Hanımlar merhaba,
Bu sayfayı uzun zamandır takip ediyorum. Hepinizden o kadar çok şey öğrendim ki anlatamam. Donasyonla ilgili tereddütlerimi, endişelerim, korkularımı sayenizde giderdim. Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim, hakkınızı helal edin lütfen❤
Bende birilerine faydam olur düşüncesiyle deneyimlerini paylaşmak istiyorum sizlerle.
47 yaşındayım, 4 başarısız tüp bebek denemem oldu, bu denemeler arasında 2 defa histereskopi olmak zorunda kaldım. Kendi yumurtalarımdan umudu kesmeye başladığımda doktorum donosyan fikriyle tanıştırdı beni. Önce çok yadırgadım, kabullenemedim tabi... Sonra araştırmaya başladım ve sizlerle tanıştım... İyiki tanışmışım...
Kıbrısta bir çok merkeze görüştük, içlerinden birine karar verdik ve yumurta donasyonu sürecimiz başladı. İstanbulda yaşıyorum, kontrollerin onların önerdiği bir doktorda yapıldı. Donör seçimiyle ilgili aklınıza gelebilecek her kriteri içeren bir liste gönderdiler, kriterlerimizi belirledik ve gönderdik, onlarda bize bizim kriterlerimize uygun 5 aday gönderdiler. İçlerinden donör seçimimizi yaptık, donör uygun olduğunda ikimizin hazırlığı başladı. 7 ekimde eşimle birlikte Kıbrısa gittik, 8 ekimde donör den 11 yumurta toplandı, 8 embriyo oluştu, 2 tanesi 5aa kalitede gelişti ve 13 ekimde transferim gerçekleşti. Beklemedeyim artık.
8 ekim 14 ekim arasında sağlık bakanlığının belirlediği bir otelde konakladık, sabah öğle akşam yemeklerimiz verildi, İstanbulda PCR testini ücretli yaptırdık, Kıbrısta ücret alınmadan yapıldı. Tüp bebek merkezimizle sağlık bakanlığı arasındaki koordinasyon çok iyiydi ve herkes çok yardımcı oldu.
Kıbrısta şuan karentina devam ediyor, 1 Kasım itibari ile karantina kalkabilir deniyor, orada hala belirsizlik var ama şunu söyleyebilirim, işler gayet güzel yönetiliyor.
Hepinize bol şans diliyorum, karantina nedeniyle ertelemek isteyenler bence ertelemesin ve bir an evvel başlasınlar.
Biraz uzun oldu ama ne kadar sabırlı olduğunuzu biliyorum, sevgiler