canım benim çok yakın bir arkaaşımın ablasının 16 senedir karı koca ikiside sorunlu bebekleri olmadı bir yıl önce evlatlığa baş vurdular.senin gibi kız mı olsun erkek mi dderken vee biri 5 yaşında diğeri 6 iki kardeş var ayırmak istemiyoruz demişler yetkililer onlarda kabul ettiler.şimdi sana yemin edebilirim böyle bir sevgi olamaz.arkadaşımın ablasıyla konuştum.evim değişti eşimle ilişkim değişti diye anlattı hatta bu yaz tatile gitmişler ömrümde hiç bu kaddar güzel bir tatil geçirmeim diyor..şimdide kreş heycanı başlamış düşün canım hayatları ne kadar değişmiş ..rabbim sanada bir an önce mis kokulu bir evlat nasip etsin geri detaylara takılma herşey insanın maneviyatında kendini iyi yetiştirmesiyle alakalı öz anne babaları olanlarında neler yaşadığını okuyoruz herşeyin hayırlısı buradan yavrunu aldığın günü bize müjeleyeceksin somtikcim.ayrıca eşinin bu kadar çok istemeside çok güzell

Bu güzel mevlid kandilinin suyu yüzü hürmetine allah dileklerimizi kabul eder inşallah
allah izin verirse yarın oruçluyum arkadaşlar.

Yusufdeniz selam,
Düngece uyuyakalmışım:)))
Epigenetik açılım var ama asıl burada bahsedilen BİLİNÇ DIŞI SENARYO
Yani sen küçükken ailede duyduklarından kendi dünyanda kurduğun bir senaryo.. Anneye babaya duyulan sevgi nedeniyle onların acılarını üstlenme ihtiyacı.. kafada fantastik varoluşlar yaratır..

Annen bu kadar geç doğurmuş seni.. Belkide sende bu kadar geç doğurmaktan çok korkuyorsun ama neden korkarsan başına gelir...
Sonra iki anne baba gitmiş,, seniyaşadığın bu gelgit ve bağlanamamayı birde çocuğunmu yaşasın diye düşünen bilinç seni çocuksuz bırakır.. Bunada klinik açıklama yapar durusun..

BUNLAR BİZİM KENDİ YUMURTAMIZLA BİR ŞANSIMIZ OLDUĞU ANLAMINA GELMİYOR.. Tren bu konuda kaçtı bunu kabullenip hiç değilse donasyon sürecini sağlıcakla atlatmak...

işte bu..! temelimdeki bu sorunu bir süre önce çözdüm. bak sende aynı noktayı işaretledin.
herkes farkına varsın diye burdan anlatayım neler çözdüğümü.
ben daha ilkokuldayken annem kardeşlerimi üstüme yıktı (ki hiç kıskanmadım hep sahiplendim kardeşlerimi) daha ilkokuldayken yemek yapmayı öğrendim ben ve çocuk bakmayı daha 8 yaşındaydım en küçük kardeşimin altını almaya başladığımda.
kardeşlerimi okul derslerine çalıştıranda bendim sınıfta kaldıklarında dayak yiyende ben.
biliyomusunuz 2 kardeşim beni yıllarca anneleri sandılar kendileri söylediler bunu.
babam başka bir kadına çekip gittiğinde annemi toplayıp ona bakmaktta bana düştü.
yurtdışına çekip giden kimseye hayrı olmayan abim annemin en kıymetli evladıır biliyomusunuz.
ben henüz çocuk iken bir anne edasıyla yaşıyorum. evdeki çocukların sorumluluğu, ev işi vs.

eee beyin yıllarca kadınlığı yaşadıktan sonra elbette menopoza girecek. henüz 17 yaşındaydım.
sonuç itibariyle bilincim daha çocuklukta çocuk bakmaktan bıkıyor, bitkin yorgun düşüyor.
beyin bu bedenin bir çocuk daha taşıyamayacığını düşünüp kendini menapoza alıyor..
işte bu sevgili ailemin bana yükledikleri ve ödediğim bedel kendi bedenimin zamansızlığı..

ne güzel söylemiş bilginisa cocukluğunda ve gençliğinde yığınlarca sorunla stresle uğraşınca menepoza gişriyor insan;
bizde 3 kız kardeşiz annemle babamın gecimi hiç olmadı ben kendimi bildim bileli süreklikavga ve huzursuzluk vardı evin içinde 2 side birbirinden huysuz özellikleri yanları vardır ama ikisininde en büyük özelliği bencilliği 2 ablam zaten evde ev işi yapıp bana baksınlar diye okuldan alınmışlar okutulmamışlar evlendikten sonra kendi çabaları ile dışardan lise ve birride suanda halen universitede okuyor bense içlerinde okuyabilen tek kişiyim 2 ablamda erken evlendi onlar evlendikten 10 sene kadar daha ben annem ve babamla yaşadım ablalarımın üzerinde olan bütün sorumluluk bana kaldı okuldan eve gel sabahtan akşama kadar yenen tüm bulaşıklar mutfakta seni bekler hatta yatak yorgan sonra onları toparla evi toparla yemek yap vaktin ve halin kalırsa tabi kalkıp ders yap birde bunlar yetmezmiş gibi evin içerisinde sürekli kavga birsey kırılsa bozulsa sen yaptın o evde bende başka iş yapan yokki başkasının kırp bozmasınada bir şans yok 1 bayram hatırlamam ben evimizde huzrla gecen 29 yaşındayım bir bayram bilmek kavga olmuştur annem hasta olup yatmıştır babamda içip eve gelip saçma sapan konuşuyordur..evlendim ilk 1 aylıkken annem babamla kavga etmiş bana gelecekmiş kalmaya bencilliği düşünebiliyormusunuz ben eşime nasıl derim böyle birşey ki hayatımın bu yönünden cok az haberdar sonrada erken menepoza girince allah allah neden olduki öyle büyük leylerde yaşanmadı ablanlarda yaşadı o evde onların cocukları var iyide ablamlar evlendiğinde biri 18 biride 20 yaşındaydı ben 29 yaşında evlendim birde hepimizde farklı farklı sağlık sorunları cıktı demekki benim şansımada cıkan bu hı tabikide cok daha kötü şartlarda hayatlarını sürdüren ve cok iyi yerlere gelip her konuda başarı sağlamış insanlarda var ama siz yazınca bende paylaşmak istedim

ne güzel söylemiş bilginisa cocukluğunda ve gençliğinde yığınlarca sorunla stresle uğraşınca menepoza gişriyor insan;
bizde 3 kız kardeşiz annemle babamın gecimi hiç olmadı ben kendimi bildim bileli süreklikavga ve huzursuzluk vardı evin içinde 2 side birbirinden huysuz özellikleri yanları vardır ama ikisininde en büyük özelliği bencilliği 2 ablam zaten evde ev işi yapıp bana baksınlar diye okuldan alınmışlar okutulmamışlar evlendikten sonra kendi çabaları ile dışardan lise ve birride suanda halen universitede okuyor bense içlerinde okuyabilen tek kişiyim 2 ablamda erken evlendi onlar evlendikten 10 sene kadar daha ben annem ve babamla yaşadım ablalarımın üzerinde olan bütün sorumluluk bana kaldı okuldan eve gel sabahtan akşama kadar yenen tüm bulaşıklar mutfakta seni bekler hatta yatak yorgan sonra onları toparla evi toparla yemek yap vaktin ve halin kalırsa tabi kalkıp ders yap birde bunlar yetmezmiş gibi evin içerisinde sürekli kavga birsey kırılsa bozulsa sen yaptın o evde bende başka iş yapan yokki başkasının kırp bozmasınada bir şans yok 1 bayram hatırlamam ben evimizde huzrla gecen 29 yaşındayım bir bayram bilmek kavga olmuştur annem hasta olup yatmıştır babamda içip eve gelip saçma sapan konuşuyordur..evlendim ilk 1 aylıkken annem babamla kavga etmiş bana gelecekmiş kalmaya bencilliği düşünebiliyormusunuz ben eşime nasıl derim böyle birşey ki hayatımın bu yönünden cok az haberdar sonrada erken menepoza girince allah allah neden olduki öyle büyük leylerde yaşanmadı ablanlarda yaşadı o evde onların cocukları var iyide ablamlar evlendiğinde biri 18 biride 20 yaşındaydı ben 29 yaşında evlendim birde hepimizde farklı farklı sağlık sorunları cıktı demekki benim şansımada cıkan bu hı tabikide cok daha kötü şartlarda hayatlarını sürdüren ve cok iyi yerlere gelip her konuda başarı sağlamış insanlarda var ama siz yazınca bende paylaşmak istedim

İşte nilll sen daha çocukken gözünü açıp kavga ve huzursuzluğun içine düşmüşsün.. Ve bundan dolayı ne kadar acı duyuyor olmalısın ki bir başka çocuk yani senin çocuğunda böyle birşey yaşamasın diye sistem çalışmaya başlıyor...

Buzdağının görinen yüzü erken menepoz su altı yani bilinç altı ise mutsuz çocukluk..
Umarım eşinde baban gibi değildir. En çok istemediğimizi kendimize çekme potansiyelimiz malesef yüksek..

Ablalarının senin için okuldan alınması ir facia... Bunun suçluluğu sende yük olmalı..
Anne baba kendi sorumluluklarını alıp doğurdukları çocuğa ihtimama göstereceklerine başka bir çocuğuna bakıcılık yaptırıyor.. Ama bakılan çocuğa olan oluyor... Yani sen kaderinde bu suçun ezikliği altındasın ama. Farkında bile değilsin...

Kızlar ne çok ortak yönümüz var..... Bakın boşu boşuna burada değiliz;)))

CGH doğum şansını artırıyor
EN doğru ve sağlıklı embriyo seçimine yönelik geliştirilen yöntemlerden biri de CGH (Komperatif Genomik Hibridizasyon). Bu 10 yılı aşkın süredir uygulanan PGD (preimplantasyon genetik tanı) testinden daha kapsamlı bir test. 12-24 saat arasında sonuç alınabilen testi geçen embriyonlar anne rahmine yerleştiriliyor. Yöntemin canlı doğum oranını yükselttiği gözleniyor. Centrum Tüp Bebek Merkezi Direktörü Prof. Dr. Recai Pabuçcu CGH’yi anlattı:
KROMOZOMLAR İNCELENİYOR
PGD’de embriyoda en fazla 9 kromozoma bakılabiliyor. CGH yönteminde ise tüm kromozomlar inceleniyor. Hücre içindeki tüm DNA’lar çoğaltılıp analiz ediliyor. Daha önceden 9 kromozoma bakılıp IVF denemesi başarısız olunduğunda, CGH yöntemiyle tüm kromozomlara bakmayı tercih ediyoruz.
PGD uygulamaları sınırlı kaldı. Çünkü PGD yapılmasıyla yapılmaması arasında gebelik oranları açısından birbirine yakın sonuçlar elde ediliyor. Ancak CGH yönteminin gündeme gelmesiyle yüzde 75’e yakın gebelik oranlarıyla tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Dünyanın en iyi merkezleri şu anda CGH ile çok geniş, kapsamlı çalışmalar yapıyor. Gelecekte tekniklerin gelişmesiyle fiyatının da ucuzlayacağı ve rutin kullanıma gireceğini düşünüyorum.
EMBRİYONA ZARARI YOK
Bu işlemlerden embriyon zarar görmüyor. Embriyonun üçüncü gününde sekiz hücreli embriyonun bir hücresi (blastomer) alınıyor. Embriyonun beşinci gününde ise blastokist dediğimiz rahim içine yapışmaya hazır embriyonun, bebeğin eşinin gelişeceği (plasenta) trofektoderm tabakasından 3-5 hücre laserle alınarak işlem yapılıyor.
Erkek kısırlığının sırları çözülüyor
SON yıllarda genetik alanında ilerlemelerle erkek kısırlığının nedenleri hakkında çok önemli bilgiler elde edildi. Cinsiyet kromozomlarından Y kromozomu üzerindeki genlerdeki silinmeler, vücut yapısı ve fonksiyonları normal olmasına rağmen testiste sperm yapımının azalması veya hiç sperm yapılmamasına yol açıyor. Aynı şekilde yine cinsiyet kromozomlarındaki sayı anomalileri örneğin en sık görülen 47 XXY Klinefelter sendromu gibi genetik hastalıkta da testis gelişimi yetersiz kalmış ve sperm yapımı azalmış olabiliyor. Ayrıca testislerden sperm taşıyan kanalların doğuştan olmaması halinde testiste normal sperm üretimi olmasına rağmen çıkış imkânı olmadığı için menide sperm görülmüyor. Bu da genetik olarak Konjenital Bilateral Vas Deferens Agenezisi (CBAVD) denilen bir hastalığa bağlı gelişiyor.

Merhabalar,

beni buralarda yeni kabul edebilirsiniz. bastan sonra hikayelerinizi okudum kah hüzünlendim kah sizlerle birlikte sevindim. ben henüz daha son raddeye gelmedim. arkamda 2 olumsuz tüp bebek denemesi var olmasina ama daha 2 deneme hakkim daha var sigortama göre. ben Almanya'da yasiyorum ve kisa bir süre önce 40 yasina bastim. iki adet kendi dondurulmus yumurtam var (toplama islemine baslamistik) ama önümüzdeki ay tüp bebek sürecine baslayacagiz. AMH 0.2 FSH 5 ama bence benim yumilerden ne köy olur ne de kasaba. ilk denemede 2 transfer negatif ikinci denemede ise sadece 1 yumi oldu transfer de gerceklesti ama sonuc olumsuz.

5 yillik kalkinma planlari yapmayi cok sevdigim icin simdiden iki tüp denemesi daha hüsran ile sonuclanirsa ne yaparimin arastirmasindayim. donasyon ile hamilelige inanilmaz sicak bakiyorum. esim ilk basta pek sicak bakmamasina ragmen gecenlerde bu konuda arastirma yaptigini söyledi ve bana Cek Cumhuriyetinde bu isi yapan klinikle ilgili internet sayfasini gösterdi. Cek Cumhuriyeti ile ilgili deneyimi olan duymadim aranizda ama belki biriniz bilgi sahibidir diye soruyorum. bana yardimci olabilecek kimse varmi?

bu arada yazi cok uzun oldu ama hepinize ne kadar hayran oldugumu ve benim icin kahramandan öte oldugunuzu söylemek istiyorum. yikilmaz azminiz ve bitmek bilmeyen enerjiniz bana daha da güc verdi. hepinize tesekkürler.

Bugün karanlik olsa dahi yarin yeni bir gün dogacak :)

Sevgilerle,

Z.

Merhabalar,

beni buralarda yeni kabul edebilirsiniz. bastan sonra hikayelerinizi okudum kah hüzünlendim kah sizlerle birlikte sevindim. ben henüz daha son raddeye gelmedim. arkamda 2 olumsuz tüp bebek denemesi var olmasina ama daha 2 deneme hakkim daha var sigortama göre. ben Almanya'da yasiyorum ve kisa bir süre önce 40 yasina bastim. iki adet kendi dondurulmus yumurtam var (toplama islemine baslamistik) ama önümüzdeki ay tüp bebek sürecine baslayacagiz. AMH 0.2 FSH 5 ama bence benim yumilerden ne köy olur ne de kasaba. ilk denemede 2 transfer negatif ikinci denemede ise sadece 1 yumi oldu transfer de gerceklesti ama sonuc olumsuz.

5 yillik kalkinma planlari yapmayi cok sevdigim icin simdiden iki tüp denemesi daha hüsran ile sonuclanirsa ne yaparimin arastirmasindayim. donasyon ile hamilelige inanilmaz sicak bakiyorum. esim ilk basta pek sicak bakmamasina ragmen gecenlerde bu konuda arastirma yaptigini söyledi ve bana Cek Cumhuriyetinde bu isi yapan klinikle ilgili internet sayfasini gösterdi. Cek Cumhuriyeti ile ilgili deneyimi olan duymadim aranizda ama belki biriniz bilgi sahibidir diye soruyorum. bana yardimci olabilecek kimse varmi?

bu arada yazi cok uzun oldu ama hepinize ne kadar hayran oldugumu ve benim icin kahramandan öte oldugunuzu söylemek istiyorum. yikilmaz azminiz ve bitmek bilmeyen enerjiniz bana daha da güc verdi. hepinize tesekkürler.

Bugün karanlik olsa dahi yarin yeni bir gün dogacak :)

Sevgilerle,

Z.

Willkommen hope73,,,

Forumda jade1 arkadaşımız çek cumhuriyetinde önümüzdeki 2-3 ay içinde bir deneme yapacak.. Ona mail atabilirisn üstelik oda almanayada yaşıyor..
Amh değerim benimde 0.1 :(((

Fsh ve amh arasındaki leri yanlış hatırlamıyorsam 2 hafta önce ya attesn yada fbli yazdı . Geriye dönük oku derim..

Son düzenleme:
yazdığın güzel sözler için sana teşekrür ederim.bu mubarek günde inşallah sende bebeğini kucağına alırsın.ve burdaki herkez.allah gönlünüze göre versin .

Aramıza hoşgeldin hope. Kesinlikle haklısın burdaki tüm kadınlar bir kahraman.
Seni çok iyi anlıyorum hope. Bana da dr.um tüp bebek diye ısrar etmişti. Yumurtan var neden donasyon yaptırıcaksın diye tutturmuştu. Ama ben 4 tüp bebek denemesi yaşadım ve yumilerime güvenemiyorum. Bir taraftan da gördüğüm tüm dr'lar sen donasyonluk değilsin diyorlardı. Kafam çok karışıktı.Neredeyse bir yıl boyunca ne yapsam diye düşündüm. Sonunda dr'umla oturup karar verdik. Biraz önce tıbbi terimini efsuneden öğrendiğim yöntemi deniycez. Adı tandem siklus.Kendi yumurtam ve destek olarak donörün yumilerini kullanıcaz. Senin de yumin varsa ancak ona da güvenemiyorsan bu yöntemi bi araştır istersen.

Selam potakal senin denemene y
Tandem try diyorlar... Bence iyi ediyorsun... Yolun açık olsun...

bunu kıbrısdakiler pek istemiyor nedense ben de talep ettim bunu. ama başarı oranları düştüğü için pek istemediklerini söylediler.
zira benim yumurta bi işe yarasa zaten micro denemelerde başarı sağlanırdı mantığıyla yaklaşıyorlar.
ve bence haklılar şansını bölmüş azaltmış oluyorsun. zaten karar verdinse bence hiç gerek yok buna.

bunu kıbrısdakiler pek istemiyor nedense ben de talep ettim bunu. ama başarı oranları düştüğü için pek istemediklerini söylediler.
zira benim yumurta bi işe yarasa zaten micro denemelerde başarı sağlanırdı mantığıyla yaklaşıyorlar.
ve bence haklılar şansını bölmüş azaltmış oluyorsun. zaten karar verdinse bence hiç gerek yok buna.

Kıbrıs istemiyor ne demek ya???? Sonuçta hastaya uygun bir uygulama olmalı....
Tandem siklus işi ihtimam ve dikkat gerektiriyor. Yoğunlukları ve gerek özensizlikleri nedeniyle tabii ki istemezler..
Artı onlar değil biz belrileyici olmalıyız. Aklında soru işareti kalacağına denersin. İstersende sonra genetik test yaptırısın..
Kimene ??
Yani kendi yumurtanla tüp bebek için gitsen kıbrıs kabul etmeyecekmi??
Biraz işgüzar buluyorum bunları,,,

Son düzenleme:
Willkommen hope73,,,

Forumda jade1 arkadaşımız çek cumhuriyetinde önümüzdeki 2-3 ay içinde bir deneme yapacak.. Ona mail atabilirisn üstelik oda almanayada yaşıyor..
Amh değerim benimde 0.1 :(((

Fsh ve amh arasındaki leri yanlış hatırlamıyorsam 2 hafta önce ya attesn yada fbli yazdı . Geriye dönük oku derim..

bilgi icin tesekkürler efsune. sanirim benim psikolojik degerlendirmem sonraki aylarda gelecek :) ama senin güzel degerlendirmelerin ve konulara farkli bir bakis acisi getirmen harika. zevkle okudum hep. peki buna ne dersin. kocam önceleri lafini bile ettirmiyordu donasyonu ama gizli gizli bana bile bir sey söylemeden arasrtirmis. ve sonra da bana da gösterdi arastirdiklarini. hatta dün bana "bakarsin yakinda cek cumhuriyetine gider bir rus bebek kapariz dedi sakayla karisik bir sekilde." yorumun ne olur :)

Aramıza hoşgeldin hope. Kesinlikle haklısın burdaki tüm kadınlar bir kahraman.
Seni çok iyi anlıyorum hope. Bana da dr.um tüp bebek diye ısrar etmişti. Yumurtan var neden donasyon yaptırıcaksın diye tutturmuştu. Ama ben 4 tüp bebek denemesi yaşadım ve yumilerime güvenemiyorum. Bir taraftan da gördüğüm tüm dr'lar sen donasyonluk değilsin diyorlardı. Kafam çok karışıktı.Neredeyse bir yıl boyunca ne yapsam diye düşündüm. Sonunda dr'umla oturup karar verdik. Biraz önce tıbbi terimini efsuneden öğrendiğim yöntemi deniycez. Adı tandem siklus.Kendi yumurtam ve destek olarak donörün yumilerini kullanıcaz. Senin de yumin varsa ancak ona da güvenemiyorsan bu yöntemi bi araştır istersen.

potakal biraz kafam karisiti bu yöntemle. benim dondurulmus yumiler Almanya'da. bunlari peki ben nasil yanimda götürecegim transfer icin baska bir yere. dönör yumileri ile ayni anda mi transfer olmali yoksa farkli farkli zamanlarda mi yapiyorlar. sanki biraz karisik gibi. bana da sana oldugu gibi kimse donasyon demiyor. FSH degeri düsük gerci AMH de düsük ama az olsa da ayda 1-2 yumi üretiyoruz ama ben kaliteleri konusunda emin degilim. gerci 4 aydir sigara da icmiyorum belki bir faydasi olur. hayirlisi bakalim. bu arada beni bu denli cabuk araniza alip bilgi yagmuruna tuttugunuz icin cok tesekürlerrrrrrr:16:

Birçok başarısız microya rağmen tüp bebekte başarılı olan var. Eşinin sperminde ve senin rahminde bir sorun olmadığı varsayımında...

Neden başarı oranları düşüyor anlayamadım. Evet 4 tüp bebek denemem var ama benim geçen yılki AMH 4 dü. Fsh bazen 20 bazen 10. Tam araftayım yani. Kıbrıs da ok verdi. Bana da çok mantıklı geldi.

micro derken tüp bebeği kastedtim yani tüp bebekle kendi yumurtasıyla olmayan donasyona karar verdiyse onca para verecekse bence kendi yumurtasının işe yaramadığı gerçeğini kabul etmeli. ve onu karıştırmamalı

başlangıçta benim eşim buna sıcak bakmıştı biliyorsunuz istemiyor. benim yumurtada hala var her ay 1 iki tane karışsın en azından dedi.ama berk bey kesinlikle önermiyorum hatta yapmıyorum dedi. diğerleri de bir klinik yaparız dese bile bence kabul etmeyin dedi. ve bana da haklı göründü anlattıkları. yani 4 sağlıklı yumurta almak yerine 2 sağlıklı alacaksın bizim yumurtalar işe yarasa zaten olurdu diye düşünüyorum ben.
ama illaki öyle istiyorum derseniz para benim değilmi riski alıyorum derseniz tabiki onlar herşeyi yapar. bana uzun uzun anlattılar neden yapmak istemediklerini ve ben ikna oldum acıkçası.

kendi yumurtama güveniyorum bir sorun yok hissi varsa ...bence sadece kendi yumurtalarınla 3 kez daha denemek o zaman daha mantıklı. hem bir donasyona verilen para ile de aynı hesap..
sadece kendi yumurtamızla ilaçsız mini tüp bebek denemesi yapmak lazım. zira ilaç masrafı yok burada zaten... ben tam 4000 liralık gonal f falan filan uzun protokol ilaç kullandım yine tek bir yumurta çıktı. ilaçsızda aynıydı. ilaçsız deneme 3000 tl falan ..
ama donasyona nerdeyse 15 bin tl verip yarısını kendi yumurtanla riske atmak bana mantıklı gelmiyor zaten bizim yumurta ile olsa o kadar denemede olurdu çünkü. birde başarılı donasyon için yumurtayı baskılama yapılıyor eeee bu defa kendi yumurtan için yumurtayı besleme yapılacak vucut iyice karışacak ayrıca donörün tarihi sizin tarih yani doktorlar anlattı bi sürü risk var.

ama isteyene ısrar edene mutlaka yapar onlar aldığı paraya bakar sonuçta. yani iki yumurta toplama olacak extra maliyet onlara extra gelir olacak. sonuç kimin umurunda?????

Back
X