Selam
canim biz eylul de gitmeyi dusunuyoruz. Eylul icin belki simdiden baslamak erken gelebilir ama bir sorun varsa bilip tedaviye baslamak istedim.

QUOTE=tress06;29037721]Cibircim çok sevindim ne demişler,başlamak bitirmenin yarısıdır.tedaviye başladığın an süreç çok hızlı ilerliyor zaten.tam olarak hangi ay gidiceksiniz canım[/QUOTE]

Arkadaşım seni anlıyor ve üzüntülerini paylaşıyorum. Ben de bir kimyasal gebelikle düşük geçirdim. Tabi bunun gibi olumsuzluklar donasyonun insanı hem yoran hem üzen gerçekleri. Şimdi 3 bilinen merkezi de denediğine göre aslında büyük bir deneyim yaşamışsın ve bu merkezlerin artı ve eksileri yönünde hepimizi bilgilendirirsen inan çok sevinirim. Kısa ve öz olarak seni yormadan tabii arkadaşım. Ve neden olmadığı konusuyla acaba bir bilgi verdiler mi. Bazı merkezler peşpeşe yapmada bir sakınca yok derken bugün görüştüğüm bir merkez bana rahmi dinlendirmem gerektiğini söyledi. Bence makul olan da bu. Zaten 2. 3. deneme USA daki en iyi kliniğe ödeyeyeceğimiz para demek. Tabi orda da olmayabilir ama açıklama getiriliyor ben burada ki yani Kıbrıs taki merkezlerden de aynı hassasiyeti göstermelerini istiyorum. Çünkü sonuçta biz birbirimize soruyoruz sorun acaba spermde miydi yoksa kan pıhtılaşması sorunum mu vardı yoksa şu ilaçları mı kullanmalıydım diye sonuçta öğreniyoruz elbet bişeyler ama üzüntüleri de yaşıyoruz beraberinde.

Bu arada yurt dışında neresi olursa olsun donasyona giderken gerçek bir merkez olup olmadığını araştırın. Çünkü ev ortamlarında bile yapılıyormuş. Yani artık herşeyin yalan dolanı çıkmış siteler var Amerikaya donasyona doğuma vb götürüyoruz kalışınızı biz ayarlıyoruz falan diye aman araştırmadan atlamayın. Evet kIbrıs şurası ama en azından artık oldukça tecrübeli olmuşlar yeterki tüm tedkiklerimizi yapalım hatta onların istemediği ama doğumu ve hatta gebe kalmayı etkileyebilecek ne varsa o tahlilleri yaptıralım. Tabi bu kendi iyiliğimiz için. hepinizi sevgiyle öpüyor kucaklarınız çocukla dolsun diyorum

Arkadaşlar bodrumda 58 yaşında bir kadın ikiz doğuruyor hem de doktoru tedavi sürecini burada yaptık diyor sonra 85 lik Artvinli dede(eşlerimiz saçını başını yolmasın ama) 48 yaşındaki üçüncü eşinden ikiz bekliyor donasyonun adı sanı yok milletce burnumuz pinokyo gibi uzayacak. Yani 40 ve üzeri arkadaşlar eyvah hamile kalırsak buradaki drlara ne diyeceğiz diye düşünmesinler normalmiş baksanıza haberlere göre:))

valla canım daha tedavi sürecinde olmadığımız için ne yapmak gerek hiç bilmiyorum :) ya bu arada bişey sorcam özel olcak belki ama sizin ailelerin haberi varmıydı bizimkilerin haberi yok :(( söylesek mi hiç bilmiyoruz..

meltemdag, bence - bu benim fikrim - ailene, arkdasina falan deme. sadece kari koca aranizda kalsin. donasyon cok hassas bir durum, ileride cocuga demek istemiyorsunuzdur sanirm, o yüzden sadece ikiniz ve Allah bilsin bence.........

Arkadaşlar bodrumda 58 yaşında bir kadın ikiz doğuruyor hem de doktoru tedavi sürecini burada yaptık diyor sonra 85 lik Artvinli dede(eşlerimiz saçını başını yolmasın ama) 48 yaşındaki üçüncü eşinden ikiz bekliyor donasyonun adı sanı yok milletce burnumuz pinokyo gibi uzayacak. Yani 40 ve üzeri arkadaşlar eyvah hamile kalırsak buradaki drlara ne diyeceğiz diye düşünmesinler normalmiş baksanıza haberlere göre:))

cok haklisin canim..........bende 42 yasindayim, hamile oldugumu duyanlar, hayirdir birden nasil oldu diyorlar :) bende artik Allah verdi diyorum, biraz sanirim ilaclardan dolayida ikiz oldu diyorum :))

valla canım daha tedavi sürecinde olmadığımız için ne yapmak gerek hiç bilmiyorum :) ya bu arada bişey sorcam özel olcak belki ama sizin ailelerin haberi varmıydı bizimkilerin haberi yok :(( söylesek mi hiç bilmiyoruz..

bence bu olay sadece eşlerin arasında kalmalı. hatta kıbrısa gittiğini bile söylememek lazım. çünkü birisi birisine anlatır ilerde çocuk öğrenir bi sürü sorun yaşanabilir. ayrıca aile büyükleri sürekli, tipini huyunu suyunu sorgulayacak çocuğun. kimse bilmesin hatta sizde unutun yapıldıktan sonra artık sizde donasyon bu diye düşünmemeye çalışın unutun söz etmeyin bile derim ben.

dünyanın binbir türlü hali var ilerde çocuk üzülebilir. bence hiç kimse bilmemeli....

Vallahi bende henuz kimseye soylemedim.. birakin donasyonu daha aileme tup bebek denedigimizi bile soylemedim uzulmesinler diye bi de onlari telkin etmeye ugrasmayayim :)) yakin birkac arkadas biliyor he bide kayinvalidem o kadar onlarda tup zannediyorlar..ama o kadar cok ihtiyac duyuyorum ki bazen ama mumkun degil zehir hafiye bir ablam var onu bunu sorar bende gelicem vs der sonunda ogrenir :(( bisey olmaz gerci ama duysa gunun birinde duyarsa yani ona soylemedigim icinde cok uzulur biliyorum ama yapacak bisey yok esim zaten cok uzuluyor biliyorum.. daha fazla kirilmasina izin veremem bende.. bu arada cok komik daha gercek isimlerini bile bilmedigimiz insanlara tum ozelimizi rahatca anlatiyoruz degil mi :))

yol arkadaşlarım nasılsınız ? yeni kararlar aşamasında olup karar vermeye çalışanlar (ben ve benim gibiler) ve kararını vermiş adımını atmış olan can arkadaşlar hepimizin hakkında rabbim en hayırlısını versin...
akşam üzeri eşimle tartıştım canımsıkkın ve ağlıyorum ve ağlarkende hepimize dua ediyorum:25:
reglim yakın olduğu için alınganlığım üzerimde o da üzerime geldikçe tırlıyorum....
offf şu günlerimizi bir atlatsak yarabbim...
portakal ne yaptın gittinmi doktora gördünmü seninkileri inşallah iyi ve sağlıklılardır?
bebek nasılsın çok mu miden bulanıyor oyyyy kıyamam bak sen bıcırıklara bir doğsunlarda sağlıkla inşallah ....
darısı bizlerin midelerine inşallah:1:

Son düzenleme:
yol arkadaşlarım nasılsınız ? yeni kararlar aşamasında olup karar vermeye çalışanlar (ben ve benim gibiler) ve kararını vermiş adımını atmış olan can arkadaşlar hepimizin hakkında rabbim en hayırlısını versin...
akşam üzeri eşimle tartıştım canımsıkkın ve ağlıyorum ve ağlarkende hepimize dua ediyorum:25:
reglim yakın olduğu için alınganlığım üzerimde o da üzerime geldikçe tırlıyorum....
portakal ne yaptın gittinmi doktora gördünmü seninkileri inşallah iyi ve sağlıklılardır?
bebek nasılsın çok mu miden bulanıyor oyyyy kıyamam bak sen bıcırıklara bir doğsunlarda sağlıkla inşallah ....

sagol canim.......hic sorma....aksamlari yamuluyorum resmen..........INSALLAH DARISI SIZLERIN MIGDELERINE :)))))) vallahi ben kendim Allah a yalvarmistim bundan 2 sene önce, "yarabbim tek 9 ay boyunca migdem her gün bulansin, kusayim, bana saglikli hayirli evlat nasip et" diye.........yani kendimistedim baksana :))

Son düzenleme:

Gittim canım iki kese gördük biri küçük Dr bundan çok umutlanmayalım dedi ama ben eminim o diğerine yetişecek Haftaya kalp seslerini duyacağım inşallah Darısı tüm isteyenlerin başına canım

Bebek bulantıların ne zaman başladı Benim hala pek yok Sadece sabahları dişlerimi fırçalarken o da az Nor mal mi acaba aslında benim midem çok hassastır çok olmasını bekliyordum

arkadaşlar az önce verda hanımla konuştum çok tatlı rahatlatıcı bi sesi var çok iyi konuştu aklımdakileri sordum oteldir donördür falan...bakalım beklemekteyiz sabırsızlıkla ...Rabbim hepimizin hakkında hayırlısını versin inşallah

POTAKALCIM cnm tebrikler inşallah hayırlısı ile ikinci keseyide görürsün ve kalp atışlarınıda duyarsın bebişlerin seni hiç bırakmaz inşallah:D
BEBEKCİM cnm şükür bebişlerin ne güzel iyiler seninleler olur okadarcık mide bulantısı oda tadı tuzu biberi dediğin gibidarısı bizim midelere::D:D:D:D

tress bugün can beyi aradım.ve firdevs hanımın hastası olmayı istediğimi söyledim tama ben buraya not aldım dedi.ama içime sinmedi açıkcası.bu formdan bi arkadaşınkide öyle olduysa benimkide kesin öyle olcaktır.zaten hayatımda 1 kez tüp denedim doktor tam transfer günü sabah gitdiğimde bu embriyo kaliteli değil sansın az vazgeçsekmi demişti ve eşim yanımda olmadığı için o büyük sorumluluğu bana bırakmıştı....bari bukez bu kıbrısta başıma bi aksilik gelsin istemiyorum ama ben kaçtıkça daha baştan sıkıntılar beni buluyo...yine eşim burda değil ve yine ben doktorlarla bağlantıdayım ve yine yalnış seçim olmasından çok korkuyorum....Allah senden ve bu formda bana yardımcı olan herkesten razı olsun...yarın ilk iş irem hanımı arıycam...

Selam , bende doğuş tüp le bağlantıya gırdım bana da Can bey yazıyor , ama doktor konusunda bırşey konuşmadı bende daha sormadım . Ben embrıyo donasyonu ıcın tedavıye gıtmeyı düşünüyorum . Bırşey sorucam bırtanemı embriyo mu transfer edııyorlar ????

Ay canim ne sevindim, demek iki kese gözükdü :))))))))))))

benim de ikinci cok kückdü, digerine göre. hatta ilk kesede bebek ve kalp atisini gördük hala digerinde hic bisey gözükmüyordu, tekrar 4 gün sonra gittigimzde ikincisindede bebis gözükdü :))

migde bulantisi hic isteme bence - inan cok kötü......benim bulanti en cok 5. hafta sonralarinda basladi, 8.-9. hafta en kötüsüydü, bütün gün yatiyordum, ayagi kalkacak gücüm bile yoktu. bhcg ikizlerde daha cok üretti bende, oda iste daha cok migdemi bulandirdi ---ve ayrica cok da uykun gelicek belirli zaman sonra :))

hadi hayirlisi, bizi haberdar et gelismelerden!!! Allah tamamini erdirsin!!!

Selam , bende doğuş tüp le bağlantıya gırdım bana da Can bey yazıyor , ama doktor konusunda bırşey konuşmadı bende daha sormadım . Ben embrıyo donasyonu ıcın tedavıye gıtmeyı düşünüyorum . Bırşey sorucam bırtanemı embriyo mu transfer edııyorlar ????

hosgeldin aramiza runya, seni burda yeni görüyorum...
donasyonda hayir bir tane transfer etmiyorlar genelde, kibris da öyle en azindan. normal sartlarda 3 tane

Bebek bulantıların ne zaman başladı Benim hala pek yok Sadece sabahları dişlerimi fırçalarken o da az Nor mal mi acaba aslında benim midem çok hassastır çok olmasını bekliyordum

sen bulantilarini hic kafaya takma, bazilarinda hic bulanmiyor, bazilarindada iste 5 ayliga kadar devam ediyormus. yani her vücüt farkli. hadi hayirlisi bize hep haberlerini ver :)

Arkadaşım seni anlıyor ve üzüntülerini paylaşıyorum. Ben de bir kimyasal gebelikle düşük geçirdim. Tabi bunun gibi olumsuzluklar donasyonun insanı hem yoran hem üzen gerçekleri. Şimdi 3 bilinen merkezi de denediğine göre aslında büyük bir deneyim yaşamışsın ve bu merkezlerin artı ve eksileri yönünde hepimizi bilgilendirirsen inan çok sevinirim. Kısa ve öz olarak seni yormadan tabii arkadaşım. Ve neden olmadığı konusuyla acaba bir bilgi verdiler mi. Bazı merkezler peşpeşe yapmada bir sakınca yok derken bugün görüştüğüm bir merkez bana rahmi dinlendirmem gerektiğini söyledi. Bence makul olan da bu. Zaten 2. 3. deneme USA daki en iyi kliniğe ödeyeyeceğimiz para demek. Tabi orda da olmayabilir ama açıklama getiriliyor ben burada ki yani Kıbrıs taki merkezlerden de aynı hassasiyeti göstermelerini istiyorum. Çünkü sonuçta biz birbirimize soruyoruz sorun acaba spermde miydi yoksa kan pıhtılaşması sorunum mu vardı yoksa şu ilaçları mı kullanmalıydım diye sonuçta öğreniyoruz elbet bişeyler ama üzüntüleri de yaşıyoruz beraberinde.

Bu arada yurt dışında neresi olursa olsun donasyona giderken gerçek bir merkez olup olmadığını araştırın. Çünkü ev ortamlarında bile yapılıyormuş. Yani artık herşeyin yalan dolanı çıkmış siteler var Amerikaya donasyona doğuma vb götürüyoruz kalışınızı biz ayarlıyoruz falan diye aman araştırmadan atlamayın. Evet kIbrıs şurası ama en azından artık oldukça tecrübeli olmuşlar yeterki tüm tedkiklerimizi yapalım hatta onların istemediği ama doğumu ve hatta gebe kalmayı etkileyebilecek ne varsa o tahlilleri yaptıralım. Tabi bu kendi iyiliğimiz için. hepinizi sevgiyle öpüyor kucaklarınız çocukla dolsun diyorum

Teşekkür ederim durugencim..
Merkezler hakkında şunları söyleyebilirim.
1.deneme Dünya TB merkezi: çok sıcaklardı ilk başlarda ilk deneyimim olduğu için pek fazla bilgi sahibi değildim ve birşeyde sormadım.Dönor hakkında hiç bilgim yoktu.Giderken sadec rutin testleri yaptırıp gittim orada güzel karşılandık .Ben dört tane transfer edeceklerini düşünüyordum öyle söylenmişti ama tam transfer zamanı 3 tane yeterli olacağını herşeyin güzel olduğunu ve tuttacağını söylediler.Neyse netice olumsuz olunca merkez taş duvar kimse nedenini niçinin sormadı.
Bende merkezi değiştirme kararı aldım.
2. deneme HİT:süreç çok iyi başladı.Rahim filmi olması gerektiği söylendi.Ben de aa bak bunlar farklı ve ciddi çalışıyorlar dedim.Film çekildi her şey temiz çok iyi dendi.İlaçlar aynı şekilde başladı.Gittiğimizde her şeyin ticari olduğunu anladım.Rahim tr de ölçüldü 8.2 orada kıbrısda ölçüldü 7.2 Tr de kalın olup nasıl burada düşük çıkar dedik cevap orada yanlış ölçülmüştür oldu.hit yapamayız böyle dedi fizyoterapi olacak dedi.Peki dedik.aşağı katta kızkardeşine 3 seans fizyoterapi parası ödedim.Yol paraları cabası her merkeze götürüldüğümde servise ayrı para ödedim.oradaki ekip çok ciddiyetsiz çalışıyor.hemşireler herşeyden bi haber..benim kullandığım ilaçları bile yanlış biliyorlardı.gereksiz yere artırım yapacaklardıki ben farkına varıp yanlış olmasın bu ilaç dedim.ki hepimiz doktor olduk bu süreçte :) aa gerçekten yanlış olmuş neyse şöyle kullanın dediler.O merkezde işini doğru yapan sadece HİT sanırım.Ama sonuç dış gebelik..ki bu daha zor tutunmamasından.bir sürü uğraştık dış gebelikten kurtulmak için.Yine neden olmadığı konusunda bilgi yok.Yine merkezi değiştirme kararı.
3. denme doğuş:herşey çook olumlu başladı neyi nasıl yapacağımı analatan en iyi merkezdi.Diğer merlkezler bana ilaç protokolü bile yollamamışları ağızdan söylemişleri fakat burada bir ilaç protokolü hazırlanıp bana gönderilidi.Yapacağım herşey adım adım anlatıldı.Herşey yine çok yiyidi ama sonuç yine hüsran.Ama bn bu merkezler arasında en fazla doğuş tüp bebekte rahat hissettim.Olumsuz olunca benimle beraber üzüldüler.Bir daha denersem ki bu yolda yılmak yok yine doğuş tüp bebek derim.

Ama karar sizin dediğim gibi içinizin ısındığına gidin.Hepsi aynı işi yapıyor.Bu yolda yürüyen tüm arkadaşlarrım bol şans , hayırlı evlatlar diliyorum...

Runya hoşgeldin... Son günlerde ısrarla Kıbrıs doktorları ile aracısız görüşün diyoruz hep.. Yazını görünce tekrar yazayım dedim... Sen önce bir forumu detaylı oku,biraz araştır ve istediğin doktorla doğrudan iletişim kur... Aracıya ne gerek var???
Efsuneden rica edelim de ilk sayfadaki tabloya Kıbrıs doktorlarının numarasını da eklesin bari... Yoksa bu aracı meselesi sürüp gidecek..... :))

Back
X