özelden mesajını az önce aldım canım. 100 mesajı dolduramadığım için burdan cevap yazıyorum.
ben de bu sabah adet oldum evet ama sinyalleri gelmişti dünden-ağrı,vajinal kaşıntı,hafif koyu akıntı ...geç oldu ama oldu şükür:) pazartesi 2.kutu yasmine başlayacağım bende.ayın 18 inde lucrin vurulacaksınız demişti irem hn.
ilaçları henüz almadım.sen aldınmı.kaç lira tutuyor hepsi acaba.
tedavi iyice yakınlaştı.hakkımızda hayırlısı inşallah.
canım beraber orda olacağız gibi. özelden sık sık yaz.
o yüzden
keep in touch me. ( benimle irtibatta ol)-
bye

Kızlar dün lucrin ile birlikte kullanacağım diğer ilaçları da aldım.. Doktorumun yönlendirdiği bir eczaneden indirimli aldım. Lucrin fiyatı 251 tl. ben 200 tl. aldım. Diğerlerine de 70 tl ödedim.Diğerleri fazla tutmadığı için çok indirim yapmadılar (15 tl kadar)
TOPLAM 270 tl .ödedim...Bir arkadaşımız 250 demişti sanırım ama hangi ilaç ve kaç tane idi??
Benim liste şöyle (İrem in transfer öncesi ve sonrası İLK ETAPTA kullanacağınız ilaç listesi diye gönderdiği liste):

Lucrin depot 3.75 lik iğne tek doz
Progesteron 200 mg. 1 kutu
Estrofem mg. 2 kutu
Prednol 16 mg 1 kutu
Monodoks 100 mg. 1 kutu
Pruloton depot 500 lük 4 kutu
Folbiol
Coraspin 100

Ben folbiol ve coraspin almadım var zaten... Folbiol kullanmayı tercih etmiyorum, şubat ayından beri solgarın folik asidini kullanıyorum...

canım olmadı hala yaaa:((( nedir bu anlamadım.
tam 30 gün geçti ve kalınlık 13 hala olmadı
geçen pazartesi lutenly diye bir ilaç kullandım doktor 5 gün sonra olur dedi bugün 6. gün yok. en ufak bir belirtide yok.
oysa hiç aksamadan 28 günde bir olur ve bir hafta sonra biterdi.
vardır heralde bir hayır :)))

Kızlar dün lucrin ile birlikte kullanacağım diğer ilaçları da aldım.. Doktorumun yönlendirdiği bir eczaneden indirimli aldım. Lucrin fiyatı 251 tl. ben 200 tl. aldım. Diğerlerine de 70 tl ödedim.Diğerleri fazla tutmadığı için çok indirim yapmadılar (15 tl kadar)
TOPLAM 270 tl .ödedim...Bir arkadaşımız 250 demişti sanırım ama hangi ilaç ve kaç tane idi??
Benim liste şöyle (İrem in transfer öncesi ve sonrası İLK ETAPTA kullanacağınız ilaç listesi diye gönderdiği liste):

Lucrin depot 3.75 lik iğne tek doz
Progesteron 200 mg. 1 kutu
Estrofem mg. 2 kutu
Prednol 16 mg 1 kutu
Monodoks 100 mg. 1 kutu
Pruloton depot 500 lük 4 kutu
Folbiol
Coraspin 100

Ben folbiol ve coraspin almadım var zaten... Folbiol kullanmayı tercih etmiyorum, şubat ayından beri solgarın folik asidini kullanıyorum...
canım gecen ilaç fiyatlarını yazan bendim;
İrem hanım banada aynı ilaçları yollamış,ve bende geçende tanıdık olmayan bi eczaneye gitdim ve onlarda aynı imdirimi yapıp,hatda toplam 250 versen yeter dediler.ama işte sağlık bakanlığından gelen fiyatı vermeleri önemli yoksa tek iğne 251 tl tutuyor.

özelden mesajını az önce aldım canım. 100 mesajı dolduramadığım için burdan cevap yazıyorum.
ben de bu sabah adet oldum evet ama sinyalleri gelmişti dünden-ağrı,vajinal kaşıntı,hafif koyu akıntı ...geç oldu ama oldu şükür:) pazartesi 2.kutu yasmine başlayacağım bende.ayın 18 inde lucrin vurulacaksınız demişti irem hn.
ilaçları henüz almadım.sen aldınmı.kaç lira tutuyor hepsi acaba.
tedavi iyice yakınlaştı.hakkımızda hayırlısı inşallah.
canım beraber orda olacağız gibi. özelden sık sık yaz.
o yüzden
keep in touch me. ( benimle irtibatta ol)-
bye
canım iyi sevindim adet olmana,menepozda olunca insan iyce tedirgin oluyor.bende yarın cycloya başlıycam,yasmini bıraktık Firdevs hanım karar verdi,sürekli kaşıntı yanma yapıyordu,bende 17 sinde iğnemi vurulcam.ilaçlarıda kendi semtimdeki tanımadığım bi eczaneye gitdim,toplam 250ye anlaştık.tanıdık eczacıma gitmedim,olurya bu ilaç listesinin neden olduğunu bilir,ne bileyim öyle hissetdim gitmedim:))

Arkadaşlar lucrin iğnesi neden vuruluyor.erken menepozdadamı vuruluyor.daha önceki tedavimde bana verilmemişti.merak ettim.

canım olmadı hala yaaa:((( nedir bu anlamadım.
tam 30 gün geçti ve kalınlık 13 hala olmadı
geçen pazartesi lutenly diye bir ilaç kullandım doktor 5 gün sonra olur dedi bugün 6. gün yok. en ufak bir belirtide yok.
oysa hiç aksamadan 28 günde bir olur ve bir hafta sonra biterdi.
vardır heralde bir hayır :)))

merhaba en geç 14 gün içinde olursun endişe etme lütfen.

Arkadaşlar lucrin iğnesi neden vuruluyor.erken menepozdadamı vuruluyor.daha önceki tedavimde bana verilmemişti.merak ettim.

Canım bu iğne yumurtalıkları baskılayıp, yumurtlamayı engellemek için veriliyor.. Sanıyorum menepozda ya da yumurtalık fonksiyonların zayıfsa verilmiyor yani gerek görmüyor doktor.. Adetin 21. gününde vücutta progesteron yükselmeye estragen düşmeye başlıyor normal döngüde. Estragenin düşüşü ile birlikte yumurtalıklar yeni yumurta büyütmeye hazırlanıyor.. bu da tüp bebek tedavisini olumsuz etkileyecek bir durum. Buna engel olup ve ayrıca rahimi daha elverişli hale getirmek için...
Lucrin olmayanlar için de en az 1 veya 2 siklus doğum kontrol hapı kullanmak da aynı görevi yapıyor...

alpiknur canım tabiiki yazabilirsin merak ediyoruz ne sakınncası olabilir ki .... sonuçta kimlik bilgisi deyil kii.hadi yaz bekliyoruz canımmm

ne bileyim bazen çok açık açık yazılıyor herşey deniliyor yanlış anlaşılırım diye korktum gene galiba:))

23 yaşında imiş.türk müş
eczalık fakültesinde okuyormuş.1,66 boyunda imiş. benim gibi beyaz tenli , ela gözlü ve kumralmış . annesi babası da ela gözlü imiş. bütün testleri de pozitif .

sadece kn grubu b pozif.eşimin ki ile aynı.benm ki a pozitif
sakıncası olmaz di mi.
türk olmasına şaşırdım.türklerin yumurta verdğini bilmiyordum.yasak sanıyordum:))

ne bileyim bazen çok açık açık yazılıyor herşey deniliyor yanlış anlaşılırım diye korktum gene galiba:))

23 yaşında imiş.türk müş
eczalık fakültesinde okuyormuş.1,66 boyunda imiş. benim gibi beyaz tenli , ela gözlü ve kumralmış . annesi babası da ela gözlü imiş. bütün testleri de pozitif .

sakıncası olmaz di mi.
türk olmasına şaşırdım.türklerin yumurta verdğini bilmiyordum.yasak sanıyordum:))

çok güzel canım dönorumuz hem fakülteli hem Anne adayımıza benziyor.türklere yasak olduğunu sanmıyorum canım .senin adına çok sevindim alpiknurcum.sonuda güzel olucak arkadaşım inşallahh

23 yaşında imiş.türk müş

sakıncası olmaz di mi.

canim dönor bilgilerimiz birebir ayni sen kimin hastasiydin ? benim firdevs hnm benimkinin birde kiz kardesi oldugu yaziyordu ama digerleri ayni okudugu okul goz rengi yasi vs bire bir

çok güzel canım dönorumuz hem fakülteli hem Anne adayımıza benziyor.türklere yasak olduğunu sanmıyorum canım .senin adına çok sevindim alpiknurcum.sonuda güzel olucak arkadaşım inşallahh

bu arada benimde b pozitif kann grubum tabiki dönorumunde ayni dönor olabilirmi ? kafama takildi ...

Sorun değil zaten normal yoldan olsaydı ya anneninkii yada babanınkini alacaktı.
Ki üstelik anne ve baabsnın kan grubundan farklı kan grubundan donörde olabiliyor. !!!!!
Önemli olan çocuğa kan ihtiyacı olursa aileden kan bağışı bulabilmek...

Sorun değil zaten normal yoldan olsaydı ya anneninkii yada babanınkini alacaktı.
Ki üstelik anne ve baabsnın kan grubundan farklı kan grubundan donörde olabiliyor. !!!!!
Önemli olan çocuğa kan ihtiyacı olursa aileden kan bağışı bulabilmek...

Efsune benim bilgilerimide yolladilar
Ayy cok mutluyum heyecanliyim benim adet tarihimde yaklaşık 4-5-6 diye bekliyorum Allahtan hayırlısı olsun hepimiz icin senin yolladilarmi?

canim dönor bilgilerimiz birebir ayni sen kimin hastasiydin ? benim firdevs hnm benimkinin birde kiz kardesi oldugu yaziyordu ama digerleri ayni okudugu okul goz rengi yasi vs bire bir

işte aynı donör olabilir .firdevs hnm yapacak tedavimi.sen de mi aynı dönem mayısın ilk haftası ya da sarkarsa2.haftası.bu kadar tesadüf olabilir mi. 23 yaşında mı dedi.kızkardeşi olup olmadığından emin olabilirmiyiz ki.

yapacak birşeyimiz var mı. kardeş bile olabilirler bence sakıncası yok:)) çaresizlikten çok mu mantıksız düşünüyorum üff:((
ama soralım bi bakalım ne cevap gelecek

kızlar hava çok güzel.değerlendirelim dedik gene:)
dağlara çıkıyoruz. eşim grup arkadaşlarıyla yamaç paraşütü yapacak .
biz bayanlar çocuklar piknik..
biraz deşarj olalım.
siz fikirlerinizi yazın ,akıl verin
biriksin gelince okuyum oldu mu
öptüm canlar.
sevgiyle kalın ltf

Back
X