merhaba hope,
Allahım öyle bir dert veriyor ki bazen kelimeler anlatmaya bile yetmiyor, bunu yaşamayan bilemez,
ön yargılı olma derim, senin de başına gelebilir, biz oradayken, çok konu konuştuk irem hanım ile, sitede de buna benzer bir olay anlatılmıştı zaten, 2 embriyo dan 3 tane bebek olabiliyor, nasıl mı? tek yumurta ikizleri, kendiliğinden 1 embriyo 2 ye bölünebiliyor,
benim seninle aynı fikirde olmamam bu değil, bu bir örnekti, yaşını anımsamıyorum ama bu sitede 40 ın üstünde yaşı olup ikinci evliliği ya da geç evlilikten dolayı çocuk sahibi olmak istiyor, (yaşı genç olanlara zaten 3-2 embriyo öneriyorlar )ya da yumurta da ya da sperm den ötürü normal ya da
tüp bebek ile çocuk sahibi olamıyoruz, 4 tane transfer edilip hiç tutunmayan da embriyo oluyor, ya da 1 tane de oluyor, 3 tanede 4 tanede oluyor, yani sen istediğin kadar transfer ettir, kendiliğinden çoğalabilir de, hepsini kaybedebilirsin de? şimdi burada kimi suçluyorsun anlayamadım, ya da anlamak istemiyorum ben de senin fikrine katılamıyorum üzgünüm, eğer biz faniler tanrıcılık oynamak tabi ki haddimize düşmez ama o zaman donasyon düşünme derim, çünkü tanrının işine karışmış olmuyor musun? belki kendince haklı olabilir sin ama transferden sonrası senin yapabileceğin bir şey değil, hiç çocuğu olamayan bizim önümüze seçenek sunuluyor, ya 4 tane-3 tane ile yola devam eder, hepsini kaybetmeyi kabul edersin ki, zaten büyük bir ihtimal 9 ayı tamamlayamazsın, ya da maalesef eğer gerçekten bir evlat sahibi olmak istiyorsan, kaş yapım derken gözden olmak istemiyorsan, yola 2 taneyle devam edersin, canım bak insan başına gelmeyince anlayamaz, bu kararı almayı kimse istemez,
ama tercih yapmak zorunda kalıyorsun, bizim yaşadığımız süreçler hiç kolay değil, bu kadar zor bir süreçten geçerken bize sunulan bir Lütfü kim kendi eliyle yok etmek ister, kimse, ama mecbursun, Allahım kimseyi böyleyi bir karar vermeyle sınamasın, sen onların yerine kendini koyup hiç düşündün mü? ama gerçekten soruyorum, kimse böyle bir kararı almak istemez,,