DOGUSTA doktorum sefket bey nasil bir doktor hic giden arkadasimiz varmi ?

Merhaba Waltkrayburg, ben de doğuşta şevket beye gideceğim adet olduktan sonra doğum kontrol haplarına başlayacağım.Forumda daha önce şevket beye Özlembarış nikli bir arkadaşımız gitmişti ve sorduğumda çok rahat iletişim kurabildiğini ve memnun kaldığını söylemişti. Yanılmıyorsam ikizlere hamileydi.Sen ne zaman gitmeyi düşünüyorsun.

progynex iğne var türkiye de söylediğin bu heralde değil mi

bende ayni klinige gittigim icin igneyi kullandim.Türkiyede 150 Tl civarind Pakett 5 adet var ignedir. Alirken 5 günlük igneden isteyeceksin.(Tabiki doktoruna sor cnaim)
Yurtdisinda 262.-€ ciavrinda 5 tane inge.
Insallah igenelrinde ilaclarinda yarasin cnm.bebeklerine kavusursun insallah .
sevgiler.

slm kibrisa gittikten sonra ve transfer yapildiktan sonra hangi ilaclari kullaniyoruz? benimde iki kez tup bebek denemem oldu avusturyada artik 3 kezde aglamak istemiyorum ...lutfen yardimci olun aspirin ne ise yariyor ne zaman alinacak ?

Dogustan can beyi iste canim, Sevket beyin sag koludur. Sana e-maille ilac+ igne+hap kullanimi programli listesini mailler.Tüm detaylar yazilidir.Aspirin kanin incelmesi icin coook önemli günde 100 mg bebe asprini mutlaka almalisin tavsiye ederim.Dogus almayin der ama zarari yoktur.. taedaviden önce alabilirsin taki bebgin dogana kadar hic zarari yok..yinede diegr arkadsalrindan fikir edinebilirsin..benim düsüncem böyledir
sevgiler.

Gunaydin arkadaslarim,
cok tesekkuer ederim beni dusundugunuz icin....sagolun...esim ve gorumcen gittiler tuerkiyeye...ben gitmedim bu ortamdan uzak kalmam icin, kaldiramiyorum ve bebgimizi dusunmem gerekiyor....bir kac arkadasin sorularina yanit vereyim, kusura bakmayin simdi kim ne sordu aklimda degil ama hepinize oyle yazayim bende:

Ben iyiyim, dune kadar aksamlari ve sabahlari migdem cok bulaniyordu, bugun yok bulanti..insan hemen merak ediyor tabii. Ama insallah hersey iyidir.

Benim hcg ve progesteron degerlerini normal burda tup bebek merkezinde doktorumdan aldim, tam gebelik ultrasondada kalp atisiyla belli olduktan sonra normal kadin doktoruna sevk edicek beni. Ben bugun 4+2 hamileyim, yani 5. hafta. Almanyadaki merkez essen de

Kullandigimmilaclar: ass aspirin bi arkadas sormustu, kan pihtilasmasi icin ve en ince damarlardan bile rahimde kan dolassin diye, buda embyronun gelismesi icin cok ama cok onemli.

Coraspin 1 tane, 9 ay boyunca
Folik asit balik yagi 1 tane
Estroferm hap gunde 4 tane(sabah, ogle,aksam,gece) ilk 3 ay
Progesteron vajinal kapsul 4 tane gunde sabah, ogle, aksam, gece
Clexane ignesi gunde 1 kez, bir kez dusuk yaptigim icin onlem aliyorlar doktorlar, bu thrombose ye karsi
Haftada iki kez progesteron depot ignesi 500 mg liklardan

Kibrisa giden arkadas kusura bakma nick adini unuttum, sana BOL SANSLAR canim!!! Bir tavsiyem sana: progesteron depot ignelerini bana dogus 4 kezdi sanirim yeter denildi. Ben o yuzden fazla igne getirmedim. Lutfen sen fazla ak kendine!! Burda igneler bir tanesi 30 euro, kibrisda 4 euro. Eczaci erol bey den al mutlaka faza!!
Donasyon yaptiranlarda progesteron degeri basta cok dusuk olurmus, o yuzden bu igneler hatta sanirim 12 haftaya kadar gerekebilir. Progesteron da gebeligin ilerlemesi icin cok ama cok onemliymis.

Simdilik sorularinizi sanirim cevapladim.. Unuttuysam bagislayins tekrar yazin okurum.

Kalin saglicakla, bebek

canim cok tskr edrim verdigin bilgiler icin ben ozel mesaj atamiyorum hakkim yokmus daha yeni oldugum icin, sende insallahhh bebeklerini sorunsuz kucagina alirsin dualarim seninle.sanirim sen essen de oturuyorsun bende mühldorfer deyim sevgiyle kal..

Gunaydin arkadaslarim,
cok tesekkuer ederim beni dusundugunuz icin....sagolun...esim ve gorumcen gittiler tuerkiyeye...ben gitmedim bu ortamdan uzak kalmam icin, kaldiramiyorum ve bebgimizi dusunmem gerekiyor....bir kac arkadasin sorularina yanit vereyim, kusura bakmayin simdi kim ne sordu aklimda degil ama hepinize oyle yazayim bende:

Ben iyiyim, dune kadar aksamlari ve sabahlari migdem cok bulaniyordu, bugun yok bulanti..insan hemen merak ediyor tabii. Ama insallah hersey iyidir.

Benim hcg ve progesteron degerlerini normal burda tup bebek merkezinde doktorumdan aldim, tam gebelik ultrasondada kalp atisiyla belli olduktan sonra normal kadin doktoruna sevk edicek beni. Ben bugun 4+2 hamileyim, yani 5. hafta. Almanyadaki merkez essen de

Kullandigimmilaclar: ass aspirin bi arkadas sormustu, kan pihtilasmasi icin ve en ince damarlardan bile rahimde kan dolassin diye, buda embyronun gelismesi icin cok ama cok onemli.

Coraspin 1 tane, 9 ay boyunca
Folik asit balik yagi 1 tane
Estroferm hap gunde 4 tane(sabah, ogle,aksam,gece) ilk 3 ay
Progesteron vajinal kapsul 4 tane gunde sabah, ogle, aksam, gece
Clexane ignesi gunde 1 kez, bir kez dusuk yaptigim icin onlem aliyorlar doktorlar, bu thrombose ye karsi
Haftada iki kez progesteron depot ignesi 500 mg liklardan

Kibrisa giden arkadas kusura bakma nick adini unuttum, sana BOL SANSLAR canim!!! Bir tavsiyem sana: progesteron depot ignelerini bana dogus 4 kezdi sanirim yeter denildi. Ben o yuzden fazla igne getirmedim. Lutfen sen fazla ak kendine!! Burda igneler bir tanesi 30 euro, kibrisda 4 euro. Eczaci erol bey den al mutlaka faza!!
Donasyon yaptiranlarda progesteron degeri basta cok dusuk olurmus, o yuzden bu igneler hatta sanirim 12 haftaya kadar gerekebilir. Progesteron da gebeligin ilerlemesi icin cok ama cok onemliymis.

Simdilik sorularinizi sanirim cevapladim.. Unuttuysam bagislayins tekrar yazin okurum.

Kalin saglicakla, bebek

folik asit folbiol mü kullanıyorsun?balık yağı olarak ne kullanıyorsun?ben bir yerde balık yağının da kanı sulandırdığını okumuştum, seni endişelendirmek istemem ama dr.a bir sor istersen sonra aspirin balık yağı ve clexane fazla gelmesin?

Rüzgarselincim merhaba,nasılsın? umarım iyisindir.Hamileliğini takip edenlerden birisi de benim.İnşallah hayırlısıyla bebek özlemini dindireceksin.
Moonrose ve Rowina arkadaşlarımda yavrularınıza kavuştunuz.Allah hayırlısı ile büyütmeyi nasip etsin.
Arkadaşlarım benim sizin tecrübelerinize ihtiyacım var.Ben 2 tüp bebek denemesi gerçekleştirdim ama malesef olmadı.Şu sıralar yumurta donasyonu için Kıbrıs'ı araştırıyorum.Bu forumda Firdevs Hn için çok olumlu şeyler okuyorum.aklıma da yatıyor ama benim tüp bebek doktorum sırasıyla 1.Savaş Özyiğit 2.Mehmet Ali Kaptan 3.Berk Angün 4.HİT'e gitmeni öneririm dedi.Firdevs Hn'ı tanımadığını o yüzden birşey söyleyemeyeceğini söyledi.Biraz araştırdım son günlerde.Savaş Bey hakkında da olumlu şeyler ve hamilelikler de okudum.Firdevs de çok iyi Savaş da.Bana Savaş Bey ve Firdevs Hn. hakkında ve tedavi yöntemleri hakkında neler söyleyebilirsiniz sanırım ikisine de gidenleriniz oldu(Rüzgarselin).Yardımınıza ihtiyacım var.Bu ay sonunda Antalya'ya diğer hastalıklarımın (SLE,Guatr,Akdeniz anemisi,hipofiz adenom,kolestrol vs.)rutin kontrollerim için gideceğim ve 1 ay boyunca orada olacağım.Antalya'daki kontrollerim gelecek ay sonunda bittikten sonra karar vermem lazım.Bana neler anlatabilirsiniz Savaş Bey ve tedavi yöntemi hakkında?

Dogustan can beyi iste canim, Sevket beyin sag koludur. Sana e-maille ilac+ igne+hap kullanimi programli listesini mailler.Tüm detaylar yazilidir.Aspirin kanin incelmesi icin coook önemli günde 100 mg bebe asprini mutlaka almalisin tavsiye ederim.Dogus almayin der ama zarari yoktur.. taedaviden önce alabilirsin taki bebgin dogana kadar hic zarari yok..yinede diegr arkadsalrindan fikir edinebilirsin..benim düsüncem böyledir
sevgiler.

canim cok tskr edrim verdigin bilgiler icin

Arkadaslar, cok heyecanliyim......

donörüm bilgilerini aldim....insan bir tuhaf oluyor okuyunca....taa büyük dede, büyük baba-anneanne yaslarini, yasiyorlarmi, sac göz renkleri falan yazilmis..ilginc..sonra benim dönör hakkinda bir kac bilgiler var........ama iste nitekim hersey cok karanlik...ama baska caremiz yok dimi arkadaslar..............yani universite ögrencisi oldugunu biliyorum, boy, kilo, yas, göz ve sac rengi......kan grubu..bu kadar...insan gözünde canlandirmak istiyor ama olmuyo tabii..bilmem sizdede oldumu öyle duygular.....
yüce tanrima siginiyorum artik............icimi ferah tuttsun diye, hayirli kaderimiz olsun diye...............

ach be kizlar........az kaldi bizede sanirim sene sonu gidecegiz kibrisa........kimselere demeden kis ortasi...hayirlisi artik......................

En nihayet mesajları tarayıp buldum meğerse bebek göndermiş. Nasıl olur da donörün büyükbabasının yaşına kadar doğuş bilgi veriyor da dünya veremeyiz diyor. Oysa sorduğum yaş saç ve göz rengiydi. Pardon yani çok şey mi istiyorum. Eşim bu kadar belirsizlik olur mu diyor vazgeçecek diye korkuyorum.

Size donör hakkında bilgi verildi mi tüm merkezler ayrı ayrı mı çalışıyor Bir merkez detaylı bilgi verirken ötekisinin hiç vermemesi garip geliyor kimlik nosunu değil ki tip ve yaş gibi genel özelliklerini de soramaz mıyız Nilcim oraya gidecektin sana bilgi verdiler mi canım?

vaginal jel ve iğne arasında ki fark nedir canım arkadaşlarım bazıları iğne kullanıyor bilgi verirseniz sevinirim.

Hani şu anki aklım olsaydı denir ya önce çocuk derdim. Bir de yumurta bağışı yapardım bu benim şahsi fikrim. Tabii gençken canlarım şimdiki yumilerimle finish çizgisine gelemiyoruz ne yazık ki. Allah hepimize hayırlı, aydınlık evlatlar nasip etsin inşallah onlar bir meşale olup yolumuzu aydınlatsın.

Canım biliyosun Bende dünyada denemiştim kısmetse ikinci martta olucakk merkezde gel gitlerim var halaa.dünyaya gelince evet donor konusunda biraz ketumlar maalesef.banada çok bilgi vermemişlerdi...Bende hemşiresine dedimki Ben zaten siz ısrar etsenizde çok detay istemem ama kaç yaşında ne iş yapiyor bana benziyormu bunları bilmek benim hakkım dedim.bu bilgilerde donorun kimliğini deşifre edecek şeyler deyil zaten dedim.Onlarda üniversitede okuduğunu 25 yaşında olduğunu söylediler canım swerve bu kadarrcıkkk

Sağolasın arkadaşım ya Firdevsi seçme nedenlerini anladım çok net sizin için şu şu özellikte donör bulduk diyor zaten gerilimli bir süreci bu şekilde yumuşatıyor ama diğeri donör hakkında size bilgi veremeyiz dedi mi akılda şüphe oluşuyor acaba gerçekten kendi özelliklerimize uygun donör bulabildiler mi diye bence bu çok önemli donasyona rahat girmek açısından. İşin komik yani benim özelliklerimde olan donörlerin bulunduğu bir köyü toplu oraya götürürürdüm gerçeği söylesem uça uça yumurtasını herkes bağışlar ama o zamanda kendi ailemi deşifre ederdim. Yani elinizde herşey var ama sıfır hissediyorsunuz işte o noktadayım. Oğluma kardeş adına geldiğim noktaya bak.

mesajını şimdi gördüm.bize dönör kunusunda kısa ve öz bilgi verildi. size benziyor dendi. her seferinde tam 3 defa bunu sürekli yazıyorum.yanlız size ufacık yardımcı olursam çok mutlu olurum.onlar tabi bize benzediğini söylicekler başka türlü olsa kim kabulederki .hakkında hayırlısıben dünyada tutturamadım inşallah sen tutturursun sana önerim kaç tana yerliştirdiklerini sor emriyonun onlar bana 2 tana emriyo koydular

Sağolasın arkadaşım ya Firdevsi seçme nedenlerini anladım çok net sizin için şu şu özellikte donör bulduk diyor zaten gerilimli bir süreci bu şekilde yumuşatıyor ama diğeri donör hakkında size bilgi veremeyiz dedi mi akılda şüphe oluşuyor acaba gerçekten kendi özelliklerimize uygun donör bulabildiler mi diye bence bu çok önemli donasyona rahat girmek açısından. İşin komik yani benim özelliklerimde olan donörlerin bulunduğu bir köyü toplu oraya götürürürdüm gerçeği söylesem uça uça yumurtasını herkes bağışlar ama o zamanda kendi ailemi deşifre ederdim. Yani elinizde herşey var ama sıfır hissediyorsunuz işte o noktadayım. Oğluma kardeş adına geldiğim noktaya bak.

Durugen arkadaşım senin oğlun olduğunu bilmiyordum berk beyi seçme nedenin ne? donörle ilgili şüphelerin varsa doktorunu değiştiremezmisin geç değilse....

vaginal jel ve iğne arasında ki fark nedir canım arkadaşlarım bazıları iğne kullanıyor bilgi verirseniz sevinirim.

imkanin varsa her gün 100lük igne daha iyi tabii, cünkü daha iyi vucüda giriyormus. ama cok agri yapiyor o igneler...baskasi da vuramiyor, yani mutlaka bir hemsire veya tüp bebek merkezden biri vurmasi gerek, cünkü kalcadan kalin ignelerle vuruluyor

genel olarak progesteron düsük olanlara depot ignesi de yapiliyor, yani haftada 2 kez 500lük veya 250lik de olabiliyor (bazi merkezler 250lik kafi diyor), ve yani sira yine her gün vajinal alman gerekiyor

progesteron fazla alinsa bile hic bir zarari yok vucuda, hamilelige, cünkü fazlasini vucut disariya atiyor

Back
X