selam..bende sohbete dahil olayım bari...::)))

sanırım prednol yani kortizon diye biliyorum..ama zaten normal tüp bebekde yumurta toplamadan sonra veriyorlar prednolü..bana 3 denememdede vermişlerdi..

Gulfemak,peki sana kortizon neden vermişlerdi .rutin bir şey deyil sanırım..yani kortizon dikkatli kullanılması gereken bir ilaç.bağışıklık probleminde mi vardı....

Brezee canım bizde eşime kromozom testi yaptıracaktık.iki tane doktora gittik,eşimin çocuğu olduğu için

canım kromozom testi çok zor insanda 46 kromozom var her bir kromozomda bir yığın gen var çok bariz sorunların tahlili yapılabilir ancak ıncık cıncık bütün hatalar bulunamaz,dr lar genelde ailesel kalıtımsal hastalıkları soruyorlar kromozom testini bilmiyorum pek yaptıran yok herhalde
benim kürtajlarda test yaptıralım istedik o zaman dr çok bariz sorunlar dışında birşey bulamayız gerek yok demişti ki donasyonla olan kürtajda test yaptırdık güya temiz çıktı bilmiyorum gerçekten ne nasıl yapılır bizi aşan işlemler bunlar

Gulfemak,peki sana kortizon neden vermişlerdi .rutin bir şey deyil sanırım..yani kortizon dikkatli kullanılması gereken bir ilaç.bağışıklık probleminde mi vardı....

trescim kortizonu tüm tüp bebek ve donasyon uygulamalarında veriyorlar hatta biz de diş implantı işleminden sonra 1 ampül yaptırıyoruz ki vücut yabancı cisim olarak atmasın enfeksiyon gelişmesin

selam..bende sohbete dahil olayım bari...::)))

sanırım prednol yani kortizon diye biliyorum..ama zaten normal tüp bebekde yumurta toplamadan sonra veriyorlar prednolü..bana 3 denememdede vermişlerdi..

evet prednol ilacın ismi özellikle düşük yapanların kullanması sanırım doğru olur.
ama arkadaşlar cahil cahil işler yapmayalım bunlar çok hassas konular. doktora mutlaka danışalım.

Sevgili atessn,
Pıhtılaşma testi evet yapılmalı ama donasyonda kromozom testini biz neden yaptıralım??? Bunu duymadım hiç donasyonda..... Bizim yumurtamız değil ki... Eşimize ve donöre olabilir belki....???

fb li erkek için karyotip testini kasdettim haklısın bizim için gerek yok ama ben negatif tüp bebek sonucum olduğu için yaptırdım sonuç haftaya çıkacak. aslında sağlıklı çocuğum olduğu için ve ailede hasta biri olmadığı için gerek yok dediler bana ama yinede bilmek istedim ben.

canim bagisiklik sistemini hangi ilac azaltiyor ? bu konuda bilgin varmi ?

prednol diye bir ilaç aysevi kullanmıştı ve biçok kişi tedavide kullanmış fayda görmüş ama belki senin için şu an doğru zaman değildir waltkrayburg doktora danışmadan kullanma sakın. transfer öncesi mi kullanmaya başlanıyor bilmiyorum breezee in eşi bize bilgi verir belki yada aysevi en doğru bilgiyi verecektir o da eczacı çünkü.

birde breeze trombofili paneli denilen test kan pıhtılaşması için yapılan test bu bebeğin beslenememesi ve düşmesine sebep oluyor.
kromozom testi dediğimse karyotip testi. bu kromozomlarda bir anomali varmı diye bakılıyor. sonucunda sakat çocuklar olabiliyor.

evet prednol ilacın ismi özellikle düşük yapanların kullanması sanırım doğru olur.
ama arkadaşlar cahil cahil işler yapmayalım bunlar çok hassas konular. doktora mutlaka danışalım.

fb li erkek için karyotip testini kasdettim haklısın bizim için gerek yok ama ben negatif tüp bebek sonucum olduğu için yaptırdım sonuç haftaya çıkacak. aslında sağlıklı çocuğum olduğu için ve ailede hasta biri olmadığı için gerek yok dediler bana ama yinede bilmek istedim ben.

prednol diye bir ilaç aysevi kullanmıştı ve biçok kişi tedavide kullanmış fayda görmüş ama belki senin için şu an doğru zaman değildir waltkrayburg doktora danışmadan kullanma sakın. transfer öncesi mi kullanmaya başlanıyor bilmiyorum breezee in eşi bize bilgi verir belki yada aysevi en doğru bilgiyi verecektir o da eczacı çünkü.

birde breeze trombofili paneli denilen test kan pıhtılaşması için yapılan test bu bebeğin beslenememesi ve düşmesine sebep oluyor.
kromozom testi dediğimse karyotip testi. bu kromozomlarda bir anomali varmı diye bakılıyor. sonucunda sakat çocuklar olabiliyor.

canim prednol bende 4 tane var dr kanaman olursa kullan dedi, eczaci erol beyde transferden hemen sonra 4 gunde 1 kullan dedi transfer olali 1 hafta oldu 2 tanesini kullandim diger ikisi sali gunu ve cumartesi son..

trescim kortizonu tüm tüp bebek ve donasyon uygulamalarında veriyorlar hatta biz de diş implantı işleminden sonra 1 ampül yaptırıyoruz ki vücut yabancı cisim olarak atmasın enfeksiyon gelişmesin

tamam işte mantık aynı vücut yabancı maddeyi atmasın kabul etsin diye bu ilaç. örnek süper tam oturdu kafamızda bu ilacın veriliş nedeni şimdi

canim sagol valla 10 tane transfer edicez deseler itiraz etmeyecketim bana pregestan fitil 3 ay proluton igne 4 gunde 1, 4 tane falic asit hap hergun 1 tane ,estrofem aksam sabah 2 ser tane . birde clexane igne gobekten hergun yapiliyo 3 ay kullanmam gerektigini soyledi insallah canim kalp atisini duyarsin aminnnnnnnnnnnnn ALLAH bizede nasip eder insallahhhhhh

Allahim tamamina erdirsin cnm. insallah güzel haberlerle burda paylasiriz.merak ettim Clexane igne normalde 5 defalik verilyiordu ? sana 3 aylik her gün yapmak kosulu ile neden verildi merak ettim aciklama yapabilirmsiin cnm? bana 5 gün yapilacasin denildi ? Özel bir durmunmu vardi ? yardimci olursan memnun olurum .
iyi hafta sonlari
sevgiler

Allahim tamamina erdirsin cnm. insallah güzel haberlerle burda paylasiriz.merak ettim Clexane igne normalde 5 defalik verilyiordu ? sana 3 aylik her gün yapmak kosulu ile neden verildi merak ettim aciklama yapabilirmsiin cnm? bana 5 gün yapilacasin denildi ? Özel bir durmunmu vardi ? yardimci olursan memnun olurum .
iyi hafta sonlari
sevgiler

amin canim insallah valla bilmiyorum herseyimin normal oldugu 3 ay bu igneyi hergun bir tane gobekten kullanmam gerektigi soylendi,,tskr ederim sanada iyi hafta sonlari canim ..

Canım aysevinin kullandığı bahsettiğin ilacı testi yaptırmasakta kullanılabiliyormu.önlem amaçlı.bir arkadaş tüp bebek yaptırılırkende veriliyor diye yazmış.O zaman test yapılmadan da verilmenin bir zararı olmaz mı acaba kafam karıştı....

sevgili tress06 ben 3 tüp bebek denememdede prednol kullandım..yumurta toplamadan sonra başlamışlardı bana 5 gün kullanmıştım..ama bende çok mide şikayeti yaptım..son denememde özellkikle mide reflüm korkunçtu..yan etkileri çok olan bir ilaç...hekim vermeden kullanmamalı bence..ama donasyonda veriyorlar mı bilemedim şimdi::::)))

sevgili tress06 ben 3 tüp bebek denememdede prednol kullandım..yumurta toplamadan sonra başlamışlardı bana 5 gün kullanmıştım..ama bende çok mide şikayeti yaptım..son denememde özellkikle mide reflüm korkunçtu..yan etkileri çok olan bir ilaç...hekim vermeden kullanmamalı bence..ama donasyonda veriyorlar mı bilemedim şimdi::::)))

Bende 3 kez tüp bebek denedim 1kez trasfer oldu diğerlerinde yumurta olgunlaşmadı ama bana hiç prednol verilmedi prednolün masum bi ilaç olmadığını herkese verilemeyeceğini doktor gerek duyarsa verilir diye düşünüyorum...

Bende 3 kez tüp bebek denedim 1kez trasfer oldu diğerlerinde yumurta olgunlaşmadı ama bana hiç prednol verilmedi prednolün masum bi ilaç olmadığını herkese verilemeyeceğini doktor gerek duyarsa verilir diye düşünüyorum...

donasyon yaptırmayı mı düşünüyorsun?ben 6 kere mikro denedim.5inde prednol kullandım.vücut direncini düşürüp tutunmayı mı kolaylaştırıyordu ?

transferden önce banada prednol vermişlerdi birde antibiyotik. 2-3 gün kullandım sanırım. hiç yan etkisine rastlamadım herkeste farklı demekki.

Kromozom tahlilini yıllar önce bir fakültede yapmışlardı. doktor sorun yok demişti. gerçi dediğiniz gibi donorün kromozomlarına bakılması gerek.

burda şu trombofili paneli tahllilerini sorduğum labaoratuvar testlerden birinin kromozomla alakalı olduğunu söylemişti.
paneldeki tahliillerden biri erkekte bakılıyormuş diğerleri sadece kadında geçerli dedi.
şubatta yaptırmayı düşünüyorum bende

Hepinize merhaba kızlar

Prednolü sormuşsunuz... Ben tüp bebek denemelerinde hep kullandım. Daha önce düşüklerim olduğu için ama yinede düşük yapmamı engellememişti.donasyonda ise hiç kullanmadım zaten çok dikkatli kullanılması gereken bir ilaç. İlacı içmek bir sorun bırakmak bir sorun.. Bırakırken azaltarak bırakmanız gerekiyor yan etkilerinden dolayı çok dikkatli kullanmak gerek kesinlikle kendi başınıza kullanmayın

Ayrıca kromozom testi donasyonda size gerekli değil. Yine öncesinde düşüğünüz varsa eşinize mutlaka yaptırın donörlere bu test yapılmıyor öncesinde sağlıklı doğum yapmışsa zaten hiç gerekli değil çünkü genleri sağlıklı demek daha doğrusu sadece kromozom sayısı 46 olduğu kesin.. Diğer türlü gen sorunlarını bilmek mümkün değil..

Bulguru keşfettim kızlar.. hiç ummazdım altttaki bilgileri pek de fazla tüketmezdik ne dersiniz?
B U L G U R U N F A Y D A L A R I

ABD'li doktorlar artık ilaç yerine bulgur Veriyor. O kadar ki çok faydaları var. Özellikle de hamilelikte bir numaralı ilaç yerine geçiyor.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Bayram diyor ki;

-'Amerikalılar bizdeki gibi hap vermiyor, onlar bulgur öneriyor' .

HAMİLELİK İÇİN MUCİZE ETKİ

Profesör Doktor Mustafa Bayram´ın aktardığına göre, ´´Bir kadın hamile olduğu zaman bebeğin beyin gelişimi için doktorlar folik asit ilaçları veriyor, bu ilaçlar çocuğun beynini geliştiriyor.

Fakat Amerikalılar bizdeki gibi hap vermiyor, onlar bulgur öneriyorlar. Diyorlar ki ´hamileyseniz ilk 3 ay içerisinde bulgur yediğiniz zaman folik asidi ilaçtan değil direkt olarak bulgurdan alabilirsiniz´. O açıdan bulgur önemli´.

Bulguru ABD´de gözde yapan bir çok yönü var. Onlardan bazılarını Prof. Bayram şöyle sıralıyor;
*Bulgur, böcek ve larvaların oluşumuna dayanıklıdır. Raf ömrü oldukça uzun, sıcağa ve rutubete dayanıklıdır.
*Bulgur doymamış yağa sahiptir, beslenmede önemlidir ve ekonomiktir.
*Hazırlanması kolaydır. Vejeteryan beslenmeye çok uygun bir üründür.
*Kalp için oldukça yararlı, sindirimi kolaydır.
*Süt ile karıştırıldığında mükemmel, muhteşem bir gıda oluyor.

ET KANSERDEN KORUMAZ AMA BULGUR KORUR

Başlığa bakıp da et yememezlik etmeyin, onun yeri abartmamak kaydıyla ayrı ama en azından etli çiğ köfte yerine bulguru, özellikle haşlanmış (yalancı köfte gibi) olarak tercih edin ve sofranızda bulguru en azından haftada 2 kez tüketin.

Dünyada ilk işlenen gıda maddelerinden biri olan bulguru, meşhur moğol imparatoru Cengiz Han savaşlarda ordu erzakları arasında bulundurmuştur.

FAKİRİN DOKTORU

Gelelim ucuz olduğundan mı bilinmez ülkemizde Anadolu mutfağı dışında çok da fazla itibar görmeyen bulgurun faydalarına.

Bulgur özellikle bağırsak kanseri riskini büyük oranda azaltır. Besin değeri yanında vitaminler açısından da son derece zengin bir gıdadır.

Bulgur çözünebilen ve çözünemeyen lifler (fiber) bakımından oldukça zengindir. Fiber düzenli olarak tüketildiğinde bağırsak kanseri riskini engelleyen önemli bir besin elemanıdır.

KOLESTROLÜ DÜŞÜRÜR

Karbonhidrat değeri düşük, protein değeri yüksektir. Bunun dışında B1, B6 vitaminleri ve Niasin’den zengindir. Bulgurda bulunan lifler, içerisinde bulunan selüloz, pektin gibi yapılarla vücutta dengeleyici etki gösterir. Suda çözünebilen lifler, kan şekerini kontrol ederek kolesterolü düşürücü etki gösterir.

KİLO VERMEK İSTEYENLER İÇİN BİREBİR

Lifli besinler diğer besinlere oranla aynı zamanda daha fazla tokluk hissi vererek kilo vermeyi kolaylaştırır. Ayrıca günlük su ihtiyacını da artırdığından bol su içilmesini sağlar. Bulgurda bulunan B1 vitaminleri, folat ve magnezyum sinir ve sindirim sistemi sağlığında önemli rolleri olan maddelerdir.

BULGUR KABIZLIĞI DA ÖNLÜYOR

Bulgur aynı zamanda içerdiği mineral ve vitaminler sayesinde bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar, kabızlığı önler, sinir sistemininin düzenli çalışmasını sağlar, zihni dinlendirir ve enerji verir.

EKMEK GİBİ

2 yemek kaşığı pişmiş bulgur kalori değeri bakımından 1 dilim ekmeğe denk düşmektedir. Zayıflama diyetlerinde kolestrol sorunu olanları ekmek yerine bu sebeple bulgur önerilir.

PİRİNÇ YERİNE BULGUR TÜKETİN

Doktorlar bulgurun, vitamin ve protein yönünden pirince oranla daha zengin olduğu da bildiriliyor.

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü´nce yapılan bir araştırmaya göre, bulgur, pirince göre 4 kat kalsiyum, 4 kat demir, 2 kat fazla protein içeriyor.

Vitamin ve protein yönünden zengin olan bulgur üstelik çok daha ucuz.

DEMİR ORANI ISPANAKTAN BİLE FAZLA

Bulgurda, bazı sebzelerden daha çok demir bulunmaktadır. Bu sebeple de doktorlar vücudunda demir eksikliği bulunanlara ıspanak yemelerini tavsiye ediyor.

Porsiyon yününden karşılaştırıldığında, ıspanakta 3,2 miligram, bulgurda ise 3,5 miligram demir olduğu görülür.

ÇİN´DE KUTSAL BİTKİLERDEN BİRİ

MÖ 2800´de Çin İmparatoru Shen Nung, bulgurun ana maddesi olan buğdayı; pirinç, darı, arpa ve soya fasulyesiyle birlikte beş kutsal bitkiden biri olarak belirlemiştir.

İNCİLDE DE GEÇİYOR

Hıristiyanların kutsal kitabı İncil de, eski Babil, Hitit ve İbrani halklarının 4 bin yıl önce, Mısırlıların ve Doğu Akdeniz´de kurulu diğer uygarlıkların da MÖ 1000 yılında pişirilip kurutulmuş buğdayı kullandıklarını göstermektedir.

Radyasyona karşı dayanıklı olduğu için stratejik gıda olarak kabul edilen ve stoklarda tutulan bulgur, kolay hazırlanabilmesi ile de avantajlı bir gıda.

BM BULGUR STOKLUYOR

Raf ömrü uzun olduğu için bozulmaması ile bilinen bulgur o kadar kıymetli ki ABD´de savaş olasılığına karşı stoklanıyor.

1. Daha uzun aralıklar ile regl oldum. Üçüncü reglde 21 günden uzun geldi..yani 28 , 29 ve 25. Günlerde oldum
2. Tüm reglde ancak 2 gün sürüyor ve eskiden günde 2 pedi dolduran kan bile gelmiyordu. hijyenik nedenlerden Ben çok sık değiştirsemde 2 ped yüzeyi kadar kan geliyordu..
3. Bu reglde günde 5 ped dolu dolu kan ve eski regl ağrımın bir kısmı geri geldi..
4. Gelecek ay hormon testlerimide yaptıracağım. Amh yıda 5 reglden sonra deneyeceğim..
5. Ve kilo verdim!!!!!!
6. Kabızlık gitti.
7. Gazlar gitti.

Son düzenleme:
Arkadaslarim benim
öncelikle kandiliniz mübarek olsun, Allah bu gece herkesin tüm dualarini kabul etsin....

Biliyorsunuz Firdevs Hanimda donasyon yaptirdim, gebelik cikti, ultrason da 1.5 kese gözükmüstü gecen hafta :)

bu sabah uyandigimda kanamam olmustu, az da olsa, cok korktum, doktora gittik, ultrasonla bakti..dikkatli olman gerek dedi..hep yatmam lazim önümüzdeki günler..insallah bebegime birsey olmaz..ultrasonda 1. kese nin icinde embyro gözükdü 2.4 mm :))) ve sok olduk kalp atisi da masallah gözükdü :nazar: hala saskinliklar icindeyiz

2. kese de büyümüstü, digerinden biraz kücük, icinde tam embyro falan gözükmedi..bakalim birdahaki ultrasonda neler gözükecek..ve insallah su kanamam kesilir..cok korkuyorum tabii

kizlar bunulari size yazmamim sebebei de, ne olur umutlarinizi yikmayin, ne olur!!! ben cok umutsuzdum kac kez denedik, yasim 42ye gelmis, yani inanin cok ama cok aci cekiyordum bende...Allah insallah bunlari hepinize yasatsin ve hepimizie de tamamini erdirsin!!!!

bebekcim geçmiş olsun, bir daha tekrarlamasın inşallah.Allah tamamına erdirsin.
biz de haftaya kıbrısta olacağız.dua et bana ne olur:)

1. Daha uzun aralıklar ile regl oldum. Üçüncü reglde 21 günden uzun geldi..yani 28 , 29 ve 25. Günlerde oldum
2. Tüm reglde ancak 2 gün sürüyor ve eskiden günde 2 pedi dolduran kan bile gelmiyordu. hijyenik nedenlerden Ben çok sık değiştirsemde 2 ped yüzeyi kadar kan geliyordu..
3. Bu reglde günde 5 ped dolu dolu kan ve eski regl ağrımın bir kısmı geri geldi..
4. Gelecek ay hormon testlerimide yaptıracağım. Amh yıda 5 reglden sonra deneyeceğim..
5. Ve kilo verdim!!!!!!
6. Kabızlık gitti.
7. Gazlar gitti.

merhaba efsun ,
ben de seninle aynı yaştayım. ve yaklaşık bir senedir adet görmüyorum.erken menepoz.bu kistlerden ve tedavilerden dolayı.daha önce bahçecii kliniğinde benzer bir diyet yapmışlardı bana da.,ki ayda 8-9 kilo vermiştim.ama benimkinde et hiç yoktu .şeker karbonhidratın yanında.diyetini biraz anlatırmısın.
sanırım sen hiç donosyon yaptırmadın daha.nerde tedavi olmayı düşünüyorsun.yurtdışında mı.nerden bilgi aldın.dr kim.benimle paylaşırsan sevinirim.

Back
X