bebekcim geçmiş olsun, bir daha tekrarlamasın inşallah.Allah tamamına erdirsin.
biz de haftaya kıbrısta olacağız.dua et bana ne olur:)

mrb zeytincim sende başladın demek tedaviye kaçırmışım sanırım ben hayırlı olsun arkadaşım inş.olumlu güzel haberlerle dönersin dualarımız seninle:D:Ddoktorum kimdi cnm bu arada

merhaba bebek ,

güzel haberine ben de çok sevindim.Allah tamamına erdirsin inş.
sen şimdi moralini yüksek tut ve sakınnnn:) kımıldama yattığın yerden.9 ay yatanlar duydum ben.
sabır zaten hepimizin içinden geçtiği bir süreç.daha çok sabredeceksin hareketsiz kalmak için o kadar sanırım.
sana sormak istediğim şey ,firdevs hanım doğuş özel kliniğinde mi-şevket beyle aynı yerde mi çalışıyor..ekstra bir tedavi uyguladı mı sana...
aşama aşama madde madde bütün ilaçları ilk anından beri yazarmısın bizlere(kıbrıstan önce ve sonra)
kendine çok dikkat et ltf.
iyi günler.

Arkadaslarim benim
öncelikle kandiliniz mübarek olsun, Allah bu gece herkesin tüm dualarini kabul etsin....

Biliyorsunuz Firdevs Hanimda donasyon yaptirdim, gebelik cikti, ultrason da 1.5 kese gözükmüstü gecen hafta :)

bu sabah uyandigimda kanamam olmustu, az da olsa, cok korktum, doktora gittik, ultrasonla bakti..dikkatli olman gerek dedi..hep yatmam lazim önümüzdeki günler..insallah bebegime birsey olmaz..ultrasonda 1. kese nin icinde embyro gözükdü 2.4 mm :))) ve sok olduk kalp atisi da masallah gözükdü :nazar: hala saskinliklar icindeyiz

2. kese de büyümüstü, digerinden biraz kücük, icinde tam embyro falan gözükmedi..bakalim birdahaki ultrasonda neler gözükecek..ve insallah su kanamam kesilir..cok korkuyorum tabii

kizlar bunulari size yazmamim sebebei de, ne olur umutlarinizi yikmayin, ne olur!!! ben cok umutsuzdum kac kez denedik, yasim 42ye gelmis, yani inanin cok ama cok aci cekiyordum bende...Allah insallah bunlari hepinize yasatsin ve hepimizie de tamamini erdirsin!!!!

merhaba bebek ,

sen şimdi moralini yüksek tut ve sakınnnn:) kımıldama yattığın yerden.9 ay yatanlar duydum ben.
sabır zaten hepimizin içinden geçtiği bir süreç.daha çok sabredeceksin hareketsiz kalmak için o kadar sanırım.
sana sormak istediğim şey ,firdevs hanım doğuş özel kliniğinde mi-şevket beyle aynı yerde mi çalışıyor..ekstra bir tedavi uyguladı mı sana...
aşama aşama madde madde bütün ilaçları ilk anından beri yazarmısın bizlere(kıbrıstan önce ve sonra)
iyi günler.

merhaba canim aslinda ilaclarin coguna onlar gerek yok demisti ama ben ilaclari aldim burdan topladigim bilgilerle sonra dra soledim bu ilaclari aldim diye dr sadece estrofem birde pregesteron fitil yeter demisti sonra ben bunlari aldim dedim guzel su sekilde kullan dedi recete yazdi.kaldigim oteldede bir cok bayanla konustum canim genel olarak soyledikleri ilk transferde dr larin ilaclari eksik verdigiydi cogu 2. kez gelmisti burdan aldigim bilgiler onlardan edindigim fikir vs hepsini topladim girnede EROL bey var ECZACI bebek tafsiye etmisti ona gittim ne gerekiyorsa aldim tam bir bavul ilacla dondum valla,yani basta gerek yok demisti ben aldiktan sonra iyi yapmissiniz su sekilde kullanin dedi almasam yada bir fikrim olmasa demiycekti burdaki arkadaslara tesekkur ediyorum gercekten

waltkrayburg hayırlı olsun transferin,güzel haberlerini bekliyoruz. hangi otelde kaldın acaba?

merhaba efsun ,
ben de seninle aynı yaştayım. ve yaklaşık bir senedir adet görmüyorum.erken menepoz.bu kistlerden ve tedavilerden dolayı.daha önce bahçecii kliniğinde benzer bir diyet yapmışlardı bana da.,ki ayda 8-9 kilo vermiştim.ama benimkinde et hiç yoktu .şeker karbonhidratın yanında.diyetini biraz anlatırmısın.
sanırım sen hiç donosyon yaptırmadın daha.nerde tedavi olmayı düşünüyorsun.yurtdışında mı.nerden bilgi aldın.dr kim.benimle paylaşırsan sevinirim.

Youtube ta bir konfreansı izliyordum sağlıkla ilgili oradan kısırlık ile glutenin ilişkisini öğrendim.
Zaten benim yıllardır doktorlarla bitmeyen bir rahatsızlık sorunum vardı. Kabızlık gaz ve miğde ve kan değerleir rezalet ( hemoglobin iyi ama)
İlaç endoskopi beslenme hiç cevap alamıyordum. Üstelik doktorların veridği kan ilaçlarıda kilo yapmıştı.
Artık sorunla yaşamayı öğrenmiştim.
Tüp bebek döneminde bende berkdoyda o diyeti yaptım.. Faydasını görmedim. Yumurta sayım kalitem felan artmadı.

Son 3 aydır ise herşey tepetaklak oldu. Kan değerlerim miğdem gazım kabızlık uçacağım 9 aylık hamile kadın gibi geziyordum.

Sonra ya çölyak değil ama gluten intoleransı olabilir diye kendim şüphelendim. Ve son testlerim gösterdiki tedaviden giderek hastalığı keşfettik.
Sebze, meyve, et balık süt ama laktozsuz yoğurt peynir ceviz bbadem, fındık ve mısır unu, kestane unu nohut unu prinç unu patates unu ile yapılmış muffin, ekmek yiyorum.
Buğday çavdar ve yulaf hayatımdan çıktı ikame unlar üsttekiler girdi.
Sorunlar gitti. Artılar geldi..
Almanyadaki doktorlar zaten gluten intoleransı olan her 6 kişininde kısır olduğuna dair bir araştırma yapmışlar. Çok yeni.

Ben donasyon yaptırmadım dünya ile ispanyadan quiron ile görüştüm.
Eşim biraz su koydu ama ben çok istiyorum. Yön ispanya gibi.. Nedenide eşimle ilgili.

Birde eğer çok erken yaşta bu gluten intolerans anlaşıldığında vücutta olan hastalıklar engelleneiliyor.

Örneğin ben 20li yaşalarda bunu fark etsem yumurtalık rezervim korunurdu. Vücutta otoimmun yani bağışıklık sistemi düşmediğinden sisitem kendine saldırıp yok etmiyormuş.
Kan kanseri, otizim kısırlık ve tüm miğde isal kabızlık halsizlik depresyon gib hastalıklardan bahsediyorlar. Avrupa birliğinde yapılan birçalışmadan bu yazdıklarım..
Yani iş işten geçmiş olabilir. Ama denemekten ne çıkar. ?????onca kimyasal ve ameliyatın yanında. glutensiz beslenmek ne ki??

Youtube ta bir konfreansı izliyordum sağlıkla ilgili oradan kısırlık ile glutenin ilişkisini öğrendim.
Zaten benim yıllardır doktorlarla bitmeyen bir rahatsızlık sorunum vardı. Kabızlık gaz ve miğde ve kan değerleir rezalet ( hemoglobin iyi ama)
İlaç endoskopi beslenme hiç cevap alamıyordum. Üstelik doktorların veridği kan ilaçlarıda kilo yapmıştı.
Artık sorunla yaşamayı öğrenmiştim.
Tüp bebek döneminde bende berkdoyda o diyeti yaptım.. Faydasını görmedim. Yumurta sayım kalitem felan artmadı.

Son 3 aydır ise herşey tepetaklak oldu. Kan değerlerim miğdem gazım kabızlık uçacağım 9 aylık hamile kadın gibi geziyordum.

Sonra ya çölyak değil ama gluten intoleransı olabilir diye kendim şüphelendim. Ve son testlerim gösterdiki tedaviden giderek hastalığı keşfettik.
Sebze, meyve, et balık süt ama laktozsuz yoğurt peynir ceviz bbadem, fındık ve mısır unu, kestane unu nohut unu prinç unu patates unu ile yapılmış muffin, ekmek yiyorum.
Buğday çavdar ve yulaf hayatımdan çıktı ikame unlar üsttekiler girdi.
Sorunlar gitti. Artılar geldi..
Almanyadaki doktorlar zaten gluten intoleransı olan her 6 kişininde kısır olduğuna dair bir araştırma yapmışlar. Çok yeni.

Ben donasyon yaptırmadım dünya ile ispanyadan quiron ile görüştüm.
Eşim biraz su koydu ama ben çok istiyorum. Yön ispanya gibi.. Nedenide eşimle ilgili.

acaba ben menepoz girdiğim için sonuç verir miki ..sende adet düzenli hale gelmiş ne güzel.
bu ekmekleri evde kendin mi yapıyorsun.
mısır unu ve pirinç ununun haricinde hiçbirininvarlığından haberim yoktu
dünya tüp bebek kıbrıstaki mi ..ordaki dr berk ve diğer merk.deki firdevs hn kaldı zaten benim de gitmediğim
neden ispanya daki dr.u önerdiler sendeki rahatsızlıklardan dolayı mı..
iyi bir dr sa biz de düşünebiliriz belki bakarsın beraber gidebiliriz de tedaviye neden olmasın

Arkadaslarim benim
öncelikle kandiliniz mübarek olsun, Allah bu gece herkesin tüm dualarini kabul etsin....

Biliyorsunuz Firdevs Hanimda donasyon yaptirdim, gebelik cikti, ultrason da 1.5 kese gözükmüstü gecen hafta :)

bu sabah uyandigimda kanamam olmustu, az da olsa, cok korktum, doktora gittik, ultrasonla bakti..dikkatli olman gerek dedi..hep yatmam lazim önümüzdeki günler..insallah bebegime birsey olmaz..ultrasonda 1. kese nin icinde embyro gözükdü 2.4 mm :))) ve sok olduk kalp atisi da masallah gözükdü :nazar: hala saskinliklar icindeyiz

2. kese de büyümüstü, digerinden biraz kücük, icinde tam embyro falan gözükmedi..bakalim birdahaki ultrasonda neler gözükecek..ve insallah su kanamam kesilir..cok korkuyorum tabii

kizlar bunulari size yazmamim sebebei de, ne olur umutlarinizi yikmayin, ne olur!!! ben cok umutsuzdum kac kez denedik, yasim 42ye gelmis, yani inanin cok ama cok aci cekiyordum bende...Allah insallah bunlari hepinize yasatsin ve hepimizie de tamamini erdirsin!!!!

canim cok gecmis olsun lutfen cok dikkat et canim hepimiz ayni sureci yasayacagiz insallah tabi guzel sekilde gerekirse 9 ay yatariz yeterki bebecikler gelsin..

Ay canim birden heyecanlandim...........günler geldi desene..........ne güzel sevindim adina - dua etmem mi hic!!! Her zaman dualarimdasiniz. Tam ne zaman gidiyorsun ve ne zaman yumurtalar toplanicak? Ne olur bizleri haberdar et hep, hem sende rahatlarsin bahsettikce :)

Dogus a gidiyordun dimi sende?

Allah sag salim gidip sag salim bebislerinle dönmek nasip etsin!! Öyle bir tutunsunlarki onlar sana, hic birakmasinlar - Allah in izniyle :nazar:

merhaba bebek ,

iyi günler.

SAgol canim iyi dileklerin icin......hep bol bol dinleniyorum..haftaya da ise gitmiycem ancak sadece dinlenioyrum gercekten. insallah bebislerim iyidir :)

Ilaclara gelince - ben kibrisdayken yazmistim hepsini - ama yine kafamda toparlamaya bakayim:

Östrogen haplari
  • gitmeden basladim zaten, onlardan kac tane alicagini sana detayli bildiriyorlar
  • Transferden sonra Progesteron kapsüller rahimden aliyorum, su an 4 tane, cünkü kanama oldugu icin 3 den 4 e cikardi firdevs hanimda
  • proluton/progesteron depot ignesi - bu COK önemli - donasyon yaptiranlarda progesteron degerleri bastan cok düsük oluyor. bu deger cikmasi gerekki gebelik devam etsin!! o yüzden bu depot ignelerini haftada 2 kez kullaniyorum. firdevs hanim 4 tane sadece igne transferden sonra gerek dedi. ben fazla kibris dan almamaistim o yüzden. geldigimde kontrolde progesteron degerim cok düsük cikti ve ignelere devam ettim. yani hala da kullaniyorum. 10-12. haftaya kadar o igneleri kullanmam gerek
  • prednisolon - cortison varya, onu 5 gün kullandim transferden sonra
  • coraspin her gün 1 tane gebeligin sonuna kadar - kan pihtilasmasini önlüyor
  • clexane ignesi - her gün kullaniyordum, kanamam oldugu zaman biraktim onu. burdaki doktorda artik tavsiye etmiyor, cünkü kanama risikosu bir nevi artiyor. coraspin yeterli dedi doktor.
  • folikasit ve magnesiu

Evet Dr Firdevs ve Sevkey bey ayni merkezde, odalari hatta ayni giris katta ikisininde.

sen ne zaman gitmeyi düsünüyorsun ve hangi doktora karar vericeksin?

Ay canim birden heyecanlandim...........günler geldi desene..........ne güzel sevindim adina - dua etmem mi hic!!! Her zaman dualarimdasiniz. Tam ne zaman gidiyorsun ve ne zaman yumurtalar toplanicak? Ne olur bizleri haberdar et hep, hem sende rahatlarsin bahsettikce :)

Dogus a gidiyordun dimi sende?

Allah sag salim gidip sag salim bebislerinle dönmek nasip etsin!! Öyle bir tutunsunlarki onlar sana, hic birakmasinlar - Allah in izniyle :nazar:

aminnn bebek inşallah...1 şubatta orada olacağız bebekcimmm..korkmuyorum desem yalan olur..sizleri haberdar etmeyi çok isterim ama telefonlarımızda internet bağlantısı yok maalesef küçük laptopu götürürsek tüm gelişmeleri yazarım. götürmezsek de dönüşte herşeyi yazarım. dönüşte hemen işe başlamak zorundayım o beni düşündürüyor. rapor da alamam çünkü yeni bir bölüme geçtim, şimdi ilk dakkada gol atmayım...

aminnn bebek inşallah...1 şubatta orada olacağız bebekcimmm..korkmuyorum desem yalan olur..sizleri haberdar etmeyi çok isterim ama telefonlarımızda internet bağlantısı yok maalesef küçük laptopu götürürsek tüm gelişmeleri yazarım. götürmezsek de dönüşte herşeyi yazarım. dönüşte hemen işe başlamak zorundayım o beni düşündürüyor. rapor da alamam çünkü yeni bir bölüme geçtim, şimdi ilk dakkada gol atmayım...

1. subat demek :) eh ne kaldi surda...korkularinda cok normal unutma bunu...oraya gidince yine kuskularinda olucak elbette bu da normal..ama eminim cok mutlu olucaksin bu kararinla...ayni süreci hepimiz yasadik..bak ben inan donasyon aklimdan gecmiyor, cook nadir, sadece bebeklerimi düsünüyorum ve her gün Allah a sükür ediyorum dua ediyorum benimle kalsinlar diye :)

rapor zaten ileri haftalarda daha cok lazim olucak :) bi gebe kal, o migde bulantilari, bas dönmenleri olursa nereye ugradigini sasircaksin :)) ama güzel seyler!!
sen simdi hayirlisiyla bu dönemini atlat

Hangi otel karar verdiniz mi? Oscar da internet baglantisina 25 lira bir haftalik sanirim ödeniyordu. Kac embyro ve kacinci gün alicaksin karar verdinizmi?

Arkadaslarim

yine bu gün ve yarin sabah benim icin cok heyecanli bir dönem..ultrason a gidecegiz..gecen hafta iki kese gözükmüstü..birinde kalp atisi vardi, digerinde embyro gözükmedi, o kese biraz kücükdü..insallah yarin ikincisindede embyro kalp atisiyla görürüm hayirlisiyla.......sizlere haber veririm mutlaka........

bu ara iki gündür aksamlari felakat oluyorum, migde bulantisi, bas dönmesi, ancak yatiyorum....bebislerim benim tüm enerjimi aliyorlar, ki daha onlar pirinc kadarlar :)))) Allahin mucizeleri iste.......alsinlar tüm enerjimi, raziyim buna :) insallah gu güzel duygulari sizlerde yakinda yasiycaksiniz...insallah Allahim tüm cocuk isteyenlere bunu yasatsin - - AMIN

1. subat demek :) eh ne kaldi surda...korkularinda cok normal unutma bunu...oraya gidince yine kuskularinda olucak elbette bu da normal..ama eminim cok mutlu olucaksin bu kararinla...ayni süreci hepimiz yasadik..bak ben inan donasyon aklimdan gecmiyor, cook nadir, sadece bebeklerimi düsünüyorum ve her gün Allah a sükür ediyorum dua ediyorum benimle kalsinlar diye :)

rapor zaten ileri haftalarda daha cok lazim olucak :) bi gebe kal, o migde bulantilari, bas dönmenleri olursa nereye ugradigini sasircaksin :)) ama güzel seyler!!
sen simdi hayirlisiyla bu dönemini atlat

Hangi otel karar verdiniz mi? Oscar da internet baglantisina 25 lira bir haftalik sanirim ödeniyordu. Kac embyro ve kacinci gün alicaksin karar verdinizmi?

inşallah o günleri bir görsem 5 başarısız tüp bebekten sonra.miğde bulantısı hep olsun farketmez:)
otel konusunda biz paket aldık merkezden, firdevs hn. paket al uğraşma hiçbirşeyle dedi bana ben de onu kırmak da istemedim açıkçası çok ısrar etti çünkü,kafan rahat olsun dedi. herşeyi biz ayarlayalım sana dedi. 3 otel seçeneği sundular bunlardan birine karara vereceğiz daha karara vermedik, onu son günde söyleseniz olur biz ayarlarız dediler,siz internetten inceleyin otelleri karar verin yeter dediler.oscar ile anlaşamlaı değillermiş sordum aslında bir internet sayfalarında orayla da anlaşmalı oldukları yazıyordu ama değliz dediler bilemiyorum..

merhaba,
forumu kullanmakta biraz acemiyim.daha hızlı olmak adına başka bir yöntem varmıdır.acaba bir sohbet sayfası ,mail adresi veya facebooktan da görüşmemmiz mümkün olur mu..

Arkadaslarim

yine bu gün ve yarin sabah benim icin cok heyecanli bir dönem..ultrason a gidecegiz..gecen hafta iki kese gözükmüstü..birinde kalp atisi vardi, digerinde embyro gözükmedi, o kese biraz kücükdü..insallah yarin ikincisindede embyro kalp atisiyla görürüm hayirlisiyla.......sizlere haber veririm mutlaka........

bu ara iki gündür aksamlari felakat oluyorum, migde bulantisi, bas dönmesi, ancak yatiyorum....bebislerim benim tüm enerjimi aliyorlar, ki daha onlar pirinc kadarlar :)))) Allahin mucizeleri iste.......alsinlar tüm enerjimi, raziyim buna :) insallah gu güzel duygulari sizlerde yakinda yasiycaksiniz...insallah Allahim tüm cocuk isteyenlere bunu yasatsin - - AMIN[/QUOTE

bebek..hadi bakalım ..yarın hayırlı haberlerle gel inşallah..Allah bebeklerini sana bağışlasın...
sende mi otel paketi almıştın bebek?yoksa kendinizmi ayarladınız,otel-ulaşım falan..

acaba ben menepoz girdiğim için sonuç verir miki ..sende adet düzenli hale gelmiş ne güzel.
bu ekmekleri evde kendin mi yapıyorsun.
mısır unu ve pirinç ununun haricinde hiçbirininvarlığından haberim yoktu
dünya tüp bebek kıbrıstaki mi ..ordaki dr berk ve diğer merk.deki firdevs hn kaldı zaten benim de gitmediğim
neden ispanya daki dr.u önerdiler sendeki rahatsızlıklardan dolayı mı..
iyi bir dr sa biz de düşünebiliriz belki bakarsın beraber gidebiliriz de tedaviye neden olmasın

Arkadaşım aramıza hoşgeldin seninle yaşıtız bende yumurta donasyonu yaptırcam daha tarih belli değil ama yakında olur sanırım bende menapozda değilim ama son 1yıldır adetlerim çok düzensiz ilaç kullanmıyorum doktorada gitmeyeli 1yıl oldu sanırım donasyonda adet olmanın bi önemi yok menapozda olup hamile kalan çok arkadaş var.bende ispanyayı düşünmüyor değilimde maliyeti bayağı yüksek oyüzden kıbrısta berk bey yada firdevs hn olucak muhtemelen.ben evde ekmeği kendim yapıyorum kepekli,çavdarlı,beyaz un karışımı ama gulutensiz değil...

Back
X