İkili pakette de aynı şekilde sadece uçak ücretiniz oluyor, tedavi öncesi ilaçlar ve transfer sonrası 3 aylık ilaçlar pakete dahil, 2 adet aa kalite kalan embriyonuz olursa dondurma işlemi ücreti karşılığı yapılıyor diye biliyorum. Biz gittiğimizde Avrupa'dan tedaviye gelen de çok hasta vardı, orada tanıştığımız kişiler ve buradan giden benim bildiğim herkes ilk veya ikinci denemede hamile kaldı ve hatta doğum yaptı veya yolu yarıladık :)
Çocuk kararı verildiğinde bu tedavide zaman her birimiz için gerçekten değerli !!! Aslında ne kadar uzun oldu, geçen sene Mart'tan beri tedaviler hep aksadı, beklemek bana çok doğru bir karar gibi gelmiyor, bir an evvel çözüm ve alternatif bulmanın doğru olduğuna inanıyorum.
Kaybedecek bence 1 günümüz bile yok diye düşünüyorum. Çünkü pandemiden de bağımsız, bizim hesapladığımız ya da istediğimiz zaman transfer (genelde) olmayabiliyor!!! Dolayısıyla zaman bizden gidiyor!!!
Tedavilere başladığımızda hiç hesapta olmayan sorunlar, zorluklar, ailevi, maddi, manevi engeller, ek tedavilerden ertelediğimiz transfer zamanları, miyomlar, polipler, tüp sorunları, hormon sıkıntıları, rahim sorunları vs.
transfer gününü paralel olarak erteliyor!!!
Herkesin kararını verdiğinde, elini çabuk tutup, sorunları, korkuları, zorlukları zaman kaybetmeden oyalanmadan, bundan sonraki yaşamındaki ilk gün göze alıp, sonuca bir an önce ulaşması dileğimdir...
Bir de madalyonun diğer bir tarafı daha var, sadece
transfer olmakla da bitmiyor ne yazık ki yeri geldiğinde.... transfere kadar zor veya kolay uğraşılardan sonra ya sonuç negatif oluyor ya da ilerliyor!
Sonuç Negatif olunca, tekrar sil baştan başlanıyor

ilk zamanlarda hiç yaşanmayan sorunlarla da karşılaşılabiliyor!! Düşük, transfer olup kalp durması, rahim yetmezliği, sebebi bilinmeyen durumlar, rahimde parça kalması, ilaçların da extra etkisiyle büyüyen myomlar, tekrar ilaç kullanmak, tekrar filmler, operasyonlar vs. liste uzayıp gidiyor...
Pozitif olup süreciniz ilerlerken de ilaçlar, iğneler, kontroller derken yüreğiniz ağzınızda gün sayıyorsunuz, taaa ki elinize alana kadar...
Dolayısıyla her geçen gün bizden gidiyor, doğru ve zamanında kararlar vermek çok çok önemli !!! O yüzden
bu süreçte zaman, kaybedilmeyecek kadar
çok kıymetli bir hazine...