Bazen her şey çok normal olsada tutmayabiliyor
Embriyolarınız nasıldı? Rahim kaçtı?
Hangi merkezde yaptırmıştınız Allah yardımcınız olsun
Benim nacizane tavsiyem eşinin sperm tahliline bakın rahim filmi çektirin
Benim hikayem o kadar iç acıtıcı ki.. eşimin sperm sıkıntısı yok rahim filmim temiz. Duvar hazırdı, embriyolar 5. Gün artı genetik taramalıydı. İlk denemem 2015 yılında Lefkoşa Tüp Bebek merkezi, ikinci 2016 yılında gynolife. Şuan 30 yaşındayım. Fsh çok yüksek tek sıkıntım bu :(

Tekrar adım atmaya korkuyorum güvenim kalmadı hiç bir merkeze. Halil ibrahim tekin, firdevs uğuz tip ile görüştüm ztn hep iyi davranıyorlar sonu hüsran oluyor nasip mi yoksa yaşım genç diye oynatıldım mı bilmiyorum maalesef

Benim hikayem o kadar iç acıtıcı ki.. eşimin sperm sıkıntısı yok rahim filmim temiz. Duvar hazırdı, embriyolar 5. Gün artı genetik taramalıydı. İlk denemem 2015 yılında Lefkoşa Tüp Bebek merkezi, ikinci 2016 yılında gynolife. Şuan 30 yaşındayım. Fsh çok yüksek tek sıkıntım bu :KK43:
Bu merkezlerde 1 er defa mı yaptırdınız dondurulmuşlarınız yok muydu?

Maalesef ayrı ayrı iki merkeze gittim dondurulacak yok dediler.
Mesela İlk transfer olacağın zaman kaç yumurta döllenıyor durumları nasıl gidiyor bilgi veriyorlar. Siz gidince bu kadar embriyo var kaliteleri şu diye bilgilendiriliyorsun. Siz neden demediniz benım neden dondurulmuş yumurtam kalmadı vs diye. 1. De bu hataya düştünüz neden 2. De sorgulamadınız. Ya kusuruma bakmayın meraktan soruyorum. İlgimi cekti 2 merkezde bunu yaşamanız.

Mesela İlk transfer olacağın zaman kaç yumurta döllenıyor durumları nasıl gidiyor bilgi veriyorlar. Siz gidince bu kadar embriyo var kaliteleri şu diye bilgilendiriliyorsun. Siz neden demediniz benım neden dondurulmuş yumurtam kalmadı vs diye. 1. De bu hataya düştünüz neden 2. De sorgulamadınız. Ya kusuruma bakmayın meraktan soruyorum. İlgimi cekti 2 merkezde bunu yaşamanız.
Bunu sorguladım elbette. İlkinde şöyle bir şokla karşılaştım bir kadından yani donörden 12 yumurta alınmış 6 sı bana 6 sı yanımdaki benle beraber işleme giren kadına verilmiş. haliyle, 3. güne 3 embriyo kaldı transfer ediyoruz dediler ve tutmadı. 2. de ise 5. güne bu kadar embriyo yaşadı, genetikten 2 sağlıklı embriyo geriye kalmadı dediler. Olay bu yani. Aptal değilim elbet sordum :) hiçbir yanıt veremedi bülent tıraş bey.. o yönlendirmişti..

Size telefon açıp şu kadar embriyo yaşıyor, şu gün şu sayıda düzgün bölünme oldu diyince siz ne yanıt verebiliyorsunuz? Embriyologdan embriyolar yaşıyor mu diye bakma şansımız var mı sizce.. hepsi yalancı buna inanın..

Size telefon açıp şu kadar embriyo yaşıyor, şu gün şu sayıda düzgün bölünme oldu diyince siz ne yanıt verebiliyorsunuz? Embriyologdan embriyolar yaşıyor mu diye bakma şansımız var mı sizce.. hepsi yalancı buna inanın..
Çok şasırdım. Hadi diyelim 2.merkez genetige falan gitmiş 5.güne falan gelmesi yumurta Kalmamış olabilir.
1.merkez lefkoşe oluyor o zaman sen transfere girmeden mi 6 yumurtayı başkasına verdik dediler.
Tabiki bende yüzde yüz güvenmiyorum

Çok şasırdım. Hadi diyelim 2.merkez genetige falan gitmiş 5.güne falan gelmesi yumurta Kalmamış olabilir.
1.merkez lefkoşe oluyor o zaman sen transfere girmeden mi 6 yumurtayı başkasına verdik dediler.
Tabiki bende yüzde yüz güvenmiyorum
Parayı verdik ilk gün lefkoşa tüp bebeğe, iyi güzel hoştuk sonra transfer günü doktorda bi tavır, bi edalar, sanki yüz vermemeler bi donukluk, işte o gün anladım her şeyi. Hemşiresine sordum nasıl yani yarı yarıya yumurta dedim, öyle 1 kişiye tüm yumurtaları vermiyoruz dedi. 6 sene geçti ve hâla beddua ediyorum. Olacaksa Parayı vereyim can feda ama kandırıldım yaşım itibariyle genç yine gelir demişlerdir.

Parayı verdik ilk gün lefkoşa tüp bebeğe, iyi güzel hoştuk sonra transfer günü doktorda bi tavır, bi edalar, sanki yüz vermemeler bi donukluk, işte o gün anladım her şeyi. Hemşiresine sordum nasıl yani yarı yarıya yumurta dedim, öyle 1 kişiye tüm yumurtaları vermiyoruz dedi. 6 sene geçti ve hâla beddua ediyorum. Olacaksa Parayı vereyim can feda ama kandırıldım yaşım itibariyle genç yine gelir demişlerdir.
Keşke o an transferi kabul etmeseydin. Mehmet emın kaptan mıydı o zaman doktorun

Evet m. emindi. Transferi kabul etmek zorundaydım çünkü başta parayı verdim işlemler oldu transfer gunu iptal etmem çok zordu oraya kadar gitmişim otelde kalmışım :/ son gün artık mecbur kalıyor insan hiçbi kağıt yok belge yok haybeye işlemler..

Evet m. emindi. Transferi kabul etmek zorundaydım çünkü başta parayı verdim işlemler oldu transfer gunu iptal etmem çok zordu oraya kadar gitmişim otelde kalmışım :/ son gün artık mecbur kalıyor insan hiçbi kağıt yok belge yok haybeye işlemler..
Çok büyük talihsizlikler yaşamışsın merkezden yana. Burda arkadaşlar çok güzel paylaşımlarda bulundular. Gidecek olursan bu sayfaları oku. Bide kesinlikle peşin peşin konuş merkezlerle. Anlaşma gibi yani

Bide bana bu doktor asla yumurtayı paylaştırmıyor denılmişti türkiyeden.

Insalalh rabbım herkezın kucagını hayırlı evlatla doldursun ben aynı merkeZde yaptım 3 denemeyıde sımdı kı aklım olsa donmusumda hıc yoktu hepsı sil bastan oldu baska merkez arastırırdım hepsınde cok sükür hamıle kaldım ben cok güzel bi duyguymus kı en az 3 ay yasadım o duyguyu üçüz gebelik heyecanını ikiz gebelik heyecanını ama hepsınin kalbı durdu teker teker gıttıler nasıp olmadı neyden kaynaklı bellı degıl yapılan testlerde bırsey cıkmadı kan pıhtılasması cıktı ama ben tum gebelıklerde ıgne ve aspırın kullanıyordum kımı doktor yınede dusuk olabılır fazla gelmıs az gelmıs olabırlır dıyor seker ve troıt hastasıyım anlarada cebecı hastanesınde yaptırdık basgısıklık testlerde pek sorun cıkmadı bı kac test pozıtıf cıktı antı nükler anti kor gibi ana testlerde bagısıklıgınız reddedıyor olabılır dedı ümmünolojı doktoru tam net soyleyemıyor cunku bagısıklık sıstemı karma karısık bı sıstem bende yenı doktor ararken halil ibrahim beyın merkezı ıle konustum hıc bı merkez bana dusuklerımle ılgılı bırsey soylemedı bazı dusukelr sebebsız tıroıt hastası olmanız bıle dusuge sebep dedıler e ne yapamam lazım dıyorum ben 9 yıldır ılac kullanıyorum hep duzenlı tıroıtım ama olabılrı dıyorlar sonra halıl beyın merkezı ıle gorustum bana kac haftalık dustugunu hangı ılacalrı kullanıgımı hastalıgım olup olamdıgını sordu bende seker ve Tiroidden bahsettim bana bağışıklığınızı ilgili sorun olabileceğini ve hamileliğimde dokuzuncu haftaya kadar bağışıklık baskılayıcı iğne kullanmamı önerdi eğer bağışıklığınız da bir sorun varsa ki var görünüyor çok erken yaşta şeker ve tiroit hastası olduğumdan bunu düşündüler Ankara’daki doktorda bunu düşünmüştü bağışıklık baskılayıcı igneyı denemende fayda olduğunu söylediler Bakalım bir de böyle deniycez en azından öneri öneridir yani Allah nasip ederse olur nasibimiz de yoksa zaten olmuyor her şeyin hayırlısı Farklı bir tedavi seçeneği sunduğunu için eşimle karar verdik Halil bey de tedavi olmak istiyoruz tanıdıklar da var bir kaç arkadaşımda Halil bey de çocukları oldu dedik biz de Halil beye gidelim belki nasibimiz oradadır belki yine sonuç aynı olur bilemem yaşıycaz göreceğiz Rabbim sonumuzu hayır etsin insallah
Inş inş rabbim gönlünüze göre versin güzel haberlerle ins tşk ederm ne guzel ayrıntılı yazmışsınız

Ben bilmiyorum 😞 bir çözüm arayışındayım Gürcistan Ukrayna araştırma içindeyim 3. yü maddi manevi kaldıramam komple yıkılırım Kıbrıstan nefret ettim

Back
X