim 4-5 kg kaliyor ödem oluyor kolay kolay atamadim.sükür kilom iyide olsa kalici oluyor gibi gördüm.hamilleik olmazsa ve düsük oldugundada 2-3 kg gidiyor yinede 2 kg bana dönüyor cok denedim.
Cok arkadasa sordum onlarda da böyle olmus demekki ilaclardan kaynaklaniyor diye düsündüm..Yorumunu alabiliriz .ben su an 74 kg boyumda169 kiloda olsam cook görükmüyor memnunum kilomdan zayifligi sevemedim.kilo almak icin cok sey yaptim..memnunum halimden.sende ragat ol derim.bebegini emdirdiginde kilo vermen kolaylasiyor.zaten bebeklere kosturmadan zayiflarsin ilk 1 yil cok önemli zayiflamada..
Sükür hic sigara kullanmadim..
sevgiler.

merhaba o duyguyu biliyorum bende 2 kez tup bebk denedim olmadi simdi ilk ve son kez yumurta nakliyle deniycem pazartesi kibrisa dogusa gidiyorum ALLAH hepimizin yardimcisi olsun .ilk ve son diyorum cunku ikinci kez denemeye ne paramiz ne pskolojimiz kalmadi malesef.

Slm canim , sin donmuslarinmi var Dogus klinikte? Allahim yolun acik olsun,bol sanslar dilyiorum sana burdan.benimde var 4 adet.senin kac tane var?
Insallah olumlu alirsin diyorum. Haklisin insan latüst olyuor haliyle.
Lütfen gelismleri yzarsan cok memnun olurum.
Ayrica yumurta donasyonumuydu?
Almanyada hang isehirdesin cnm?
sevgiler .bol sanslar allahim yardimcimiz olsun

speRm değerlerimizden bahsetmiştim.biz doktorada mail attık.henüz yanıt gelmedi.....sizlerde yorumlarsanız sevinirim.SPERM SAYIMIZ.162 MİLYON İLERİ HIZLILIK %60 DİĞER DEĞERLERİDE NORMAL FAKAAAAT MORFOLOJİ KISMINDA BİR SORUN VAAAARRR BAŞ ANAMOLİSİ..83 YAZIYOR BUNU ANLAMADIM YANİ 162 MİLYONUN İÇİNDEN NE KADARI HASARLI OLUYOR SADECE 83 YAZIYORDUUU YÜZDE 83 FALAN DEYİL.SANIRIM BUDA MORFOLOJİYİ ETKİLEMİŞŞ. BEN BU İŞN İÇİNDEN ÇIKAMADIM SAYI VE DEĞERLER BU KADAR İYİYKEN SPERMİN ÇOĞUNLUĞUNUN BAŞ KISMI HASARLI.EŞİMİN ÜSTELİK BİR KIZI VAR.BEN BU DURUMDA IMCS YÖNTEMİNİ ÖZELLİKLE İSTİYCEM SANIRIM

Son düzenleme:
Allah rahmet eylesin arkadaşım
değerlerinde çok iyi devamını allahtan dilerim arkadaşım allah senle beraber olsun
kendine dikkat et arkadaşım.

Nasılsın online gördüm seni hemen yazmak isedim yeniden deneme kararın beni çok mutlu etti bende şafak sayıyorum. şubat ortaları inşallah. Canım sizin sperm durumunuz nasıldı kalitesi sayısı falan ben bu aralar taktım bu duruma

nasılsın online gördüm seni hemen yazmak isedim yeniden deneme kararın beni çok mutlu etti bende şafak sayıyorum. şubat ortaları inşallah. Canım sizin sperm durumunuz nasıldı kalitesi sayısı falan ben bu aralar taktım bu duruma

morfoloji %5 di 6o ve 80 milyon civarlarında hareketlilik de %90 'larda idi
5.güne de sağlıklı şekilde gittiler.

Emin ol hayırlısı ne ise allah onu vericektir inşallah

25 aralık ta doğum oldu ikizlerim dünyaya geldiler hiç te fırsat bulup yazamadım çok zor geçiyor ikizler bakımı gaz sancıları falan ama şöyle bişey varki çok güzel bi durum ikisi 2.240 kg dünyaya geldler küveze girmediler sarılık oldu oğlum çok şükür atlattı düştü test oranı evdeyiz gelen giden oooo kusura bakmayın wc bile annem gelince gidiyorum başlarından ayrılamıyoruz herkese rabbim bu günleri yaşatsın fırsat bulursam girerim ama şu sıralar ancak bebeklerle uğraşıyorum yardımcı buldum gelmedi tekrar etrafa bakınıyorum zor ama onlar evimize gelince aile olduğumuzu yeni anlıyoruz rabbim herkese yaşatsın diyorum hepinizi öpüyorum......

Rowina hayırlı olsun.Allah analı babalı ve de ayrıca mutlu büyütsün.İnşallah bu sıkıntıların acısını çıkartırcasına mutlu olun.

kızlar suanda o kadar üzgün ve mutsuzum ki anlatamam donasyon işlemi için arabamızı sattık bugün öğleden sonra satışı yapılacaktı eşimde bende sabhatan işe geldik ve yarım saat geçmeden komşularımızdan telefon geldi kapının önünde duran arabaya manyağın biri carpmış hemde o kadar kötü carpmışki araba resmen perte cıkmış herşey üst üste geliyor carpan adamı öldürcektim eşim zor zabdetti beni herkez diyorki sakin ol içerisinde sizde olabilirdiniz içinde ben yoktum ama arabada umutlarım vardı sabahtan beri ağlamaktan elim yüzüm şişti neden herşey bu kadar ters gidiyor isyan etmek istemiyorum ama evlendiğimden beri önce eşimin ailesi düğün borçlarının hepsini üzerimize yıktı tüm altınlarımı sattım sağlık olsun çalışır hayatımıza devam ederim dedim sonra erken menepoza girdiğimi öğrendim ve sadece donasyonla cocuk sahibi olabileceğim gerceği ile karşılaştım eşim üzülme arabayı satar yaparız dedi kaza bela olmadan arabayı satıp parasını banyaka koyalım dedik salı günü arabayı satıp anlaştım bugün öğleden sonra satışını yapıp parayı alacaktık sabahın köründe gerizekalının biri arabaya carptı arabanın satışı iptal oldu kasko bozuldu kazasızlığı gitti değeri düştü umutlarımı yıktı neden herşey böyle üst üste geliyor :((((((((((((((((((((((((((((

Nilcim çok geçmiş olsun.umarım sigorta,kaskodan tüm zararları tazmin eder.Sen canını sıkma.candan öte yok...

Dünya'da yaptıracaklar arasında sırada ben varım sanki. En son Yusufzilan olmuştu onun negatifi en çok beni üzdü diyebilirim. İnsan kendiyle karşılaştırıyor elinde olmadan üstelik 45 yaşında olarak ilk ve son denemem olacak. Eşim spermleri diye tutturmasa şu anda kaç kere evlat edinmiştim. Amerikadaki arkadaşımın evlatlıklarından biri aynen ben çok şaşırdım görünce ve ağladım çünkü bebekliği bile benim fotogramlarımla birebir örtüşüyordu.

Hadi bismillah.bu nokta atışı olacak İnşallah

Maalesef arkadaslar kaybettik esimin abisini..ben hastaneye gitmedim, esim de götürmezdi zaten...gitti bitti hayati bir kac saat icinde...sokdayiz hala insanin inanasi gelmiyor. bugün biraz agladim elbette cok üzüldüm korkuyroum Allahim insallah bebeklerimi korumustur........esimde diyor soguk kanli ol, sen sadece bebeklerimizi düsün....
pazar günü esim türkiyeye gidiyor, cenaze nakli almanyadan ancak pazartesi oluyormus...su iki günde dünyamiz hem sevincle doldu hemde üzüntüyle.....

senin ve eşinin adına çok üzüldüm.başınız sağolsun, Allah rahmet eylesin.

merhaba o duyguyu biliyorum bende 2 kez tup bebk denedim olmadi simdi ilk ve son kez yumurta nakliyle deniycem pazartesi kibrisa dogusa gidiyorum ALLAH hepimizin yardimcisi olsun .ilk ve son diyorum cunku ikinci kez denemeye ne paramiz ne pskolojimiz kalmadi malesef.

Güzel haberlerini sabırsızlıkla bekliyoruz mutlu git mutlu dön.

günaydın arkadaşlar,
son durumumu paylaşayım sizlerle.
dün sağlık ocağına gideyim dedim ilaç yazdırmak için. üstümü giyinirken yorgun düştüm ve sinirlerim bozuldu.
doktorumu aradım. uzun süre yatmaktan artık kaslarım güç kaybetmiş. kanamam olmadığı için yavaş yavaş ayağa kalkmamı önerdi. önce bir süre evin içinde sonra dışarıda en fazla 15 dakikalık yürüyüş verdi. sağlık ocağına arabayla gittim ve hiç beklemedim ama geldiğimden beri kasıklarım, kaslarım deli gibi ağrıyor.ağrı kesici etki etmedi. artık güçlenme zamanının geldiğine sevindim :)

Rüzgarselincim aman dikkat et.Bu yolun sonu mutluluk unutma.kendine her zamankinden daha iyi bak olur mu?

Kizlar ben simdiye kadar 3 tane merkezde tedavi gordum, 1 ozel merkez istanbul bahceci, super bir merkez, digeri almanyada yine bi ozel merkez ve simdi de en son insallah kibrisdaki firdevs hanim olur. Demek istedigim su: 3 asagi 5 yukari doktorlarin cogu su konuda ayni: kimse bastan bize tum gereken ilaclari maalesef vermiyorlar. Ne kadar da basarisiz tup bebek deneme gecirilsede ancak 3-4 kezden sonra detayli testler, ilaclar vs uygun goruluyo. O yuzden ben misal hep forumlardan artik butun bilgileri aldim ve dagitiyorum. Mesela bahceci en iyi merkez benim gozumde, ama onlar bile dahi mesela ufacik aspirin olayini (ki cok onemliymis) benim 4. denememde verdiler.

slm kibrisa gittikten sonra ve transfer yapildiktan sonra hangi ilaclari kullaniyoruz? benimde iki kez tup bebek denemem oldu avusturyada artik 3 kezde aglamak istemiyorum ...lutfen yardimci olun aspirin ne ise yariyor ne zaman alinacak ?

Gunaydin arkadaslarim,
cok tesekkuer ederim beni dusundugunuz icin....sagolun...esim ve gorumcen gittiler tuerkiyeye...ben gitmedim bu ortamdan uzak kalmam icin, kaldiramiyorum ve bebgimizi dusunmem gerekiyor....bir kac arkadasin sorularina yanit vereyim, kusura bakmayin simdi kim ne sordu aklimda degil ama hepinize oyle yazayim bende:

Ben iyiyim, dune kadar aksamlari ve sabahlari migdem cok bulaniyordu, bugun yok bulanti..insan hemen merak ediyor tabii. Ama insallah hersey iyidir.

Benim hcg ve progesteron degerlerini normal burda tup bebek merkezinde doktorumdan aldim, tam gebelik ultrasondada kalp atisiyla belli olduktan sonra normal kadin doktoruna sevk edicek beni. Ben bugun 4+2 hamileyim, yani 5. hafta. Almanyadaki merkez essen de

Kullandigimmilaclar: ass aspirin bi arkadas sormustu, kan pihtilasmasi icin ve en ince damarlardan bile rahimde kan dolassin diye, buda embyronun gelismesi icin cok ama cok onemli.

Coraspin 1 tane, 9 ay boyunca
Folik asit balik yagi 1 tane
Estroferm hap gunde 4 tane(sabah, ogle,aksam,gece) ilk 3 ay
Progesteron vajinal kapsul 4 tane gunde sabah, ogle, aksam, gece
Clexane ignesi gunde 1 kez, bir kez dusuk yaptigim icin onlem aliyorlar doktorlar, bu thrombose ye karsi
Haftada iki kez progesteron depot ignesi 500 mg liklardan

Kibrisa giden arkadas kusura bakma nick adini unuttum, sana BOL SANSLAR canim!!! Bir tavsiyem sana: progesteron depot ignelerini bana dogus 4 kezdi sanirim yeter denildi. Ben o yuzden fazla igne getirmedim. Lutfen sen fazla ak kendine!! Burda igneler bir tanesi 30 euro, kibrisda 4 euro. Eczaci erol bey den al mutlaka faza!!
Donasyon yaptiranlarda progesteron degeri basta cok dusuk olurmus, o yuzden bu igneler hatta sanirim 12 haftaya kadar gerekebilir. Progesteron da gebeligin ilerlemesi icin cok ama cok onemliymis.

Simdilik sorularinizi sanirim cevapladim.. Unuttuysam bagislayins tekrar yazin okurum.

Kalin saglicakla, bebek

Son düzenleme:
Back
X