Arkadaşlar çouğunuza koyacağınız isim çok çok önemli . bu konuya hakim ve uzman kişilerin görüşlerini epeydir inceliyorum.
aktarayım;
Öncelikle hayatını elim bir şekilde kaybetmiş olan yakınınızın ismini asla koymayın. ondaki negatif enerjiyi çocuğunuza taşırsınız.
Bazı isimleri taşıması ağırdır. misalen peygamberimizin ismi . Allahın isimlerinden koymak.
örneğin isminde Nur geçen kişilerin ismin tersine hüzün taşıdıklarına şahit olmuşumdur.
Uzmanlar ismin sonundaki harfin sesl, olmasını tavsiye ediyor. su gibi akıp gitmeli son harf; Ali, Ayşe, Emre, Emine gibisinden.
Ayrıca Alfabenin başlarından olursa bir listede adı en başlarda geçer.
Bazı harflerin olumlu özelliği vardır E gibi. başarıyı simgeler.
Bazı harflerinde olumsuz özelliği vardır üzüntüyü çağrıştırırmış . içinde Ö,Ü. noktalı harflerden kaçınılmasını belirtiyorlar İ hariç.
ve son aldığı ekler , sonunda Han olanlar gücü simgeleyebiliyor .
Fakat sonu KAN ile bitenler sakıncalı. adından kan geçen erkek çocukları çoğunlukla kavgacı ve kan revana bulaştıkları söyleniliyor.
isim anlamlarını iyi bilmek gerekiyor . örnek NALAN anlamının ağlayan, hıçkıran olduğunu biliyormusunuz.
Benim rumuzu inceleyelim; BİLGİNİSA... Bilgi malumunuz bilgili olmaktan geliyor, bilgiye açıklık, NİSA kadın demek arapçadan bize geçtiği biçimde. ve her ikisinin de sonu akan harfle bitiyor... Ben bilgiyi sürekli araştıran bir kadın olarak. ve çocuklarıma koymak istediğim isimlerin harflerini barındırdığı için bunu seçmiştim üye olurken..
bugünlük incelememizin sonuna geldik :)))) sevgiyle hoş kalın
Eline dusuncene saglik arkadasim ne güzel yazmisin gercekten bilmiyordum NALAN isminin hickiran oldugunu yada NUR isminin hüzün tasidigini NURU hep ALLAHin nuru olarak biliyordum tskr ederim paylastigin icin ....