- 14 Ekim 2022
- 12
- 19
- 8
- 35
Ben bir öneride bulunamam, doğru olmaz.Fakat ince eleyip sık dokumak gerekir.Ben yabancı forumlarda da okudum burada bizlerin araştırmadığı birçok şey hakkında bilgi sahibi kadınlar var.Bu arada,yukarıdaki mesajımı düzenleyemiyorum fakat donörden ortalama 10 yumurta toplanır ibaresi vardı, ben maksimum olarak algıladım.Sizi yanıltmak istemem, kusura bakmayın.Yani o konuda yanlış bir durum yok gibi görünüyor.Fakat belirttiğim gibi İyi araştırmak ve olabildiğince çok soru sormak cevap almak lazım.Bakü vb hakkında bir şey diyemem bilgim yok.
Bu konuda ben bir yorum veya yönlendirmede bulunamam, çünkü bu çok hassas ve özel bir konu.Bir çocuk dünyaya getirecekseniz ya da getirmeyeceksiniz, bu benim önerebileceğimin ötesinde bir konu.Benim zaten buradaki uyarım da merkezlerde olumsuz gebelikler yaşanması değil.Gebeliği etkileyen birçok faktör var,dolayısı ile olumsuz sonuçlanan bir gebeliğin sebebini tespit etmek ve şudur diyebilmek çok zor.Her şeyden öte ben kendim doğum ve ölümün kader olduğunu düşünen biriyim.Burada geçmiş sayfalarda arkadaşların hikayelerinden okumuştum.Bu yöntemle çocuk doğuran bir annenin,aradan birkaç yıl geçtikten sonra normal yollardan gebe kalması ve bir çocuk daha dünyaya getirmesi buna örneklerden biri.Birkaç ay önce internette yine gezinirken bir habere rast gelmiştim,yıllarca karaciğer nakli bekleyen bir kadının en son ameliyat için her şey uygun olup da ameliyata girdikten sonra ortada hiçbir sorun yokken ertesi gün vefat etmesi de bana başka bir örnek bence.Benim uyarmak istediğim konu gebeliğin olumsuz olması merkezlerin hatasıdır, değildirden ziyade bu donasyon konusunda daha fazla araştırma yaparak bu yönteme başvurmak
Rica ederim, ben bu konuda bayadır araştırma yapıyorum.Bu araştırmalarıma nazaran kendi kanaat ve çekincelerimi burada sizlere aktarmak istedim.Daha önce de belirttim, burada yorumda bulunma amacım hiçbir yeri kötülelemek değil.Eğer öyle anlaşıldıysa da kusuruma bakmayın, yanlış aktardım sanırım.Bu donasyon işlemi dünyanın birçok yerinde gizlilik içerisinde yapılıyor.Dolayısı ile belirtmiş olduğum gri alanlar sadece Kıbrıs’a has değil.Ben sadece matematiksel olarak o bölgenin nüfusunu göz önünde bulundurarak ve kültür olarak Türk kültürünün bir parçası olduğunu düşünerek, o bölgede donör bulmanın o kadar kolay olamayacağı çıkarımında bulundum.Buna bağlı olarak da donör seçiminde pek fazla ince elenip sık dokunulabilmeye müsait bir coğrafya olduğunu kendi şahsi kanaatimce düşünmüyorum.Fakat bu demek değilki diğer ülkelerde daha güvenilir bir tedavi sunuluyor, o coğrafyalar hakkında nüfus ve kültür açısından bilgim olmadığı için yorumda bulunmadım.Yine ve özellikle belirtiyorum ki bu benim şahsi istatiksel yorumum, yani gerçek budur diye bir durum söz konusu değil.Ben aklıma takılan soru işaretlerini burada paylaşmak istedim ve bunların farklı anlaşılmasını istemiyorum.Hic bu sekilde düşünmemiştim yorumunuzu okuyuncaya kadar cok guzel bir bilgilendirme olmuş.
Ben kendim bu kadar araştırma yaptıktan, iyice düşündükten sonra herhangi bir yerde bu işlemi yaptırmaktansa, evlat edinmeyi tercih ederim.Bu benim düşüncem, ben kendim böyle düşünüyorken de başka birine bu işlemi tavsiye etmem mümkün değil.Fakat bu grupta bu şekilde anne olan arkadaşlar var, onlara da saygı duyuyorum