Mrb cnm arkadaşlarım. Ben 12 yılın sonunda şükürler olsun. Dördüzlere hamileyim. Daha önceki tüp bebeklerde nasip olmamıştı. Ancak bu seferde garanti olsun diye 4 embryo konuldu ve hepsi tuttu. Allah'ımın lütfu. Fakat yaş 37 ve normal boyluyum zayıfım. şimdiye kadar 3 doktor redüksiyon dedi. 2 ye düşürmelisin dedi. Yoksa sanada bebeklerede zarar erken doğum ve hepsini kaybedebilirsin dediler. Bende kararsızım nasıl bir yol izlicem vucudum izin veririse dördünüde doğurmak isterim ama doktorların kararını dinlemek durumundayım. Sizlerden ve cevrenizden redüksiyon yaptıran varmı?? Bana perıontolog doktor ismi verebilirmisiniz. Turkiyede sayılı galiba bu doktorlar internetten araştırıyorum ama bı çok sağlıklı olmuyo. Aykızım ve tres sizlere özelden msj attım ama ulaştımı bilmiyorum. Blgilerinize ihtiyacım var. Aykızım sen antalyada oldun sanırım. Antalya yakın bana oraya gidebilirim. Sevgiyle kalın.

Canım seni o kadar iyi anlıyorum ki..şuan aynı durumdayız.Ben mesajını almadım.canım Ben bu işlemi Ankarada yaptıracağım.bana yakın olduğu için.aykızım Antalyada yaptırmıştı.sana Antalya yakınsa aykızımdan doktorunun adını öğrenebilirsin.merak ettiğin bir konu olursa gene sor canım

Canım seni o kadar iyi anlıyorum ki..şuan aynı durumdayız.Ben mesajını almadım.canım Ben bu işlemi Ankarada yaptıracağım.bana yakın olduğu için.aykızım Antalyada yaptırmıştı.sana Antalya yakınsa aykızımdan doktorunun adını öğrenebilirsin.merak ettiğin bir konu olursa gene sor canım

cnm benim saol. evet aynı durumdayız.seninki şimdiden hayırlı olsun Ankara doktorlar daha fazladır. ama bana uzak.Aykızım ile özelden görüştük oda yardımcı oldu bana saolsun. bende antalya, denizli yada aydından birinde olacağım gibi görünüyor. hakkımızda hayırlısı. şimdi yazmak kolayda o an ne yapacağız bilmiyorum. işte bi kaç doktorada gitcem farklı. içim rahat etsin. Allahım hakkımızda ne hayırlısı ise öyle versin.

canim benim isine karismak istemem, hele ikilemde birakmayi hic istemem. verecegin karar o kadar zor ki Yüce Rabbim sana sabirlar versin. kac kez denedigini bilmiyorum simdiye kadar ama eminim ki cok kez yüz sürmüssündür Allah kapisina. dualarinin karsiligi iste icinde atan 4 kalp. doktorlar bazen cok acimasiz olabiliyor, kendilerini garantiye almak ve riski minimize etmeye gayret ediyorlar. Yüce Rabbim sana bu mucizeyi verdigine göre hamileliginde de ayni kolayligi verecektir belki de. iki bebisine veda etmek ne zor olacaktir bu kadar arzularken. keske biz tasisak bebislerini senin icin, keske elimizden baska bir sey gelse. dördüzler birbirlerini tehlikeye atarlar deniyor ama sonucta cani veren de Allah alan da Allah. Ol demeseydi dört kalp atmazdi. belki de senin kaderinde bu var kimbilir. kücük bir hikaye anlatacagim sana bilmem ne denli yardimci olur.

benim ilk esimin ablasi Ankaranin taninmis tüp bebek merkezlerinden birinde calisiyordu ve tüp bebek konusunda da uzman. ona Kibristan bir hasta gelmis bundan yalan olmasin en az 10 yil önce. methini duymus ve tavsiye üzerine gelmis. 1 yillik evlilermis ve bebekleri olmamis. ama kiz 22 yasindaymis. yani problem infertiliteden cok sabirsizlikmis. yok yaparsin yamazsin tüp bebek islemine baslanmis ve 1.kalite embriyolar elde edilmis. o dönemde kisitlama yokmus ve sanirim teknoloji de bu kadar iyi degilmis. 3 embriyo yerlestirilmis ve evine göndermis abla cifti. Kibrista test yaptirin ama sonrasinda keseye Ankarada bakalim demis. cift gelmis bir süre sonra birde bakmislar 3 kese. henüz kalp atisi yok ama 3 düzgün kese. olmaz demis abla, cok gencsin ufak tefeksin 3 bebek tasiyamazsin kesinlikle komplikasyon olur demis. kizcagiz hastaneyi inletmis gözyaslari aglamalariyla. ayrilmam demis bebegimden ama nafile. sevgili doktorumuz digerlerini tehlikeye atarsin demis. gene olur demis. kendini düsünmüyorsan diger bebeklerini düsün demis ve bir keseyi yok etmisler. gözü yasli dönmüs cift Kibrisa. sonra kalp atisini duymak icin 1 ay sonrasina randevu vermis abla. gelmisler ve iste Yüce Rabbimin gücü. atan 3 kalp varmis. bir kesede meger tek yumurta ikiziymis. görümcem sayet redüksiyonu kendim yapmamis olsam kandirildiklarini söyleyecegim demisti bana o zaman. sok gecirmis ve kizcagiz Yüce Rabbim yalvarislarimi pismanligimi duydu bana bir mucize daha bahsetti demis. redüksiyon asla bir daha mevzu olmamis ve 3 bebegini de saglikli dünyaya getirmis. eski görümcem ise bildigim kadariyla o dönemden beri bebek azaltma isini pek yapmiyor artik. burada Almanya'da ise ölümcül olmadigi sürece, sadece riski azaltmak icin de asla bu is yapilmiyor. diyecegim kismette ne varsa o olur. umarim sende hem kendin hem de bebeklerin icin en dogru ve hayirli karari alirsin. :54:

tşk arkadaşım hope73. çok güzel yazı yazmışsın. yazılarınız bana yıol gösterici. hikayen bambaşka güzel. bu yazıları yazıyorum ama aklım dördüzlerimde. allahım bi kolaylığını versin. 160 cm boy 55 kg. minyonum. hepsini doğurmak istiyorum. şimdiye kadar sayısını unuttum artık. 6 aşılama 5 tüp bebek ve sonrası, allahım ol dedi ve dördüz oldu.kredi çeke çeke bitmiştik maddi manevi. artık son derken eşimle kan verdik ama olmazsa gülüp geçcez derken nasip oldu 292 kan değeri 9. günde ve sokaklarda ağlamalar.. çook zor buldummmmmmmmmm bunlarııııııııııııııı. içim acıyoooooooooooo.......... dayanamam onlara. 2-3 farklı hocaya daha gidicem 1 ayım var karar vermeye. beklicem. kendimide düşünüyorum. şimdden bayağı ağır geçiriyorum. bayram öncesi kontrolller devam edicek. bayram sonrası bakalım artık.

cnm arkadaşlarım. konu dışı ama size birazda destek olmak istedim. duygusal bi dönemdeyim. ağlamaklıyım. ben asla anne olamayacağım heralde derken allahımın lutfu hiç beklemediğim bir anda gerçekleşti. tedaviye gidecek ve başlayacak arkadaşlar umutlarınızı yitirmeyın. dualarım sizinle. ve allahım izin verdikce ben burd aolacağım. sitedeki eski tüm arkadaşlarım bana çok yol gösterdi. bende bundan snrakı gelecek arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıcam. yaşım 37 12 yılın sonunda oldu. çocuk sorularını yolda diye cevaplıyoum artık. bı kus kadar hafififm. allahım devamına erdirsin. malesef toplumumuz ev araba mal eşya meslek sormaz çocuk sorra. 12 yıl yaralandım yuttum. yutkundum. zor bi süreçteyim allahım aban yol gösterecek ben inanaıyorum. iyiki hepiniz varsınız. ben bugün bu sayfa sayesinde hamileyim. yoksa çok fazla araştırmamıştık bu konuları. hoşçakalın.

haberler iyi simir testim temiz çıktı. tsh da normal sınırlarda okumadan önce haber vereyim dedim şimdi yazıları okuyorum.

Bugün doktor kontrolümüz vardı.biraz tedirgin gittim.bizi be bekliyor diyeee:((( üç embriyonunda kalbi tıkır tıkır atıyor.
Doktor iki hafta sonra redüksiyon dedi.
Nasıl olucak bilmiyorum.
Tutucakmı tutmuycakmı derken kendimi daha zor bir durumun içinde buldum.bu kadar zor bir süreçten sonra Allah bana üç tane can bağışladı ve Ben bir tanesini aldırmak zorundayım.ya diğerlerinede bişey olursa diye içim içimi yiyor.
Rabbime tevekkül edip beklemeye devam edicez.şimdilik benden haberler bu kadar.

Canım güçlü olman gerek.Diğerlerinin sağlığı için diye düşünmen lazım.Çok zor tabi seni anlayabiliyorum,yıllar sonra gelen mutluluğunu tam yaşamak istiyorsun.hayırlısını dile Allah'tan.O sana yardımcı olacaktır.

tşk arkadaşım hope73. çok güzel yazı yazmışsın. yazılarınız bana yıol gösterici. hikayen bambaşka güzel. bu yazıları yazıyorum ama aklım dördüzlerimde. allahım bi kolaylığını versin. 160 cm boy 55 kg. minyonum. hepsini doğurmak istiyorum. şimdiye kadar sayısını unuttum artık. 6 aşılama 5 tüp bebek ve sonrası, allahım ol dedi ve dördüz oldu.kredi çeke çeke bitmiştik maddi manevi. artık son derken eşimle kan verdik ama olmazsa gülüp geçcez derken nasip oldu 292 kan değeri 9. günde ve sokaklarda ağlamalar.. çook zor buldummmmmmmmmm bunlarııııııııııııııı. içim acıyoooooooooooo.......... dayanamam onlara. 2-3 farklı hocaya daha gidicem 1 ayım var karar vermeye. beklicem. kendimide düşünüyorum. şimdden bayağı ağır geçiriyorum. bayram öncesi kontrolller devam edicek. bayram sonrası bakalım artık.

canim benim ne kadar zor oldugunu tahmin etmek istiyorum ama aklimin sinirlarini zorluyor. redüksiyon diye bahsederken siz tam olarak ne olduguna baktim. nasil yapildigini doktorunuz anlatti mi size? peki hangi embriyoyu sececegine? rahim agzina en yakin embriyoyu seciyorlar, ister saglikli ister sagliksiz olsun. amac igneyle öldürdükten sonra digerlerine zarar vermeden rahimden atilmasi icin. Allahima bebek icin yalvarirdim simdi ise ilave olarak böyle bir durumla karsi karsiya birakmasin diye dua ediyorum. gerci büyük konusmamak gerekir ama 9 ay yatmak zorunda oldugumu bilsem dahi herhalde bu karari alamazdim. siz ikinizi alacaginiz bu karar ve göstereceginiz cesaret icin simdiden kutlarim. herkesin yapabilecegi bir sey degildir. tress ve minasare Yüce Rabbim ikiniz ve bebisleriniz icin hayirlisini versin. sizi koruyup gözetsin. ben sanirim cok yufka yürekliyim bu konuda. her an aklimdasiniz naptiniz ne ettiniz diye düsünüyorum. Allahim sen hayirlisini ihsan eyle diye icimden geciriyorum. kalin saglicakla kizlar :54:

canim benim ne kadar zor oldugunu tahmin etmek istiyorum ama aklimin sinirlarini zorluyor. redüksiyon diye bahsederken siz tam olarak ne olduguna baktim. nasil yapildigini doktorunuz anlatti mi size? peki hangi embriyoyu sececegine? rahim agzina en yakin embriyoyu seciyorlar, ister saglikli ister sagliksiz olsun. amac igneyle öldürdükten sonra digerlerine zarar vermeden rahimden atilmasi icin. Allahima bebek icin yalvarirdim simdi ise ilave olarak böyle bir durumla karsi karsiya birakmasin diye dua ediyorum. gerci büyük konusmamak gerekir ama 9 ay yatmak zorunda oldugumu bilsem dahi herhalde bu karari alamazdim. siz ikinizi alacaginiz bu karar ve göstereceginiz cesaret icin simdiden kutlarim. herkesin yapabilecegi bir sey degildir. tress ve minasare Yüce Rabbim ikiniz ve bebisleriniz icin hayirlisini versin. sizi koruyup gözetsin. ben sanirim cok yufka yürekliyim bu konuda. her an aklimdasiniz naptiniz ne ettiniz diye düsünüyorum. Allahim sen hayirlisini ihsan eyle diye icimden geciriyorum. kalin saglicakla kizlar :54:

hope73 cnm ne demek istediğini anlıyorum. karar vermek kolay olurmu hiç. hiçbiriniz bu kararrı vermek zorunda kalmayın. redüksiyon. kalp durdurma işlemi. karından girilip işlem yapılıyor. öldürmek kelimesi bile kullanmıyorum ben. kalp durdurma-gebeliği sonlandırma diyorum. bu akşam bi prof randevu aldık gidicez eşimle. gelecek hafta başka bir ilde başka profa gidicez bu işleri yapan drlar. bilmiyorum. ne yapacağımı. karar veremıyorum. ama hiç kolay değil emin ol. yatmakla iş bitmiyorki. bilemiyosun önünde ne var? bende 9 ay değil 2 sene yatayım eğer 4 yavrum elime sağlıklı gelecekse. ama diğerlerine ve kendime zarar vericekse bu iş, ne yapabilirim. maddi durumumuz şükür çok kötü değil. Sağlıklı doğacağını bileyim. 4 değil 5-6 olsun. 10 doktora gidicem allahım bilmiyorum kararı bize bırakmadan hayırlısı neyse sen onu ver bize. mantıklıda hareket etmek lazım. hepsini doğurayım derken ya hepsini 4-5 aylıkken kaybedersem. bana bişi olursa. 8. haftadayım. 2 haftaya herşey netleşir inşallah. doktordan dönünce yazarım akşam.

cnm benim saol. evet aynı durumdayız.seninki şimdiden hayırlı olsun Ankara doktorlar daha fazladır. ama bana uzak.Aykızım ile özelden görüştük oda yardımcı oldu bana saolsun. bende antalya, denizli yada aydından birinde olacağım gibi görünüyor. hakkımızda hayırlısı. şimdi yazmak kolayda o an ne yapacağız bilmiyorum. işte bi kaç doktorada gitcem farklı. içim rahat etsin. Allahım hakkımızda ne hayırlısı ise öyle versin.

Canimcim,oncelikle cok gecmis olsun.benimde ilk basta çoğul gebelikti. Doktorum rahmim kucuk olduğu icin taşıyamayacağımı söyledi. Yinede son Dakika'ya kadar beklicem, bu arada dua edelim biri pes etsin,biz değil doga secsin sağlıklı olanı.aksi taktirde birine son vereceğim demişti. Sanırım reduksiyon dediğiniz bu olsa gerek. Allah'a şükür benim kendi pes etmişti. Ben antalyadayim,doktorum tek kelimeyle harika. İstersen özelden yardımcı olabilirim. Allah sabırlar versin canim.

evet canım bak bu güzel bir örnek oldu.bunu demek istemiştim. yani amacım merkezi kötülemek asla değil. herkes farklı deneyimler yaşıyor. sadece yaşadıklarımı paylaştım o kadar. kimseyi direk olarak etkilemek istemem. çünkü biraz da nasip işi diye düşünüyorum. Rosalyn65 gibi güzel örnekler de varmış.
Benim eşim azospermi. 2 kez microtese oldu malesef sonuç negatif. bu ilk donasyon denememizdi ama bu da olmadı. Doktorlar bende problem olmadığını söylemişlerdi. Bu yaz tekrar denemeyi düşüyoruz. Umuda yolculuk devam :)

Herkese bu yolculukta sabır, umut ve başarı dilliyorum :))

Merhabalar,

Rüzgar selin... Tüm gün boyunca yazılarını takip ettim. Bizde 3-4 ay önce sizin ilk gittiğiniz doktor beye gittik yumurta toplama vs derken 6 ii kalite oluştu. 3 transfer gerçekleşti ama negatif geldi sonuç.
Şimdi Estrofem, jel prednol ve monodox başladm salı transfere gidiyrum son 3 dondurulmuşu almaya. merkez hakkında ne düşünüyorsun sende sanırım orda yaptırdın :( endişerim oluştu ve son şansım eğer buda olmaz ise tekrar bir dünya para :( ve ilaçlar iğneler. burada olmazsa nereye gitmemi önerirsin :(

kızlar durumunuz hakikaten oldukça zor. dilerim önümüzdeki günlerde karar size kalmadan, işlem olmasına gerek kalmadan sağlığınız lehine ilerler.
çoğul gebeliklerde doktorlar risk olduğu bakımında hemfikirler. oldukça erken doğma ihtimalleri var , bu durumda gelişim yetersizliği görülebilir. rahimde ne kadar az bebek olursa taşımak ve sıhhati o kadar dengede olur.
evet üçüz dördüz doğuran var amma o tehlikeli duruma göz yummak da endişe verici.

işlem yaptırmanız gerektiğinde de içiniz rahat olsun , eve sağlıklı bebek götürebilmek için bu seçim.
dualarım kalbim sizinle.. zaman hayrınıza işlesin..

Arkadaslarim bie kac saat sonra sezeryanla alicaklar bebeblerimizi . Dualariniza ihtiyacomiiz var. Insallh bebeklee kuvezde yanlis nefes alabilirler. Hamileligim sona eriyor, cok ama cok tuhaf bir his. Benimde dualarim sizinle olucak

hope73 cnm ne demek istediğini anlıyorum. karar vermek kolay olurmu hiç. hiçbiriniz bu kararrı vermek zorunda kalmayın. redüksiyon. kalp durdurma işlemi. karından girilip işlem yapılıyor. öldürmek kelimesi bile kullanmıyorum ben. kalp durdurma-gebeliği sonlandırma diyorum. bu akşam bi prof randevu aldık gidicez eşimle. gelecek hafta başka bir ilde başka profa gidicez bu işleri yapan drlar. bilmiyorum. ne yapacağımı. karar veremıyorum. ama hiç kolay değil emin ol. yatmakla iş bitmiyorki. bilemiyosun önünde ne var? bende 9 ay değil 2 sene yatayım eğer 4 yavrum elime sağlıklı gelecekse. ama diğerlerine ve kendime zarar vericekse bu iş, ne yapabilirim. maddi durumumuz şükür çok kötü değil. Sağlıklı doğacağını bileyim. 4 değil 5-6 olsun. 10 doktora gidicem allahım bilmiyorum kararı bize bırakmadan hayırlısı neyse sen onu ver bize. mantıklıda hareket etmek lazım. hepsini doğurayım derken ya hepsini 4-5 aylıkken kaybedersem. bana bişi olursa. 8. haftadayım. 2 haftaya herşey netleşir inşallah. doktordan dönünce yazarım akşam.

Canim günaydın.ben malesef özelden mesaj atamiyomusum.yazdigim msj sayısı 50yi geçmesi gerekiyormuş. Ne saçma bişey anlamadım walla.sen diger formu biliyomusun.biliyosan ordan atayım.yoksa mail falan gönder özelden oraya atayım mesaj.

Arkadaslarim bie kac saat sonra sezeryanla alicaklar bebeblerimizi . Dualariniza ihtiyacomiiz var. Insallh bebeklee kuvezde yanlis nefes alabilirler. Hamileligim sona eriyor, cok ama cok tuhaf bir his. Benimde dualarim sizinle olucak

canım hadi bakalım bebişlerine kavuşuyosun.Allah yardımcınız olsun canım bebişlerin le birlikte sağ salim çıkın ameliyattan inşalah.dualarımız seninle canım inşallah bebişlerin akciğerleri iyi gelişmiştirde kuvöze gerek kalmaz.rabbim tez zamanda hayırlısıyla hastaneden çıkmanızı da nasip etsin canım.dualarımdasın,sen de bana dua et canım.

Bebeklerin dünyaya geldi belki ama ben yinede dua ettim az önceden beri. rahat bi sezryn gçirmen ve bebeklerin için. sivastaki 5 izler 27. haftada kuveze alınıp sağlıklıca yaşıyolar maşallah. sen ve bebeklerin daha güçlü olacağınıza inanaıyorum. bu formun sana ihtiyacı var. bir an önce dön cnm.. Bebeklerin hayırlı, sağlıklı, uzun ömürlü olsun işallah...

Canim günaydın.ben malesef özelden mesaj atamiyomusum.yazdigim msj sayısı 50yi geçmesi gerekiyormuş. Ne saçma bişey anlamadım walla.sen diger formu biliyomusun.biliyosan ordan atayım.yoksa mail falan gönder özelden oraya atayım mesaj.

tşk cnm ya. başka forum bilmiyorum ve mailimide kullanmadığım için hatırlamıyorum şimdi. kesinde kara vermiş değilim.kalbimin sesini dinleyeceğim. ilgine tşk cnm.

Bebekcim canım benim, tüylerim diken diken oldu,Allahım cuma mübarek günü güzel yavrularını sağsalim kucağına almayı nasip etsin,güzel annemizi,mis kokulu bebişlerimizi korusun,dualarımız seninle canım,inan yanında olacağız,bir iki saat sonra inga sesleriyle dünyalara bedel bir maraton başlayacak,allahım yanında olsun... güzel haberlerini bekliyoruz yolun açık olsun bebekçim:emir_bebek::emir_bebek:

bebekçim canımmmmm hadi bakalım bu serüvenide mutlu haberle sonuçlandıracaksın inşallahhh.şimdiden hayırlı uğurlu olsun bebişlerin. Allah analı babalı büyütsün inşallah canım benim.. çok öpüyorum sizlerii.

Back
X