Gunaydin kizlar. Ben bir baska merkeze daha gittim burada (Cek). Bu da Brno sehrinde, hatirlarsaniz ilk gittigim merkezin adi Reprogenesis idi, bunun adi Reprofit. Ilk gittigim merkezden cok daha eski ve sanirim daha buyuk bir merkez. Daha fazla doktor ve embriyologlari var. Donasyondan sorumlu doktor cok tecrubeli, bize guven verdi, yanliz diger merkezle kiyaslayinca hic test istemeden, 'karar verirseniz hemen su ilaca baslayin' dedi. Fiyat ayni yabancilara 4500 euro, biz Cek fiyati istedik 3600 euro'ya indi.
Bir veya iki ay ilacla endometriumu hazirlayip, eger duzelmezse histeroskopi ile dokunarak hucre yenilenmesi yapip, bu arada donor ayarlayacaklar. Arastirmalari menapozda olan kadinlarin donor programina cok daha iyi cevap verdigini gosteriyormus, cunku vucudun kendi hormonlari programda verilenlerle birarada olunca bazen basariyi azaltirmis . Bu yuzden zaten vucut hormonlarini en basta baskiliyor, durduruyorlarmis. Belki sizin zaten bildiginiz seyleri yaziyorumdur, bana cok yeni bu bilgiler.
Basari sansi 70% oranlarinda. Donoru 2 ayda buluyorlarmis, cunku 45 kadar donorla gorusme yapiliyormus, kendisi veya baska bir doktor sahsen gorusuyormus donorlerle. Donorleri secerken, hobi ve egitim seceneklerimiz de varmis, bu bilgileri bize vereceklermis. Turkiye'den cok gelen oldugunu soylediler. Bana benzer bir donor sordugumda -koyu kahve sac, koyu kahve buyuk gozler pek yaygin degil Cek'de- sorun olmadigini fakat sonucta farkli renklerin cikabilecegini soyledi. Mesela Antalya'dan bir sperm donasyonu gelmis, teni koyu bir erkekmis, benzer bir donor bulmuslar, fakat cocuk sarisin mavi gozlu cikmis, hadi bakalim! Gerci ne onemi var. Kac embriyo yerkestirdiklerini sordum, kanunen bir kisitlama yok, ancak 2 tane yerlestiririm dedi. O kadar emin konusuyorki, karar ver ikizinmi olsun, tek cocukmu, ona gore 3de koyabiliriz. Bense gecmisime bakarak, sanki 4-5 yerlestirse sadece biri tutunur gibi dusunuyorum.
Pazartesi bir baska merkeze daha gidecegiz. Burada toplam 4 merkez var zaten, sonuncuya da gittikmi, karar asamasina geliyoruz zaten. Kararimi Cekce forum okuyarak (google translate ile) ve hangi doktora daha cok guvendigime gore verecegim. Yani pek saglikli bilgi yok elimde. Daha once hic kimse Cek'de yaptirmadimi, bildiginiz varmi???