canim benim isine karismak istemem, hele ikilemde birakmayi hic istemem. verecegin karar o kadar zor ki Yüce Rabbim sana sabirlar versin. kac kez denedigini bilmiyorum simdiye kadar ama eminim ki cok kez yüz sürmüssündür Allah kapisina. dualarinin karsiligi iste icinde atan 4 kalp. doktorlar bazen cok acimasiz olabiliyor, kendilerini garantiye almak ve riski minimize etmeye gayret ediyorlar. Yüce Rabbim sana bu mucizeyi verdigine göre hamileliginde de ayni kolayligi verecektir belki de. iki bebisine veda etmek ne zor olacaktir bu kadar arzularken. keske biz tasisak bebislerini senin icin, keske elimizden baska bir sey gelse. dördüzler birbirlerini tehlikeye atarlar deniyor ama sonucta cani veren de Allah alan da Allah. Ol demeseydi dört kalp atmazdi. belki de senin kaderinde bu var kimbilir. kücük bir hikaye anlatacagim sana bilmem ne denli yardimci olur.
benim ilk esimin ablasi Ankaranin taninmis
tüp bebek merkezlerinden birinde calisiyordu ve tüp bebek konusunda da uzman. ona Kibristan bir hasta gelmis bundan yalan olmasin en az 10 yil önce. methini duymus ve tavsiye üzerine gelmis. 1 yillik evlilermis ve bebekleri olmamis. ama kiz 22 yasindaymis. yani problem infertiliteden cok sabirsizlikmis. yok yaparsin yamazsin tüp bebek islemine baslanmis ve 1.kalite embriyolar elde edilmis. o dönemde kisitlama yokmus ve sanirim teknoloji de bu kadar iyi degilmis. 3 embriyo yerlestirilmis ve evine göndermis abla cifti. Kibrista test yaptirin ama sonrasinda keseye Ankarada bakalim demis. cift gelmis bir süre sonra birde bakmislar 3 kese. henüz kalp atisi yok ama 3 düzgün kese. olmaz demis abla, cok gencsin ufak tefeksin 3 bebek tasiyamazsin kesinlikle komplikasyon olur demis. kizcagiz hastaneyi inletmis gözyaslari aglamalariyla. ayrilmam demis bebegimden ama nafile. sevgili doktorumuz digerlerini tehlikeye atarsin demis. gene olur demis. kendini düsünmüyorsan diger bebeklerini düsün demis ve bir keseyi yok etmisler. gözü yasli dönmüs cift Kibrisa. sonra kalp atisini duymak icin 1 ay sonrasina randevu vermis abla. gelmisler ve iste Yüce Rabbimin gücü. atan 3 kalp varmis. bir kesede meger tek yumurta ikiziymis. görümcem sayet redüksiyonu kendim yapmamis olsam kandirildiklarini söyleyecegim demisti bana o zaman. sok gecirmis ve kizcagiz Yüce Rabbim yalvarislarimi pismanligimi duydu bana bir mucize daha bahsetti demis. redüksiyon asla bir daha mevzu olmamis ve 3 bebegini de saglikli dünyaya getirmis. eski görümcem ise bildigim kadariyla o dönemden beri bebek azaltma isini pek yapmiyor artik. burada Almanya'da ise ölümcül olmadigi sürece, sadece riski azaltmak icin de asla bu is yapilmiyor. diyecegim kismette ne varsa o olur. umarim sende hem kendin hem de bebeklerin icin en dogru ve hayirli karari alirsin.