kan pıhtılaşması hiç sorun değil benim okuduklarımdan duyduklarımdan öğrendiğim kadarıyla. bir aspirin bir iğne tamam.
asıl neden vücut kabul etmiyor kartotipi mi bozuk.sağlıksız olacağı için mi atıyor vücut acaba?? bence bunu araştır.
bağışıklık sistemini biraz zayıflatan bir ilacı kullandığını duydum bazı kişilerin vücudu biraz zayıf düşürüyor ve vücut embriyoyu atamıyor vücuttan. (gerçi bu ilaçların hepsi çok ciddi ilaçlar mutlaka doktora danışılmalı)

yani dediğim gibi hamileyim sonucu seni mutlu etmez olsa da. önemli olan eve bebek götürebilmek. zira kaç kere düşmüş. yani bir sebep bulmadan önlemini almadan donasyona başlama ne olur. doktorlar yapıyor araştırmadan. ama bizim ne tekrar tekrar deneyecek kadar zamanımız var. ne de sonuca dayanacak kadar gücümüz. hadi parayı bulduk diyelim! ki o da kolay değil

allah yardımcımız olsun.

örgütlenip imza toplayıp 3 tane 5 tane yapın diyen başbakanımızdan istesek mektup yazsak bize de destek olsa. sosyal güvencemizden yararlanıp sadece ilaç paralarını bari ödese devlet. üç de yaparız beş de ........

hadi donasyona izin vermesin vermez heralde günah diye ama ilaçlara bari destek olsaa:))) süpper olurdu

canim ben menepoza girmedim gecen yil subat ayinda dogal yoldan hamile kaldim nisanda gece yarisi kanamam basladi dra gittigimizde bebek sol yumurtaligima yapisikmis ve yumurtaligimi patlatmis hemen amaliyata aldilar amaliyatta malesef sag yumurtaligimada zarar vermisler.

merhaba arkadaşım,herçekten çok büyük talihsizlik yaşamışsın:( genel bir sorunun olmadığına göre hiç endişelenme,çok da güzel tedavi başlangıcı yapmışlar kullandığın ilaçlara baktım atladıkları hiç birşey yok gibi,inşallah pozitif haberlerini alırız hatta üçüz haberlerini alırız arkadaşım ay gerçekten nekadar güzel olur,tabii bizce sen naparsın bilmiyorum:))

merhaba canim aslinda ilaclarin coguna onlar gerek yok demisti ama ben ilaclari aldim burdan topladigim bilgilerle sonra dra soledim bu ilaclari aldim diye dr sadece estrofem birde pregesteron fitil yeter demisti sonra ben bunlari aldim dedim guzel su sekilde kullan dedi recete yazdi.kaldigim oteldede bir cok bayanla konustum canim genel olarak soyledikleri ilk transferde dr larin ilaclari eksik verdigiydi cogu 2. kez gelmisti burdan aldigim bilgiler onlardan edindigim fikir vs hepsini topladim girnede EROL bey var ECZACI bebek tafsiye etmisti ona gittim ne gerekiyorsa aldim tam bir bavul ilacla dondum valla,yani basta gerek yok demisti ben aldiktan sonra iyi yapmissiniz su sekilde kullanin dedi almasam yada bir fikrim olmasa demiycekti burdaki arkadaslara tesekkur ediyorum gercekten

ama başarılı sonuç elde eden arkadaşların hepsi bunu yaptı iyi yapmışsın kullanmakla. alet edevat verseler işlemide kendimiz yapacak duruma geldik sonunda.

ama başarılı sonuç elde eden arkadaşların hepsi bunu yaptı iyi yapmışsın kullanmakla. alet edevat verseler işlemide kendimiz yapacak duruma geldik sonunda.

:))) aman bişey yaptıklarıda yok atessn tek sorun yumurtayı toplamak,toplayıversek biz bir lamın üstünde dölleriz onu:))) sonra da şırıngayla kendimize enjekte ederiz oldu bitti

örgütlenip imza toplayıp 3 tane 5 tane yapın diyen başbakanımızdan istesek mektup yazsak bize de destek olsa. sosyal güvencemizden yararlanıp sadece ilaç paralarını bari ödese devlet. üç de yaparız beş de ........

hadi donasyona izin vermesin vermez heralde günah diye ama ilaçlara bari destek olsaa:))) süpper olurdu

deneyelim bir bakarsın olur fikir senden hadi başlat:)

örneğin clexane iğne. kan sulandırıcı özelliği var. babam kalple ilgili küçük bir işlem geçirmişti ve bunun sonrası pıhtılaşmayı önlemek için vermişti doktor. başlangıçta dozu fazlaydı. ama doktor her dört günde bir kanda ınr testi yaptırıyor ve kontrol ediyordu buna göre dozu ayarlıyordu. zira gereğinden fazla gelirse doz morarma yani iç kanamalar oluyormuş. bir defa test sonucu olması gerekenden çok yüksek çıkmıştı ve idararda kanama olmuştu. hastanedekiler inanılmaz panik yapmışlardı. özellikle idrara dışkıya çok dikkat edin kullanan arkadaşlar bol su içmenize rağmen rengi çok koyuysa ve vücudunuzun değişik yerlerinde morarmalar oluyorsa hemen kanda inr testi yaptırın ve dozu değiştirin.tüm devlet hastaneleri inr ye hemen bakıyor. özellikle kan pıhtılaşma sorunu olmadan yada varmı yokmu diye baktırmadan kullanan kişilerde çok dikkatli olmak lazım.

kan pıhtılaşması hiç sorun değil benim okuduklarımdan duyduklarımdan öğrendiğim kadarıyla. bir aspirin bir iğne tamam
doktorlar yapıyor araştırmadan. ama bizim ne tekrar tekrar deneyecek kadar zamanımız var. ne de sonuca dayanacak kadar gücümüz. hadi parayı bulduk diyelim! ki o da kolay değil

allah yardımcımız olsun.

aynen öyle canım bu kadar denemeye can dayanmaz,eşim eczacı ve kullandığım hapları görünce stres oluyor onun için uzun aralıklarla deniyoruz,kan pıhtılasması sorun değil tabii de önlem alınmadığında sorun oluyor,bazı şeyleride kendimiz yapmalıyız galiba hepsini de onlara bırakmayalım değil mi 10 bin liraya ancak bu kadar ilgilenilir:))

eşin eczacı ise o zaman ilaçlarla ve kullanımlarıyla ilgili bilgileri sen bize çok daha doğru verebilirsin.
adını unuttuğum bir ilaç var önceki sayfalarda okumuştum aysevi kullanmıştı. bir tür kemoterapi ilacı p harfi ile başlayan bişeydi galiba. mesela ben onunla ilgili bilgi istiyorum. embriyoyu vucutttan atmamak için iyi geleceğini bir doktor arkadaşı söylemiş aysevi ye. bulmaya çalışayım adını yada senin bilgin var mı bu konuda???

eşin eczacı ise o zaman ilaçlarla ve kullanımlarıyla ilgili bilgileri sen bize çok daha doğru verebilirsin.
adını unuttuğum bir ilaç var önceki sayfalarda okumuştum aysevi kullanmıştı. bir tür kemoterapi ilacı p harfi ile başlayan bişeydi galiba. mesela ben onunla ilgili bilgi istiyorum. embriyoyu vucutttan atmamak için iyi geleceğini bir doktor arkadaşı söylemiş aysevi ye. bulmaya çalışayım adını yada senin bilgin var mı bu konuda???

selam..bende sohbete dahil olayım bari...::)))

sanırım prednol yani kortizon diye biliyorum..ama zaten normal tüp bebekde yumurta toplamadan sonra veriyorlar prednolü..bana 3 denememdede vermişlerdi..

bence sen aysevinin yazılarını çok iyi oku ve yaptıklarını uygula. sakın körü körüne yeniden donasyona gitme. anladığım kadarıyla senin hamile kalma sorunun yok. kaç kere düşük yapmışsın.
kromozom testi mutlaka yaptır
birde bağışıklık testi yaptır bazı vücut atıyormuş yabancı zararlı birşey gibi algılayarak embriyoyu
birde eşinin kanından sana aşı yapılıyormuş bazı kişilerde de eşinin spermlerinde bulunan proteine karşı allerji oluyormuş kabul etmiyormuş vucut.
tüm bunların taramasını yaptır donasyon öncesi.para boşa gitmesin.

hatta pgt yaptır istersen ki düşmesin yine

çok pozitif ve umutlu bir insansın. allah umutlarını boşa çıkarmasın ve umudunu hiç bitirmesin.

Sevgili atessn,
Pıhtılaşma testi evet yapılmalı ama donasyonda kromozom testini biz neden yaptıralım??? Bunu duymadım hiç donasyonda..... Bizim yumurtamız değil ki... Eşimize ve donöre olabilir belki....???

kan pıhtılaşması hiç sorun değil benim okuduklarımdan duyduklarımdan öğrendiğim kadarıyla. bir aspirin bir iğne tamam.
asıl neden vücut kabul etmiyor kartotipi mi bozuk.sağlıksız olacağı için mi atıyor vücut acaba?? bence bunu araştır.
bağışıklık sistemini biraz zayıflatan bir ilacı kullandığını duydum bazı kişilerin vücudu biraz zayıf düşürüyor ve vücut embriyoyu atamıyor vücuttan. (gerçi bu ilaçların hepsi çok ciddi ilaçlar mutlaka doktora danışılmalı)

yani dediğim gibi hamileyim sonucu seni mutlu etmez olsa da. önemli olan eve bebek götürebilmek. zira kaç kere düşmüş. yani bir sebep bulmadan önlemini almadan donasyona başlama ne olur. doktorlar yapıyor araştırmadan. ama bizim ne tekrar tekrar deneyecek kadar zamanımız var. ne de sonuca dayanacak kadar gücümüz. hadi parayı bulduk diyelim! ki o da kolay değil

allah yardımcımız olsun.

canim bagisiklik sistemini hangi ilac azaltiyor ? bu konuda bilgin varmi ?

yok canım ama sorayım böyle bir ilaç var mı yan etkisi nedir? sizi bilgilendiririm tabiiki seve seve

selam..bende sohbete dahil olayım bari...::)))

sanırım prednol yani kortizon diye biliyorum..ama zaten normal tüp bebekde yumurta toplamadan sonra veriyorlar prednolü..bana 3 denememdede vermişlerdi..

:) p demiş hemen kapmışsın valla süper evet doğru prednol veriliyor tüp bebek denemesinde de donasyonda da,prednol yani kortizon türü ilaçların iki ucu keskin bıçak gibidir,kar zarar hesabı yaparsın,uzun kullanımlarda kemik erimesi yapar zaten bebek denemelerinde de sanırım 3 doz veriyorlar yani karı zararından fazladır diye düşünüyorum ayrıntıyı akşama eşimden öğrenip yazayım

Sevgili atessn,
Pıhtılaşma testi evet yapılmalı ama donasyonda kromozom testini biz neden yaptıralım??? Bunu duymadım hiç donasyonda..... Bizim yumurtamız değil ki... Eşimize ve donöre olabilir belki....???

canım pıhtılaşma testine zaten kromozom testi deniyor yada trombofili gen paneli

Canım aysevinin kullandığı bahsettiğin ilacı testi yaptırmasakta kullanılabiliyormu.önlem amaçlı.bir arkadaş tüp bebek yaptırılırkende veriliyor diye yazmış.O zaman test yapılmadan da verilmenin bir zararı olmaz mı acaba kafam karıştı....

canım pıhtılaşma testine zaten kromozom testi deniyor yada trombofili gen paneli

breeze35 sanırım yanlışın var..trombofili paneli ayrı kromozom testi ayrı..trombofili panlinde sadece pıhtılaşmayı sağlayan genlere bakıyorlarmış..ben düşük yaptıktan sonra bu testleri yaptırmıştım..bana hem kromozom hem trombofili paneli bakıldı eşimede sadece kromozom bakıldı...

Brezee canım bizde eşime kromozom testi yaptıracaktık.iki tane doktora gittik,eşimin çocuğu olduğu için çok gerekli görmediler..seninde eşinin bir çocuğu var sanırım doktorunuza sorup yaptırın derim

breeze35 sanırım yanlışın var..trombofili paneli ayrı kromozom testi ayrı..trombofili panlinde sadece pıhtılaşmayı sağlayan genlere bakıyorlarmış..ben düşük yaptıktan sonra bu testleri yaptırmıştım..bana hem kromozom hem trombofili paneli bakıldı eşimede sadece kromozom bakıldı...

canım olabilir yanlış yönlendirmeyeyim,benim testim de DNA analiz sonuçları dendiği için ben öyle yorumladım,dediğin doğrudur

Back
X